Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 149

Wątek: Ciekawe miejsca doliny Bugu i Liwca

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Ciekawe miejsca doliny Bugu i Liwca

Pytanie o Liwiec

Czy ktoś z Was zna okolice doliny Liwiec (rzeka) lub okolice Sokołowa Podlaskiego w promieniu ok 100km?
    Mam na myśli jakieś ciekawe, niepopularne miejsca, zakątki, architekturę, krajobrazy, które warto byłoby zobaczyć i uwiecznić na zdjęciach????????????
    Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki bo w tych stronach nigdy jeszcze nie byłam
    Za wszelkie info z góry dziękuję
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 19.08.11 o 16:07 Powód: treść sie powtarzała niepotrzebnie
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

Odp: Co ciekawego w dolinie Liwca?

znam dosc dobrze te okolice. czesto jezdze nad Bug w okolice Mielnika i wielokrotnie bywalem nad Liwcem. niestety jesli chodzi o architekture to jest raczej srednio. z ciekawszych miejsc mozna wymienic zamek w Liwcu, Kosciol Wniebowziecia Najswiętszej Marii Panny w Wegrowie, pałac Radziwillow w Starejwsi, palac w Łochowie, dwor w Suchej, palac Ossolinskich w Sterdyni i dawny monastyr w Wirowie (+ dwie stare cerkwie). nic mi wiecej do glowy nie przychodzi. jesli moge Ci cos doradzic to pojedz nad Bug wlasnie w strone Mielnika. to urocze miejsce z pieknymi porannymi mglami. jako ciekawostke dodam, ze w okolicach Gnojna krecono "Nad Niemnem". jesli juz tam dotrzesz to zobacz Grabarke bo warto. pozdrawiam

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

wielkie dzięki za te wyczerpujące informacje. Ten monastyr, cerkwie i ten Bug mnie zainteresowały. Będe tam trochę , w sumie 3 dni i nie mam innych zajęć niż fotografowanie więc pewnie codziennie skoczę w inne miejsce, zobaczymy jak będzie z pogodą. Jeśli będzie lało to się skupię na architekturze, ale jak będzie pogoda to na pewno większość czasu spędzę na łonie natury i jeszcze raz dzięki za podpowiedzi
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

to polecam tez Drohiczyn jesli znajdziesz troszke czasu. w Mielniku jest sympatyczna gora zamkowa z jeszcze bardziej sympatycznym widokiem na rzeke

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta
    to polecam tez Drohiczyn jesli znajdziesz troszke czasu. w Mielniku jest sympatyczna gora zamkowa z jeszcze bardziej sympatycznym widokiem na rzeke
    ta góra z tym widokiem na rzekę jeszcze bardziej mnie rozochociła
    a Drohiczyn z tego co widzę będę mieć na trasie każdego dnia jeśli będę chciała zaliczyć wszystko wiec na pewno się zatrzymam. Już sobie układam plan na mapie, chociaż ja nigdy planów nie wypełniam w 100% bo jeśli mnie gdzieś coś zachwyci to reszta już nie ma znaczenia

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Już sobie układam plan na mapie, chociaż ja nigdy planów nie wypełniam w 100% bo jeśli mnie gdzieś coś zachwyci to reszta już nie ma znaczenia
    jesli jednak znajdziesz chwilke to pomysl o Grabarce
    http://www.google.pl/search?q=grabar...w=1920&bih=946
    Ostatnio edytowane przez cissic ; 19.08.11 o 18:12

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

o rany, ale miejsce
    trzeba mi tylko teraz modlić się o dobre światło i cały dzień mogę w takich miejscach buszować
    za link stokrotne dzięki

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Z ciekawych miejsc poleciłbym jeszcze skansen w Kuligowie.
    http://skansen.powiatwolominski.pl/
    A z krajobrazu wszyskie nadbużańskie łąki i oczywiście niesamowita rzeka.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria

pamietaj tylko, ze zawsze lepiej w takich miejscach jak Grabarka miec spodnie z dlugimi nogawkami
    jesli lubisz takie atrakcje to w Sierpielicach - po drugiej stronie rzeki na wysokosci Mielnika - mozna kupic bilet na statek i troszke poplywac po rzece:

film jest slabej jakosci, ale wiadomo o co biega
    pozdro i udanego wypadu

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

dzięki za informacje i pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Z ciekawych miejsc poleciłbym jeszcze skansen w Kuligowie.
    http://skansen.powiatwolominski.pl/
    A z krajobrazu wszyskie nadbużańskie łąki i oczywiście niesamowita rzeka.
    zanotowałam już informację, i teraz żałuję, że nie uda mi się być wcześniej. Jadą tam 28 a wtedy jest w skansenie zakończenie pleneru rzeźbiarskiego, ale najwyżej pojadę w inny dzień albo w drodze powrotnej
    oby tylko na wszystko wystarczyło czasu bo jak będą zbyt ładne widoki na trasie to nigdzie w efekcie nie dojadę

---------- Post dodany o 18:41 ---------- Poprzedni post był o 18:38 ----------

Cytat Zamieszczone przez cissic Zobacz posta
    pamietaj tylko, ze zawsze lepiej w takich miejscach jak Grabarka miec spodnie z dlugimi nogawkami
    jesli lubisz takie atrakcje to w Sierpielicach - po drugiej stronie rzeki na wysokosci Mielnika - mozna kupic bilet na statek i troszke poplywac po rzece:

film jest slabej jakosci, ale wiadomo o co biega
    pozdro i udanego wypadu
    Ten rejs też mi się widzi. Dobrze by było, żeby mi na wszystko wystarczyło czasu i siły. Zastanawiam się tylko do kiedy kursują statki wycieczkowe bo ja jadę tam dopiero 28.o8 i zostanę do 31, ale chyba w tym terminie to jeszcze sezon i nie zamykają sprzętu co?
    Wielkie, wielkie dzięki jeszcze raz za te wszystkie arcyciekawe informacje z podlinkowaniami
    P.S. długie spodnie i tak zakładam bo zwykle czepiają mnie się wszystkie kleszcze i komary wiec tak dla bezpieczeństwa próbuje się chronić w terenie