-
Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie
-
1 załącznik(ów)
ostatnio zrobiło się troche politycznie, więc teraz będzie patriotycznie. bo bocian to taki nasz narodowy ptak, również w "polskim filmie" najbardziej rozpoznawalny:wink:
72.
Załącznik 94779
-
Fajne niektóre kacze ujęcia :D Jak młodzież pije, albo jak starzy się przepychają (a ja naiwna myślałam że to czuła scenka podczas nieuwagi dzieci :()
Co do boćków, to chyba największe ich zagęszczenie widziałam między Mazurami a Suwalszczyzną. Całe wiochy oboćkowane.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
chyba największe ich zagęszczenie widziałam między Mazurami a Suwalszczyzną. Całe wiochy oboćkowane.
zobaczymy ;)
będę tam za 3 dni bodajże :) :) :)
już się doczekać nie mogę jako że w tamtych stronach moje stopy jeszcze nie były :D
a bociek kapitalnie wyszedł :)
-
3 załącznik(ów)
dziekuję wszystkim za pamięć o moim wątku.
dziś chciałbym zacząć mały cykl czajek, które fociłem w czerwcu. na początek młode czajki
73.
Załącznik 95920
74.
Załącznik 95922
75.
Załącznik 95923
-
Ooo, 74 i 75 bardzo ładne.
-
Bocian i młode Czajki super chociaż 74 i 75 trochę chyba krzywe. Ciekawe jak wyszły dorosłe czajeczki.
-
Kapitalne pisklaki, brawo, brawo :D
-
Podobaja sie czajki :)
pozdro
-
Kaczki, bociek i maluchy czajkowe super!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kris70
Bocian i młode Czajki super chociaż 74 i 75 trochę chyba krzywe. Ciekawe jak wyszły dorosłe czajeczki.
niedługo urosną, dość szybko:grin:
dzieki kris za uwagę, sprawdziłem i rzeczywiście trza by lekko wyprostować. zaraz tym się zajmę. biorę moją niezawodną żabkę i podkręcę śrubę
-
No, Abir , pogratulować. Powiedz kiedy robisz szkolenie z fotografii przyrodniczej :wink:
Coraz bardziej podobają się Twoje zdjęcia.
-
Fajne foty. :-)
Te czajki to mogłeś trochę uczesać przed sesją zdjęciową. :-D
-
Słitaśne :D
Się kolega faktycznie rozkręcił... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yac
No, Abir , pogratulować. Powiedz kiedy robisz szkolenie z fotografii przyrodniczej :wink:
Coraz bardziej podobają się Twoje zdjęcia.
Jacku, jeszcze kilka lat. Jak już pisałem jest to mój pierwszy sezon z żywą przyrodą, więc za wąski w uszach jestem. Ale cieszy mnie twoje zadowolenie
---------- Post dodany o 08:11 ---------- Poprzedni post był o 07:58 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Słitaśne :D
Się kolega faktycznie rozkręcił... :)
aż za bardzo.
w tym tygodniu popołudnia spędzam w trzcinach stawu. wycinam je i buduję z nich ścieżkę po głębokim błocie żeby dostać się do czapl, perkozów, i innych skrzydlatych które zlatują na płyciznę. do piątku muszę skończyć, bo w sobotę zasiadka - jak pogoda pozwoli. Największy ubaw ma moja małżonka jak wracam ubłocony, śmierdzący od mułu. Pyta wtedy czy będą tego efekty. Ja odpowiadam że nie wiem, wszystko zależy od zwierząt, może być że poziom wody wzrośnie i cała robota do śmieci. Wtedy słyszę kilka dziwnych przymiotników na swój temat (słyszę je już od kilkunastu lat:mrgreen:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Pyta wtedy czy będą tego efekty. Ja odpowiadam że nie wiem, wszystko zależy od zwierząt, może być że poziom wody wzrośnie i cała robota do śmieci. Wtedy słyszę kilka dziwnych przymiotników na swój temat (słyszę je już od kilkunastu lat:mrgreen:)
Czy ONE muszą być tak do bólu racjonalne ?? :roll:
...
moja też
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Największy ubaw ma moja małżonka jak wracam ubłocony, śmierdzący od mułu. Pyta wtedy czy będą tego efekty. Ja odpowiadam że nie wiem, wszystko zależy od zwierząt, może być że poziom wody wzrośnie i cała robota do śmieci. Wtedy słyszę kilka dziwnych przymiotników na swój temat (słyszę je już od kilkunastu lat:mrgreen:)
Faceci... jacyż Wy jesteście niedomyślni...
A czy choć raz wziąłeś swą żonę w ramiona taki ubłocony i śmierdzący od mułu? :roll: :evil: Myślisz, że o jakich efektach mówiła?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
A czy choć raz wziąłeś swą żonę w ramiona taki ubłocony i śmierdzący od mułu? :roll: :evil: Myślisz, że o jakich efektach mówiła?
A jakich efektów należy się spodziewać po takim błotnym uścisku? W 90% przypadków okrzyku: zostaw, idź się umyj, sukienkę mi zniszczysz itp. Inne efekty to tylko w filmach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
A jakich efektów należy się spodziewać po takim błotnym uścisku? W 90% przypadków okrzyku: zostaw, idź się umyj, sukienkę mi zniszczysz itp. Inne efekty to tylko w filmach.
Mówisz o wspólnej kąpieli ? :shock:
-
Natchnąłeś mnie do "postrzelania" do ptaków. Muszę tylko ponownie jakiś teleobiektyw kupić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
spróbuję. ale podchodzę do tego sceptycznie, myślę że spełni się scenariusz adamabieg lub gorzej. mam na mysli uścisk modliszki:mrgreen:
ale żeby nie było że moja żona to niefajna jest. mimo wszystko wykazuje dużo tolerancji i zrozumienia. i ja to doceniam
---------- Post dodany o 09:39 ---------- Poprzedni post był o 09:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Mówisz o wspólnej kąpieli ? :shock:
to nie przejdzie. znaczy przejdzie, ale najpierw musiałbym przejść dezynfekcję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Ech te filmy... Normalnie wypaczają cały obraz rzeczywistości. Naogląda się naród takiej Dynastii, Niewolnicy Isaury tudzież innego Piękni i bogaci, o i potem są efekty. Kąpiele błotne się marzą. Zapasy w kisielu, ale żeby to wprowadzić w życie, to się żadna nie skusi. Ech te filmy...
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Natchnąłeś mnie do "postrzelania" do ptaków. Muszę tylko ponownie jakiś teleobiektyw kupić.
Chciałem coś napisać, ale się powstrzymałem :D
-
3 załącznik(ów)
ciąg dalszy czajek. małe już urosły, dziś kilka ujęć w parach
76.
Załącznik 96172
77.
Załącznik 96173
78.
Załącznik 96174
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Szybko rosną :D
Ujęcia w parach bardzo ładne :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
To już niebawem odlecą? Z puchtych brzydactw wyrosły całkiem fajne ptaszyska.
-
Rośnie nam nowa gwiazda na forum.
Czajki świetne te czuby mają :)
-
Piękna ta seria.Możesz podać parametry zdjęcia ? exifu nie mogę dojrzeć.
-
fantastyczne fryzurki mają :grin:
świetne foty! brawo!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yac
Piękna ta seria.Możesz podać parametry zdjęcia ? exifu nie mogę dojrzeć.
mam ustawione w ov że zapisuje bez exifu. już ci piszę Jacku
76. aparat e-500, priorytet przesłony, f/5, 1/100s, iso200, obiektyw 50-200 +ec14 (od krisa70:wink:), ogniskowa 280mm,
77. aparat e-500, pr. przesłony, f/5, 1/500s, iso 160, reszta tak samo
78. wszystko tak samo jak zdjęcie nr 77
-
Rośnie nam nowy " Ptaszormajster " :-)
Wreszcie przed sesją uczesałeś ptaszki, ładne takie teraz są. :-D
Fajne foty.
-
Fajne czajki, szczególnie te parami :grin:
Też się wybrałem na czajki ale tam gdzie je fociłem w zeszłym roku teraz tylko łabędzie, kurki wodne i stado kaczek :cry:
-
Dzięki, stary dobry E-500 daje radę.
-
Gdzie robiłeś te czajki? U nas widziałam je tylko w mongolii. Zarąbista ta ostatnia wrzutka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Gdzie robiłeś te czajki? U nas widziałam je tylko w mongolii. Zarąbista ta ostatnia wrzutka.
to robiłem między pruszczem gd. a wojanowem, na jednym polu rzepaku jest zagłebienie gdzie po zimie jest stawek, wiosną jest płytkie bajorko, a latem takie bagniste kałuże, a teraz już nic nie ma. w czerwcu tam brodziły sobie czajki
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Rośnie nam nowy " Ptaszormajster " :-)
Wreszcie przed sesją uczesałeś ptaszki, ładne takie teraz są. :-D
Fajne foty.
fryzurki specjalnie za twoją wczesniejszą sugestią:grin:
-
Zdjęcie nr 78 bardzo mi się podoba.
-
No ładnie , to ja wymyślam sobie wyjazdy gdzieś na Kaszuby , nawet na wsi u siebie czatownię zrobiłem a Ty przyjeżdżasz i 4km od mojej chaty ustawiasz się na zdjęcia z czajkami :roll::grin:
-
77 i 78 majstersztyk :)
powtórzę po raz kolejny - zazdraszczam cierpliwości
a takie ptaszyska w swych archiwach mieć - cud mniód i orzeszki jak mawia poeta ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yac
No ładnie , to ja wymyślam sobie wyjazdy gdzieś na Kaszuby , nawet na wsi u siebie czatownię zrobiłem a Ty przyjeżdżasz i 4km od mojej chaty ustawiasz się na zdjęcia z czajkami :roll::grin:
powiem szczerze, że kilka miejscówek odkryłem przypadkiem jeżdżąc samochodem rozglądsam się po bokach i czasem coś można wyczaić.
dziekuję za pozytywne opinie. z czajkami jeszcze nie skończyłem,...cdn
-
Łatwo dały się podejść? Ja kilka razy przymierzałem się do czajek, ale strasznie płochliwe były, bez jakiejś czatowni nie było szans. Raz trafiłem na parę wychowującą młode kilkanaście metrów od drogi i z tymi nie było problemu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
powiem szczerze, że kilka miejscówek odkryłem przypadkiem jeżdżąc samochodem rozglądsam się po bokach i czasem coś można wyczaić.
dziekuję za pozytywne opinie. z czajkami jeszcze nie skończyłem,...cdn
To jak się tu będziesz szwendał to zadzwoń i weźmiemy je w ogień krzyżowy :wink: