-
Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Czyli wszystko już było na forum...
Niepotrzebnie Twój zapał "siada";)
Zamiast brnąć w tworzenie komisji artystyczno-weryfikacyjnych, można pójść w stronę większej swobody, zabawy dla ludu, tak jak to bufetowa napisała - wybierzmy co miesiąc jakieś fajne zdjęcie. Fajne w oczach forumowiczów, nie komisji artystycznej.
W końcu nic się nie stanie jeśli zdjęciem miesiąca X czy Y zostanie zdjęcie ...hmm niezgodne z trendami w Opavie, czy takie, które na pewno nie miałoby szans w WPP - co się stanie? Nic się nie stanie.
Zauważcie, że wybór 12 fotek do kalendarza odbywać się ma w wyborach powszechnych, nie ma grupy weryfikującej, mimo, że ranga imprezy sporo wyższa - w końcu kalendarz ma być wydany na papierze, ma zawisnąć na tej ścianie, albo...onej;), ma być świadectwem Waszych umiejętności i możliwości aparatów Olympus również, więc stres jakiś jednak jest;)
A tutaj? Ludność wysyła, ludność głosuje, ludność wybiera.
Nie bójcie się oddać tej "odpowiedzialności" zwykłym zjadaczom na forum, nie wszyscy mają taką samą świadomość estetyki, czy wyczucie stylu - no nie mają, ale niech to będzie ich/nasz wybór. W końcu jak wybierzemy wbrew feng shui;) to nic się nie stanie!
Teraz konstruktywnie - moja bardzo prosta propozycja regulaminu:
1. Do konkursu wysyłamy zdjęcia wykonane w danym miesiącu - czyli zdjęcie sierpnia ma powstać w sierpniu (niech to motywuje do wyjścia z aparatem i poszukania weny - może okazać się istotne w miesiącach pluchy i zastoju?! - Nie do szperania w szufladach;))
2. Każdy forumowicz może wysłać jedno zdjęcie o wymiarach......, do 5tego dnia miesiąca następnego.
3. Wszystkie zdjęcia zostaną pokazane anonimowo od dnia 6tego miesiąca następnego od wykonania zdjęcia i poddane głosowaniu/punktowaniu/wyborowi ogółu forumowiczów. Głosowanie potrwa do dnia 15tego.
4. Zdjęcie, które otrzyma najwyższą ilość głosów/punktów zostaje zdjęciem miesiąca.
Źle?
-
TOKIN popieram po całości.
Dodałbym osobiście tylko wspomniany już pomysł aby także wskazywać fotki innych, którzy nie chcą tego zrobić z różnych powodów. Bardzo mi się ony pomysł podoba.
-
Tylko, że... linkowanie zdjęć innych kłóci się z anonimowością i "systemem numerkowym"..., a to dyskutowano wyżej, jak mi się zdaje stanęło, że mogą być numerki zamiast nicków i dodatkowa po cichu zabawa w zgadywanie które zdjęcie czyje;)
A po drugie... no nie wiem czy takie wystawianie foto do konkursu (jakiegokolwiek!) nie powinno być za zgodą autora - czyli to sam autor powinien jednak zgłaszać swoją pracę do głosowania.
Aneks do regulaminu - po głosowaniu podaje się nick zwycięzcy (oraz nicki pozostałych uczestników? - w sensie wtedy wiadomo kto które zdjęcie popełnił)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
1. Do konkursu wysyłamy zdjęcia wykonane w danym miesiącu - czyli zdjęcie sierpnia ma powstać w sierpniu (niech to motywuje do wyjścia z aparatem i poszukania weny - może okazać się istotne w miesiącach pluchy i zastoju?! - Nie do szperania w szufladach;))
2. Każdy forumowicz może wysłać jedno zdjęcie o wymiarach......, do 5tego dnia miesiąca następnego.
3. Wszystkie zdjęcia zostaną pokazane anonimowo od dnia 6tego miesiąca następnego od wykonania zdjęcia i poddane głosowaniu/punktowaniu/wyborowi ogółu forumowiczów. Głosowanie potrwa do dnia 15tego.
4. Zdjęcie, które otrzyma najwyższą ilość głosów/punktów zostaje zdjęciem miesiąca.
Źle?
Tylko urealnij terminy, bo potgem krzyki i wrzaski, że p[rowadzący nie miał czasu wystawić zdjęć, czy przyjąć zgłoszeń...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Tylko urealnij terminy, bo potgem krzyki i wrzaski, że p[rowadzący nie miał czasu wystawić zdjęć, czy przyjąć zgłoszeń...
Jasne. Wszelkie numerki jak i stylistyczne brzmienie całości są do stosownej edycji.
Zresztą cały wątek to dyskusja - po prostu chciałam konstruktywnie....;)
Może tak: - zdjęcia wysyłamy do 5tego, głosowanie od 10tego - 20tego?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Tylko, że... linkowanie zdjęć innych kłóci się z anonimowością i "systemem numerkowym"..., a to dyskutowano wyżej, jak mi się zdaje stanęło, że mogą być numerki zamiast nicków i dodatkowa po cichu zabawa w zgadywanie które zdjęcie czyje
A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy? czy z jawnego maila? więc nie kłóci się, rozumiem że sprawca zamieszania sam będzie odbierał fotki i anonimowo podstawiał szanownemu jury do oceny. Wtedy tylko 1/3 jury będzie znała autorów a to już jakiś sukces w idei anonimowości.
Cytat:
A po drugie... no nie wiem czy takie wystawianie foto do konkursu (jakiegokolwiek!) nie powinno być za zgodą autora - czyli to sam autor powinien jednak zgłaszać swoją pracę do głosowania.
po co pytać? jakaś krzywda się mu dzieje? będzie to jeszcze jedno miejsce gdzie to zdjęcie się pojawi, bo rozumiem że wskazujemy zdjęcia już na forum opublikowane
-
Pomysl fajny,tylko zeby organizatorowi nie wyszlo jak z innymi konkursami.Saboor do dzis ma "zeza":mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy? czy z jawnego maila? więc nie kłóci się, rozumiem że sprawca zamieszania sam będzie odbierał fotki i anonimowo podstawiał szanownemu jury do oceny. Wtedy tylko 1/3 jury będzie znała autorów a to już jakiś sukces w idei anonimowości.
Myślałam, że wysyłka będzie za pomocą formularza takiego jak w kalendarzu:) Bez koperty - ani szarej ani bąbelkowej.:-P
Poza tym - jak zweryfikujesz czy zdjęcie z galerii lub wątku zostało wykonane w miesiącu X???
Krzywda, nie krzywda - ja wiem, że nie lubię jak mnie zgłaszano gdzieś, do czegoś bez mojej wiedzy i co gorsza woli.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Źle?
Dobrze:) Myślę, że wtedy taki konkurs będzie dostępny dla szerszego grona. Dobrze też, że anonimowo. Może tylko przydałby się punkt o dopuszczalnej obróbce, jak np. kadrowanie, nasycenie koloru, zmiana ostrości... Tak aby były to zdjęcia, a nie grafiki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Może tylko przydałby się punkt o dopuszczalnej obróbce, jak np. kadrowanie, nasycenie koloru, zmiana ostrości... Tak aby były to zdjęcia, a nie grafiki.
A ja myślę, że... zostawiłabym wolny wybór autorom. Życie zweryfikuje wszystko.
Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Można i tak:), choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam:) To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie?
Oczywiscie,ze jest zdjeciem.Powiem wiecej.Jest kilkoma zdjeciami jest zdjeciem ,ktore wybralo wszystko prawidlowe z kilku innych zdjec.To ekstrakt zdjecia .Ma wiecej zdjecia ze zdjec w sobie jak inne zdjecie.
Co do obrobki to nie stawial bym zadnych ograniczen.Bo jesli juz to tylo pomniejszanie,trochi kolorku i wyostrzanie-tak ktos zaproponowal.To na ile wyostrzanie,czy na jednej warstwie? czy mozna na dwoch?,czy tylko na trzech kanalach? czy z alfa kanalem tez moze byc.Czy mozna odszumiec przy wyostrzaniu czy nie??
Jesli tak to zaznaczyc co wolno a co nie.Przeczytam i bede pytac dalej.:mrgreen::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Tak było właśnie w 4pr - autorzy przysyłali zdjecia mnie, a ja robiłem stronę ze wszystkimi zdjęciami i przesyłałem ją do jury. Szło nawet szybko - prosty skrypt w bashu.
---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post był o 20:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Można i tak:), choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam:) To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.
Jak będzie nadsyłanych powyżej 30-40 zdjęć to będzie można myśleć nad ograniczeniami i ew. druga kategorią, do tego czasu nie ma co mieszać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie czepiasz się. Dyskutujemy. Staramy się osiągnąć jakieś optimum.
Stawiałabym nadal na wolność i dowolność - zarówno tematyczną (czyli mrówki vs budowle, krajobrazy obok sportu (oby!), jak i obróbkową.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
Powodzenia życzę. AP.
-
Focha strzelasz?
Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Też to zauważyłaś? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
Powodzenia życzę. AP.
Nie ma takich!!!
Trza być twardym a nie Mietkiem!!
Jedziesz!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Focha strzelasz?
Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Powodzenia życzę. AP.
Szczerze powiem że po Tobie się nie spodziewałem focha, albo poddajesz pod dyskusję ideę konkursu albo czekasz na poklepywanie.
---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
AP.
Kto powiedział że musisz? Masz pomysł to go rób tak jak uważasz. To że TOKIN czy ja mamy inne zdanie nie oznacza przymusu dostosowania się.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy?
A następnie jury ocenia te zdjęcia, bez otwierania koperty :mrgreen:
Coście się tak czepili tej anonimowości i tej komisji kwalifikacyjnej?
Zgłoszonych będzie kilkanaście (może dwadzieścia) zdjęć. Kwalifikuje się kilka (do dziesięciu) na najwyższą ilością zgłoszeń. Mało raczej szans na kolesiostwo.
Nasze zdjęcia, świadczą o nas, nie bójmy się ich pokazać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
AP.
No to nie strzelaj.Rob tak jak chciales na poczatku.Nawet wybierz kilku do oceniania.Niech glos tych,ktorzy maja jakie takie pojecie o fotografii bedzie wzorcem.Nie puszczaj na zywiol bo bedzie jak u Sabora i jak na Eurowizji.Kurde albo jestesmy forum fotograficznym i niech wygrywaja prace wartosciowe albo jestesmy nasza klasa i niech wygrywa ten co ma najwiecej znajomych.Niech to bedzie zabawa,ale niech niesie ona cos co pozniej mozna u siebie wykorzystac,a nie pokazywac pozniej wygrane i oczami swiecic,tlumaczac-wiesz ,my to tak dla zabawy.Zabawa jest kazda dobra,tylko jak pozniej dzieci szczekaja to balanga byla nie do nasladowania.
-
Proponuję zmienić ankietę i dołożyć trzecią opcję- "Poczekam na zasady konkursu i wtedy zdecyduję" :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Coście się tak czepili tej anonimowości i tej komisji kwalifikacyjnej?
Poczytaj np. moje posty w tym wątku to się nie będziesz pytał :D
-
Mirek ma racje co do jednego. APZ, masz wizje, masz opinie na jej temat na 15 stronach. Widzisz jakieś ciekawe rozwiązania, które przydadzą się w Twoim pomyśle - skorzystaj. Jednak spróbuj zrealizować to tak jak byś chciał.
Z pomysłami konkursów czy akcji jest tak, że każdy ma swoje zdanie i będzie chciał je wyartykułować. Będzie przy tym przekonany, że są to pomysły najlepsze na świecie. Tylko realizować nie ma komu.
APZ do dzieła.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Z pomysłami konkursów czy akcji jest tak, że każdy ma swoje zdanie i będzie chciał je wyartykułować. Będzie przy tym przekonany, że są to pomysły najlepsze na świecie. Tylko realizować nie ma komu.
Hadesiku nie przeginaj, jak ktoś nie chce/nie ma czasu/nie umie/nie może to już ma siedzieć cicho? To chciałeś powiedzieć?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
AP.
I tu leży pies pogrzebany.
Twoje, moje, jego, ich! Jak to pogodzić z Twoim wcześniejszym "mnie to jest ganc egal"??? Nie wiem.
Dlaczego raz nie może być coś (tu konkurs) nasze, forumowe, ogólne?! Bez urażonych ambicji, fochów i barykadowania się każdy w swoim okopie!
Zwłaszcza gdy zadaje się pytanie "czy" i "jak". Gdyby od początku było napisane - ja, taki-owaki robię na forum konkurs i jego zasady są takie, a takie, to jest jasne, że nie czas ani miejsce na dyskusje i pomysły innych. Jednak tak Twojego pierwszego posta nie odebrałam.
Postawa postoję i popatrzę - cóż godna naśladowania, doprawdy;)
hades - dlaczego zakładasz, że nikt nie jest gotów się włączyć? W miarę swoich możliwości i znajomości technikaliów?
A teraz pozostaje mi się udać do swojego okopu, jako inni to uczynili;) - wątek do zamknięcia?;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
A teraz pozostaje mi się udać do swojego okopu, jako inni to uczynili;) - wątek do zamknięcia?;)
No i fajno.Kurde,a moglem wygrac w jakims tygodniu.Znowu dalem d.....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Mirek ma racje co do jednego. APZ, masz wizje, masz opinie na jej temat na 15 stronach. Widzisz jakieś ciekawe rozwiązania, które przydadzą się w Twoim pomyśle - skorzystaj. Jednak spróbuj zrealizować to tak jak byś chciał.
APZ do dzieła.
Przesłałem propozycję, trzeba tam jeszcze ujednolicić sformułowania. Wykorzystałem część uwag Romka, wynikające z nich zmiany zapisałem w poprawce. Czekam na uwagi administracji i biorę się do roboty.
Jeśli nie wyjdzie, nie będziecie chcieli takiej formuły , uruchomiona zostanie zapewne inna formuła podobnego konkursu.
Próbna edycja dotyczyć będzie miesiąca sierpnia.
Grono OlyJedi proszę o przygotowywanie propozycji z napotkanych fotografii w czasie wędrówki po forum. Wątek do zgłaszania fotografii zostanie zapewne uruchomiony na dniach.
Możecie zgłaszać więcej niż jedną propozycję, nie ma ograniczenia.
Pozdrawiam AP.
Fragmenty propozycji regulaminu:
Konkurs jest wyborem najlepszej fotografii opublikowanej na Olympusclubie w czasie danego miesiąca.
Celem konkursu jest wyróznienie najlepszych fotografii publikowanych na forum Olympusclub.pl od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca...
Uprawnionymi do udzialu w konkursie(zgłaszania fotografii) sa członkowie forum zakwalifikowani do programu Olyjedi.
Olyjedi ma prawo promować do konkursu fotografię każdego innego członka Olympusclubu, opublikowaną na forum Olympusclub.pl
Kryterium podstawowym jest data posta lub wystawienia fotografii w Galerii. (od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca.)
Promocja trwać bedzie od pierwszego dnia kolejnego miesiąca do siódmego dnia miesiąca kolejnego.
Wybór i ogłoszenie zwycięskiej fotografii nastąpi do 25-go dnia miesiąca kolejnego ...
W przypadku zgłoszenia większej ilości fotografii możliwe jest ogłoszenie eliminacji w kategoriach
poprzez podzielenie fotografii na działy wg. kryteriów Galerii Publicznej.
Eliminacje mogą być przeprowadzone w obrębie działu lub kilku połączonych razem działów galeryjnych.
Maksymalna ilośc fotografii w końcowym głosowaniu to 10 prac.
Wybór najlepszej fotografi miesiąca odbedzie się poprzez głosowanie całej społeczności Forum uprawnionej do oceny fotografii w Galerii ( min. 10 postów na forum)
.
Czas głosowania ograniczony bedzie do jednego tygodnia.
W przypadku konieczności przeprowadzenia eliminacji głosowanie w/w trwać bedzie jeden tydzień.
(Sadzę , że te fragmenty nie zmienią się w próbnej edycji konkursu.)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Promocja trwać bedzie od pierwszego dnia kolejnego miesiąca do siódmego dnia miesiąca kolejnego.
Wybór i ogłoszenie zwycięskiej fotografii nastąpi do 25-go dnia miesiąca kolejnego ...
Tydzień na zgłoszenia-OK ale 18 dni na wybór i ogłoszenie zwycięzcy? Czemu tak długo?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Możecie zgłaszać więcej niż jedną propozycję, nie ma ograniczenia.
(...)
Maksymalna ilośc fotografii w końcowym głosowaniu to 10 prac.
Kto i na jakiej zasadzie wybierze te 10 prac?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Tydzień na zgłoszenia-OK ale 18 dni na wybór i ogłoszenie zwycięzcy? Czemu tak długo?
Rada Plemienna + Stara Indianka. To przecież oczywista oczywistość.
edit:
A potem całe Plemię OlyTalibów, 18 dni to wcale nie dużo, choć wydaje mi się, że 14 wystarczy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Po większej części userzy w eliminacjach, po części jak napisal Saboor. Dwie tury głosowania po 7 dni + czas na uzupelnienie danych w formularzach. Przyznam, że zastanawiam się nadal nad dodaniem jeszcze 3 dni w z 25 do 28.
Chciałem w tym miejscu podziękować wszystkim z Was , ktorzy zechcieli zagłosować i podzielić się w wątku swoimi wątpliwościami i uwagami.
Dziękuję. AP.
-
Gratuluję zakończenia tak trudnego i niewdzięcznego zadania.
Podziwiam Twoją wytrwałość. Tak trzymać. A hoj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Rada Plemienna + Stara Indianka.
To ja mogę robić za Starą Indiankę (z naciskiem na starą :-P)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
18 dni to wcale nie dużo ...
Fakt, powołanie Rady Plemiennej i uzgodnienie przez nią kandydatur musi potrwać :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Za młoda jesteś Henia!:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Fakt, powołanie Rady Plemiennej i uzgodnienie przez nią kandydatur musi potrwać :wink:
U Apaczów to chyba były: trzy księżyce
U Siuksów chyba tyż.
U sowietów podobno w jedną noc się wyrabiali.
A u nas ... u nas jakoś to będzie ... .:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Rada Plemienna + Stara Indianka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Za młoda jesteś Henia!:-P
No to ma być Stara Indianka czy Martwa Indianka? :roll::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
No to ma być Stara Indianka czy Martwa Indianka? :roll::mrgreen:
Parametry techniczne Starej Indianki:
Cytat:
Stara gruba, żółte lice
do pasa jej wiszą cyce
Dolna wara kolan sięga
prawie ślepa niedołęga
Aż się boję ... .:shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie mozesz.Moze pozniej.Najprawdopodobnie to masz wygrac w makro abo mikro,nie wiem dokladnie.A wygrywajac nie mozesz robic za szamanke.Gadali by,ze po znajomosci wygrales.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Hadesiku nie przeginaj, jak ktoś nie chce/nie ma czasu/nie umie/nie może to już ma siedzieć cicho? To chciałeś powiedzieć?
Nie przeginam. Konkurs by mógł trwać oprócz pomysłu potrzebuje prowadzącego. Z samego pomysłu nic nie wynika. Wiec najwięcej do powiedzenia powinien mieć pomysłodawca, który będzie prowadził imprezę. Opinie są testem pomysłu. A to wcale nie oznacza siedzenia cicho.
---------- Post dodany o 14:51 ---------- Poprzedni post był o 14:46 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
hades - dlaczego zakładasz, że nikt nie jest gotów się włączyć? W miarę swoich możliwości i znajomości technikaliów?
Chyba potrzebuje cytatu, bo nie przypominam sobie bym pisał o takim założeniu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nie przeginam. Konkurs by mógł trwać oprócz pomysłu potrzebuje prowadzącego. Z samego pomysłu nic nie wynika. Wiec najwięcej do powiedzenia powinien mieć pomysłodawca, który będzie prowadził imprezę. Opinie są testem pomysłu. A to wcale nie oznacza siedzenia cicho.
Jednak przeginasz, z technicznego punktu widzenia autor pomysłu i prowadzący konkurs nie musi być tą samą osobą. I nie wymaga to wytykania komukolwiek czegokolwiek.