Trójka jest najlepsza. :grin:
Pozostałe też nie są złe, tylko nie przyciągają tak uwagi jak ostatnie.
Wersja do druku
Trójka jest najlepsza. :grin:
Pozostałe też nie są złe, tylko nie przyciągają tak uwagi jak ostatnie.
Dziękuję bardzo za komentarze, niedługo postaram się wrzucić coś nowego, miejmy nadzieje że wyjdzie słońce i rozjaśni tą szarugę za oknem.
Kilka zimowych w czerni i bieli, jakoś ostatnio kolor mi nie leży.
Trochę średnio czuję się w zimowy zdjęciach, jakoś nigdy nie potrafiłem fajnie pokazać tej całej bieli, zresztą sami oceńcie.
47.
48.
49.
50.
49 mój faworyt :)
dwa ostatnie chyba zbyt szaro-bure i za ciemne:roll:
fura, moze cos w tym kierunku?
Tomashhh, podoba mi się, widzę że jeszcze sporo przede mną jeśli chodzi o obróbkę, chyba muszę o tym trochę poczytać bo jak na razie to wszystko robię na "czuja"
49. ciekawe, ale do mnie trafia najbardziej 48.
Podoba mi się to drzewo wyłaniające się na drugim planie.
Tez najbardziej mnie zatrzymal numer 48. To drzewo na dalszym planie jest naprawde fajne. Tylko wyprostowac deczko, plus wiekszy kontrast (IMHO) i byloby git :)
Załącznik 41408
T.
Ciesze się że spodobało się 48 bo to był mój faworyt tej wrzuty. Dzięki za wskazówki, następnym razem postaram się być bardziej wyczulonym przy obrabianiu swoich zdjęć
Mnie również najbardziej podoba się 48. Bardzo przyjemne w odbiorze i ta mgła daje ciekawy efekt :wink:
Dwa zdjęcia z szuflady, zapraszam
51.
52. Jeszcze jedno się znalazło z Toi Toi-owej serii - Osaczona
Jako żart fotograficzny to ostatnie może się podobać. :grin:
Szukanie drogi wyjścia ... :wink:
Dzięki rol6 za ocenę, kolejne nowe zimowe zdjęcie, tym razem nocą
53.
mnie osobiście bardzo się podoba.
szczególnie klimat tego drzewa z lewej strony - rewelacja
48. zdecydowanie najlepsze wg mnie. Sporo fajnych fotek prezentujesz, ale ten motyw z 48-ki rewelacyjny. Zdjęcie z klimatem no i dobrze skomponowany kadr. Patrzę i mi się podoba bez "ale".
Mam do Ciebie prośbę: przytnij z prawej tak pół metra od latarni, do pierwszego słupka płotu. Zobaczysz jak zmieni się cała fota, bo jest fajna tylko akcję psuje prawa strona, taki przeszkadzacz, rozpraszacz czy jak go zwać.
Ciemna droga między koronami i latarnia, dają fajny klimacik.
Pozdrawiam
P.S.
Coś takiego:
Załącznik 41612 Załącznik 41613
Saboor dobrze na to spojrzałeś. Wygląda po przycięciu wg mnie lepiej.
mówiłam że lewa strona lepsza. Saboor pozbył się prawej co sprawiło że zdjęcie jest dużo lepsze :)
naprawdę klimat horroru
Wersje po obrobce miodzio , jest groza ,jest klimacik.:)
Dzięki za komentarze , Saboor po Twojej obróbce zdjęcie nabrało klimatu, jak tylko naprawię komputer na którym mam PS i wszystkie zdjęcia to spróbuje się z tym kadrem jeszcze raz. Ten płot to ogrodzenie mojego domu, może jakoś podświadomie wepchnął się w kadr, czasem trudno jest dobrze pokazać coś co widujesz kilka razy dziennie:)
Może i klimat jak z horroru ale ja tam muszę mieszkać:grin:
Pozdrawiam
Fura - Twoje oryginalne zdjęcie było już ciekawe, a po przycięciu Saboora nabrało dodatkowego głębszego wyrazu. Saboor dostrzegł potencjał zdjęcia i wykorzystał go. Ciarki przechodzą... :wink:
Dobra to lećmy dalej, kolejne dwa zdjęcia zrobione dziś rano, ładne słoneczko było chociaż nic nie grzało (aparat miałem cały oszroniony) Pierwsze może mało oryginalne ale jakoś lubię robić zdjęcia okien, drugie natomiast to kadr z karpiego sezonu który niedawno się rozpoczął, jak widać nie każda rybka doczekała tego żeby pojawić się na naszych stołach.
54.
55.
54 poprawne, jest OK. W sumie mi sie podoba. Choc takie "puste" te okna. Ale OK.
55 natomiast to... eee... moze byc szczerze?
No porazka bracie. Co to jest? Krzywe, WB lezy, kadr zaden, temat tez taki no.. niespecjalnie ciekawy. Jestem zdecydowanie na nie :/
T.
Witaj
Pierwsze zdjecie bylo by ciekawe gdyby spelnialo dwa warunki.
Pierwszy to taki ze kompletnie zabraklo jakies gry swiatla a w takiej fotografii to szczgolnie wazne by swiatlo odgrywalo istotna role.
Drugi warunek ze brakuje tutaj jakiegos motywu cos co przyciagalo by uwage jakies element , drobiazg .Zdjecie poprawne ale bez rewelacji.
Drugie natomiast kolega wyzej napisal , tez tak to widze.
Pozdrawiam.
Dzięki chłopaki za kubeł zimnej wody, co do zdjęcia drugiego to chciałem pokazać to jak traktowane są karpie podczas połowu, stłoczone w zbiornikach często zdychają z braku tlenu a później leżą wyrzucone gdzie popadnie. Teraz tak sobie myślę że może gdyby to zdjęcie było jako część większej całości to może miało by ono jakiś sens. Pozdrawiam
53 bardzo ciekawe i świetny klimat. Okna również mi się podobają tylko wydają mi się jakby narysowane. Co do ostatniego, tak jak wspomniałeś gdybyś stworzył jakiś reportaż to mogłoby się świetnie nadawać.
54. może się podobać - fajne ujęcie, fajne kolorki :grin:
55. mniej mi się podoba, jakby kadr był wyrwany z szerszej opowieści.
A mnie się okna nie bardzo :-P
Gdyby chociaż szyby w oknach były przejrzyste...
Tak jak teraz, sądząc po stanie elewacji, sprawiają wrażenie brudnych, zaniedbanych a to raczej dla miłośników ruder postindustrialowych. Ja tego nie lubię :roll:
Okna były raczej zaszronione ale brudne pewnie też, w tym domu od dawna już nikt nie mieszka, czasem tylko właściciel zajrzy jak się miewa dach (4 zdjęcie z mojego wątku) Takie rudery fascynowały mnie już od dziecka, mógłbym po nich chodzić godzinami.
Dzięki za opinie na temat ostatnich zdjęć. Pzdr
Nr 56 siakis taki.. szaro-bury, smętny taki... no jest pani i w ogole, ale takie malo zimowe. Ja bym ten snieg jednak bialy zrobil i zeby w cieniach cos bylo widac. Moze nawet kadrowanie zmienil... Bo tak to mi zdecydowanie nie lezy ta fota.
T.
Klimat zdjęcia - lata osiemdziesiąte. Szaro - buro tylko Pani trochę nowocześniejsza. Powiem dyplomatycznie - wolę Twoje poprzednie prace. :wink:
To może w kolorze? Szaro bure ono było już z początku.
P.S. Pytanko: jak wam jest lepiej oglądać zdjęcia?? Wklejane tak jak robiłem to wcześniej czy jako załącznik??
obr2.jpg
Zdecydowanie wklejane, załączniki bardzo długo się otwierają przynajmnie u mnie :)
W kolorze jeszcze... gorzej. Pani ma na twarzy pomarancze. Ha! I dopiero teraz zauwazelem, ze tam w tle to jeszcze przystanek jest, ktory w kolorze calkiem juz burzy klimat (jesli ten w ogole jest) - znaczy wdziera sie sila w szary kadr i go juz calkiem rozwala.
Ja bym jednak sprobowal rozjasnic w B&W (jak masz RAW, choc i z duzego JPG tez sie powinno cos dac wyciagnac) i moze kadrowanie zmienil, np:
Załącznik 41771
Niezaleznie od wynikow.. ze slabego zdjecia raczej nie da sie zrobic czegos fajnego.. niestety.. sam juz to wielokrotnie przerabialem i przerabiam wiec wiem. Nie ma co sie spinac z ta fota. Po prostu - zapomnij i idz robic nastepne :)
Tomek
Moja propozycja jest taka, stylizowane na stare zdjecie :-)
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...9b10ce095a.jpg
Dziadek - u mnie jest tak samo ale niektórzy wolą załączniki, chyba jednak zostawię to tak jak było
Thomasso - dzięki za opinie i próbę ratowania tego zdjęcia, następne będą z pewnością
bernard74 - szczerze mówiąc w ogóle nie podchodzi mi ta obróbka, może gdyby nie było tego pomarańczowego nieba to wyglądało by to inaczej. Osobiście nie lubię takiej mocnej ingerencji w fotografie, dla mnie to już bardziej grafika.
Dzięki i pozdrawiam