Odp: O perspektywie, ogniskowej i takie tam (wydzielone z wątku o Fuji X10/X50)
Przez chwile myslalem, ze cos z tego kumam.....
Nie wiem dlaczego tak sobie pomyslalem....
Przeciez nie da sie zmienic perspektywy bez zmiany polozenia aparatu......
Cala reszta to bezedura......
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Przez chwile myslalem, ze cos z tego kumam.....
Nie wiem dlaczego tak sobie pomyslalem....
Przeciez nie da sie zmienic perspektywy bez zmiany polozenia aparatu......
Cala reszta to bezedura......
Nie wiem czy zauważyłeś ale ta teoria znalazła całkiem liczne grono wyznawców, bo inaczej powiedzieć nie mogę. Sugestię o nagrodzie z fizyki już wystosowałem.
Dolozylbym jeszcze nagrode z psychologii za sprawne metody manipulacji, ze sportu za skuteczne uniki na zadane pytania, z chemii za stworzenie kwasu roku. Smuda moglby sie od niektorych uczyc- kadra narodowa w porownaniu z kadrem w kadrze wymieka.
Najlepiej klimat tej dyskusji oddaje stara reklama jakiejs sieci komorkowej:
"-Co mi tu pan napisal?!?!?!?!?
- koooopytko...."
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
O rany!
Przebrnąłem przez cały wątek i jestem pełen podziwu dla tymczasowego :D
Tak Waś ogłupić! Pisze bzdury (którym sam zaprzecza w swoich "ilustracjach") przez 37 stron a Wy, nie dość, że dajecie się wciągnąć w bezsensowną dyskusję, to jeszcze zaczynacie się żreć miedzy sobą.
Opamiętajcie się ;)
Ta Twoja uwaga spowodowała, że poszukując jakiejś sensacji, przejrzałem cały wątek, chociaż zaraz po jego rozpoczęciu, po prostu go odstrzeliłem jako bezsensowny.
:lol::lol::lol::lol:
Jack
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
... po prostu go odstrzeliłem jako bezsensowny.
No popatrz- bezsensowny a ciągnie się 37 stron. To dopiero bezsens :wink:
Ciągnie dzięki Mirkowi. Tymczasowemu każdy by odpuścił, ale Mirek dla wielu jest autorytetem. Z jednej strony to ośmiela zwolenników kadru w kadrze, a z drugiej strony zwieksza zagrożenie, że ktoś uwierzy w te bzdury.
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
Dyskusja zaczęła się kiedy inni z Tobą zaczeli dyskutować; chciałeś prowadzić monolog? :)
A zaczeli po Twoich kolejnych wypowiedziach typu "Podchodząc i odchodząc od obiektu zmieniam kadr, nie perspektywę".
Wypowiedź #1 nie zawierała jeszcze takich treści, które mogłyby wywołać dyskusję na kilkadziesiąt stron
Zaklinasz rzeczywistość?
Wypowiedź #1 zawierała magiczne słowo "perspektywa" w odniesieniu do konkretnej sytuacji opisanej przez TOKIN (nawiasem mówiąc, pytałem jak zrozumiałeś wypowiedź TOKIN - kolejny Twój unik). Niezrozumienie mojej wypowiedzi wywołało reakcję Inkognito ... i potem się posypało.
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
Jeśli perspektywa kadru to po prostu perspektywa to po co wprowadzasz jakieś nowe pojęcia?
Masz rację, dwa kadry, dwie różne na nich perspektywy.
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
Z NICZEGO SIĘ NIE WYCOFUJĘ.
Cieszę się
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
PYTANIE:
A co Ty widzisz na tej animacji?
Są jeszcze jakieś inne możliwości?
Tak, jest jeszcze inna możliwość.
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
PS.
Ta animacja jest trochę kiepskawa ze względu na to, że nie nie ma jakiś punktów odniesienia.
Na podłodze i ścianie powinny być wymalowane równoległe linie.
Wtedy można by było ocenić co faktycznie zmieniało się.
Wystarczy patrzeć uważnie na główny obiekt :wink:
---------- Post dodany o 16:48 ---------- Poprzedni post był o 16:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Ty uparcie twierdzisz, że nie ruszając się z miejsca samą zmianą ogniskowej uzyskasz taką perspektywę jak np. zdjęcia z rzeźbami.
Wskaż gdzie tak twierdzę :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Ciągnie dzięki Mirkowi. Tymczasowemu każdy by odpuścił, ale Mirek dla wielu jest autorytetem. Z jednej strony to ośmiela zwolenników kadru w kadrze, a z drugiej strony zwieksza zagrożenie, że ktoś uwierzy w te bzdury.
Rozumiem , że to Ty chciałbyś być autorytetem..? Wtedy wszyscy by mówili bzdury tylko nie Ty ..
Może już przestałbyś uważać innych za debili. "Kto nie z nami ten przeciw nam"
Uznaję Twoje argumenty, ale nie podoba mi się sposób jak je przekazujesz... Delikatnie mówiąc lekceważący.
Sorry , tak to widzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Rozumiem , że to Ty chciałbyś być autorytetem..? Wtedy wszyscy by mówili bzdury tylko nie Ty ..
Może już przestałbyś uważać innych za debili. "Kto nie z nami ten przeciw nam"
Uznaję Twoje argumenty, ale nie podoba mi się sposób jak je przekazujesz... Delikatnie mówiąc lekceważący.
Sorry , tak to widzę.
Nie, ale pisanie bzdur przez "autorytet" jest bardziej szkodliwe niż ewentualne moje bzdurzenie. To chyba oczywiste. No może nie da Ciebie...
Nie uważam innych za debili. Uważam za debilne dyskusje o rzeczach mierzalnych. Wystarczy zmierzyć i uznać fakty.
Więc najwyższy czas zakończyć to... I .......popraw się :wink: