Te aparaty są baardzoo podobne, sam nie wiem którego bym wybrał z oferty OMD, E-P5, GX7 - najbardziej podoba mnie się E-P5 ale ty tylko kwestia stylistyki. Panas ma lampę i wizjer zamknięte w małym body.
Wersja do druku
Te aparaty są baardzoo podobne, sam nie wiem którego bym wybrał z oferty OMD, E-P5, GX7 - najbardziej podoba mnie się E-P5 ale ty tylko kwestia stylistyki. Panas ma lampę i wizjer zamknięte w małym body.
niezła zagwozdka
przy utrzymującej się cenie e-m5 i wprowadzeniu stabilizacji w matrycy GX7.
alternatywa e-pl5 - dający podobny obraz za dużo lepsze pieniądze.
jestem ciekaw jaka jest różnica w stabilizacji między nimi?
tzn. E-PL5 vs GX7.
Z zaciekawieniem czytam dyskusję o porównaniach 0,0009 ev lepiej na wysokim ISO, 0,009 ev lepiej w stabilizacji, wizjer, lampa ... itp. A ja powiem tak, jak byłem w ciekawym miejscu, takim, że w każdej minucie można było zrobić ciekawe zdjęcie, to naprawdę obojętni mi było do trzymam w dłoni, E-PM2, E-P5, NEX-3, z obojętnie jakim obiektywem ... liczyło się tylko to, że można robić zdjęcia.
Tak sobie myślę, że brak możliwości robienia fotek wyostrza apetyty na sprzętowe dyskusje :wink: ... jakby co to sam tak mam.
GX7 wg mnie nie mógł być mniejszy jeśli miał pomiescić stabilizację, odchylany ekranik, lampę, wizjer i zachowac przy tym dobrą ergonomię.
Poprzednik GX1 jest fajny ale ze względu na wielkość sprawdza się tylko z małymi szkłami - dla mnie to taki budżetowy zamiennik Fuji x100.
GX7 nie jest raczej aparatem "do kieszeni" :)