-
Odp: Makro - i wszystko na ten temat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Jakoś nie widzę, żeby się ludzie rwali do komentowania, więc nie bardzo chyba jest sens zakładać wątek.
Pokaz cos dobrego,cos co nie jest oklepane,poobcinane,jakosciowo wysmienite.Cos co na codzien nie jest standartem.
Napewno beda komentarze.
Co do watka to sprawa jest taka,ze albo zainteresujesz widza,albo nie.Jesli masz czym zainteresowac to zakladaj.Jedni sie chwala osignieciami,inni szukaja porad,a jeszcze inni twierdza,ze juz wszystko potrafia i nie beda pytac,wstawiac,tylko czytaja.
Moze sie nie rwa,bo kulturalni mocno i urazic nie chca?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Jakoś nie widzę, żeby się ludzie rwali do komentowania, więc nie bardzo chyba jest sens zakładać wątek.
Skoro to wiesz, to co można poradzić?
Twoja broszka, a pisałaś, że jesteś tu nowa...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Skoro to wiesz, to co można poradzić?
Twoja broszka, a pisałaś, że jesteś tu nowa...
No bo jestem, a swoje spostrzeżenia opieram o analizę oglądalności moich zdjęć - 167 wyświetleń i 13 komentarzy. Do tego same oceny. Skoro ludzie nie chcą komentować opisowo pod zdjęciem, to niby dlaczego mieliby chcieć robić to w wątku?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
No bo jestem, a swoje spostrzeżenia opieram o analizę oglądalności moich zdjęć - 167 wyświetleń i 13 komentarzy. Do tego same oceny. Skoro ludzie nie chcą komentować opisowo pod zdjęciem, to niby dlaczego mieliby chcieć robić to w wątku?
To moze wstaw do watka i zapytaj.Dlaczego nie komentuja,co jest zle,co dobrze.W galerii nie ma obowiazku pisac,wystarczy jak klikne w ocene.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To moze wstaw do watka i zapytaj.Dlaczego nie komentuja,co jest zle,co dobrze.W galerii nie ma obowiazku pisac,wystarczy jak klikne w ocene.
A w wątku jest obowiązek? Tak jak pisałam wcześniej - jestem tu od niedawna i nie znam jeszcze Waszych zwyczajów. Tam, skąd przybywam, nie komentowało się zdjęć na forum, a właśnie pod zdjęciem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
A w wątku jest obowiązek? Tak jak pisałam wcześniej - jestem tu od niedawna i nie znam jeszcze Waszych zwyczajów. Tam, skąd przybywam, nie komentowało się zdjęć na forum, a właśnie pod zdjęciem.
Oj tam, oj tam. Założyłem kiedyś wątek, do którego wrzucam fotki różne (kwadratowe i podłużne). Czasem jest kilka moich postów i 0 (słownie ZERO) odpowiedzi forumowiczów. Czasem ktoś napisze jedno słowo i tyle. W wątkach tematycznych też wstawiam i raz komuś się spodoba i napisze dwa zdania, a raz fotki przejdą bez echa.
Niestety, jak nic nie pokażesz, to się nie dowiesz. Aaaa, jeśli chodzi o zwyczaje, to raczej staraj się unikać dawania linków do galerii umieszczanej gdzieś tam, het daleko w necie. Skoro bawimy się na forum, to zdjęcia są na forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Tam, skąd przybywam, nie komentowało się zdjęć na forum, a właśnie pod zdjęciem.
Ja piernicze.Az niemozliwe.No nie wiem co odpisac.Tez sie kiedys przemiescilem z miejsa w miejsce.Sie dziwilem,ze inne zwyczaje,inaczej gadaja i zrozumiec ich nie mozna.
-
Na razie jeszcze nie ogarnęłam wstawiania zdjęć na forum. Mało bystra jestem :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Na razie jeszcze nie ogarnęłam wstawiania zdjęć na forum. Mało bystra jestem :P
Znam to, standardowa śpiewka, jak mi żona każe pranie postawić ;)
-
:) Ale kiedy to najszczersza prawda :P A te punkty, które się dostaje za różne rzeczy, to już w ogóle czary mary. Pierwszy raz coś takiego widzę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
:) Ale kiedy to najszczersza prawda :P
Przy odpowiedzi /Opcje zaawansowane/klik na ikonkę załączniki/Dodaj pliki/Wybierz pliki (tu już wskazujesz swoje wybrane zdjęcia z lokalizacji na dysku)/Dodaj w linii/Ukończone
Są też inne metody może i łatwiejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
A te punkty, które się dostaje za różne rzeczy, to już w ogóle czary mary. Pierwszy raz coś takiego widzę.
A na to najlepiej nie zwracaj w ogóle uwagi:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Przy odpowiedzi /Opcje zaawansowane/klik na ikonkę załączniki/Dodaj pliki/Wybierz pliki (tu już wskazujesz swoje wybrane zdjęcia z lokalizacji na dysku)/Dodaj w linii/Ukończone
Są też inne metody może i łatwiejsze.
Dzięki. Ta metoda jest ok. Ogarnęłam, ale zaraz zdałam sobie sprawę, że nie mam nic wyśmienitego. Dlatego odpuszczam. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Dzięki. Ta metoda jest ok. Ogarnęłam, ale zaraz zdałam sobie sprawę, że nie mam nic wyśmienitego. Dlatego odpuszczam. Pozdrawiam
Wyśmienite zostaw do Galerii:) Do wątku nie muszą być same naj...będzie co krytykować:wink::)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Wyśmienite zostaw do Galerii:) Do wątku nie muszą być same naj...będzie co krytykować:wink::)
Wiesz, 1 bez wyjaśnień to każdy głupi potrafi postawić - k@czy już to udowodnił. Sztuką jest wytłumaczyć dlaczego stawia się taką ocenę, ale do tego trzeba wiedzy i chęci wytłumaczenia komuś co jest nie tak.
-
W sumie to jego sprawa, ja jeżeli oceniam nisko zawsze piszę co jest powodem co wcale też nie musi znaczyć, że mam rację:)
A częściej właściwie nie daję tak niskich ocen najwyżej coś skrobnę bez oceny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Wiesz, 1 bez wyjaśnień to każdy głupi potrafi postawić - k@czy już to udowodnił. Sztuką jest wytłumaczyć dlaczego stawia się taką ocenę, ale do tego trzeba wiedzy i chęci wytłumaczenia komuś co jest nie tak.
To samo jest jak ktos postawi 5.Tez tak mozna napisac.
A to nie Ty czasem wstawilas te fotke wazki nieostra z poucinanymi skrzydlami??Widze,ze jakos ona znikla.
-
Oczywiście, że jego, ale nie wiem co taką ocena chce osiągnąć? Wkurzyć mnie? Załamać? Pudło! Fotografuję juz 7 rok i nauczyłam sie takie oceny bez komentarza zlewać. Spływają po mnie jak po kaczce, więc nie wiem czy warto się wysilać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Oczywiście, że jego, ale nie wiem co taką ocena chce osiągnąć? Wkurzyć mnie? Załamać? Pudło! Fotografuję juz 7 rok i nauczyłam sie takie oceny bez komentarza zlewać. Spływają po mnie jak po kaczce, więc nie wiem czy warto się wysilać.
Widzisz.Ja fotografuje dluzej jak Ty zyjesz.Ale nigdy nie odwazylbym sie napisac,ze nauczylem sie zlewac komentarze dotyczace moich zdjec.
Mozesz miec racje z tym wysilaniem,po 7-miu latach fotografowania ,moze i nie warto.
A co z ta wazka??
-
Jeśli ktoś nie raczy mi napisać dlaczego wg niego zdjęcie jest słabe, to ocena 1 bez wyjaśnień nie ma dla mnie żadnej wartość. Żadnej! Ważka wyautowana. Moje zdjęcie, moja galeria i moje decyzje o wstawianiu i usuwaniu konkretnych zdjęć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Jeśli ktoś nie raczy mi napisać dlaczego wg niego zdjęcie jest słabe, to ocena 1 bez wyjaśnień nie ma dla mnie żadnej wartość. Żadnej! Ważka wyautowana. Moje zdjęcie, moja galeria i moje decyzje o wstawianiu i usuwaniu konkretnych zdjęć.
Pamietaj,ze usuwajac fote usuwasz komenty i oceny.Postepujac w ten sposob bedziesz miec coraz mniej oceniajacych.Ale to Twoja galeria i Twoje decyzje.A 4 czy 5 bez komentarza ma wartosc ??czy tez nie ma zadnej??
-
Tam był 1 komentarz nie odnoszący się do jakości zdjęcia. Dlatego zdecydowałam o usunięciu foty. W zasadzie każdą ocene powinno się skomentować, ale niską w szczególności. Jest typ człowieka, któremu największą frajdę sprawia dowalenie komuś, żeby sobie np. humor poprawić. Jak dostaję 1 bez wyjaśnienia to uważam, że mam do czynienia z takim typem. I się nie przejmuję dlatego.
-
W galerii można wyłączyć ocenianie. Taka opcja dla tych, którzy znają swoją wartość albo boją się krytyki. To po pierwsze.
Po drugie galeria tym się różni od wątku, że można wystawiać suche oceny. Nigdy się jeszcze nie spotkałem, żeby ktoś domagał się wyjaśnienia ocen 4 czy 5.
Za to 1,2 i robi się istne piekło.
W wątku na forum ludzie wrzucają sobie te bardziej jak i te mniej udane zdjęcia. Można też dodać dłuższy tekst wyjaśniający genezę zdjęcia, albo dlaczego zostało zrobione w taki sposób. Jeśli coś się komuś nie podoba to pisze dlaczego. Tak więc jeśli się chce zobaczyć opisowe opinie to należy wrzucić do wątku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
W galerii można wyłączyć ocenianie. Taka opcja dla tych, którzy znają swoją wartość albo boją się krytyki. To po pierwsze.
Można, ale po co? A nuż się człowiek czegoś ciekawego dowie. A do ocen nauczyłam się mieć dystans.
http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=1793
http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=1741
Gorąco polecam zapoznać się z powyższymi artykułami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Można, ale po co? A nuż się człowiek czegoś ciekawego dowie. A do ocen nauczyłam się mieć dystans.
To dobrze. To co się podoba jednemu, jest wtórne i nieciekawe dla innego. W galerii dostanie się jednak suchą ocenę. 5-6 słów to nigdy nie będzie pełne wyjaśnienie.
Dlatego warto założyć wątek, bo wtedy człowiek może liczyć na więcej.
-
Przykład komentarza z oceną doskonałą pod zdjęciem http://www.dfv.pl/gallery/v/Inne/304...645_n.jpg.html Można? Można, tylko trzeba chcieć i potrafić.
-
Tia.Tylko temat watku jest o makro.Nie robmy z niego koncertu zyczen jak oceniac,kogo i dlaczego.
@Krystyna 1975.Wstaw podobnej jakosci fotke jak z tego linka to tez bedziesz miec oceny z komentem.Nie wymagaj elaboratow na czyms co nie warte tego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tia.Tylko temat watku jest o makro.Nie robmy z niego koncertu zyczen jak oceniac,kogo i dlaczego.
Wiem i przepraszam za ten off top. Nie sądziłam, że się tak temat rozwinie. To miał być tylko z założenia jeden post na powitanie. Wyszło inaczej :( Czego bym nie wstawiła to i tak mam przeczucie, że podobnego komentarza się nie doczekam, bo wstawienie samej oceny jest szybsze i łatwiejsze. Z mojej strony koniec tematu. Pozdrawiam
-
A Ty ile zdjęć skomentowałaś tak, jak wymagasz, by komentowano Twoje? Skoro masz 7-letni staż, to jak najbardziej Cię to uprawnia. Ja mam wrażenie, ze nowi użytkownicy pojawiający się na Forum mają bardzo roszczeniową postawę, a ich aktywność ogranicza się do wrzucania swoich pstryków i wręcz żądań o ich komentowanie. A przecież to wymaga jednak jakiegoś wysiłku i zaangażowania od innych, a Ci bardziej zaawansowani czy starsi stażem użytkownicy też przychodzą tu raczej dla przyjemności, a nie do roboty. Galeria jest tak skonstruowana, że wystawia się głównie oceny i ja osobiście z każdej nowej cyferki bym się cieszyła, bo znaczy, że kogoś zainteresowało moje zdjęcie (mniejsza, pozytywnie czy negatywnie), a nie narzekała, że nie ma komentarzy. Ja na swój wątek nie narzekam, mimo że czasami niektóre wrzutki przechodzą bez echa. A spędzając tu trochę czasu, zauważyłam, że najchętniej komentowane są fotki osób, które się dużo udzielają lub mają naprawdę świetne prace. Wracając jeszcze do tej 1 od k@czego, najwyraźniej jednak nie spłynęła ona po Tobie jak po kaczce, skoro poświęciłaś jej tyle uwagi. Nie widziałam tego zdjęcia, ale może oceniający uznał, że 1 będzie na tyle czytelna, że nie ma sensu dodawać komentarza?
-
ale mnie watek ominaaaaaal!
P.s czemu linkujesz do zdjęc muminka?:D (tak 2 strony do tyłu)
-
Brak komentarza też jest komentarzem,
Brak oceny, też jest oceną....
Brak komentarzy i ocen bardziej boli niż 1 lub 0 pod zdjęciem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
A Ty znasz zasady? Ja na razie nie mogę komentować - za nowa jestem, ale jak będę mogła, to zapewniam, że będę komentować
ale w wątkach chyba możesz komentować zdjęcia (chyba, że o czymś nie wiem)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
ale w wątkach chyba możesz komentować zdjęcia (chyba, że o czymś nie wiem)
Mogę, ale poczekam na możliwość komentowania pod zdjęciem. Zaraz nas admini wytną za zaśmiecanie wątku o makro :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Można, ale po co? A nuż się człowiek czegoś ciekawego dowie. A do ocen nauczyłam się mieć dystans .
Widzę że bardzo ci na ocenach zależy.
Zamieszczaj zdjęcia na digart.pl . Tam to dopiero nabierzesz dystansu do ocen.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Widzę że bardzo ci na ocenach zależy.
Zależy mi na komentarzach. Na ocenach mniej. A na ocenach bez komentarza nie zależy mi w ogóle.
---------- Post dodany o 20:49 ---------- Poprzedni post był o 20:45 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Zamieszczaj zdjęcia na digart.pl .
Obiektywni.pl są lepsi :P A o tym, gdzie będę umieszczać swoje zdjęcia zdecyduję sama.
-
Ale nie musisz chyba się denerwować na użytkowników forum. Czasem ktoś coś napisze, innym razem nikt nic nie napisze, i nic nie skomentuje. Jak coś pokażesz ciekawego to pewnie i komentarze się pojawia pod zdjęciami. Czasem ktoś umieści zdjęcia i nikt nie skomentuje tych zdjęć. Tak czasem jest.
Może tak troszkę więcej luzu w życiu się przyda .:wink:
Pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
A Ty znasz zasady? Ja na razie nie mogę komentować - za nowa jestem, ale jak będę mogła, to zapewniam, że będę komentować. I nie mam postawy roszczeniowej, a najwyżej przyzwyczajenie z poprzedniego miejsca. Tu jest zdjęcie, za które k@czy postawił mi 1
https://galeria.olympusclub.pl/displ...p&cat=0&pos=52 Pozdrawiam
P.S. Jesteś adwokatem k@czy'ego?
Mówię o komentowaniu na Forum. Jestem jego adwokatem, bo stwierdziłam, że miał prawo wystawić Ci niską ocenę? Faktycznie spłynęło to po Tobie jak po kaczce...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Obiektywni.pl są lepsi :P A o tym, gdzie będę umieszczać swoje zdjęcia zdecyduję sama.
Teraz to już jesteś arogancka. A jeśli chcesz, by inni komentowali Twoje zdjęcia, to bycie dla nich niemiłą nie jest najlepszym sposobem, by ich do tego zachęcić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Zależy mi na komentarzach. Na ocenach mniej. A na ocenach bez komentarza nie zależy mi w ogóle.
W takim układzie założenie własnego wątku chyba byłoby jednak lepszym pomysłem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Mogę, ale poczekam na możliwość komentowania pod zdjęciem.
A to czemu? Skoro nie możesz na razie komentować w galerii, przyczyń się jakoś do rozwoju społeczności na Forum.
-
Bardziej się denerwuję na dziwne zasady - że komentuje się na forum, a nie pod zdjęciami jak w poprzednim miejscu. To przyzwyczajenie jest we mnie tak silnie zakorzenione, że troche potrwa zanim się przyzwyczaję do nowych zasad.
---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Teraz to już jesteś arogancka.
No, ja wiem, że wszyscy by chcieli bym przeprosiła, że żyję ;P Uważasz, że 1 bez słowa wyjaśnienia jest miła? No to Ci powiem, że nie jest miła, ale nie będe się nia przejmować. Może i jestem arogancka, ale "pluć do kaszy" sobie nie pozwolę. Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Bardziej się denerwuję na dziwne zasady - że komentuje się na forum, a nie pod zdjęciami jak w poprzednim miejscu. To przyzwyczajenie jest we mnie tak silnie zakorzenione, że troche potrwa zanim się przyzwyczaję do nowych zasad.
Spokojnie. Nie są to dziwne zasady.
A co stoi na przeszkodzie aby zdjęcie które umieściłaś w galerii , umieścić je także na forum w zwykłym wątku. Nie ma żadnych przeciwwskazań do tego. Będziesz mieć i oceny w galerii i komentarze na forum.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Spokojnie. Nie są to dziwne zasady.
Dla was nie, dla mnie tak. Tam gdzie byłam nie wklejało się zdjęć na forum, lecz dyskutowało o nich pod zdjęciem w galerii. Myślisz, że tak łatwo się przestawić? Hop i gotowe. Niestety :( No i zasyfiliśmy wątek o makro, bo powitań mi się zachciało :P Chciałam być miła, ale nie wyszło. Ale Ranking jest fajoski :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------
No, ja wiem, że wszyscy by chcieli bym przeprosiła, że żyję ;P Uważasz, że 1 bez słowa wyjaśnienia jest miła? No to Ci powiem, że nie jest miła, ale nie będe się nia przejmować. Pozdrawiam
A moze to Ty masz dziwne zakorzenione zasady.Musisz sie przyzwyczaic.Nie bedziemy zmieniac zasad tylko dlatego,ze masz dziwne przyzwyczajenie zakorzenione.
Co do postu dodanego to polecam melise.