To pierwsze coś się źle wczytało... :grin:
Wersja do druku
To pierwsze coś się źle wczytało... :grin:
No, dałaś teraz...pełne zaskoczenie :eek:
Generalnie jestem na nie takim eksperymentom ale ja się nie znam...
alakin: najwazniejsze to co niewidoczne dla oczu :-P
rocco:. nie mów, ze się nie znasz.. bo dla mnie zdanie KAZDEGO sie liczy
:wink:
uwielbiam eksperymenty, bardzo ciekawe próby i doswiadczenia ..
serafin: napisz coś wiecej bo ja nie w temacie a nie chce mi sie szukac :D
i czy ci sie zle czy dobrze kojarzy ^^
Mnie sie z golizna kojarzy,ale mnie wszystko z golizna sie kojarzy.Czy na tych fotach to jakas gola kobieta,czy tylko mnie sie tak kojarzy
Pierwsza fota - pomysł niezły, ale zabrakło umiejętności w robieniu montaży w programie. Widać wklejkę na pierwszy rzut oka.
Ogólnie wątek mi się podoba, bo kombinujesz nietuzinkowo, a to jest zawsze cenne.
No mi zdecydowanie te eksperymenty nie przypadły do gustu!
Zdjęcie nr 6 jest.. hmm... no właśnie z tym Aschwitz strasznie się kojarzy jeśli nie patrząc na tą rękę (albo zdjęcie przed sekcją zwłok). Jeśli spojrzeć na nie całościowo (z ręką) to niestety ale nawet montażu dobrze nie widać bo myślę, że ta ręka powinna być bardzo dopasowana do "dołu" i bez takiego przejścia.
Jak dla mnie kompletnie dziwne i jakieś takie nijakie...
Siódemeczka lepiej ale faktycznie czarna czerń (określenie brzmi jak "masywne masywy zalesione lasami" ;) ) i również do mnie nie trafia!
Myślę, że duuuużo lepiej było np z "tenisowo i różowo";) Tamte mi się bardzo podobały czego wyraz dałem wcześniej.
Jestem na nie:( a tak liczyłem na ten wątek;) czekam dalej:)
Przepraszam Sweet ale nie. Zdecydowanie nie można tych "zdjęć" nazwać aktem.... Oj nie.
Zdjęcia do oceny należy wstawiać do galerii, a nie tworzyć nowe posty typu "moje zdjęcia", "co o nich myślicie", "moje pierwsze zdjęcie" itp.
Przez takie posty to forum zaśmieca się całkowicie, a zwłaszcza przez ostatni okres.
Już mi się żygać chce od takich postów, juz nie wspomnę o tych zdjęciach.
Zanim ktos wstawi jakieś akty lub fotki aktopodobne niech poogląda sobie inne foty wysoko oceniane z galerii na tym albo innym forum, a dopiero po długich przemyśleniach wstawi tylko te, które warte są pokazania lub uzyskania konkretnych porad.
Do pozostałych - Nie bądźcie tacy powściągliwi i delikatni w ocenach i uwagach fotek tylko piszcie co naprawdę myślicie o tych zdjęciach.
Dzięki za opinie :)
Człek sie uczy na błedach :)
Ale spokojnie... powróce do "rozoowego i tenisowego" ;)
co do wypowiedzi coolgago ... to przepraszam ..PO CO jest to forum i ten dział?? pod nim pisze wyraznie, ze jesli ma sie zdjecia.. i chce sie je poddac krytyce, mozna je tu wstawic. a jesli chodzi co o to , ze "zbuta" pisze zebyscie ocenili te zdjecia to mowie: ja forum sledze od roku.. zdjecia od stycznia .. a rejestracja tu jakiejs pare miesiecy temu... wiec ...
a co do zdjec. .oj uwierzna slowo ze forum nikona i galeria obiektywnych czy One photo znam na pamiec...
jesli ci sie zygac chce patrzac na zdjecia to nie patrz.. omijaj je szerokim łukiem . łatwo jest porownywac zdjecia fotografow z gornej polki co są w fachu 5 czy 10 lat i mają taki sprzet ze oczy bieleją. ja mam zwyklego kompakta!.tym cudow nie zrobie.
mimo negatywnych uwag.. ja sie nie poddaje :):lol: i napeeewno tu sie jeszcze przewinie MóJ wątek
Częściowo zgadzam się z Twoją opinią, aczkolwiek w tym wątku to akurat trafiłeś jak kulą w płot.
Należy przynajmniej przejrzeć cały wątek - włącznie z tym że jedna fota wylądowała w "publicznej" i jest rewelacyjna - https://galeria.olympusclub.pl/displ...album=13&pos=5
Sorka za OT.
Odnośnie zdjęć - niestety tym razem jestem na nie - aczkolwiek czekam:
Mam nadzieję...:wink:
Mnie chce się rzygać jak widzę takie błędy ortograficzne.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Właśnie po to jest dział ocena zdjęć, żeby pokazywać foty i zbierać o nich opinię. A do galerii powinny trafiać tylko najlepsze foty. W ich wyborze może pomóc autorowi właśnie wątek w tym dziale.
Piszemy co myślimy, przynajmniej większość z nas.
Jednak na tym forum to własnie takie, autorskie wątki służą do pokazywania innym forumowiczom swoich prac i ich komentowania.
Kiedyś było zasadą, że do galerii trafiały takie, które przeszły "wstepną selekcję" w wątku i otrzymaly tam niezłe komentarze. Ostatnio przyjęło się wstawianie fotek bezpośrednio do galerii przez co trafiają tam ewidentne knoty, które w dodatku są widoczne na stronie glównej forum. A to nie jest dobra wizytowka. Wierz mi, lepiej zalożyc sobie wątek i tam wstawiac fotki. Jeśli fotka zostanie od razu ostro skrytykowana albo (co jest rownie znaczące) nie otrzyma zadnego komentarza to lepiej nie pakowac się z nią do galerii ;)
Niedawno nawet powstał specjalny dział dla początkujących gdzie serdecznie zapraszamy wszystkich nowych :)
PS
Jesli bardzo chce Ci się rzygać, to sobie ulżyj. Jednak lepiej odsuń się wcześniej od monitora ;)
PS
Opss, Rafał mnie uprzedził. Za dlugo pisałem ;)
no dzięks chopaki zapoparcie.. :grin:
za pare dni cos tu wlepie jeszcze.. ale nie bede eksperymentowac moze. ;)
Nie chciałbym być sprawcą tego, że przestaniesz eksperymentować!
Po prostu te się nie udały wg mnie, następne mogą zaprzeć mi dech w piersiach:)
Ja uważam, że nie udało mi się jeszcze zrobić na tyle ciekawego zdjęcia aby pokazać je publicznie dlatego mój głos nie jest zbyt silny:)
Sweet, słuchaj opinii życzliwych i eksperymentuj, bo tylko tak można się rozwijać. Nie zawsze wszystko udaje się od razu.
Pierwsze zdjęcie - pomysł ciekawy wykonanie nie bardzo, trzeba jeszcze troszkę popracować , drugie na dobrej drodze.
Przepraszam. Za bardzo poleciałem z tą krytyką i tym rzyganiem.
Obejrzałem pierwszą i ostatnią stronę tego postu i już miałem dosyć więc nie wytrzymałem. Akurat trafiłem na te moim zdaniem nieodpowiednie foty.
Nie ze wszystkim trafiłem kulą w płot. Zdjęcia w galerii są oceniane i tak powinno zostać. Tam każde zdjęcie dostaje swoją subiektywną ocenę i nie rzadko dodatkowe uwagi. W głównej galerii jest tylko przez krótki czas, następne wypierają poprzednie. Poza tym jeśli ktoś dostanie niskie oceny zdjęć przestanie takie wstawiać lub poprawi się, a przecież o to chodzi. A jeśli ktoś z czasu się poprawi to sam usunie te słabe.
Tworzenie nowych wątków przez każdego usera, który chce opinii na temat kilku fotek to zbytnia przesada.
Sweet wybacz za ostrą krytykę - przesadziłem.
coolgago: spokojnie.. tak jak pisalam gdzies. tylko brak krytyki przynosi szkodę.. cos tam wykombinuje jeszcze. ale moze niekoniecznie z aktow.. bo to jest jednak wyzsza połka.
dziekuje wszystkim za słowa i te "za" i "przeciw" :wink:
Oj Oj i masz i nie masz racji.Jednak dobrze,ze zdajesz sobie z tego sprawe.To moze zajmij sie innym tematem,bardziej przyjaznym kompaktowi.
Akt to cholernie trudny i wymagajacy temat,to gra swiatlem i cieniem delikatnego i pieknego obiektu.Bez dobrego swiatla i doskonalej matrycy(kliszy)nic nie zwojujesz.
Jak myslisz,czy zamiast nagiej kobiety znalazl by sie na planie krysztalowy duzy wazon-kupili by temat co niektorzy?
Moze na poczatek poszukaj w naturze obiektow na ktorych gra swiatlo,pokaz je na swoj sposob,zagraj swiatlem i to wykorzystaj.Jesli to inni docenia wez sie za akt.Startujac z aktem w takim wykonaniu nigdy nie bedziesz wiedzala,czy dyskutujacy ocenia warsztat czy "warsztat"a granica jest bardzo cienka w przypadku neta.
Z mojej strony zycze Ci powodzenia w temacie,jednak jak narazie to bardzo krucho.
wiem wiem..po prostu chcialam sprobowac i przekonac sie na wlasnym doswiadczeniu czy rzeczywiscie akt to połka tylk odla najlepszych.. wydaje mi sie ze moze w jakis 20 % obaliłam mit.. bo jedno zdjecie moje sie przyjeło..
co do tych uwag.. kazdy majakistam ulubiony temat zdjec,, ja nie lubie fotografowac architektury czy roslinek..lubie wspolpracowac ludzmi.. roslinki "makro" przeszlam juz.. trzeba miec sprzet.. a architekturze trzeba dostrzegac to czego inni nie zauwazają.. a ja tego nie portafie i nawet nie chce portafic ..martwa natura.. hmm..tez temat do dyskusji :)
zamykamy i uciszamy wątek na jakies.. 2 tygodnie znowu;)
No cóż, akt "wykwadracikowany"... trudna sprawa. Ma prawo się nie przyjąć, gdyż oczekiwania od aktu są, jakie są :)
ludziki zabijacie w dziewczynie zapał. ehhhh
fotomic: nikt nic nie zabija.. wrecz.. zapala... :!::!: :mrgreen::mrgreen:
tym bardziej sie budzi we mnie.. cos.. trzeba wlączyc kreatywnosć na najwyzsze obroty ^^
Teraz to Ciebie nie rozumiem.Dochodzisz do wniosku,ze trzeba miec sprzet-juz gdzies pisalem,ze zeby smacznie gotowac nie trzeba miec bardzo drogich garnkow,nie potrafisz dostrzegac czegos w architekturze-a chcesz to dostrzec w akcie,roslinki juz przeszlas-Moze pokaz jakies fotki.Stwierdzasz,ze nie potrafisz i nawet nie chcesz potrafic-dlaczego nie chcesz?Wydaje Ci sie ,ze w 20-tu% obalilas mit.Ja napisze,ze w jednej setnej promila,a i tak to ocena bardzo zawyzona.
Znajdz kogos kto sfinansuje wystawe z Twoich aktow,zorganizuj,poczekaj na komentarze z niej-wtedy mozna obalac mity o %.
Ale pracuj dalej-poczatki sa ciezkie.
Ostatnie dwa - prosektorium. Oświeć mnie.
Sweet,
Podzielam zdanie Rafała Czarnego - eksperymentuj, coś z tego powinno się urodzić. Te dwa zdjątka, które pokazałaś, nie są moim zdaniem aktami, to poszukiwanie idei, wprawki, dość udane. Jeden może potraktować pierwszą fotkę jako okaleczenie, a drugi może uznać, że głowa łapie pomysł. Drugie bardziej mi się podoba, jest ostre - kontrastowe, profilowe, z premedytacją cięte, ortopedycznie przedstawione ciało napięte na maksa. Siła woli?
Pzdr, TJ
Lucca, jak zniechęcisz dziewczynę to sam się będziesz rozbierał na forum...
o..teraz to focha strzelam... więcej aktów nie pokaze..
lucca: nie zrozumiales mnie.. uwazam ze w fotografii..
-glamour -portret-architeltura-fashion-trzeba dbac o miekkosc kreski o kadr.. tu przedewszystkim rolę gra światło.. sprzet.. tez wazny ale .. kompaktem mozna wymodzic "dostateczną" fotografie
ale w makro..
ok.. to moje "makro " zdjecie..
wedlug mnie to tylko natura.. i tyle.. do marko przydalby sie obiektyw.. jakies szkielko.. a nie kompakt..
dla mnie TO jest makro..
http://plfoto.com/1575084/zdjecie.html
Tyle z mojej strony.
Protestuję przeciwko makro w wątku o aktach:!: :grin:
niech bedzie ze to wątek autorski moze.. :cool:
Wątek niewątpliwie autorski ale forum fotograficzne, więc się nie dziw, że propozycje typu digi art są oceniane tak krytycznie.
Twoje akty w pierwszych postach obudziły nadzieje na więcej i lepiej więc nie zniechęcaj się tylko baw się światłem, kadrem, i obróbką.
Żeby nie było tu za smutno, pobawiłem się również Twoimi zdjęciami i dla rozładowania tej ciężkiej atmosfery wstawiam tu takiego potworka w którego zamieniłem piękną dziewczynę.
:d :d :D
hehe dobry ten potworek :):)
a mowiąc o wątku autorskim maialm na mysli.. "zbieranine" akty. portrety.,. wszystko mego autorstwa.. jak widac.. jedne zdjecia są gorsze.. drugie lepsze.. :)
światłem jest sietrudno m ibawic.. bo nie dysponuje zadnymi lampami .. tylko oknem ;)
aczkolwiek.. obiecuje mocne postanowienie poprawy :)