ładne zdjęcia robisz...bardzo ładne.
ładne zdjęcia robisz...bardzo ładne.
Dzieki,
Hmm ale w sumie troche dziwne ze nic nie ma do poprawki, no ale coz cieszę sie ;)
A teraz kolejne z tej samem improwizowanej sesji-nie sesji do komentowania
Chyba zbyt wygładzone, wygląda plastikowo
Dzieki za sugestie - dodalem drugie (poniżje) mam nadzieje, ze troche mniej plastikowe, a tak przy okazji to oprocz "plastiku" co jeszcze do poprawy/zmiany przemyslenia itp?
Pozdrawiam
sanminen
Ogólnie, jak dla mnie super zdjęcie/kadr, ale jeszcze troszkę za dużo ingerencji programu graficznego.
W pierwszym przedobrzyłeś z obróbką co powiedzieli przedmówcy, z własnego doświadczenia wiem , że podczas obrabiania traci się to wyczucie i trzeba z dystansu spojrzeć na zdjęcie jeszcze raz.
Denerwuje mnie trochę prawy górny róg, kadrowałabym trosyk inaczej. Ale ogolnie ladnie:)
Joanna bardzo ładna, tylko ta ręka z prawej wygląda bardzo nienaturalnie. Joanna nr 1 (patrzy w obiektyw) najbardziej mi odpowiada.
Pozdrawiam
Druga wersja lepsiejsza ;)
Faktycznie, ta dłoń wygląda trochę nienaturalnie.
Dzięki wszystkim za komentarze... i uwagi
A tylko wytlumacze sie moze jeszcze z takich a nie innych poz i ulozen roznych czesci ciala (otoz oba portrety - to ot takie po prostu pstryki wykonane podczas wizyty swiatecznej u tesciow i nie bylo zadnego pozowania, stad troche przypadkowe, bez przygotowania i bez makijazu te kadry - a nie chcialem tego pisac przed komentarzami - bo co w sumie za znaczenie w jakich warunkach zdjecia sa robione ;)
Pozdrawiam
sanminen
David smutny v3 jakby dzwigał cały ciężar świata tego ;-)
Zabawa w kolory i kontrasty bardzo interesująca
Dawno mnie nie bylo - nie wazne. Kilka ostatnich fotek ze strumykami z ostatniej wyprawy. Chyba troche za intensywne kolory, ale sami ocencie :)
Ładnie naświetlone, ładne kolory, ogólnie przyjemne dla oka.
Pierwsze lekko przepalone. Po mojemu najlepsze trzecie, ale ciachnęłabym śmietnik od góry.
Kolory ok.
Widok na dolinę Roztoki i czarny szlak po prawej do Pięciu Stawów
uroki szlaku z doliny roztoki do pieciu stawow
widok z czarnego szlaku do doliny pieciu stawow na siklawe najwyzszy tatrzanski wodospad (70m - to ta strozka po prawej zaczynajaca sie od polowy wysokosci zdjecia :)
wiem ze lina ale nie chcialem jej stemplowac :)
mini wodospad w kuznicach
Widoki z spod czarnego szlaku do doliny pieciu stawow na siklawe. W sumie to ciezko mi okreslic ktory lepszy - licze na wasze opinie ;)
hmm no to moze zanim wrzuce kolejne poczekam na jakies komentarze do tych ostatnich - aha nie boje sie krytyki wiec walcie smialo, byle konstruktywnie, zalezy mi na nauce ;)
Troche szkoda ze nikt nie chce sie wypowiedziec ale co tam, niech sobie powisza :D
Tym razem dolina pieciu stawow z kra lodowa w tle - wlasciwie to nie w tle.
Przy okazji ostrzezenie dla tych ktorzy wybieraja sie na dniach tam - ciagle lezy snieg na szlakach do pieciu stawow i jest dosc niebezpiecznie.
Dolina pieciu stawow - przedni staw z najwyzej w Polsce polozonym schroniskiem (w tle). Schronisko jako jedyne w Polsce jest niedostepne dla pojazdow kolowych.
Dolina pieciu stawow - maly staw i wielki staw (w tyle) -
Stawy te leza na wysokosci okolo 1677m - robia niesamowite wrazenie, zwlaszcza po meczacym podejsciu czarnym szlakiem, ktory zakonczony jest skala zaslaniajaca caly widok.
Dopiero po wejsciu na wspomniana skale naszym oczom ukazuje sie staw przedni i w oddali maly i wielki staw.
Wodogrzmoty mickiewicza
w sumie to tak wrzucam i wrzucam w ciemno troche, bylbym wdzieczny za komentarz jakis, jakikolwiek, znaczy na temat oczywiscie :) bo tak naprawde to nigdy nie wiem czy zdjecie jest ok czy gniot zwlaszcza na swiezo jak jeszcze emocje nie opadly tak jak teraz :D
jeszcze raz zachecam do komentowania, nawet negatywnego, a moze zwlaszcza negatywnego (heh pisze jakby byla inna mozliwosc:)
Widze ze nie ma chetnych do komentowania - no trudno powiesze sobie kolejne wobec tego.
Widoki na szlaku w dolinie roztoki.
czerwcowa panorama morskiego oka
To co nikt sie nie wypowie - takie slabe sa - jesli tak to tez chociaz niech mnie ktos uswiadomi :)
Witam
W sumie to ja się nie znam, przejrzałem Twóje ostatnie fotki i najbardziej podobają mi się wodospady i panorama Morskiego Oka. Ogólnie raczej dobrze Ci idzie jak na moje.
Pozdrawiam
Noo w koncu jakis laskawy forumowicz (w sensie ze wogole komentarz jakis nie wnikajac jaki :) - dzieki za komentarz.
Licze na pozostalych.
Kolejne próby z panoramami - tym razem.. również morskie oko z innego ujęcia:)
Eee! Bardzo sympatyczna panorama :), może niepotrzebni ci ludzie z lewej, ale taki urok tego miejsca :) Używałeś polara?
Tak uzywalem polara i szarej polowki dodatkowo :)
Panorama bardzo ładna.
Polar liniowy czy kołowy? Pytam, bo przymierzam się do zakupu :)
Druga panorama bardziej mi się widzi od pierwszej, po pierwsze z racji miejsca, z którego była robiona (bardziej oryginalne od tego na pierwszej fotce), a po drugie kolorki - nie wiem, czy to przez polar, czy generalnie warunki były lepsze: w każdym razie druga panorama mz lepsiejsza.
A z ilu zdjęć jest sklejona? I czy była możliwość przeciągnięcia jej o jeszcze jedno zdjęcie, żeby Mnich nie był tak ciasno skadrowany, czy już w kadr wchodził stok Opalonego?
tak naprawde to byla sklejana z 5 fotek ale to tylko ze wzgledu na dobre dopasowanie - bo wystarczyloby z 3. Co do mnichow to niestety, co prawda mam jeszcze jedno poszerzajace ujecie, ale sa duze przepaly i ludzie bardzo w kadr powlazili :-/
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
polar kolowy marumi z seri DHG, a szara polowka cokina
Tym razem kalatówki
pano piękna!!!