Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
potwierdzam w saturnie też jest GX7 w cenie 4099 z kitem ;)
gazetka o tym informuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ja go widzę w tej cenie w RTV Euro AGD... ciekawe kiedy zacznie spadać cena zestawu GX7 + 20/1,7
Obawiam się, że to jest niszowa oferta, takich zestawów będzie pewnie niewiele, a cena będzie spadać powoli - jeśli w ogóle.
bardzo możliwe, ale to byłby akurat bardzo kuszący zestaw :)
ciekawe jak gx7 radzi sobie ze szkłami 4/3 ?
mam zagwozdkę EM1 czy GX7 ? :)
GX7 bardziej "kompaktowy"
osiłkowi w złoby dali :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
wiesz, ja myślałem że taki E-M5 będzie takim aparatem "do wszystkiego"... niestety nie jest. nie jest tak mały, tak poręczny jak E-P1 i nie jest też tak wygodny w obsłudze, w uchwycie, jak choćby D7000/D7100... tak wiem, można dopiąć gripp'a
Dlatego coraz częściej po głowie chodzi mi pomysł by rozdzielić funkcje - np. na takie coś w rodzaju GX7+20/1,7 lub X100s (aparat do kieszeni) i drugie coś większe, cięższe ale z lepszą jakością obrazu niż najlepsze konstrukcje m4/3 i przede wszystkim z lepszą ergonomią...
--
w świetle powyższego, będę się z ciekawością spadkom ceny GX7 przyglądał...
Dlatego do moich rąk trafił GX1, chciałem coś wyraźnie mniejszego i tańszego od OMD, NX20 tym bardziej że jestem z Pentaxa zadowolony. K-5 na co dzień a mikrus na dalsze wypady.
Mnie też ciekawi 12-32 - jeśli będzie tani i dobry to może być hitem. Przyglądam się też nowemu 14-42II, nie wiem dlaczego nikt nie zwrócił na niego uwagi a sporo zdjęć z GX7 (Dpreview) było właśnie nim wykonane.
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
EM1 czy GX7 ? :)
GX7 bardziej "kompaktowy"
osiłkowi w złoby dali :)
Poczekaj na GM1 jest najmniejszy, ma silnik z GX7, kup w zestawie z 12-32, który mi możesz sprzedać O:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
-----ciach----- Przyglądam się też nowemu 14-42II, nie wiem dlaczego nikt nie zwrócił na niego uwagi a sporo zdjęć z GX7 (Dpreview) było właśnie nim wykonane.
Na Photozone.de już go przetestowali i wypadł rewelacyjnie jak na kitowego zooma. Właściwie jedyna jego wada to ciemnica.
Pozdrawiam
Tomek
Cytat:
Zamieszczone przez
tomtomek
Na Photozone.de już go przetestowali i wypadł rewelacyjnie jak na kitowego zooma. Właściwie jedyna jego wada to ciemnica.
Pozdrawiam
Tomek
Cichutko o nim a widziałem kilkanaście zdjęć nim wykonanych i wydaje się b. dobrym szkiełkiem jak na kita szkoda tylko, że nie jest naleśnikiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzeSiuu
a ja dodam ciekawostki, które wyłapałem poszukując informacji na temat GX7
- ograniczona czasowo funkcja BULB do 2'ch minut... to chyba wada.
- gwint statywu w osi obiektywu... ponoć stopka nie zakrywa klapki od baterii i karty pamięci.
- informacja o przepaleniach jest w kolorze.. to ciekawe rozwiązanie
- tryb panoramy podobny jak w sony. to dobre rozwiązanie do np zdjęć których nie chce się już obrabiać.
- uchylna lampa błyskowa. można skierować do góry i błyskać
ja to generalnie zastanawiam się nad nim kontra e-p5.
cena podobna. olympus oczywiście bez judasza.
przeglądam instrukcje obsługi w angielskiej wersji i nie widzę funkcji Live Bulb.
(w porównaniu do np e-m5 / e-p5)