ale z wrażenia? :lol:
Wersja do druku
ale z wrażenia? :lol:
Pozwolę się nie zgodzić (mając w pamięci część testu ztcp CV25/.95; ztcp rozdział rozdzielczość). Akurat mniejsza go to ostatnie czego mi brakuje w m43, ale ztcp to redaktor optyczne stwierdził, że jaśniejsza szkła wcześniej dochodzą ;)
Cała ta dyskusja mz bardzo fajnie ilustruje pewne rzeczy, tu na forum. Nie było by żadnej dyskusji gdyby to był słoik za $400-600 (jak w przypadku PL25DG).
Z mojej strony mogę napisać tylko tyle: szkło za $1300*, z napisem Leica akurat transmisję powinno mieć standardową.
Co się zaś tyczy twojego ... w #234 to TAK, Cron będzie bardziej szumieć, ma wbudowany stabilizator...
Poczekaj do 23. i sam się przekonaj. Odczekasz grzecznie swoje w kolejce, poprosisz pana w B&H na pewno ci użyczy egzemplarz demo.
Tu mała próbka
http://vimeo.com/92384772
* po $300 rabacie "uszkodzonego" pudełka by ominąć sugerowaną cenę Panasa.
Aaa, czyli obiektyw jest dobry, tylko wam zal dupe ściska ze jest taki drogi ? I nie mozna bylo tak od razu , tylko szukacie jakichs wymówek w tabelkach, testach i porównaniach.
I o to przecież chodzi w tym wszystkim. Masz do wyboru kilkadziesiat obiektywów (naliczylem 86 z wersjami kolorystycznymi) do systemu m43. Wybierac co komu pasuje/na co kogo stać i cieszyc sie fotografia a nie wiecznie narzekać.
---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post był o 10:24 ----------
Jeszcze taka refleksja przy okazji tej dyskusji. W mojej opinii, zaznczam mojej ... Takie parametry jak ostrość, jasność i cena są przewartościowane. Dla mnie wazniejsze jest to jak obiektyw obrazuje, jaki daje bokeh. Nie GO, ale bokeh. Takie cechy obiektywu sa bardzo subiektywne i to co mnie sie będzie podobac, komuś innemu nie musi. Jest wiele szkiel które mi sie podobaja ale ich nie mam i nie będę mial. Bo sa za drogie. Jest jeszcze wiecej obiektywów które w ocenie ludu sa dobre (tanie, ostre, jasne) i stać mnie na nie ale ich nie mam, bo mi sie nie podobają. Tylko po co leczyc swoje frustracje plujac na forach na producentów, dystrybutorow, systemy podatkowe i innych użytkowników mających inne zdanie niż moje ? Wole wziąć ten sprzet który mam (na który mnie stać) i robić tym sprzętem to do czego jest przeznaczony. Ile radosci to daje, uwierzcie :-).
Wuzet, plus w pamięci.
dałem za Ciebie ;)
Dzięki;)