To rób zdjęcia chałupkom i kościołom z ludkami obok :) i nie mysl o tym, ze oni tam się kręcą :)
Wersja do druku
To rób zdjęcia chałupkom i kościołom z ludkami obok :) i nie mysl o tym, ze oni tam się kręcą :)
Tak robię :)
Nazywam to fotografią architektury a fachmani na forum narzekają, że ludzie się kręcą w kadrze i przeszkadzają ;)
Moze nalezy zmienic kategorię?
Pewnie tak, ale wtedy powiedzą, że chałupy przeszkadzają oglądać ludzików ;)
Żartuję sobie ale naprawdę nie lubię fotografowac ludzi. No, chyba, że służą jako sztafaż.
Skaza jakaś czy co?
Rocco, lubisz robić architekturę, wychodzi Ci to wery kombinery. Jesteś teraz w systemie Nikona, który jest obecnie najlepsiejszy jeśli chodzi o focenie arch (obiektywy). Wróć do starej szkoły focenia architektury, gdzie pion trzymał pion, a poziom trzymał poziom (i nie było to poprawiane na kompie). A wtedy będę Twoim gorącym fanem.
rób badyle, bo mi się bardzo podoba! ;)
Zawsze mówili, że to olek ma najlepsze kolory, a tutaj tak słodnie i ostro, nieźle, na prawdę dobrze.
pzdr
Jakiś czas temu widziałem w TV program o facecie,ktory robi fotki duzych miast.Ciekawostką było to,że uzywa prgramu,ktory eliminuje z fotki "ulicznej" ludzi.Niesamowicie prezentowały sie zdjęcia warszawskiego MDM-u zrobione w biały dzień na ktorych nie było ani jednego ludzika :-)Moze to coś dla Ciebie rocco?
No to w miare proste, robi się kilka kadrów z przemieszczającymi sie ludzikami potem dopasowuje "puste" miejsca.
Jednak aż takim homofobem nie jestem ;)
PS
Rafał, czy Ty wiesz, ile kosztuje Shift do "prostego" fotografowania architektury?
Raczej nie dla amatora ;) Ale już jakąś szerszą stałkę mam w planach...
ładne kolorki ma ten kwiatek, a olka zostawiłeś, czy dwa systemy??
pzdr