-
Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Kalendarz dotarł dziś, a raczej wczoraj we wtorek ;) Po sto kroć dzięki JACK :) Zdjęcia na papierze to jednak inna bajka ;)
-
Teraz tak patrzę... z marcem coś nie tak jest?
-
Wczoraj wieczoter odebrałem swoje egzemplarze. :mrgreen:
Dziękuję Wujkowi Olkowi za kalendarz, a koledze henremu1 za spawną dystrybucje. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MeWash
Ale że co? Podziel się rewelacją, bo 300 luda patrzy i nikt nic nie zauważył.Właśnie kartkę na marzec przewróciłem i wygląda OK. Jakieś ukryte dno?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Ale że co? Podziel się rewelacją, bo 300 luda patrzy i nikt nic nie zauważył.Właśnie kartkę na marzec przewróciłem i wygląda OK. Jakieś ukryte dno?
Myślałem, że coś podczas druku się stało ale sprawdziłem, że to taki oryginał jest - przynajmniej tak widać w galerii kalendarzowej.
-
To zdjęcie pokazuje, że nie perfekcja obrazu, a wrażenie bardziej liczyło się dla wybierających. Teraz, przy przeglądaniu swoich zdjęć, będzie dwa razy więcej zastanawiania się nad kasowaniem swoich nie do końca perfekcyjnych zdjęć. A nóż trafi się perełka na miarę kalendarza?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MeWash
Też to zauważyłam, zanim jeszcze powstał kalendarz. Ale - vox populi. Pomyślałam, że w kolejnym kalendarzu temat zdjęć mógłby być ściśle związany z porą roku, tzn. w styczniu zdjęcie zimowe, w maju np. kwiaty itd. Może nie byłoby wówczas dwóch (lub więcej) bardzo podobnych do siebie zdjęć z tego samego tematu. Ogólnie kalendarz bardzo ładny. Najbardziej podoba mi się sierpień... (mam wtedy urlop:))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ola_Olga
Pomyślałam, że w kolejnym kalendarzu temat zdjęć mógłby być ściśle związany z porą roku, tzn. w styczniu zdjęcie zimowe, w maju np. kwiaty itd.
Kolejny kalendarz, jak bogowie na Olimpie pozwolą, będzie z pewnością miał inną tematykę. Już niedługo zacznę przygotowania do edycji 2014. Tym razem chciałbym przyspieszyć proces zbierania i wyboru tak by na dwa miesiące wakacyjne pozostało jedynie zebrać zdjęcia od autorów i przekazać je do druku.
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu ;)?
-
Napiszę jeszcze tylko gwoli wyjaśnienia - nie krytykuję zdjęcia, kalendarza itp. Po prostu byłem zaniepokojony, że nie mogę znaleźć czegoś ostrego - ale z daleka wygląda super ;) Jeszcze jak zdejmę okulary to już rewelka :-D
Odnośnie pór roku i fotek na kalendarzu. Robiłem kiedyś kalendarz dla siebie (kupon z grupponu pozwolił) i na przekór zrobiłem tak, że urlopowe, morskie, letnie zdjęcia dałem w zimie, a zimowe w letnie miesiące. Po co mam oglądać zimę zimą skoro mam ją za oknem? Latem jest na tyle gorąco, że spojrzenie na zimowe zdjęcia trochę schładzało.
-
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
To wszystko apropos wydania 2014.
Edycja 2013 i tak jest debest;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
Moje wnioski sprowadzają sie do tego jakich zdjęć nie dawać, np. żadnych jedwabistych ciemnych półtonów , bo to w drukarni i tak przepadnie i zwracać uwagę na kompozycję.
Uruchomiłem nareszcie R1800 i doszedł papier A3 pro od "HP i wreszcie mogę sobie każdą fotofografię wydrukować w dużym formacie- to też ciekawe, nowe doświadczenie i nowe wnioski...
Kolejny raz zgodzę się kalendarz jest całkiem całkiem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu ;)?
No pewnie! Doceniam pomysł, zaangażowanie i wkład pracy osób odpowiedzialnych za realizację. Należą się im słowa podziękowania. Możemy być dumni z takiego klubu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
To wymaga współpracy z drukarzem we wstępnym etapie. Myślę jednak, że skoro zdjęcie powstało, jest czytelne i podoba się wybierającym to drukarz sobie z tym poradzi. Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Zbieram doświadczenia i głosy, nawet te z początku tego wątku, które przeradzały się w burzliwe dyskusje. Pamiętam o nich i notuje. Ale w gruncie rzeczy pozostawiam sobie wybór metody (trzeba zadbać o sprawność i automatykę pewnych działań by nie utonąć w biurokracji). Poza tym, nim rozpoczniemy kolejną edycje, zapewne przedyskutujemy tematykę kalendarza. Mam przy tym nadzieje, że dojdzie do produkcji edycji 2014.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
No, z tym trudno polemizować :).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
.
Jednak tylko na oryginale widać jakość pliku (lub jej brak), niestety.
Miniaturka jest prawie zawsze ostra, a oryginał już niekoniecznie, na oryginale widać czy potencjalnie jakieś ciemne plamy da się wyciągnąć czy to zupełnie bez szans itp.
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
-
Niniejszym, chciałbym serdecznie podziękować Wszystkim którzy przyczynili się do powstania
tego kalendarza oraz jego dostarczenia. Kalendarz jest świetny i zamieszczone w nim zdjęcia
wspaniałe. Śmiem żywić nadzieję, że może w przyszłym roku uda się to powtórzyć.
Serdeczne dzięki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
I nie zamierzam. Dyskusje, jeśli podejmiemy, to dopiero na przełomie styczeń/luty. Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).
-
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
... Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).
Z mojego punktu widzenia - tak:-D właśnie Daszek odebrał ostatnią partię kalendarzy.
Ogromne dzięki za pomoc w dystrybucji:-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Będzie czas by każdy dołożył swoje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
;)
-
Pomysłodawcom, wykonawcom, dystrybutorom kalendarza dziekuję, a wyróznionym których prace uświetniają strony gratuluję! Fajna sprawa :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Ogromne dzięki za pomoc w dystrybucji:-)
To my dziękujemy za ogromną pomoc Twoją i Olympus Polska w produkcji :).
-
Cześć,
dzisiaj otrzymałem kalendarze klubowe od Jacka, o czym wspomniał kilka postów wyżej.
Ponieważ niektórzy maja po blokowane PW, a i ja mogę wysłać PW tylko do 5 osób naraz, postanowiłem wykorzystać wątek.
Zaczynam dystrybucję w Warszawie.
Proponuję pierwszy termin poniedziałek 26.11.2012r. godz. 18:00-19:00 na terenie C H Arkadii.
Proszę o potwierdzenie terminu na PW- kto będzie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
daszek
Cześć,
dzisiaj otrzymałem kalendarze klubowe od Jacka, o czym wspomniał kilka postów wyżej.
Ponieważ niektórzy maja po blokowane PW, a i ja mogę wysłać PW tylko do 5 osób naraz, postanowiłem wykorzystać wątek.
Proponuję pierwszy termin poniedziałek 26.11.2012r. godz. 18:00-19:00 na terenie C H Arkadii.
Są szanse, że dam radę. A gdyby nie, jak jeszcze można wyrwać swój egzemplarz? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Niniejszym, chciałbym serdecznie podziękować Wszystkim którzy przyczynili się do powstania
tego kalendarza oraz jego dostarczenia. Kalendarz jest świetny i zamieszczone w nim zdjęcia
wspaniałe. Śmiem żywić nadzieję, że może w przyszłym roku uda się to powtórzyć.
Serdeczne dzięki.
Tobie hadan dzięki za sprawne obdzielenie ;)
-
Kalendarze w grupie Opolskiej już prawie rozdane, dzięki wszystkim którzy przyczynili się do ich powstania. Prócz samych kalendarzy dosyć ważną kwestią towarzyszącą podczas ich dystrybuowania jest fakt, że można się poznać poza forum, dzisiaj poznałem Ryśka_O - sama przyjemność zważywszy na dar Ryśka do ciekawego opowiadania. Dzięki :)
-
Jak czytam, że część z Was dopiero teraz kalendarze dostaje, to mi wstyd, że się tak wkurzałem jak mój na poczcie kiblował.
Ale akcja przednia. Na każdym kroku, od pomysłu przez wykonanie po dystrybucję :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dao
Prócz samych kalendarzy dosyć ważną kwestią towarzyszącą podczas ich dystrybuowania jest fakt, że można się poznać poza forum
W niektórych przypadkach pozostała tylko wysyłka. Ale z własnych doświadczeń i z tego co mi opowiadano zwykłe przekazanie kalendarzy najczęściej kończyło się pogaduchami przynajmniej kilkunastominutowymi ;). To dodatkowy plus dystrybucji przez klubowiczów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
W niektórych przypadkach pozostała tylko wysyłka. Ale z własnych doświadczeń i z tego co mi opowiadano zwykłe przekazanie kalendarzy najczęściej kończyło się pogaduchami przynajmniej kilkunastominutowymi ;). To dodatkowy plus dystrybucji przez klubowiczów.
Nooo!:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Nooo!:grin:
... czasami nawet 2 godziny ;).
To dodatkowy miły element tej akcji kalendarzowej. Może przysłuży się to spotkaniom plenerowym.
-
Mnie też to spotkało.
No i pytali się o spotkania plenerowe :-)
-
Ja też miałam okazję do spotkania się z Sawą i abirem. Się cieszę :)
-
dotarł i do mnie, dziekuję :)))
-
Wszystkie osoby, które podały adres do wysyłki z woj. zachodniopomorskiego, oraz dwie z wielkopolskiego, uprasza sie o polowanie na doręczyciela pocztowego
zwanego listonoszem w celu odebrania przesyłki.
Podczas oczekiwania zalecane jest śpiewanie piosenki " Żółte kalendarze ", zamieniając słowo "żółte" na "olkowe". :-D :-D :-D
PS.
I jeden z Reichu, ale co on zaśpiewa to licho wie, może "Olek, Olek uber alles" :-(
-
ja niestety nie otrzymałem a czekam na dostarczenie od 07.11., pewnie zaginął po drodze. wielka szkoda.
-
U mnie dotarł po 2 tygodniach... poczta szaleje. ;)
Dziękuję bardzo Muminkowi za świetną dystrybucję!
-
Mam i ja :) Dzięki Lola!!!
wysłane z phona HTC
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Wszystkie osoby, które podały adres do wysyłki z woj. zachodniopomorskiego, oraz dwie z wielkopolskiego, uprasza sie o polowanie na doręczyciela pocztowego
zwanego listonoszem w celu odebrania przesyłki.
Podczas oczekiwania zalecane jest śpiewanie piosenki " Żółte kalendarze ", zamieniając słowo "żółte" na "olkowe". :-D :-D :-D
PS.
I jeden z Reichu, ale co on zaśpiewa to licho wie, może "Olek, Olek uber alles" :-(
No to się minę z przesyłką, Ty do mnie wysyłasz, a ja jutro do Poznania wybywam ;)
Dzięki pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
daszek
Cześć,
Jak na razie zgłosił się tylko jeden obywatel.
Proszę o spięcie się :) i dotarcie na miejsce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kasprzyk
No to się minę z przesyłką, Ty do mnie wysyłasz, a ja jutro do Poznania wybywam ;)
Dzięki pozdrawiam
No to już nie musisz jechać, czekaj w domku, może już jutro przyniosą. :-)
-
Do mnie też doszedł. Nogami adambiega. Była okazja poznac się osobiście :) Dzięki Adam.
Dziękuję wszystkom - od pomysłodawców, przez wykonawców do dystrybutorów.
Fajny ten kalendarz!