Kalendarz dotarł dziś, a raczej wczoraj we wtorekPo sto kroć dzięki JACK
Zdjęcia na papierze to jednak inna bajka
![]()
Kalendarz dotarł dziś, a raczej wczoraj we wtorekPo sto kroć dzięki JACK
Zdjęcia na papierze to jednak inna bajka
![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Teraz tak patrzę... z marcem coś nie tak jest?
Wczoraj wieczoter odebrałem swoje egzemplarze.
Dziękuję Wujkowi Olkowi za kalendarz, a koledze henremu1 za spawną dystrybucje.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
To zdjęcie pokazuje, że nie perfekcja obrazu, a wrażenie bardziej liczyło się dla wybierających. Teraz, przy przeglądaniu swoich zdjęć, będzie dwa razy więcej zastanawiania się nad kasowaniem swoich nie do końca perfekcyjnych zdjęć. A nóż trafi się perełka na miarę kalendarza?
Też to zauważyłam, zanim jeszcze powstał kalendarz. Ale - vox populi. Pomyślałam, że w kolejnym kalendarzu temat zdjęć mógłby być ściśle związany z porą roku, tzn. w styczniu zdjęcie zimowe, w maju np. kwiaty itd. Może nie byłoby wówczas dwóch (lub więcej) bardzo podobnych do siebie zdjęć z tego samego tematu. Ogólnie kalendarz bardzo ładny. Najbardziej podoba mi się sierpień... (mam wtedy urlop)
Kolejny kalendarz, jak bogowie na Olimpie pozwolą, będzie z pewnością miał inną tematykę. Już niedługo zacznę przygotowania do edycji 2014. Tym razem chciałbym przyspieszyć proces zbierania i wyboru tak by na dwa miesiące wakacyjne pozostało jedynie zebrać zdjęcia od autorów i przekazać je do druku.
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu?
Napiszę jeszcze tylko gwoli wyjaśnienia - nie krytykuję zdjęcia, kalendarza itp. Po prostu byłem zaniepokojony, że nie mogę znaleźć czegoś ostrego - ale z daleka wygląda superJeszcze jak zdejmę okulary to już rewelka
![]()
Odnośnie pór roku i fotek na kalendarzu. Robiłem kiedyś kalendarz dla siebie (kupon z grupponu pozwolił) i na przekór zrobiłem tak, że urlopowe, morskie, letnie zdjęcia dałem w zimie, a zimowe w letnie miesiące. Po co mam oglądać zimę zimą skoro mam ją za oknem? Latem jest na tyle gorąco, że spojrzenie na zimowe zdjęcia trochę schładzało.
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
To wszystko apropos wydania 2014.
Edycja 2013 i tak jest debest![]()