4.c. Foty nieopisane będą usuwane z powiadomieniem w wątku by nie było zaskoczenia, "że co się stało, przecież dodałem"
a w konkursowej galerii nadal wiszą nieopisane foty...:roll:
tak, czepialska jestem :-P:twisted:
Wersja do druku
:mrgreen:Może po prostu autorzy zdjęć sami się zreflektują i dodadzą opis. Hehehe
Usunąć sami nie mogą ;)
---------- Post dodany o 16:39 ---------- Poprzedni post był o 16:34 ----------
No nieźle się w tych Gorlicach zabawiacie :D Ale takie widoki to są wszędzie, gdzie jest fontanna, do której da się wejść. Niedaleko mnie w Radzionkowie, jak jest ciepło, to cały czas jest dzieciakami obstawiona i wszystkie mokre od stóp do głów :D
Tym razem zmieściłem się w terminie :-)
A tak trochę z innej beczki to dlaczego Ditl-e są tylko w soboty? Ja rozumiem, że to wolny dzień ale od czasu do czasu mógłby być w dzień powszedni lub niedzielę. Z chęcią zobaczyłbym co forumowicze robią w inne dni tygodnia. Zdjęcia z pracy mogłyby być ciekawe, zresztą przed i po też :-)
Bywały i w dni powszednie, ale fakt, głównie są w sobotę.
@pers , nie wiem jak w innych firmach ale mojej nie można robić jakichkolwiek zdjęć. Za tydzień w sobotę mamy imprezę w firmie . Obchody 30-lecia firmy. Ma być jakiś kabareciarz i różne tam ciekawostki. Zapowiedziano nam że nie wolno robić nam żadnych zdjęć, żeby czasem nie umieszczać ich na portalach społecznościowych . :-P
Może edorka czeka na odpowiedni moment . Może ten moment za rok się pojawi. :-P
Odnośnie momentu raz na rok, to kawał mi się przypomniał, ale nie będę w wątku bzdurzył ;)
każdy może ale nie musi
nie muszę mieć foty ditl-owej aby móc cokolwiek napisać choćby to nawet była krytyka nieprzestrzegania regulaminu, w moim pierwszym ditl-u miałam nieopisaną fotkę i nie robiłam problemu z tego, że ktoś zwrócił uwagę i następne byly już opisane jak należy
malutki off chyba nie zaszkodzi temu wątkowi :)
tak, frekwencyjnie DITLe w "dni robocze" wypadały słabo ale zdarzały się tam ciekawe fotki... generalnie, jestem za tym by terminy DITLów były wybierane w jakieś ciekawe daty - święta państwowe czy kościelne, jakieś rocznice... czasame chciałoby się więcej kontekstu a nie tylko "trzecia sobota miesiąca"...
Tak sobie myślę - np. takie 22 lipca, zniesione komunistyczne święto... może gdzieś jakieś postkomuchy robią imprezę? a może gdzieś jakiś odpust ku czci św. Marii Magdaleny? takich dat można chyba trochę nazbierać... może czasamui byłoby warto wyjść ze schematu sobotniego?
pozdrawiam DITLujących :)
Na Ditla każdy dzień może być dobry, choć wszystko zależy od chęci robiących foty.:grin:
I pewnie dlatego jast głównie w soboty:grin:
Hmm, właściwie po co cała dyskusja.
Kto wstawił - wiadomo
exif wymagany, w exifie jest wszystko.
===
czyli wstawiam zdjęcie, w tytule piszę Gorlice, albo gdzie tam jestem i wystarczy
Nie czekam na kolejne moje oczko i wrzucam już teraz :)
A jaki jest prosty sposób aby sprawdzić te exify bez konieczności zapisywania wszystkich zdjęć a następnie otwierania ich w jakimś programie? Bo zapisywać wszystkie zdjęcia to nie bardzo mi się uśmiecha a godzina w tej zabawie jest dość istotna. Poważnie pytam bo może jest taki sposób o którym po prostu nie wiem.
Mnie to w sumie nie przeszkadza i zdjęć bez daty i miejsca po prostu nie oglądam.
Dodatkowo to mam taki problem, ze te zdjęcia na pierwszej stronie (galeryjne z pokazem slajdów) zawsze są u mnie rozmazane. Nie tylko w DitLu ale i w innych wątkach.
W Firefoxie- plugin Fxif. Najeżdżasz na zdjęcie, prawu klawisz myszki - Informacje Fxif, i masz wszystko
Dzięki za info - ja głównie korzystam z IE. Ten Exif Viewer działa podobnie jak ten plugin o którym pisze Koriolan? Jeżeli tak to faktycznie łatwo wszystko sprawdzić. W sumie to na forum DPreview tak właśnie jest, że jak się najeżdża na zdjęcie to pojawiają się informacje.
To i ja sie melduje ;-)
Obecna
Obecny i ja. Mój pierwszy Ditl. Mam nadzieję, że nic nie namieszałem i dobrze wrzuciłem zdjęcie.
Odnośnie mojego zdjęcia w edycji.
Jest we Vrbovie na Słowacji taki basen termalny. W jednej z misek jest taka dłuuuuga kamienna ława, pod wodą oczywiście. W tej ławie są wywiercone dziury, i z nich bije woda pod ciśnieniem. Można sobie tak usiąść, że można se dobrze zrobić :mrgreen:
Najbardziej to dziewczyny się biją o te miejsca :lol:
Mały błąd zauważyłem , podczas łądowania zdjęcia jest komunikat typu "pzretwarzanie" z litrówką. Komunikat trwa tyle co mrugnięcie okiem ale warto by to poprawić.
Vrbov - oj znam to miejsce doskonale, przez lata z rodzinką tam jeździłem na jednodniowe lub kilkudniowe wypady. Teraz trochę pozmieniali zwiększając część z biczami - niestety kosztem dużego basenu. Jak ktoś szedł do tych biczy to szedł "do dziadków" bo przeważają tam starsze osoby. Woda pod ciśnieniem to jeszcze nic - wytrzymać temperaturę, która tam jest do dopiero wyzwanie :-)
ja ostatni :)
Spokojnie, tu nie ma nagród:-P
Tym razem beze mnie, ale i tak Wam trochę popunktuję...
No właśnie, a zrobilibyśta Saboorowi prezent na urodziny i wrzucili jeszcze jakieś fotki co by wynik ostatniego DITL-a pobić :)