Odp: przesiadka na m4/3, gdzie sprzedać obiektywy e-systemu
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Ze sprzedażą jest ten problem, że można sporo stracić
Na sprzedaży się nie traci, a wręcz przeciwnie...
To podczas zakupu się traci - a przy późniejszej odsprzedaży można odzyskać część pieniędzy straconych przy zakupie :mrgreen:
Ja "przesiadłem" się na m4/3 z racji wielkości. Jak miałbym pozostać z "dużymi" obiektywami to tylko do M1. Na razie mam E-PL3 (a raczej serwis) i przymierzam się do M5 lub E-P5 (tylko ta cena). Mnie kitowy plus 17/1.8 , 45/1.8 i w perspektywie 75/1.8 wystarczy. Dźwigać mi się już nie chce. Obawiam się, że za chwilę pojawi się M2 wielkości 510..później znowu jakieś M coś tam wielkości E-30 i wrócimy do punktu wyjścia tyle , że z nową matrycą.
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
przy późniejszej odsprzedaży można odzyskać część pieniędzy straconych przy zakupie :mrgreen:
Zwykle za mało, żeby starczyło na kupno czegoś nowego :P Najczęściej trzeba dołożyć do "interesu" czyli nabycia następnej rzeczy.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post był o 20:06 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
alvent
przymierzam się do M5 lub E-P5 (tylko ta cena).
Miałam w rękach oba. E-P5 wydaje mi się strasznie... gadżeciarski. Wybrałabym E-M5. Czarny z gripem zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Czułam, że dzierżę w ręku aparat, nie zabawkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
alvent
Ja "przesiadłem" się na m4/3 z racji wielkości.
Jak Ci poszło to przesiadanie? Jaki % oryginalnej wartości można "odzyskać" z dużego 4/3 aktualnie?
Cytat:
Zamieszczone przez
JoteS
Jak Ci poszło to przesiadanie? Jaki % oryginalnej wartości można "odzyskać" z dużego 4/3 aktualnie?
Ile się jeszcze da. Mam wrażenie że z każdym nowym body m4/3 jest trudnij sprzedać stary system.
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Na sprzedaży się nie traci, a wręcz przeciwnie...
To podczas zakupu się traci - a przy późniejszej odsprzedaży można odzyskać część pieniędzy straconych przy zakupie :mrgreen:
Popieram w 100%
Cytat:
Zamieszczone przez
alvent
Na razie mam E-PL3 (a raczej serwis)
Sprzedaj to cholerstwo, ja przez matrycę w serii e-pl3, e-pm1 o mało się nie nabawiłem wstrętu do fotografii, całe szczęście, że w porę kupiłem e-pl5.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Ile się jeszcze da. Mam wrażenie że z każdym nowym body m4/3 jest trudnij sprzedać stary system.
Mam wrażenie, że mojej E-30 tki nie sprzedam. Nie żre, grzecznie śpi, czasem wylezie i spiknie się z S150. Na a na starość ołtarzyk sobie zrobię. :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
JoteS
Przesiadka zajęła mi prawie 2 lata. Przez jakiś czas używałem i e-30 i E-PL3. Ostatnio ;) zorientowałem się, że E-30 w zasadzie leży w plecaku. Sprzedałem również 12-60 (pozdrawiam forumowiczkę :)) bo z AF było tak sobie. Ile % pytasz?...nie wiem. Ja jestem zadowolony z racji wielkości. Jakość zdjęć też mnie zadawala. O szumach nie będę pisał bo dla moich potrzeb i w E-30 i E-PL3 było wystarczająco (ale chyba E-PL3 jest ciut lepszy...). Fotografia głównie turystyczno-rodzinna.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Sprzedaj to cholerstwo, ja przez matrycę w serii e-pl3, e-pm1 o mało się nie nabawiłem wstrętu do fotografii, całe szczęście, że w porę kupiłem e-pl5.
Na razie muszę poczekać na powrót z serwisu...zostawię córce bo kwota za używany jest coraz niższa, a do zabawy wystarczy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krystyna1975
Miałam w rękach oba. E-P5 wydaje mi się strasznie... gadżeciarski. Wybrałabym E-M5. Czarny z gripem zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Czułam, że dzierżę w ręku aparat, nie zabawkę.
Mnie akurat "pasi" srebrono-czarny M5. E-P5 wydaje się ciut mniejszy. Wizjer mam a i tak coraz częściej używam bez niego.
Cytat:
Zamieszczone przez
alvent
Mnie akurat "pasi" srebrono-czarny M5. E-P5 wydaje się ciut mniejszy.
Bardzo słusznie. Też uważam wersję srebrną za ładniejszą :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
JoteS
Cześć,
postanowiłem przesiąść się na m4/3.
Nazbierało mi się trochę obiektywów z "dużego" systemu:
- 12-60mm,
- 50-200mm SWD,
- 50mm f2.0,
- 35mm macro,
- Leica 25mm f1.4.
Gdzie je najlepiej sprzedać? Macie jakieś doświadczenia?
I po co te świetne szkła w ogóle sprzedawać? Mam niektóre podobne i świetnie się mi nimi z E-M5 fotografuje.... Dokupisz, jedną dwie staleczki i hulaj dusza, piekła nie ma...