Wrzutka rzepakowa bardzo ładna. Fajne kolorki i sympatyczne światło. Szczególnie 252 i 254 :grin:
Wersja do druku
Wrzutka rzepakowa bardzo ładna. Fajne kolorki i sympatyczne światło. Szczególnie 252 i 254 :grin:
Nevra ostatnia wrzutka miodzio.
Hej! :grin:
Dla mnie 2 i 3 naj.
Pozdr.
Miło, że wpadliście. :)
Apz, boję się że za trochę pozostaną do focenia kwiatki w doniczkach... :( Krajobrazy zaś tylko przemysłowe.
Saboor - bardzo ładny tekst, wiesz może czyj?
Wyjątkowo świeże, wczorajsze chmurki.
255
256
257
Nie wiem, które ścieżka lepsza? Mi się bardziej widzi na środku, ale to tak symetrycznie... :-P
Nevra, rzepakowe wszystkie bardzo ładne. Z ostatniej serii pierwsze najbardziej mi się podoba.
I mam podobne poczucie. Często chodzę na pobliskie łąki na zdjęcia i coraz mniej łąk, coraz więcej domów.
Z ostatniej wrzutki pierwsza i druga fotka jak dla mnie :-)
Krajobrazy przemysłowe to niefajnie... ale liczę, że jednak znajdziesz czas... zresztą sama wiem coś o tym. :???:
Saboor, nie załapałam... :oops: Śpiąca byłam, czy co? Przecież marchewkowe pole, a raczej marchewkowy bank, to chyba każdemu śni się po nocach. :)
Mysi, czas mnie mija w jakimś dziwnym pędzie... Zanim się obejrzę, kolejny tydzień umyka.
258 liliowiec
259 NOR czyli Niezidentyfikowany Obiekt Roślinny
260 nieśmiertelnikowa impresja
Piękne zdjęcia zarówno kwiatki jak i widoki bardzo mi się podobają.
Podobają mi się zdjęcia, muszę Cię jednak zganić za lenistwo.
Nie chciało się nieśmiertelnikowi zamalować tego liścia w PD? :-P
Bardzo fajna ostatnia wrzutka, z tym że na nieśmiertelniku (przynajmniej na moim monitorze) wyszły jakieś plamki na liściu (może to wina kompresji)...:roll:
pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny. Robię przegląd szuflady, tegoroczne, ale zadziane.
Helmuth, stało jak wół, że nieśmiertelnikowa to impresja? Po prostu śmiszna obróbka, nie pacykowałam więc niczego, tylko eksperymentowałam na suwakach.
Wczoraj był pod Wrocławiem zlot staruszków - czterokołowców, dwukołowców i innych. Tym razem fotki autkowe reportażowe.
261 niebieskie Bugatti wraca z próby sprawnościowej
262 wnętrze autka
263 i jego właściciel wśród podziwiających
Możecie się pokusić o zgadnięcie, co to za autko. :)
To była przedpróbka impresji. :-P Stąd i nie kombinowałam dalej. W wolnej chwili zajrzę.
Tyle chłopa na forum i nikt nie lubi starych autek? Było tam kilka takich, że sama bym miała na nie ochotę.
Słoneczniki
264
265
266
Ze słoneczników pierwszy i trzeci ale mam wrażenie, że troszkę za ciemno :roll:
Hej koleżanko sympatyczna :grin:
Słoneczniki, ładne. Uwielbiam je. Ale podzielam zdanie helmutha, ciut przyciemne :roll:
Pierwszy ciutke za ciemny, drugi poprwany, ale kadr nie porywa za bardzo, natomiast trzeci miodzio. Zarowno kadr jak i swiatlo fajnie gra.
Mnnie sie bardzo podoba.
Pozdrawiam
Nie dość, że nie miałam kiedy tu zajrzeć, to nawet na złapanie aparatu przez wiele tygodni czasu nie miałam. Ostatnio zupełnie przypadkiem wrzuciłam go w samochód i spotkał mnie zachód słońca. Mi się spodobał...
267a
267b
268
269
Nie wiem, które z tych pierwszych lepsze.
Ja wybieram 267b.
Obleci, fajny kolorek i motyw niebo ,brzeg, odbicie i woda. Trochę zbyt ciemne. Wrzucaj częściej ten aparat w czeluści samochodu.
Pozdrawiam AP.
Drugie i czwarte :grin:. Jak kadr z horroru, krew na niebie, krew w wodzie, wszędzie krew :wink:
Jak widać, nadal nie mam czasu na latanie z aparatem, a na jeżdżenie - tym bardziej. W poprzednich latach udało mi się coś zrobić w czasie czwartej pory roku, tym razem, mimo usilnych starań, poza kaczkami przy jazie - właściwie nic. :( Jeden dzień był taki, że poszłam przewietrzyć siebie i Olka, ale niewiele z tego wyszło. Żeby wątek nie wysechł, to wrzucę coś, jednak bez specjalnego przekonania. Było szaro, buro i bylejako. :(
270
271
272
Ale " soczyste kolory " w tym słonecznym zachodzie :grin:
Dzięki Karol. O minimalizm mi chodziło. To smętny placyk zabaw i najbliższa okolica, zupełnie pozbawione życia.
Dziś coś z "mojej parafii". :) Wczoraj szukaliśmy wiosny. Pokazały się pierwsze, drobniutkie bazie i kwitnie leszczyna. Jakoś tak raźniej na duszy, gdy wiosna, nawet nieśmiało, puka do drzwi.
273
274
Jedno letnie z szuflady i wiosny c.d.
275
276
277
Ładne przebiśniegi, czyli W Polsce też wiosna :D
Ano wiosna, wreszcie. :) Byłaby szybciej, gdyby nie ta wredna czwarta poru roku. ;)
278 puszkinia z działeczki
279 krokusy działkowe
280 krokusy uliczne
Ładnie, nie dało się z jeszcze niższej perspektywy?
Aparat leżał (1 i 3 fotka) na takim ustrojstwie pod kolana, ze 3 cm nad ziemią. Niżej się nie dało, kreta nie miałam pod ręką. :-P Fotka 2 nie z leżenia, ale też robiona równolegle, grządka powyżej ścieżki.
Spacerowicze mogą nawet z wrażenia padać plaskiem na ziemię. :)
Mirek, trudno wystawiać język, gdy się akurat wypina zadek. :-P
krokusiki mi się podobają zwłaszcza fioletowe :)
Ładne te wiosenne kwiatki. :grin: Mnie bardzie pasują krokusy uliczne.
Faktycznie, wiosna w rozkwicie, chociaż dzisiaj pada u nas... jak kwietniowo stoicie z czasem? Bo Danielek się o ciocię Majkę dopytuje ;)