Marylka:
poczytaj instrukcję... ponoć LCD w aparacie dostosowuje jasność do otoczenia i można to wyłączyć w opcjach. a podgląd opóźniony być musi - jak inaczej wyobrażasz sobie drogę obiekt-obiektyw-matryca-procesor obrazu-ekranik LCD...?
Wersja do druku
Marylka:
poczytaj instrukcję... ponoć LCD w aparacie dostosowuje jasność do otoczenia i można to wyłączyć w opcjach. a podgląd opóźniony być musi - jak inaczej wyobrażasz sobie drogę obiekt-obiektyw-matryca-procesor obrazu-ekranik LCD...?
-Pasy to normalne, światło potrafi tak zagrać
-monochromatyczny wyświwtlacz - to jak światła brakuje - instrukcja
-a wczesniej nie był? Nie jest sytuacja jak wyzej? Tzn ciemnawo?
-OIDP było gdzieś to opisane
-ot zdarza się, nie wiem czy gwarancja obejmuje, jak obejmuje i Cię to wkurza, to ślij, ale MZ nie ma sensu
Szczerze mówiąc to nie przeszkadza mia żadna z tych moich odczuć. Z podglądu na żywo mało co korzystam, fotki przeglądam już na kompie. Na razie nie będę wysyłać do serwisu. Za dwa tygodnie urlop i trochę więcej czasu wolnego to i przysiądę do instrukcji, poczytam. Ogólnie uważam za świetny sprzęt. Mam nadzieję że w przyszłym roku pojedzie ze mną na misję do Czadu, dlatego go z tą myślą kupiłam. A kolega testuję :) więc mój i wszystkich innych posiadaczy E-3 będzie hulał :)
- w czasie przeglądania zdjęć zdarza się że monitorek '' przygasa '' i rozjaśnia się-
dostosowuje jasność do otoczenia ale też przygasa z powodu oszczędzania energii. Strasznie mnie na początku to irytowało bo zaczyna świecić jaśniej jak się coś przyciśnie. Z tego co pamiętam nie wyłącza się tego w jednym miejscu.
Jak mam Ci uwierzyc, ze to "swietny sprzet", skoro nie przeczytalas instrukcji do niego??
Za to Czad zrobil na mnie wielkie wrazenie!
czesc.Ch,
p.s. przepraszam serdecznie za zlosliwe uwagi, ale nie moge sobie podarowac. Nie moge! Nie moge! Bede sie za to smazyc w piekle?
Ponieważ posiadałam E-300, posiadam E-510 więc posługiwaniem się menu E-3 nie sprawia mi żadnego problemu. Instrukcję faktycznie tylko przejrzałam coś przeczytałam. Z powodu dużego wkładu na rzecz Obronności Kraju nie miałam jeszcze dokładnie wgryźć się w instrukcję.
Chomsky, obiecuję że przestudiuje od deski do deski i Ty mnie odpytasz :)
Marylka:
A wielbłąda posiadasz do noszenia tych wszystkich gratów?
Zawsze ciekaw jestem nowych modeli aparatow, szczegolnie (sposobu "obrazowania"-wszystkich tego aspektow). Gadzety mnie nie interesuja, ani nie bawia, aparat naprawde moze byc prosty- choc pewny (af).
Rzadko mozna spotkac jakas relacje na temat obrazu. Wszyscy polykaja sline i cytuja instrukcje obslugi ( wazne), oczywiscie dla uzytkownika systemu jest ona praktycznie niepotrzebna!
Z linkow (Wella) mozna wnioskowac wiele, mam juz wyrobiony osad na temat E3, po poogladaniu jakiejs partii zdjec. Czekam jednak na Wasze recenzje.
czesc.Ch.
p.s. recenzje a nie gderanie!