dwojeczka superek , ciekawa cala seria. :)
Wersja do druku
dwojeczka superek , ciekawa cala seria. :)
Bardzo dziękuje za ostatnie oceny i komentarze.
Dzisiaj jedne z ostatnich zdjęć z Egipskiej serii, wschód słońca nad morzem czerwonym.
Poprzednia wrzutka bardziej udana. Tutaj trochę tak pustawo.
Czwóreczka z ostatniej najciekawsza moim zdaniem najmniej tego kamiennego bałaganu, a ta jago część która została dopełnia kart od dołu
Pozdrawiam AP.
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się trójka. Wolę jak coś konkretnego mimo wszystko można znaleźć na pierwszym planie. :)
Bardzo dobra trojeczka z ostatniej serii :)
Mi się nie podoba ostatnia wrzuta, technicznie jest dobrze ale kadry jakieś takie strasznie puste, wygląda to jakby główny pierwszoplanowy motyw zdjęcia został wycięty i zostało tylko tło. Mogłeś poszukać jakichś falochronów, łodzi lub czegokolwiek co wypełniłoby tą pustkę. Pozdrawiam
Bardzo dziękuje za wasze wejścia i komentarze.
Tak jak pisałem to wschód słońca i odpływ jednocześnie, w związku z tym kamienie wyszły :)
Da mnie efekt był niesamowity...ta feria kolorów i w oddali dźwięk modlitwy muezina. brzmi to mniej więcej jak tutaj, lecz nie jest drażniąca tylko uspokaja.
http://www.youtube.com/watch?v=1Yj1ovYoanI
Dwójka i trójeczka całkiem dobre. Pierwsze z nich takie proste, choć przyciąga uwagę. W drugim przypadku przydałoby się szerzej. Ogniskowa 12, co to za obiektyw ?
trojeczka przefajna , faktycznie kolorystyka i swiatlo miales superek :)
ostatnia wrzuta super, choć mi bardziej odpowiadają 1 i 2, pewnie kwestia gustu;
i chciało Ci się wstawać o wschodzie słońca???
chociaż jak sobie przypomnę, jak mnie taka modlitwa budziła koło 5 rano, to się nie dziwię :wink:
pozdrawiam
Ja jestem zdecydowanie za 1, choć cała seria jest niezła. Piękna fotka. Minimalizm na duży plus. :)
Mnie podoba się drugie i trzecie ze wskazaniem na trzecie ze względu na ładnie zakomponowany pierwszy plan. :)
Jeszcze raz dziękuję za Wasze oceny i komentarze.
Dzisiaj ostatnia cześć Egipskich klimatów, Hurgada z jego nowym miastem Sakkalą.
fajny secik ale powiem ci ze 2-jeczka przeswietna tylko czemu nie wymazales tych drutów , strasznie len z ciebie , pare sekund i bylo by po klpocie :wink:
No juz lepiej
Ale
a.Wypoziomowalem fote bo leciala wiezyczka
b.wyostrzylem ci ja , a potem specjalna metoda wiezyczke na samej gorze bo byla najbardziej nie ostra
c.Odszumilem
d.lekko inaczej skadrowalem
Mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ze babralem przy twojej focie :-) ale zabiegi te plus wczesniejsze usuniecie drutow to byla koniecznosc :):):)
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...776d4b90a2.jpg
a masz może szerszy plan ostatniej? bo to tak nijak się komponuje i widać ucięte tyłki samochodów;
albo pion całkiem bez samochodów, albo poziom z samochodami, zwłaszcza tymi po lewej - myślę, że byłby fajny kontrast między brykami a zabudową osiedla i wszechobecnymi śmieciami;
@Bernard 74Twoja wersja rzeczywiście ostrzejsza, chociaż moja mi się również podoba, jakoś uczuciowo z nią jestem związany :-P
@Holek, niestety tylko pionowy kadr tej uliczki :cry: ale w całości, (bez przycięcia do 2x3) wygląda tak jak poniżej.
Trójka z ostatniej wrzuty mi się najbardziej podoba i ta z targiem owoców, choć wydaje mi się że brakuje ostrości w tej focie, może kompresja zeżarła.
Chciałbym dla kontrastu zobaczyć zdjęcia tych miejsc z dzisiejszego poranku. Pozdrawiam
Stragan owocowy ratowałem jak tylko można było, byliśmy w Sakkali około godziny 17.00 a o 17.30 robi się tam w zimie już ciemno :cry:
Ne sądzę żeby w Hurgadzie działo się za dużo złych rzeczy. To zamknięte i miasto tylko dla turystów. Każdy Egipcjanin chcący wejść do turystycznej części musi mieć przepustkę !
Dorzucam jeszcze dwa zdjęcia oddające klimat tej części miasta. Gdzie napisy są przeważnie po rosyjsku, angielsku i arabsku.
Ostatnie jest świetne.
Zawsze mnie dziwiło to zamykanie miast i odgradzanie turystów od reszty społeczeństwa. Z jednej strony może i jest bezpieczniej ale z drugiej nie poznaje się tej prawdziwej twarzy kraju który się odwiedza.
NO to koniec serii egipskiej :-P
Dzisiaj chciałem Wam pokazać i zapytać o opinie na temat zdjęć pseudo studyjnych. świeconych poprzez parasolkę z lewej Metz 48 oraz mały softbox z prawej Metz 58-af1.
Jak malujesz na czarnym to maluj takim samym czarnym.Czarny ma wszystkie kolory w sobie,ciezko go dobrac.
Witajcie,
Dzisiaj pierwsze próby koncertowe z XZ-1. Ja wiem że to nie sprzęt na takie imprezy, ale mimo wszystko dzielny był :grin:
Panie i Panowie...Indios Bravos - Juwenalia UW 2011
A dzisiaj, właściwie wczoraj powrót do mojego E520 i badyle kolorowe na placu Grzybowskim :)
Siema.
Co do koncertu, to powiem CI, że ta "inteligentna małpka" nieźle dała radę z koncertem. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Co do kwiatków, to jestem na nie. Ostatnio u Jagger'a siedzę w galerii. Ten to ma dopiero fajne badyle. Oczywiście makro-badyle.
Pozdrawiam.
Chimol,
Dzięki za odwiedziny i parę słów komentarza. Byłem naprawdę zadziwiony co potrafi to maleństwo (XZ-1) fajnie że mimo dosyć dużej odległości od sceny można bez problemu podnieść aparat go góry i zrobić fotkę znad tłumu :)
Badyle badylami pozostaną, bardziej próbowałem pobawić się kompozycją i kolorem niż makro :)
Warszawska noc muzeów i rekonstrukcja odbicia budynku PAST'y Państwowej Akcyjnej Spółki Telefonicznej. Zapraszam do oglądania i komentarzy :grin:
Piatka najbardziej mi pasi z ostatniej wrzutki.
Dawno nic nie wrzucałem, aby wątek nie umarł dzisiaj pokażę Wam fotki rowerowe inaczej :P
Bardzo ciekawy jestem Waszych opinii :grin:
zanim powiększyłam podobało mi się pierwsze. jednak po powiększeniu nie ma już takiego fajnego efektu.
zdjęcia staranne ale jakoś nie do końca mi podchodzą. Myslę że to kwestia gustu
Magda,
Dziękuje za odwiedziny i komentarz, mam nadzieje że wrócisz jeszcze do tych zdjęć i Ci się choć trochę spodobają :)
Dla mnie trojka najbardziej pasi.
Waruga dziękuję za ocenę :)
Dzisiaj chciałem Wam pokazać serię kwiaty polskie parkowe.