Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Moze tylko ja mam cohones by drazyc niewygodne tematy
to powiadasz że są jakieś niewygodne tematy? i to właśnie Ty jeden masz cohones? proszę, przeczytaj to jeszcze raz na trzeźwo, może nie umrzesz ze śmiechu, permanentne szukanie dziury w całym nie jest sprawą cohones tylko zupełnie innej części ciała
No dobra, róbta te kalendaryum..... i przez dyskusji :grin:
jak by tak.. moje foto
się zakwalifikowało,
to na ten przykład
czerwiec mógłby być umnie
przez pół roku...:mrgreen:
żeby wszyscy klienci przychodzący do mnie widzieli jakiż ja jestem zdolny niełychanie...
"...bo ja się wcale nie chwale, ja po prostu niestety mam talent..."
Ja to bym wrzesień cały rok trzymał :mrgreen:
W trakcie zbierania zdjęć ustalimy sobie jeszcze rozplanowanie kategorii na kwartały. Może ktoś wpadnie na lepszy pomysł?
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
W trakcie zbierania zdjęć ustalimy sobie jeszcze rozplanowanie kategorii na kwartały. Może ktoś wpadnie na lepszy pomysł?
Trzeba pomyśleć - na razie prowadzi "krajobraz". Ktoś będzie miał piękny krajobraz zimowy, i nie bardzo będzie go wpakować w II lub III kwartał.
ja odnośnie dystrybucji...chyba będę krążył po śląsku zawodowo...a i do Bydgoszczy dotrę, więc po drodze mogę co-nieco....via Toruń,Wawa,Łódź...itd
Myślę, że "akt" i "architektura" mogą zrobić niespodziankę na koniec w niedzielę.
---------- Post dodany o 11:01 ---------- Poprzedni post był o 10:58 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
ja odnośnie dystrybucji...chyba będę krążył po śląsku zawodowo...a i do Bydgoszczy dotrę, więc po drodze mogę co-nieco....via Toruń,Wawa,Łódź...itd
Się zobaczy. Chce przyporządkować listę klubowiczów do rejonu, a tym samym do pakietu, który otrzyma osoba podejmująca się dystrybucji. Jeśli będziesz mobilny to w tym wypadku przygotowanie tej listy będzie musiało być ściśle powiązane z Twoją trasą.
A ja myślę, że być może trzeba by było wiedzieć czy zdjęcia mają być w poziomie, czy mogą być w pionie (3/4), a może proporcje dowolne.
---------- Post dodany o 11:05 ---------- Poprzedni post był o 11:03 ----------
Jeśli chodzi o dystrybucję w Krakowie, to może u mnie. Myślę , ze każdy trafi na Al. Słowackiego
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A ja myślę, że być może trzeba by było wiedzieć czy zdjęcia mają być w poziomie, czy mogą być w pionie (3/4), a może proporcje dowolne.
Toć jest zaznaczone od początku, że tylko poziom (ze względu na format).
zgadzam się z Bodzipem, że w niektórych przypadkach grupowanie kwartałami może być niezręczne. Lepszy byłby mix (większa dynamika, urozmaicenie).
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A ja myślę, że zacytuje pierwszy post.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Wprowadzenie
Z pomocą Olympus Polska mamy możliwość wyprodukować
trzynastostronicowy kalendarz ścienny, w układzie poziomym, w formacie A3. Wydruk będzie czterokolorowy bez lakierowania, na papierze kredowym 200 gramów. Kalendarz będzie sygnowany logiem OlympusClub. Na rewersie pierwszej strony pojawi się kilka słów o klubie.
...
Zasady konkursu
- Co trafi do kalendarza?
- Kalendarz zostanie podzielony na 4 kategorie przypisane do pór roku. W każdej kategorii zostaną wybrane 3 zdjęcia.
- Do kalendarza można zgłaszać zdjęcia wykonane przez klubowiczów.
- Zdjęcia powinny być wykonane aparatami Olympus.
- Każde ze zdjęć przesłane do konkursu powinno mieć zachowany EXIF.
- Ze względu na format kalendarza do konkursu mogą trafić wyłącznie zdjęcia w układzie horyzontalnym.
- Zgłaszane prace powinny nadawać się do druku w formacie 30x40 cm.
Nie dopisałem jedynie proporcji. Ale skoro 30x40 poziomo to inne cięcia będą miały w najgorszym wypadku paski. To jest jeden z tych elastycznych punktów, które dopracuje się jak poznamy listę zdjęć, która będzie nam towarzyszyć cały przyszły rok na ścianie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jeśli chodzi o dystrybucję w Krakowie, to może u mnie. Myślę , ze każdy trafi na Al. Słowackiego
Na Małopolskę i Śląsk mam zapisanego Muminka. W dystrybucji chodzi o całe województwa. Dysponuje tylko 16 pakietami. Ale... zapisałem jako rezerwę w tym rejonie :).
---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Toć jest zaznaczone od początku, że tylko poziom (ze względu na format).
zgadzam się z Bodzipem, że w niektórych przypadkach grupowanie kwartałami może być niezręczne. Lepszy byłby mix (większa dynamika, urozmaicenie).
W harmonogramie będziemy mieli tydzień by to ułożyć. Chyba damy radę :)?