Odp: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
przy okazji podales calkiem spora liste zalet tego aparatu ;-)
Mógłbym napisać ich jeszcze kilka, tak samo jak i cech gdzie E-3 odstaje od konkurencji, szczególnie współczesnej. Dużo zależy od podejścia - mentalność testera każe szukać dziur w całym, fotografa - używać, korzystać z zalet, wyciskać ze sprzętu tyle ile się da. Zresztą najlepszą moją "rekomendacją" dla tego aparatu jest fakt, że 3 lata po zakupie cięgle z przyjemnością po niego sięgam i fotografuję, chociaż nie wszystko. Poza tym, co by nie pisać, E-3 kiedyś miało, dzięki zawirowaniu na rynku walut, bombową cenę i to się zbiegło z promocją - wartościowym gratisem od Olka. Kto wówczas kupił nie powinien narzekać, ciągle może sprzedać niewiele "tracąc".
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
no moze nie do konca chcialem napisac ze im gorszy tym lepszy, ale np w kontekscie wysokiego ISO , ponoc "nasi" po przesiadce na N sa ekspertami od wysokich ISO
Tu nie trza byc ekspertem, ustawiasz isopieryliard i robisz zdjecie i o dziwo nie szumi;)
A DR miazdzy w tym wzgledzie niestety toppro olego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
E-5 ostrzy po kontrascie , ale to inna kasa , aczkolwiek , za rok albo dwa , byc moze tak bedziemy pisali o E-5 , aparat uzywany za 2 tys z groszem ;-)
Za liftingowane E3 z ostrzeniem po kontrascie to cena jest obrzydliwie wysoka w niczym nie uzasadniajaca tego co epinc soba reprezentuje niestety, i to jest niefajne wlasnie....
Gdyby to sie nazywalo E3s i kosztowalo max 4kpln to w sumie bylo by jakas alternatywa dla mocno ukorzenionych w tym systemie.
Tak nie jest, a szkoda bo mogloby sie pewnie grono zwiekszyc posiadaczy nowej puchy Olka.
p.s. @Slawek mi sie wydaje, ze to bylo duzo wiecej jak dwa lata temu jak sprzedales swoje E3 :P Ceny tez wtedy byly nieco inne;)
Dlatego sadze, ze E3 z cena ponizej 2kpln to jest ciekawa propozycja do rozwazenia.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
p.s. @Slawek mi sie wydaje, ze to bylo duzo wiecej jak dwa lata temu jak sprzedales swoje E3 :P Ceny tez wtedy byly nieco inne;)
Dlatego sadze, ze E3 z cena ponizej 2kpln to jest ciekawa propozycja do rozwazenia.
pozdro
Dwa nawet chyba właśnie mija rocznica tej sprzedaży :mrgreen:
Co do ceny, ja nie powiedziałem, że nie jest ciekawa tylko, że za tyle bym nie kupił:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Tu nie trza byc ekspertem, ustawiasz isopieryliard i robisz zdjecie i o dziwo nie szumi;)
A DR miazdzy w tym wzgledzie niestety toppro olego.
pozdro
napewno masz racje , ale ... nie jest tak do konca ze iso 3200 albo 6400 wcale nie szumi (wszak wszystko zalezy od swiatla), wydaje mi sie ze jak sie dobrze przecwiczy wyzsze ISO na Olku , to pojdzie wiecej wycisnac z naprawde wysokich ISO w innych systemach ,
oczywiscie nie jest to argument za tym zeby pobiec kupic E-3 zamiast czegos innego , ale moze dac komus inny punkt widzenia na pewne wady tego aparatu , da sie z nimi zyc a pewnie w jakims stopniu moga one wyksztalcic pewne nawyki przydatne w przyszlosci
ale to punkt widzenia amatora ktory sie uczy
co do DR to nie dyskutuje bo nie ma o czym , poprostu przyznaje racje