-
Odp: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.
O, ale liść ostry! Ten pierwszy, bo na drugim chyba wiater zawiał i poruszony wyszedł. Niezły Ci się egzemplarz trafił. Czy to przymknięta przysłona?
-
Tak przymknięta. Z tym że nie pamiętam już do jakiej wartości ją przymknąłem. Kilka prób zrobiłem i te dwie fotki takie ładne mi się wydały.
-
-
Zastanawiam się, czy kwalifikuja sie do tej grupy np obiektywy, ktore byly projektowane pod analoga, (i maja te powiedzmy przykładowo - 20 lat - ale sa tez produkowane w niezmienionej postaci do dzis..?), bo cyfry jescze nie bylo, ale np maja pełne wsparcie af itd, bo taki system?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
Zastanawiam się, czy kwalifikuja sie do tej grupy np obiektywy, ktore byly projektowane pod analoga, (i maja te powiedzmy przykładowo - 20 lat), bo cyfry jescze nie bylo, ale np maja pełne wsparcie af itd, bo taki system?
Kwalifikują się w 100%, przecież były projektowane do analoga :). Nawet kwalifikowały się zdięcia Wuzeta robione analogiem z obiektywami projektowanymi pod cyfrę (to tak dla odwrotności) :)
-
1 załącznik(ów)
ooo, to ja tu zaraz zrobie wystawe hahahaha :) omijalem postowanie w tym watku bo tak jakos zalewaliscie watek zdjeciami z takamurów i innych szkielek manualnych i tak w sumie nie pomyslalem ;D
Ok, to jak strzelac, to odrazu z grubego kalibru.
Nikkor 85/1.8 AF-D - premiera 1994, ten egzemplaz jest dokladnie z 1999 roku wedle papierologii.
Załącznik 97774
-
Sie ten "egzemplaż" widzę nieźle trzyma, jakaś dieta ciud miud czy chirurg plastyczny? :mrgreen:
Dajesz kolego , dajesz więcej*
*żonki i kobitki nie oglądac, a tem bardziej nie komentować :twisted:
-
Sciereczka, alkohol, i jazda..
a ten drugi egzemplaz starszy, ale wciąż jedrny i młody, rocznik 90 ;D
to teraz dla odmiany kolorowo:
Nikkor 105/2.8 AF-D Micro
-
Jak to stare polskie przysłowie mówi: Na starej ...... młody ułan ćwiczy :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Jak to stare polskie przysłowie mówi: Na starej ...... młody ułan ćwiczy :grin:
to juz kwestia gustu mysle, kwestia gustu ;D...
-
Bardzo dobre zdjęcie, ostre, o dobrej plastyce. Pewnie ukochanym obiektywem. Szkoda ,że w południe i jest za dużo w cieniu.
-
Zgadza się, de gustibus itd, itp, ale doświadczenie bezcenne :lol:, oczywiście mowa o manualnych obiektywach z aparatów analogowych podpiętych pod cyfrowe body w celu ...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
ooo, to ja tu zaraz zrobie wystawe hahahaha :) omijalem postowanie w tym watku bo tak jakos zalewaliscie watek zdjeciami z takamurów i innych szkielek manualnych i tak w sumie nie pomyslalem ;D
Ok, to jak strzelac, to odrazu z grubego kalibru.
Nikkor 85/1.8 AF-D - premiera 1994, ten egzemplaz jest dokladnie z 1999 roku wedle papierologii.
Załącznik 97774
Jak to jest egzemplarz z 99 to nad wyraz rozwinięty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Jak to jest egzemplarz z 99 to nad wyraz rozwinięty.
a prokurator tylko czyta i czuwa... laj laj laj...
-
A tak poważnie, to szkiełko niczego sobie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
A tak poważnie, to szkiełko niczego sobie.
Rzekłbym bardziej oko.
-
Oj tak, tak. Celnieś to ujął.
-
Ty to rozpocząłeś to teraz mi wytłumacz,jak wsadzać zdjęcia. Mogę trochę pokazać , ale najwygodniej mi wysyłać z Picasa 3. Tam można ustawiać wymagany format. W normalnej poczcie wystarczy przeciagnięcie . A tu nie widzę nic . Nawet nie wiem czy to co piszę dociera.Zezwoliłem na zawiadamianie w mojej poczcie na umieszczanie odpowiedzi. Jeśli możesz zamieść odpowiedź ,to sprawdzę jak to działa.Osobiście nie przepadam za "forami". Wolę korespondencję bezpośrednią.Lubię robić - nie przepadam za pokazywaniem.Choć gdy patrzę na liczbę korespondentów to jest dosyć mała ,a przecież wszyscy wkręcają starocie w cyfrowe body. Pozdrawiam JMOL.
-
1 załącznik(ów)
Nie ma problema, już tłumaczę (też mnie to wkur..ło). Najprościej (podobno) otwórz post i kliknij opcje zaawansowane. Tam pisz co chcesz i jak chcesz wstawić zdjęcie to kliknij "dodaj załącznik" (pierwsza od góry lnijka, ikona spinacza biurowego), następnie zielony plusik "dodaj zdjęcie" i wybierasz gdzie tam masz i dajesz otwórz. Potem szukasz na dole okienka "wgraj pliki" i pokaże Ci się na dole podswietlony na niebiesko. Wtedy klikasz "dodaj w linii" i masz go w poście. Ale masz go malutkiego, jak chcesz mieć większego :mrgreen:, wybacz, nie mogłem się powstrzymać, to klikasz już w poście na niego dwa razy, i z listy która Ci się rozwinie, wybierz "Large".
No i mi się samo jakoś takoś wstawiło miniaturę, i nie wiem jak ja usunąć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
W profilu swoim masz liste zalacznikow.Znajdz jego i wykasuj
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Nie ma problema, już tłumaczę (też mnie to wkur..ło). Najprościej (podobno) otwórz post i kliknij opcje zaawansowane. Tam pisz co chcesz i jak chcesz wstawić zdjęcie to kliknij "dodaj załącznik" (pierwsza od góry lnijka, ikona spinacza biurowego), następnie zielony plusik "dodaj zdjęcie" i wybierasz gdzie tam masz i dajesz otwórz. Potem szukasz na dole okienka "wgraj pliki" i pokaże Ci się na dole podswietlony na niebiesko. Wtedy klikasz "dodaj w linii" i masz go w poście. Ale masz go malutkiego, jak chcesz mieć większego :mrgreen:, wybacz, nie mogłem się powstrzymać, to klikasz już w poście na niego dwa razy, i z listy która Ci się rozwinie, wybierz "Large".
Ja akurat nie widzę problemu. Na miniaturę klikam tu raz i mam całe zdjęcie. Nie widzę potrzeby usuwania.
-
2 załącznik(ów)
-
Zgodnie z obietnicą zamieszczam moich starych ludzi. Jak się spodoba, to będzie ciąg dalszy. Foty robione Vivitarem 70-210/4-5,6 ze starym mocowaniem Canona - bardzo przyjemne szkiełko, typu pompka i kompaktowe, ale miałam straszne problemy z ustawianiem ostrości. Piszę w czasie przeszłym, bo jak już wspominałam, okazyjnie kupiłam długiego kita i teraz z niego korzystam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
ale miałam straszne problemy z ustawianiem ostrości.
No fakt ciężko na maksa ustawia się ostrość. Ja mam OM'owego Vivitara 28-210 3,5-5,6 i najlepiej mieć statyw podpięty do aparatu od 100 do maksa a druga sprawa, że pompeczka lubi się przestawić jak nie masz aparatu w poziomie ;)
Fajne fotki a szczególnie druga i trzecia :)
-
Te starsze panie wymiatają!!! (Popatrzyłem co napisałem i aż się boję komentarza CzarMaXa ;-) )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MacGrong
Te starsze panie wymiatają!!! (Popatrzyłem co napisałem i aż się boję komentarza CzarMaXa ;-) )
Jak sobie życzysz - nie CzarMaX tylko CzaRmaX hehe ;):D
-
-
Trójka najbardziej mi się podoba. Ja wrzucam moje zdjęcia "kolejowe", szkiełko to Zuiko 28mm 2.8
Oba zrobione podczas jednego 30 minutowego przejazdu w najcieplejszy chyba dzień w roku. Pociąg napchany do granic możliwości, ludzie w oknach, zresztą zobaczcie sami:
-
Trzeba było trochę poczekać do zakrętu :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Trzeba było trochę poczekać do zakrętu :)
Haha, dokładnie. Zwłaszcza że był tuż tuż.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Trójka najbardziej mi się podoba. Ja wrzucam moje zdjęcia "kolejowe", szkiełko to Zuiko 28mm 2.8
Oba zrobione podczas jednego 30 minutowego przejazdu w najcieplejszy chyba dzień w roku. Pociąg napchany do granic możliwości, ludzie w oknach, zresztą zobaczcie sami:
Dwójeczka mój faworyt, chcę jeszcze :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Dwójeczka mój faworyt, chcę jeszcze :-)
Jak każda kobita - daj palec a rękę będzie chciała ;):)
-
Zakręt zakrętem ale najbardziej zależało mi żeby te słupy nie weszły mi zabardzo w kadr.
---------- Post dodany o 12:54 ---------- Poprzedni post był o 12:36 ----------
Dworzec w Bielsku Białej. Zuiko 28
-
-
1 załącznik(ów)
Tair 300 + ec-14
Załącznik 98125
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fura
Dworzec w Bielsku Białej. Zuiko 28
Daj coś z tego OeMa na pełnej dziurze w pełnym słońcu a najlepiej pod słońce. Właśnie nabyłem sobie Zuiko OM 35mm f2.8 i myślę jeszcze nad tymi 28mm...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
No to ja Revuenon 28mm
I jak tu czasami krasnali nie sfocić :)
-
Jeszcze trochę starych ludzi ode mnie. Tym razem więcej koloru. Wiem, że są problemy z ostrością, ale już się tłumaczyłam ;)
-
Ostatnie ciekawe, z tych twarzy można wiele odczytać.
-
1 załącznik(ów)
Z wczorajszego spaceru rowerowego na Błonia, Tair 300.
Załącznik 99348