Zobacz pełną wersję : Moje "EKSZETY"
W związku z moim nowym, małym nabytkiem: XZ-2, postanowiłem założyć ten wątek i umieszczać w nim moje "dzieła", moje EKSZETY.
Wizyty, komentarze, rady chętnie widziane.
Na początek może ptak z wczorajszego dnia. Pozwolił mi dojść dość blisko siebie(ok. 1 m).
1.
1190132.1190143.119015
hehe, fajna młoda kawka, to się dała podejść, ale na ostatnim już chyba miała dość...:grin:
hehe, fajna młoda kawka, to się dała podejść, ale na ostatnim już chyba miała dość...:grin:
Może była zdenerwowana, ale wcale się nie ruszała. Gdyby nie to, że nie byłem sam i towarzystwo się denerwowało, mógłbym robić fotki do wyczerpania baterii:)
Fajną minkę ma na ostatnim :wink:
1. 2. Fajne; 3. Mina kosmiczna :) , próbowałeś całą w takiej pozie "strzelić"?, przeszkadzają trochę plamy po lewej stronie na górze. Z tej trójki, moim zdaniem jedynka najlepsza.
Wejście w nowy wątek bdb :) , życzę kontynuacji na podobnym poziomie (albo lepszym :) ).
1. 2. Fajne; 3. Mina kosmiczna :) , próbowałeś całą w takiej pozie "strzelić"?, przeszkadzają trochę plamy po lewej stronie na górze. Z tej trójki, moim zdaniem jedynka najlepsza.
Wejście w nowy wątek bdb :) , życzę kontynuacji na podobnym poziomie (albo lepszym :) ).
Tak byłem zapatrzony w ptaka, ze nawet nie zauważyłem tej plamy. Niestety byłem z grupą "śpieszących się niefotografujących" i na zdjęcia czasu nie miałem. Niestety, bo ptak był wyjątkowo niestrachliwy.
Trzeba było zostawić grupę.
Ja czasem zostawiam żonę :mrgreen:
Ptaszor świetny. :shock::mrgreen:
Idealnie pasuje do wątku "Co cię ostatnio wku...ło " :mrgreen:
Dawno nie robiłem "kwiatków", a XZ-2(tzn. to, ze dzieki wymiarom, mam go prawie zawsze przy sobie) spowodował, że podczas przechadzki po buskim parku skusiłem się na kilka fotek:)
w kwadracie:
4.119182
5.119183
6. 119184
i prawie w kwadracie:
7. Wewnątrz kwiatu maka119185
Następne kwiatki z naszego parku:) :
8.119252
9.119253
10.119254
ładne te obrazki :) ale 8-mce zdecydowanie brakuje ramki :)
No i te zdjęcia to dobry przykład, że dobry fotograf i dobry aparat to bardzo dobry efekt :grin: i bardzo dobrze rozpoczęty wątek.
ładne te obrazki :) ale 8-mce zdecydowanie brakuje ramki :)
Masz rację z tymi obrazkami:) Prawdziwy fotograf nie popełniłby takich fotek. Ja, jako hobbysta mogę:)
Dzięki za wizytę.
No i te zdjęcia to dobry przykład, że dobry fotograf i dobry aparat to bardzo dobry efekt :grin: i bardzo dobrze rozpoczęty wątek.
Dzięki za miłe słowo, choć mocno, mocno przesadzone. Nie mam na myśli: "dobry aparat":lol:
Dzisiaj trochę mniej kolorowo.
11.119382
12.119383
13.119384
14.119385
15.119386
Fajne zdjęcia najbardziej podoba mi się zdjęcie 3 i spojrzenie ptaszora.
Bardzo fajne kwiatki szczególnie zdjęcie 8.
Pozdrawiam.
Rowery w oczekujące w kolejce do ... (tu każdy sam sobie dopowie) bardzo fajne, ale lekko bym zwiększył dynamikę aby zdjęcie było bardziej wyraziste.
Natomiast bardzo mi się spodobało przenikanie planów w zdjęciu nr 15 i przedstawiona tam gra świateł i cieni.
Nie spodziewał bym się takiego uchwycenia kadru w galerii handlowej, a jednak można jak się spojrzy na to odmiennie, tak jak Ty :grin:
Rowery w oczekujące w kolejce do ... (tu każdy sam sobie dopowie) bardzo fajne, ale lekko bym zwiększył dynamikę aby zdjęcie było bardziej wyraziste.
Natomiast bardzo mi się spodobało przenikanie planów w zdjęciu nr 15 i przedstawiona tam gra świateł i cieni.
Nie spodziewał bym się takiego uchwycenia kadru w galerii handlowej, a jednak można jak się spojrzy na to odmiennie, tak jak Ty :grin:
Przypadek(pogrzeb matki szwagra i potrzeba kierowcy) zrządził iż odwiedziłem ostatnio Jarocin. Chyba był dzień targowy i stąd masa rowerów w pobliżu placu targowego. Szkoda, że wszystko odbywało się w pośpiechu i nie było czasu na fotki:(
lisiajamka1
2.06.14, 16:20
Zapowiada się ciekawie :)
Fajna seria b&w, mnie się ta 14-stka podoba :)
Fajna seria b&w, mnie się ta 14-stka podoba :)
Trzeba przyznać, że chmury były wyjątkowe. Żyję już trochę, ale nie wiem, czy widziałem takie wcześniej:)
na tych chmurach i kominach zatrzymałem się na dłużej,...
XZ-2 spowodował powrót do zabawy z kwiatami:
16.119565
17.119566
18.119567
Widzę, że jest szał:lol:, więc wrzucę kolejne:
19. Albinos119628
20.119629
21.119630
Ja podziwiam możliwości tego kompakcika i jakość fotek z niego :) , dawaj dalej :grin:
Na 19 trochę za mała GO - szkoda że cały pąk nie jest ostry, za to na 20 i 21 mała głębia powoduje przyjemną plastykę tych zdjęć - fajne.
16 - ciekawe,
za to 19 i 20 bardzo są po mojemu. uważam, że ta mała go na 19 kieruje mój wzrok tam gdzie życzy sobie autor
20 przypomina mi również świetne zdjęcia innego forumowicza, tylko kropelek/deszczu brakuje:-P
eehhh, te rozkwitające maki są sexi,:mrgreen:
Na 19 trochę za mała GO - szkoda że cały pąk nie jest ostry, za to na 20 i 21 mała głębia powoduje przyjemną plastykę tych zdjęć - fajne.
Chciałem wyeksponować czerwień pokazującego się kwiatu i na nią ostrzyłem.
---------- Post dodany o 20:28 ---------- Poprzedni post był o 20:20 ----------
16 - ciekawe,
za to 19 i 20 bardzo są po mojemu...
W domu, na ekranie komputera najpierw pomyślałem, że te białe plamy to niebo,
a dopiero później zorientowałem się, że tworzą je te same kwiaty rosnące nieco dalej(bardzo mi się to spodobało).
Na dobranoc dwie fotki cz.-b.
22.119710
23. Fontanna z nowej części parku zdrojowego
119711
Z ostatnich dwóch - 23 ładniejsze.
Jeszcze dwa czarnuchy z parku zdrojowego:
24.119729
25.119730
Obglądłem b&w, dla mnie 24 :)
Nie żebym słyszał głosy, ale w 22 widzę kolory...
Nie żebym słyszał głosy, ale w 22 widzę kolory...
Oj tam, oj tam zaraz kolory. Słupki muszą się trochę odróżniać, co by nie wjechać w nie:)
Ze swoim nowym nabytkiem XZ2 stanowicie świetny zespół :). Fajne foty, kwiaty podobają mi się bardzo a z b&w 14, 15 i fontanna w zdroju.
Zdjęcie 25 podoba się.
Ze swoim nowym nabytkiem XZ2 stanowicie świetny zespół :). Fajne foty, kwiaty podobają mi się bardzo a z b&w 14, 15 i fontanna w zdroju.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa:)
Zapowiada się ciekawie, w oko wpadły mi 9, 10, 14 i 18. Przyjemne kadry.
Pozdrawiam
witaj,
6, 8 i 14 to moi faworyci - fajne wykorzystany potencjał fotografującego i aparatu
Zapowiada się ciekawie, w oko wpadły mi 9, 10, 14 i 18. Przyjemne kadry.
Pozdrawiam
witaj,
6, 8 i 14 to moi faworyci - fajne wykorzystany potencjał fotografującego i aparatu
Dzięki za wizytę.
Z dzisiejszego, wieczornego spaceru:
26.119833
Ładne ujęcie, niekonwencjonalne.
Z dzisiejszego, wieczornego spaceru:
26.
obglądłem :) , moim zdaniem (tak dyplomatycznie) to dupci nie urywa, może by to było ok bez tego flesza, ale nie wiem czy chcesz tylko pochwał w swoim wątku czy też mogę czasami napisać że mi coś nie leży? :)
Ładne ujęcie, niekonwencjonalne.
obglądłem :) , moim zdaniem (tak dyplomatycznie) to dupci nie urywa, może by to było ok bez tego flesza, ale nie wiem czy chcesz tylko pochwał w swoim wątku czy też mogę czasami napisać że mi coś nie leży? :)
Cieszy mnie każda wyrażona opinia. Dzięki, że wpadacie i komentujecie, bo przecież po to wrzucam tu swoje fotki.
A mnie się właśnie 26 bardzo podoba, bez tego flesza byłoby nudno i standardowo.
26 nastraja optymizmem :grin: W ciepły wieczór położyć się na łące i poprzez lekko poruszające się rośliny patrzeć na przesuwające się po niebie leniwe chmury i nic nie musieć :mrgreen: bezcenne. Zdjęcie nie musi być artystycznie wyrafinowane lub wycezylowane staranną obróbką aby dostarczyć dużo radości odbiorcy. Dziękuję za te w dzisiejszy poranek :grin:
A mnie się właśnie 26 bardzo podoba, bez tego flesza byłoby nudno i standardowo.
Dzięki:)
Tak samo sobie pomyślałem przymierzając się do tej fotki. Przyznam, ze jest to pierwsze, moje tego typu zdjęcie,
przy którym skorzystałem z doświetlenia lampą. Zawsze, wcześniej miałem tylko czarne kształty na tle nieba.
Pozdrawiam:grin:
---------- Post dodany o 08:49 ---------- Poprzedni post był o 08:46 ----------
26 nastraja optymizmem :grin: W ciepły wieczór położyć się na łące i poprzez lekko poruszające się rośliny patrzeć na przesuwające się po niebie leniwe chmury i nic nie musieć :mrgreen: bezcenne. Zdjęcie nie musi być artystycznie wyrafinowane lub wycezylowane staranną obróbką aby dostarczyć dużo radości odbiorcy. Dziękuję za te w dzisiejszy poranek :grin:
Dzięki:grin::grin:
Wreszcie XZ-2 doczekalo sie zdjec na poziomie, nie umniejszajac innym kolegom i kolezankom.
Kibicuje we watku, oczywiscie +
pozdroofka
z dzisiejszego, wieczornego spaceru:
piękne zdjęcie !!!
26 jest piękne. kolory i dopalenie lampą na + pozdr
26 ekstra. :mrgreen:
piękne zdjęcie !!!
26 jest piękne. kolory i dopalenie lampą na + pozdr
Dziękuję wszystkim za komentarze:)
Janeczkowi też:)
Trzy fotki tematycznie związane(bardziej i mniej) z drzewem:
27. Na ekranie komputera zauważyłem, że jeszcze ktoś chciał być na zdjęciu:)
119912
28.119913
29.
119914.
30. Buska promenada:
119953
27,28,29,30 mogę tylko pochwalić, podobają się (mnie:) )
Na 27 "musior" się przyczaił :)
Promenada mnie ujęła, zdecydowanie mój klimat :D
27,28,29,30 mogę tylko pochwalić, podobają się (mnie:) )
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Promenada mnie ujęła, zdecydowanie mój klimat
Dzięki. Przyznam, ze najpierw miałem wrzucić inną wersję tego zdjęcia(mniej obrobioną suwaczkami).
Lubię ten aparacik za to, ze jest wystarczająco mały abym miał go cały czas przy sobie. No, prawie cały czas:)
Z dzisiejszej przejażdżki rowerowej:
31.119980
32.119981
33.119982
Całkiem sympatyczne, szczególnie 32.
Bardzo ładne zdjęcia, nie tylko te kwiatowe. Masz oko!
Ładna seria. Mój faworyt to 29.
Całkiem sympatyczne, szczególnie 32.
Bardzo ładne zdjęcia, nie tylko te kwiatowe. Masz oko!
Ładna seria. Mój faworyt to 29.
Dzięki, że wpadacie i komentujecie.
Ostatnie maki. (w tym wątku(w tym roku)):)
34.120113
35.120114
36.120115
dawno nie zaglądałem a tu takie smakowite kąski :) czy ktoś już coś zgłosił to konkursu "fotografia miesiąca"? Najbardziej zachwyciły mnie czarno-białe 11 - 15 ale to pewnie dlatego że oglądane jako pierwsze od razu bardzo wysoko poprzeczkę ustawiły. Ale inne kadry też bardzo super!
Z ostatnich zdjęć dwa ostatnie piękne są.
dawno nie zaglądałem a tu takie smakowite kąski :) czy ktoś już coś zgłosił to konkursu "fotografia miesiąca"? Najbardziej zachwyciły mnie czarno-białe 11 - 15 ale to pewnie dlatego że oglądane jako pierwsze od razu bardzo wysoko poprzeczkę ustawiły. Ale inne kadry też bardzo super!
Z ostatnich zdjęć dwa ostatnie piękne są.
:grin::grin::grin: Dzięki! :grin::grin::grin:
Było kolorowo, więc coś dla odmiany:
37.Osiedlowa codzienność
120200
38.Spodobał mi się ten jarociński glan
120201
39.120202
Obraz ze zdjęcia 37 często widzę na swoim osiedlu. :wink:
Super jest zdjęcie osiedlowa codzienność. Coraz rzadziej zdarza się na osiedlach aby ktoś suszył rzeczy a kiedyś to było powszechne. Dobrze wypatrzone.
Osiedlówka fajna, szkoda że ten "ktoś" od suszenia, jakichś "barchanów" nie powiesił...:wink::grin:
wrócę do maków - perfekcyjna kolorystyka i klimat : )
Obraz ze zdjęcia 37 często widzę na swoim osiedlu. :wink:
Super jest zdjęcie osiedlowa codzienność. Coraz rzadziej zdarza się na osiedlach aby ktoś suszył rzeczy a kiedyś to było powszechne. Dobrze wypatrzone.
Osiedlówka fajna, szkoda że ten "ktoś" od suszenia, jakichś "barchanów" nie powiesił...:wink::grin:
Na czas malowania bloku usunięto z balkonów różnego rodzaju wysięgniki służące do suszenia prania i ludzie zmuszeni byli powrócić na ziemię:)
Fajnie, że wpadacie i komentujecie:) Dzięki.
---------- Post dodany o 16:50 ---------- Poprzedni post był o 16:49 ----------
wrócę do maków - perfekcyjna kolorystyka i klimat : )
Cieszę się, ze się spodobało:)
My nie wpadamy, zbyt drogo to może kosztować. :mrgreen:
My tu zaglądamy. :grin:
Fajne foty.:mrgreen:
My nie wpadamy, zbyt drogo to może kosztować. :mrgreen:
My tu zaglądamy. :grin:
Fajne foty.:mrgreen:
:mrgreen:Fakt. Lepiej się pilnować.:mrgreen:
37 jest piękne, zarówno pod względem formy, jak i treści.
37 jest piękne, zarówno pod względem formy, jak i treści.
Szczerze mówiąc, z ostatniej wrzutki foto nr 37, jest jedynym, które zrobiłem, specjalnie wychodząc po to z mieszkania. Dwa pozostałe zrobione przy okazji spaceru, w Jarocinie i nad zalewem.
Thx!
Mnie natomiast zaintrygowało zdjęcie nr 39. Z trzech powodów: po pierwsze bo nie do końca mogę odgadnąć co to jest, a lubię zastanawiać się nad zdjęciami, po drugie (zakładając, że jest to motyw kwiatowy) za to, że jest przedstawiony monochromatycznie czyli trochę "pod prąd" a sam też takich trochę mam (kiedyś pokażę :wink:) no i po trzecie bo jest bardzo dobrze ułożone kompozycyjnie, a i obróbka jest taka jaką lubię. Brawo. Czekam na więcej takich nieszablonowych ujęć :grin:
Mnie natomiast zaintrygowało zdjęcie nr 39. :grin:
Do końca się zastanawiałem czy kolor, czy cz.b., ponieważ kolor tez mi się podobał.
Roślinka ta rosła na samym brzegu, nad wodą, ale komary tak cięły, że nie miałem sił na więcej kadrów:)
Pociągnę dalej cz.-b.:
41.120308
42.120309
Wrzucę jeszcze raz kwiatki i na jakiś czas z kwiatkami spokój. Wystarczy:)
43.120375
44.120376
45.120377
46.120378
47.120379
Kwiatki fajne. Szczególnie 43,44,45.
Maki smakowite i 42, bo ta prostota mnie ujęła.
Ano, 43 i 45 mi też do gustu przypadły :).
kwiatki - 44, 45 fajne, b&w - słupy mają "potencjał" :) , lubię takie proste geometryczne formy, czasami sam coś pstryknę :) .
kolba, fazi75,lcf, robtor - dzieki za opinie :)
w 35 więcej miejsca (nie tak ciasno) i byłoby świetnie.poza tym 42 mi podeszło.podoba się. pozdr
w 35 więcej miejsca (nie tak ciasno) i byłoby świetnie.poza tym 42 mi podeszło.podoba się. pozdr
Ciasno, bo przyciąłem by pozbyć się wypalonego nieba.
48. Pomnik z parku zdrojowego tzn. to co jeszcze, jeszcze jest:120569
49.120570
49 swietne ale wieksza GO by sie tu przydała i miodzio by było :)
Popieram przedmówców, 49 bomba :).
A teraz coś innego, dla odmiany 4 fotki z sąsiedztwa Domu Kultury w B-Z.
50.120967 51.120968 52.120969 53.120970
No, to jeszcze coś innego:):
54.120996 55. 12099756.120998
Fajne fakturki :) Tylko co to jest/jak to jest?
Fajne fakturki :) Tylko co to jest/jak to jest?
To "wynik" rewitalizacji tzw. Bycoka, Byczaka, Byczej Górki(nazwa do wyboru:))
Mam tylko zdjęcie z komórki. 121000Na dole po prawej stronie jest wejście na górę.
No, to jeszcze coś innego:):
54.120996 55. 12099756.120998
Świetnie to wyłapałeś :)
54.55.56 fajnie wyszły :)
Przy okazji wieczornej wizyty na cmentarzu:
57.121100 58.121101 i z parku: 59.121102
Najciekawiej wyszło 57 jak dla mnie :)
Mi tez sie najbardziej podoba 57
Jaclas, są takie zdjęcia które pragnąłbym mieć w swojej kolekcji i tym zdjęciem jest 57. W mojej ocenie jest rewelacyjne. Może prowadziłbym jedną poprawkę - uciąłbym troszkę góry. Jasne niebo za chmurami trochę odciąga wzrok. A co tam i tak jest super a po poprawkach mogłoby już nie być. Pozdrawiam.
Tak na szybko przyciąłem(w celu sprawdzenia) i chyba faktycznie masz rację.
121214
Dzięki za opinię.
Ciekaw jestem zdania innych.
Ciekaw jestem zdania innych.
Dla mnie po przycięciu też lepiej, podoba się ta kompozycja. Z wcześniejszych 54 i 56 fajnie pokazane.
przycięte 57 podoba mi się najbardziej z ostatnich Twoich zdjęć 58 też ładne.pozdr
Jak na mój guścik to obydwa ładne, jednak ten nie obcięty mnie podoba się bardziej.
Ja bym się skłaniał ku temu obciętemu, a tak w ogóle to wiele super zdjęć widzę w tym wątku :grin:
przycięte 57 podoba mi się najbardziej z ostatnich Twoich zdjęć 58 też ładne.pozdr
Jak na mój guścik to obydwa ładne, jednak ten nie obcięty mnie podoba się bardziej.
Ja bym się skłaniał ku temu obciętemu, a tak w ogóle to wiele super zdjęć widzę w tym wątku :grin:
Teraz to już wszystko wiem:mrgreen::mrgreen:
No i namieszałem, często tak mam. Jakby nie patrzeć zdjęcie jest super. Pozwoliłem sobie zgłosić je do fotografii miesiąca.
Już siódmy dzień nie ruszam się z domu(korzonki) i mój XZ trochę zaczyna rdzewieć.
60. Jeszcze jedno spojrzenie na fontannę z nowej części parku zdrojowego. Podobno w zamyśle ma obrazować meandry Nidy:122015
61. Nowo stworzona atrakcja:122016
Z tym 60 to trochę jak u Robtora z tamą fajne ale ja chce coś więcej :). Co do 61 to jaka to nowa atrakcja? Przecież księżyc tam w środku już trochę lat ma :)
Z tym 60 to trochę jak u Robtora z tamą fajne ale ja chce coś więcej :). Co do 61 to jaka to nowa atrakcja? Przecież księżyc tam w środku już trochę lat ma :)
ad.60: Może coś jeszcze kiedyś pokombinuję.
ad.61: Jeżeli chodzi o tą panienkę na linie, to nawet nie wiem, czy ma już jakąś nazwę.
Szczerze mówiąc byłem zaskoczony jej istnieniem. Dobrze, że miałem już swojego XZ przy sobie:)
Co do 61 to wiesz co najpierw przykuło moją uwagę? Ten malutki księżyc po środku otworu zaraz nad drzewami :)
Co do 61 to wiesz co najpierw przykuło moją uwagę? Ten malutki księżyc po środku otworu zaraz nad drzewami :)
Cieszę się, bo specjalnie tak się ustawiłem, żeby się tam znalazł:)
Wreszcie skończyłem z siedzeniem w domu. Po 9 dniach znowu XZ w dłoniach:).
Ze spaceru do lasu:
62. 12244563.122446 64.122444
Brzozy to fajny temat a szczególnie do obróbki jeżeli Ci się oczywiście chce. Idzie Ci dobrze z brzozami ale rób i próbuj dalej :). Najlepiej wyszło 62 i 64 ale wszystkie sprawiają wrażenie jakby w prawo leciały :)
Brzozy to fajny temat a szczególnie do obróbki jeżeli Ci się oczywiście chce. Idzie Ci dobrze z brzozami ale rób i próbuj dalej :). Najlepiej wyszło 62 i 64 ale wszystkie sprawiają wrażenie jakby w prawo leciały :)
Dzięki za opinię, tylko co mam zrobić skoro najbardziej podoba mi się 63?:mrgreen: Piszę to na serio, nie z przekory.
Ok, luz. Myślę, że w 63 lepiej byłoby przykucnąć bardzie do foty :)
Ok, luz. Myślę, że w 63 lepiej byłoby przykucnąć bardzie do foty :)
Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie komary. Znowu zapomniałem OFF-a przed wyjściem:)
Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie komary. Znowu zapomniałem OFF-a przed wyjściem:)
Nie zganiaj na komary hihi :). Ale fajny ten lasek więc jak tam przechodzisz to sie pobaw - na pewno efekty będą fajne :)
Spróbuj zimą, wtedy komary nie przeszkadzają. :wink:
Brzózki świetne, dla mnie 62 najlepiej :)
---------- Post dodany o 00:43 ---------- Poprzedni post był o 00:43 ----------
Ale wtedy mróz w tyłek szczypie :)
Jest to jakiś pomysł.:grin:
Jest to kilka kilometrów od domu i zimą jeszcze nigdy tam nie byłem.
O ile nie zapomnę, to może się tam wybiorę.
---------- Post dodany o 22:46 ---------- Poprzedni post był o 22:44 ----------
...Ale wtedy mróz w tyłek szczypie :)
No, właśnie. Trzeba w jakieś ciepłe gacie zainwestować.:)
No, właśnie. Trzeba w jakieś ciepłe gacie zainwestować.:)
Albo waty napchać w spodnie hihi :)
Ale tak się śmiejąc z tej waty to wiele lat byłem przedstawicielem w TZMO czyli Bella czyli ciągnąc dalej higiena, podpaski itd :). Miałem klientkę, która na sezon budowlany zamawiała do swojego sklepu więcej podpasek NormalMaxi - takie zwykłe (grube), długie nieloty czyli bez skrzydełek. Pytanie dla czego? A no dla tego, że niedaleko mieściła się firma budowlana i jak zaczynał się wzmożony sezon to owa firma budowlana zamawiała od niej te podpaski dla pracowników, którzy używali ich jako wkładki do gumofilców :D. Szczerze to nawet nie wiecie do czego można użyć podpasek, tamponów, pieluch itp. :D
mnie podoba się zdjęcie 60.
Szczerze to nawet nie wiecie do czego można użyć podpasek, tamponów, pieluch itp. :D
Bardzo mnie zaintrygowałeś tą opowieścią. Można liczyć na więcej w Twoim wątku?
Z tym 60 to trochę jak u Robtora z tamą fajne ale ja chce coś więcej :).
Może coś jeszcze kiedyś pokombinuję.
mnie podoba się zdjęcie 60.
Może już nie będę kombinował:mrgreen:
Obok lasku z poprzedniej wrzutki znajduje się wyrobisko kamieniołomu, gdzie znalazłem ciekawe porosty, roślinki i masę muszelek:):
65.122643 66.12264467. 122645
66, 67 jak z akwarium :) , fajne
Zdjęcie 66 bardzo fajne. Ładna kompozycja i kolory.
Podoba mi się ślimaczne na 66. Trochę jak dekoracja do budżetowego filmu SF z lat pięćdziesiątych ;-)
66 i 67 ciekawe i kolorowe,
dla mnie lekko zbyt ciasno
Oryginalny nie bede, ale bardzo mi sie podobaja kolory na 66 i 67, z lekkim wskazaniem na 67.
Oryginalny nie bede, ale bardzo mi sie podobaja kolory na 66 i 67, z lekkim wskazaniem na 67.
To taka tutejsza "rafa kolorowa":)
Słońce odbite przez okno.(sam XZ-2, bez jakiegokolwiek filtra, czy programu artystycznego)
68. 12303969.123040
Mam wrazenie, ze ostatnio wiekszosc zdjec BW wrzucasz...
Bardzo ciekawy pomysl na zdjecie 68, choc w moim odczuciu ta jasna sciana z cieniami po prawej troche za bardzo sie wyroznia z calosci.
Ale generalnie zdjecie i tak mi sie podoba.
Mi również podobają się 66 i 67. Na 69 przedobrzyłeś z obróbką. Powychodziły jakieś piksele/artefakty na niebie, skośne krawędzie poschodkowane
Mi również podobają się 66 i 67. Na 69 przedobrzyłeś z obróbką. Powychodziły jakieś piksele/artefakty na niebie, skośne krawędzie poschodkowane
Coś chyba poknociłem przy zmniejszaniu, bo faktycznie na wrzuconym to widać, a na oryginale nie.
Mam wrazenie, ze ostatnio wiekszosc zdjec BW wrzucasz...
Bardzo ciekawy pomysl na zdjecie 68, choc w moim odczuciu ta jasna sciana z cieniami po prawej troche za bardzo sie wyroznia z calosci.
Ale generalnie zdjecie i tak mi sie podoba.
Najgorsze w tym, że na cieniu widać, kto siedział za mną na drzewie.
Powoli, powoli, ale i do mnie doszły:
70. 12316671. 12316772.123168
To chyba nie te od CzaRmaXa, wyglądają na całe ;) :lol:
ps - ślimaki wyszły świetnie :) , ostatnie b&w to tak nie bardzo mi się podobają :)
To chyba nie te od CzaRmaXa, wyglądają na całe ;) :lol:
ps - ślimaki wyszły świetnie :) , ostatnie b&w to tak nie bardzo mi się podobają :)
Nie, to nie tamte:) Te w życiu nie widziały balkonu, a szwendają się obok tej ścieżki: 73.123171
prawidłowo pokazane slimaki. 70 - wygrywa
bardzo ładne kolory
przeglądnęłam cały wątek - no i ten XZ-2 daje radę :)
foty ciekawe, niektóre ujęcia fajne, ale część totalnie dziko kadrowana
już nei będę przytaczać które dokładnie wydły mi się tak o pokazane bo musiałabym wracac stron kilka
ale będę śledzić wątek - ciekawa jestem jak sie rozwinie :)
lisiajamka1
10.07.14, 17:42
Fajną ścieżkę na spacery wybrały ślimaki :)
przeglądnęłam cały wątek - no i ten XZ-2 daje radę :)
foty ciekawe, niektóre ujęcia fajne, ale część totalnie dziko kadrowana ...
Całkowicie się z wszystkim zgadzam:mrgreen:
Fajną ścieżkę na spacery wybrały ślimaki :)
Fajnie, że oglądacie i komentujecie. Dzięki!
Z krótkiego pobytu w Awatarze:). Pogoda świetna, ale do opalania, a nie robienia zdjęć. Trochę powłóczyłem się po potoku.
74. 12389175. 12389276. 12389377.123894
Zabka z 77 wymiata :)
Podobaja mi sie tez 74 i 75, choc zielen jakas taka troche wyblakla (moze to wina monitora...)
strumyk 74 lepsze od 75,
żabka to 76 - lepsza perspektywa, dobrze wygląda na mchu
ta jest ostatnia żaba nieźle uchwycona
Bo ja wiem :roll: dla mnie żabex nr 3 jest najfajniejszy :D
BTW - gdzie jest Awatar ?
...BTW - gdzie jest Awatar ?
Mój awatar to góra Żar w Beskidzie Małym. Rodzinne strony - Międzybrodzie Bialskie, leżące nad Jeziorem Międzybrodzkim, otoczone dookoła górami. Byłem krótko i pogoda niezbyt dobra na krajobrazy:(, a widoków pięknych masa z każdej strony. Teraz wybrałem się na małą wędrówkę: Międzybrodzie Żywieckie - Żar - Kiczera - Jaworzyna - zapora w Tresnej. Dla zobrazowania o czym mówię panoramki ze spaceru:
123906123904123905
Widok z Kiczery(831 m n.p.m.) na zbiornik na Żarze:123910
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i dziękuję za komentarze:)
lisiajamka1
11.07.14, 16:29
Żabka zrobiona z żabiej perspektywy najfajniejsza :)
Panoramki miodne. Ooo masz co pokazywać :D
Panoramki miodne. Ooo masz co pokazywać :D
no nie, bardzo fajne, bardzo. ten zbiornik też ciekawie położony
no nie, bardzo fajne, bardzo. ten zbiornik też ciekawie położony
Ciekawe czy dali by popływać ? :wink:
Ciekawe czy dali by popływać ? :wink:
Nie ma takiej możliwości:)
Ty oto sposobem wiem jak wyglada zbiornik na Gorze Zar.Dzieki
no zbiornik ciekawy :) podoba się
jaclas, Twoje panoramki wywołały we mnie głód włóczenia się po górkach i pagórkach...
jaclas, Twoje panoramki wywołały we mnie głód włóczenia się po górkach i pagórkach...
Panoramy są ładne.
Panoramy ok. :)
Fajnie, że się podobają. Wiem, że to nie moja zasługa(robione z ręki i składane w Olympus Viewer 2, w drugiej widać składanie na zbiorniku), a samych widoków.
Wrzuciłem je jedynie aby pokazać uroki tego miejsca.
Mam nadzieję, że gdy będę tam w sierpniu, trafię na bardziej "fotograficzną" pogodę.
Z wypadu do Ojcowa:
78. 12415879. 12415980.124160
Z wypadu do Ojcowa:
78. 79. 80.
Ciekawa interpretacja obróbkowa, nawet mi się podoba :) , 79 najbardziej.
Ładne zdjęcia z ojcowa, pierwsze i trzecie najładniejsze.
Chyba 78 najlepiej wyszło :)
Mi tez sie najbardziej 78 podoba
Z wypadu do Ojcowa:
Po tych zdjeciach,chce sie tam jechac.
a że tak wrócę jeszcze do Twych rodzinnych stron
Międzybrodzie Bialskie, leżące nad Jeziorem Międzybrodzkim, otoczone dookoła górami.
a wiesz może jak tam z czystością tego jeziora ??
tak z czystej prywatnej mej ciekawości pytam
a że tak wrócę jeszcze do Twych rodzinnych stron
a wiesz może jak tam z czystością tego jeziora ??
tak z czystej prywatnej mej ciekawości pytam
Wstyd się przyznać, ale nie pamiętam już kiedy ostatni raz pływałem w jeziorze(ok. 20 lat).
Przeważnie wpadam do rodzinki na parę dni i nie mam zbyt wiele czasu, a gdy mam, poświęcam go raczej na góry.
Nad samym brzegiem jeziora jest 50-ciometrowy basen, a tam woda na 100% czysta.
Nad samym brzegiem jeziora jest 50-ciometrowy basen, a tam woda na 100% czysta.
Byś się zdziwił, ja w Sanepidzie robię.
Byś się zdziwił, ja w Sanepidzie robię.
Z tego, co wiem, Sanepid robił badania. No chyba, że tam też oszukują:)
Dziękuję wszystkim, którym chciało się zobaczyć to co wrzuciłem i do tego napisać jeszcze parę słów.
Podliczyłem głosy:
- 78 - 3
- 79 - 2
- 80 - 1
Gdy przeglądałem fotki i zastanawiałem się którą umieścić w wątku, najpierw wybrałem 80, potem 79, a na końcu 78.
Czyli moja ocena miała odwrotną kolejność:)
Ja też tak mam. Jakaś fotografia bardzo mi się podoba a nie ma większego zainteresowania a inna ot tak wrzucona paru osobą się podoba. Musimy z tym żyć. jak nas więcej będzie to może jakąś terapie grupową zorganizujemy.
Brama Krakowska i dalej szlakiem do Jaskini Łokietka:
81. 12435882. 12435983.124360
Figurki. Każda inna, każda z innego cmentarza, każda inaczej. (z "wycieczek" po cmentarzach, gdzie szukaliśmy inspiracji na projekt nagrobka)
84. 12504785. 12504886.125049
85 mi sie zdecydowanie najbardziej podoba
NITL zmusił mnie dzisiaj do wczesnego wstania. Jak zwykle zapomniałem czegoś na komary, a przed pójściem spać przygotowałem OFF-a do zabrania. Cięły niemiłosiernie. Kilka sekund bez ruchu i cała chmara, która wcześniej latała, już siedziała na mnie.
87. 12513488. 12513589. 12513690.125137
Swietne zdjecia, najbardziej podobaja mi sie 87 i 89.
Podziwiam tych, ktorzy maja dosyc mobilizacji zeby tak rano wstawac :)
87 i 89 bez dyskusji są godne gratulacji, ze wskazaniem sędziowskim na 89 - piękne
...Podziwiam tych, ktorzy maja dosyc mobilizacji zeby tak rano wstawac :)
Tym bardziej, że położyłem się spać przed drugą, a wstałem 4.15, bo wschód słońca miał być chyba 5.05:)
Dzięki za wizytę.
jeszcze w zeszłym tygodniu wschód był 4.30. teraz miał być 4.47:mrgreen:
jeszcze w zeszłym tygodniu wschód był 4.30. teraz miał być 4.47:mrgreen:
Wpisałem wczoraj w Google: wschód słońca i pokazało mi się na samej górze, że w Krakowie o 5,02.
Aplikacja, którą mam w smartfonie:
Świt - 4.21
Wschód - 4.57
Zachód - 20.30
Zmierzch - 21.05
Wpisałem wczoraj w Google: wschód słońca i pokazało mi się na samej górze, że w Krakowie o 5,02.
Aplikacja, którą mam w smartfonie:
Świt - 4.21
Wschód - 4.57
Zachód - 20.30
Zmierzch - 21.05
google nie jest bezpieczne:mrgreen:,... ale widać że wszystkie serwisy pogodowe to też wszystko inaczej pokazują, może to jakaś sprawa polityczna?:wink:
89 jak dla mnie najlepsze, 87 drugie :) . Na szczęście wschód słońca wypada z dnia na dzień później, nie długo przyjdzie pora że się wybiorę... :grin:
Co to ma za znaczenie kiedy slonce wstalo.Zdjecia sie licza.Gratuluje.
Bardzo klimatyczne fotki, pierwsza najbardziej się podoba :grin:
Nieźle Ci wyszło to poranne wstawanie. Ty to masz zdrowie :). No ale cóż skoro ja się kładę o 3 to raczej ciężko w życiu dostrzec mi wschód słońca :)
Co to ma za znaczenie kiedy slonce wstalo.Zdjecia sie licza.Gratuluje.
nie zrobisz takich zdjęć jeśli nie wiesz kiedy wstaje słońce. jaclas wiedział
Nieźle Ci wyszło to poranne wstawanie. Ty to masz zdrowie :). No ale cóż skoro ja się kładę o 3 to raczej ciężko w życiu dostrzec mi wschód słońca :)
To była moja druga poranna wyprawa w tym roku. Może jeszcze nie ostatnia:)
Zapomniałem dodać, że obie te wyprawy były spowodowane NITL-em.
Cd. z NITL-owego poranka:
Słońce z tyłu: 91. 12523992.125240
z boku: 93.125241
z przodu: 94. 12524295.125243
w moim typowaniu 91 by wygrało gdyby nie samochód:shock: co za pech.
na szczęście na 94 nie ma samochodu i też jest świetne:grin:
No i kolejna bardzo fajna seria, najbardziej podoba mi sie 91 ( to Twoja furka sie tam zalapala? :) ) i 95
na szczęście na 94 nie ma samochodu i też jest świetne:grin:
No i kolejna bardzo fajna seria, najbardziej podoba mi sie 91 ( to Twoja furka sie tam zalapala? :) ) i 95
Musiałem jakoś dojechać nad tą Nidę:)
Musiałem jakoś dojechać nad tą Nidę:)
Ty sie z tamtad nie ruszaj.
Jaki samochód?:mrgreen:125250
Ty sie z tamtad nie ruszaj.
Gdybyś zapoznał się z tymi komarami, to nie życzyłbyś mi tego:)
Jaki samochód?:mrgreen:125250
przewidziało mi się chyba, musiał odjechać:grin:
Na 91 to mi na Syrenkę wygląda :mrgreen:
Na 91 to mi na Syrenkę wygląda :mrgreen:
Mam nadzieję, że chociaż na model 105:)
Ja stawiam na 92 :) i syrenkę 105s ;) :lol:
Gdybyś zapoznał się z tymi komarami, to nie życzyłbyś mi tego:)
Dla zdjec...Panie dla zdjec.
.....to cie wzmocni.
Dla zdjec...Panie dla zdjec.
.....to cie wzmocni.
Wzmocni pamięć i może następnym razem nie zapomnę już o środkach na komary:)
Grzybek? (Zna ktoś nazwę?)
96.125940
barmichal76
6.08.14, 17:39
Ja bym obstawiał mądziaka malinowego.
Pozdr
Na 96 to chyba jest grzybek krasnala :). Chyba przykrył się trawą i zaczaił na Królewnę Śnieżkę licząc że może przykucnie :D
Na 96 to chyba jest grzybek krasnala :). Chyba przykrył się trawą i zaczaił na Królewnę Śnieżkę licząc że może przykucnie :D
Pozdr
CzaRmaX miał bardziej ciekawą wersję odpowiedzi, ale sprawdziłem tego mądziaka malinowego i to barmichal76 miał rację:mrgreen:
Dzięki za podpowiedź. (Musisz rozdać trochę punktów innym ... ble, ble, ble)
Kilka fotek z żywieckiego parku:
97. 12606298. 12606399. 126064100. 126065101. 126066102.126067
98 - małe kaczuchy +
100 - kadrowo najbardziej z tej serii mi się podoba :)
96. grzybo mlaśny :grin: , chyba jeszcze takiego nie widziałem. Z ostatniej serii 98 najlepszy, w 100 przydał by się statyw :) . Z Tatr nic nie wstawiasz?
Pozdr
Tak, na to wygląda. Import z Ameryki ;-).
BTW - fajne foty z Ponidzia!
100 chyba wygrywa ten secik
Tak, na to wygląda. Import z Ameryki ;-).
BTW - fajne foty z Ponidzia!
Grzyba spotkałem pierwszy raz w życiu. Rósł sobie w ogrodzie obok domu rodzinki. Właściwie to były trzy sztuki, ale tylko ten nadawał się do sfocenia. Reszta lekko zmasakrowana.
Dzięki barmichal76 dowiedziałem się, że to przybysz z Ameryki:)
96. grzybo mlaśny :grin: , chyba jeszcze takiego nie widziałem. Z ostatniej serii 98 najlepszy, w 100 przydał by się statyw :) . Z Tatr nic nie wstawiasz?
Na Tatry jeszcze przyjdzie kolej:) Nie mam w tej chwili wiele czasu i wstawiam w kolejności focenia. Najpierw byłem z żoną i siostrą w Żywcu na zakupach. One do sklepu, a ja do parku:)
Dzięki za wizytę.
Kilka fotek z żywieckiego parku:
(...) 100. (...) 102.
Podobają mi się te dwa kadry z parku w Żywcu.
100. jest ładnie skadrowane. szkoda tylko, że poruszone.
Natomiast 102. jest lekko przechylone w lewo. Jak podprostujesz po murku, powinno być ok. Kadr też miodny.
98 - małe kaczuchy +
100 - kadrowo najbardziej z tej serii mi się podoba :)
100 chyba wygrywa ten secik
Park odnowiono i ma wiele fajnych miejsc. Szkoda, że czasu nie miałem zbyt wiele.
Podobają mi się te dwa kadry z parku w Żywcu.
100. jest ładnie skadrowane. szkoda tylko, że poruszone.
Natomiast 102. jest lekko przechylone w lewo. Jak podprostujesz po murku, powinno być ok. Kadr też miodny.
Nie wiem jak mogłem przeoczyć to poruszenie w 100.
Wstawiam wyprostowane 102.:126092
Mnie najbardziej podoba się zdjęcie 100 i grzybek.
Żywiecki park cd.:
103. 126119104. 126120105. 126121106.126122
Wszech obecna zieleninka, 103 z tej serii moim zdaniem najlepsze :)
Fajny ten park w twoim wydaniu :grin:. Nieraz przejeżdżam obok niego, trzeba będzie kiedyś zajrzeć.
Nad zalewem w Gackach(chmurki, chmurki i chmurki):
107. 126905108. 126906109.126907
109 mi sie chyba najbardziej podoba, chyba ze wzgledu na rownowage miedzy chmurami i odbiciem w wodzie.
Szkoda ze tafla wody nie byla na nim tak gladka jak na 107 (ktore stawiam na drugim miejscu).
A ja by se to widział jako połączenie 107 i 108 w panoramę , dużo wody i dużo chmurek z wąskim paskiem lądu :)
trzeba by było powalczyć o 109 - bo z tryptyku najlepsze - tyle że zafarb (niebieski) plus niewłaściwe jasności kontrasty EV itd. ; )
Jak dla mnie to 108 tylko inaczej ciete-o tak126932
Dzięki wszystkim za wizytę i opinie. Żałuję, że nie pomyślałem o panoramie(robotor), powstałoby coś na wzór tego, co pokazał Mirek.
Jak zwykle nie miałem czasu, statywu. Przejeżdżałem obok i zajechałem na chwilę zachęcony ładnym niebem.
Dobrze mieć XZ-2 przy sobie:)
Wędkarze nad Nidą(pod słońce):
110. 126978 111.126979
Dzięki wszystkim za wizytę i opinie. Żałuję, że nie pomyślałem o panoramie(robotor), powstałoby coś na wzór tego, co pokazał Mirek.
Jak zwykle nie miałem czasu, statywu.
Bardzo fotograficzne niebo miałeś, dość charakterystyczne dla późnego lata, o ile pogoda sprzyja. Panoramy w takich warunkach robią się szybko i prawie same, nie potrzebny czas ani statyw, spróbuj zobaczysz jakie to proste i jak spektakularne efekty potrafi dać ;-)
Bardzo fotograficzne niebo miałeś, dość charakterystyczne dla późnego lata, o ile pogoda sprzyja. Panoramy w takich warunkach robią się szybko i prawie same, nie potrzebny czas ani statyw, spróbuj zobaczysz jakie to proste i jak spektakularne efekty potrafi dać ;-)
Masz rację, po prostu nie pomyślałem o panoramie.
Mam taką z 10 zdjęć, z wycieczki do Zakopanego. Po pokonaniu podjazdu w Gliczarowie Górnym(samochodem :)) i przejechaniu jeszcze kawałka drogi do polany Głodówka ukazuje się taki widok na Tatry:
112
126999
Piękna panorama, szkoda że trochę automat (chyba) zawiódł przy łączeniu :)
Piękna panorama, szkoda że trochę automat (chyba) zawiódł przy łączeniu :)
Zdaję sobie sprawę:) Usunąłem tylko z nieba(nie wiem czy skutecznie) ciemniejsze paski. Robione przy pomocy Olympus Viewer 2.
Pozdrawiam.:)
Zdaję sobie sprawę:) Usunąłem tylko z nieba(nie wiem czy skutecznie) ciemniejsze paski. Robione przy pomocy Olympus Viewer 2.
Pozdrawiam.:)
Przepuść fotki chociażby przez MS ICE - będzie OK.
Zainstalowałem MS ICE. Plik końcowy ponad 51 MB, a z OV2 7,5 MB.
127005
Ostatnio wybrałem się z żoną i siostrzeńcami(dorośli faceci) w Tatry. Ponieważ nie mieliśmy zbyt wiele czasu, na 18.00 musieliśmy być w domu(mała uroczystość), zaliczyliśmy małą pętlę: Palenica Białczańska - Dolina Roztoki - Dolina Pięciu Stawów - Świstówka Roztocka - Morskie Oko - Palenica Białczańska.
Pierwszy krótki postój na wspomnianej wcześniej polanie Głodówka, gdzie zauroczeni widokiem zrobiliśmy kilka panoram:
113.
127091
Zostawiliśmy auto na parkingu(20 zł), kupiliśmy bilety wstępu do TPN i ruszyliśmy asfaltem pod górę. Za Wodogrzmotami Mickiewicza skręciliśmy w prawo na zielony szlak do Doliny Roztoki. Początkowo trasa przebiega lasem, wzdłuż potoku Roztoka. (Przypomniałem sobie, ze kiedyś czytałem "Rogasia z Doliny Roztoki")
114. 127092115. 127093116. 127094117. 127095118. 127096119. 127097120.127098
Po prawej stronie panoramy, na skarpie - widzę że mają solary. Się rozwijają :D
Będzie więcej zdjęć mam nadzieję ?
Ta cała trasa to w jeden dzień ? - niezłe tempo
Będzie więcej zdjęć mam nadzieję ?
Zdjęcia będą:), choć gdy się jest jedynym, który je robi i maszeruje się z młodymi, wysportowanymi, to nie jest lekko.
Dobrze, że żona nie ucieka i wspomaga na duchu:grin:
Ta cała trasa to w jeden dzień ? - niezłe tempo
Startowaliśmy z Międzybrodzia Bialskiego i tam też wracaliśmy.
Widoki ładne. Co do panoramy 113 wygodniej by się oglądało jakby była nieco mniejsza. W pionie np. 1024pix co by przewijać zdjęcie tylko poziomo, a nie jeszcze góra dół. Zyskałaby też jakość. Tak duże zdjęcie powinno odpowiednio dużo ważyć KB, a forum nie pozwala za wiele. Na niebie po lewej mocno widoczne przejścia tonalne. Na 114 i 115 zabrakło nieco ostrości, chyba lekko ruszone.
119,120 moim zdaniem najlepsze.
Widoki ładne. Co do panoramy 113 wygodniej by się oglądało jakby była nieco mniejsza. W pionie np. 1024pix co by przewijać zdjęcie tylko poziomo, a nie jeszcze góra dół. Zyskałaby też jakość.
Nie zwracałem na to uwagi, gdyż oglądałem na dużym ekranie(25'').
Na laptopie z panoramami robię w ten sposób, że klikam do oporu, a potem ctrl i kręcę kółkiem myszki, aż wysokość panoramy zapełni cały ekran i strzałkami przesuwam.
Pozdr!
Ładne widok :grin:i, masz jeszcze jakieś?
Ładne widok :grin:i, masz jeszcze jakieś?
Dzięki. Mam, wrzucę trochę później, jak wrócę do domu.
108 jest dobre
górskie klimaty też miłe
Eleganckie zdjęcia, jestem tu pierwszy raz i bardzo mi się podobają. Pozdrawiam. :)
cd.
Po wyjściu z lasu dalszą wędrówka kontynuujemy pośród kosodrzewiny podziwiając od zachodu stoki Wołoszyna.
121. 127292 122. 127293 123. 127294 124. 127295
125. 127296
Spojrzenie do tyłu:
126.127297
Najpotężniejszy tatrzański wodospad - Siklawa(64-70 m wg. Wikipedii) na granicy Doliny Roztoki i Doliny Pięciu Stawów:
127. 127298 128. 127299
Już myślałem że udało Ci się uchwycić pustki nad Siklawą ale widzę że jacyś klienci się załapali ;) :) . Byłeś na dole, pod (przed) Siklawą?
Już myślałem że udało Ci się uchwycić pustki nad Siklawą ale widzę że jacyś klienci się załapali ;) :) . Byłeś na dole, pod (przed) Siklawą?
Przy samej wodzie nie byłem. Niestety ale moi współwycieczkowicze(oprócz żony, która cierpliwie mi towarzyszyła) byli już na górze daleko przede mną i nie miałem zbyt wiele czasu.
Ludzi było sporo, bo to sobota i w dodatku bez deszczu:)
Widzę że woda rozmeziana na Siklawie. Targałeś statyw czy z kamienia ?
Widzę że woda rozmeziana na Siklawie. Targałeś statyw czy z kamienia ?
Z kamienia. Statyw to już byłoby za dużo jak dla mnie:)