Zobacz pełną wersję : Bodzipkowe różności
Strony :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
@bodzip a gdzie ksiezniczka w wiezy? :-)
Przecież napisał: "koniec pobytu na wieży" zrobił co miał zrobić, księżniczka została a Bodzio tyrda do domciu.
waruga! Czytaj ze zrozumieniem i bądź wyrozumiały. :mrgreen:
Przecież napisał: "koniec pobytu na wieży" zrobił co miał zrobić, księżniczka została a Bodzio tyrda do domciu.
waruga! Czytaj ze zrozumieniem i bądź wyrozumiały. :mrgreen:
O ksiezniczce nic nie napisal a tym bardziej nie bylo fot :-)
Ja sie domagam pieknej ksiezniczki :mrgreen:
Z przyjemnością pooglądałem sobie relacje z pobytu na zamku. Takie małe miasteczka z pewnością mają swój urok i można by im pewnie poświęcić mała fotorelację i też byłoby ciekawie.
lisiajamka1
28.12.13, 19:37
Fajne okienne widoczki na miasteczko.
Fajowa wycieczka do pięknego Reszla - oj jak daaaaaaaaaaaaaaawno ja tam był ...
Fotki "przez dziurki" - fajowe.
Pozdrawiam.
@bodzip a gdzie ksiezniczka w wiezy? :-)
Cały czas o Marysi mówisz ? :mrgreen:
Cały czas o Marysi mówisz ? :mrgreen:
Przecież Wiesz, tylko on nie wie, o której.:mrgreen:
Przecież Wiesz, tylko on nie wie, o której.:mrgreen:...godzinie ? :-P
...godzinie ? :-P
...Byłeś na wieży:-P
...Byłeś na wieży:-P
Na szczycie :oops:
Bogdan!:mrgreen:
Dżentelmeni o księżniczkach nie rozmawiają, oni je mają. :mrgreen:
O pieniądzach też im nie wypada gadać. :grin:
Krótko mówiąc mają przegwizdane. Bo czym innym mogą się pochwalić ???:cry:
Pisze się: nasiusiacie
Nie naszczycie. Kultury trochę. :mrgreen:
To ty musisz w wieży, aby szczytować ??? :shock: :shock: :shock: :mrgreen:
Pisze się: nasiusiacie
Nie naszczycie. Kultury trochę. :mrgreen:
brak słów:mrgreen:
brak słów:mrgreen:
Że na wieży... no właśnie, też mnie to dziwi.:???:
Że na wieży... no właśnie, też mnie to dziwi.:???:
Ok, następna relacja z Reszela będzie z piwnic ha :mrgreen:
Takoż czekam moczupanie
moczupanie me wezwanie
moczupanie wziąć w sposobie... czy jakoś tak.
wtedy jakaś brunhilda będzie potrzebna a nie księżniczka:mrgreen:
Farensbach
29.12.13, 21:22
Obejrzałem zamek w Reszlu i panoramki miasta. Podobało mi się :-)
Chwilowa przerwa w zamkach krzyżackich.
Dzisiaj robimy palety :D
404. 107532
405. 107531
406. 107533
407. 107534
408. 107535
409. 107536
410. 107537
411. 107539
412. 107538
413. 107540
414. 107541
Jak to jest zrobione :)
Dobre, doświetlałeś czymś?
Chwilowa przerwa w zamkach krzyżackich.
Dzisiaj robimy palety :D
404. 405. 406. 407. 408. 409. 410. 411. 412. 413. 414.
Ta, przerwa wycieliśta drzewo z pokrzyżackiego lasu i teraz na palety przerabiacie... no ładnie! Znaczy, zdjęcia ładne.
Bogdan, odkrywasz w sobie coraz więcej talentów, a kiedyś za dwa talenty można było wioskę albo osadę rybacką kupić.
Klapy na uszach tez miałeś jak fociłeś? :)
O, nie wiedziałem, że Thierry Henry klub zmienił ;) :mrgreen: Muszę młodego wypytać czy czegoś nie słyszał :D
Jak to jest zrobione :)
Dobre, doświetlałeś czymś?
Nic nie doświetlane. Wszystko światło zastane, ISO 2000
Fajny reportażyk Ci wyszedł :-) Na 404 to istny horror - te nogi po lewej i ta działająca maszyneria, brrr ;-)
Już wiemy jak się rznie deski, jest deska, jest sęk ... . :mrgreen:
Ciekawa relacja z rznięcia. :mrgreen:
Drzewno do kominka se załatwiał pewnie, bo zima ma być do czerwca. :shock: :mrgreen:
Fajny reportaż.
---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
Fajny reportażyk Ci wyszedł :-) Na 404 to istny horror - te nogi po lewej i ta działająca maszyneria, brrr ;-)
Czym się martwisz, noga nie Twoja. :mrgreen:
Pamiętajcie że jestem też inspektorem BHP. Tam jest naprawdę ok :D
Wiemy, wiemy, ale jajca muszą być. :mrgreen:
ale jajca muszą być. :mrgreen:
... wciągnięte przez maszynę :mrgreen:
Wiemy, wiemy, ale jajca muszą być. :mrgreen:
Koniecznie.
Marysia mówi, że jaja jak berety. Kurde, gdzie Ona takie widziała :shock:
Tam jest naprawdę ok :D
Dali cos Ci wypic? czy cus??
411 i 413 na tych fotkach pracownicy chyba nie mają przepisowych spodni. :wink:
Koniecznie.
Pewnie w sekszopie od adobiego. :shock: :mrgreen:
W ten sposob foty z tartaku ostudzily zapedy... samcow :mrgreen: Dobrze zrobiles @bodzip :-)
411 i 413 na tych fotkach pracownicy chyba nie mają przepisowych spodni. :wink:
To są portki z atestem na piły motorowe.
Jedyne co mógłbym im zarzucić to rękawice przy cyrkularce.
Może to taka aluzja była? Nie masz lekko chłopie.
A to nawet nie wiedzialem o tym. No takie krotkie spodnie w takiej pracy wydawaly mi sie nie przepisowe. Pewnie jest jakis powód że takie właśnie mają.
A oslona paska klinowgo przy gornym silniku na tasmowce??
A druga czesc glownej oslony tasmy(sa dwa rodzaje pelne i z siatki).
Musieli wymontowac krancowy wylacznik bezpieczenstwa przy silniku,bo widac,ze chodzi bez tej oslony.
Tasma peknie to przetnie wszystko na drodze i bedzie placz.
---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post był o 20:50 ----------
Koniecznie.
Ach.One to wszystko wyolbrzymiaja.Cudze chwala swojego nie docenia.
Ciekawe kolory na tych fotkach ze rżnięcia. Grzebane coś e gimpie?
Ciekawe kolory na tych fotkach ze rżnięcia. Grzebane coś e gimpie?
raczej nie
Fajna wstawka Bogdan, foty takie trochę hdr-owe.
Fajne foto Bodzio - a palety gdzie? :)
Pozdrawiam.
Coś mam widać z oczami:-)
Bardzo ładna seria z produkcji.
Pozdrawiam
Jedyne co mógłbym im zarzucić to rękawice przy cyrkularce.Pewnie i tak ich nie przekonasz, by nosili,,,,
fajne foty... dawaj więcej "produkcyjniaków"
henry 12 - przodownik pracy. bardzo fajne zdjęcia
Koniecznie.
Z drugiej strony....... walca?
Marysia mówi, że jaja jak berety. Kurde, gdzie Ona takie widziała :shock:We wspomnieniach, wszystko wydaje się większe :-P
henry 12 - przodownik pracy. bardzo fajne zdjęcia
To nie ja, ja jestem "1" (premier). :mrgreen:
To nie ja, ja jestem "1" (premier). :mrgreen:
Teraz, po tym jak Cię abir awansował na herny12 jesteś Piekutoszczak :-) a nie jakiś tam premier... .
Tak i normy przekraczam o 1000% :shock:, budując jedynie słuszny ustrój :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, dla dobra partii dodatkowo jeszcze 40% na wzmocnienie. :-P :-P :mrgreen:
Fajne zdjęcia z tej fabryczko-tartaku.
Taka mało seryjna produkcja :) fajne :)
Muszę się wziąść w garść i robić systematycznie to co zacząłem. Ale to se ne da :roll:
Ostatnie zdjęcia z piwnic zamku Reszel. Jak zobaczyłem ten długi stół i wysokie krzesła, od razu przed oczami zobaczyłem Krzyżaków i słynne "Tam Tara Dej" :mrgreen:
415. 110228
416. 110229
417. 110230
418. 110231
Jak zobaczyłem ten długi stół i wysokie krzesła, od razu przed oczami zobaczyłem Krzyżaków i słynne "Tam Tara Dej" :mrgreen:
Dokładnie tak :D
A niedawno gdzieś puszczali to sobie obejrzałem i jakoś lepiej mi się na to patrzyło niż w dzieciństwie. Pewnie stary się robię :roll::p:mrgreen:
/.../ zobaczyłem Krzyżaków i słynne "Tam Tara Dej" :mrgreen:
Wciągaj koksik, wąchaj klej
Tan Tara Dej.... .
Tia to były czasy... .
---------- Post dodany o 17:00 ---------- Poprzedni post był o 16:58 ----------
Krzyż czerwony??? U Krzyżaków??:shock:
Zajumali Templariuszom krzesło, o ja nie mogę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bodzio! Jak Ty co wypatrzysz, to już wypatrzysz! O rany! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Może to był stołek dla gości z PCK? :D
Krzyż czerwony??? U Krzyżaków??:shock:
Zajumali Templariuszom krzesło, o ja nie mogę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bodzio! Jak Ty co wypatrzysz, to już wypatrzysz! O rany! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No wiesz, tam pewnie współczesny czerwony akryl. Trzeba konserwatorowi po reputacji pojechać :mrgreen:
Ale dechy na stołach porządnie woskowane
No wiesz, tam pewnie współczesny czerwony akryl. Trzeba konserwatorowi po reputacji pojechać :mrgreen:
Ale dechy na stołach porządnie woskowane
No bo dechy Krzyżacy mieli dobrze sezonowane: 1228-1410 :-D
Muszę się wziąść w garść i robić systematycznie to co zacząłem. Ale to se ne da :roll:
Ostatnie zdjęcia z piwnic zamku Reszel. Jak zobaczyłem ten długi stół i wysokie krzesła, od razu przed oczami zobaczyłem Krzyżaków i słynne "Tam Tara Dej" :mrgreen:
415.
416.
417.
418.
Przy tym pierwszym normalnie odjechałem
@bodzip na tych stolach to jadlo, wino i piwo...:mrgreen:
Reszel c.d.
Z wieży w zamku w Reszlu widać było usytuowany obok kościół. Piękny gotyk. Jak widzę te stropy ... piękna, doskonała technicznie robota architektów. Czasem nachodzi mnie na porównanie z prymitywizmem cerkiewek Beskidu. A one też swój urok mają.
Po kościele oprowadził nas mężczyzna głuchoniemy. Z racji tego nie usłyszeliśmy hmmm nic :D ale człowiek pokazał najciekawsze miejsca. W ogóle to bardzo zaangażowany był.
Żałuję że na wieżę nie mogliśmy wejść - jakiś remont robili. A z wieży cudowna panorama podobno jest.
Dzsiaj cz. pierwsza.
419. 110440
420. 110441
421. 110442
422. 110443
423. 110444
Ładny kościół. Ładnie pokazałeś. Ładne zdjęcia. Pierwsze bardzo mi się podoba. Ładnie wygląda ten kościół. A te organy z 422 :grin: pewnie ładnie brzmią.
Reszel c.d.
Z wieży w zamku w Reszlu widać było usytuowany obok kościół. Piękny gotyk. Jak widzę te stropy ... piękna, doskonała technicznie robota architektów. Czasem nachodzi mnie na porównanie z prymitywizmem cerkiewek Beskidu. A one też swój urok mają.
Po kościele oprowadził nas mężczyzna głuchoniemy. Z racji tego nie usłyszeliśmy hmmm nic :D ale człowiek pokazał najciekawsze miejsca. W ogóle to bardzo zaangażowany był.
Żałuję że na wieżę nie mogliśmy wejść - jakiś remont robili. A z wieży cudowna panorama podobno jest.
Dzsiaj cz. pierwsza.
Taki przewodnik to skarb.:grin: Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.:oops:
Gotyk to wg mnie: najwspanialszy styl w architekturze. Bardzo lubię strzelistość budowli i ostre smukłe sklepienia.
Z zewnątrz też Masz fotki? Maasz.
Dzięki.
Z zewnątrz nie mam. Jak się cofniesz w wątku to przez okienko w wieży zamkowej jest cały widoczny.
Nie mam dltaego, że wąskie uliczki i ostro pod słońce, a z drugiej strony to prywatne, zamkniete podwórka. Szkoda.
Zresztą z tym ostrym słońcem to widać i na zdjęciach wnętrza. Niejednokrotnie musiałem ratować plamy przepału, bo by zdjęcie trafiło do gniotowego wątku :mrgreen:
Dzięki.
Z zewnątrz nie mam. Jak się cofniesz w wątku to przez okienko w wieży zamkowej jest cały widoczny.
Nie mam dltaego, że wąskie uliczki i ostro pod słońce, a z drugiej strony to prywatne, zamkniete podwórka. Szkoda.
No dobra, pooglądam sobie.
Piękne " Wędrówki z Bodzipem po kraju " :grin:
Obserwujem i oczekujem C.D.N. :mrgreen:
Pięknie Bodzio.
Pozdrawiam.
ogólnie nie przepadam za wnętrzami kościołów na fotografiach, wolę ich konstrukcje z zewnątrz, a jeszcze bardziej wolę cmentarze na Twych fotach :)
ale i tak przyjemnie się tu wraca :)
zadbany i ładny. lubię te piszczałki na górze
Bodzip ładne zdjęcia. Miło się je przegląda.
Piwnice zamku Reszel fajnie pokazałeś :-) Jest klimat, tylko rycerzy brakuje ;-)
ogólnie nie przepadam za wnętrzami kościołów na fotografiach ...A ja lubię.
Nie żebym był taki nabożny ale lubię to bogactwo formy i kolorów. Szczególnie, jeśli na zdjęciu widać te wszystkie szczegóły w cieniach, których w tego typu budowlach nie brakuje.
Tutaj to mam :)
@bodzip jestes olkowym kustoszem zabytkow i znawca sztuki sakralnej :-)
Fajnie jest tu zagladac.
@bodzip jestes olkowym kustoszem/.../
Łazi po cerkiewkach i Olków starych zbiera... .
To tak jak Heniu napisał. Te budowle mają klimat. Czasem wchodzisz na zaplecze takiej cerkiewki i widzisz ikonę z 1664 roku, ukrytą gdzieś w kącie i przykrytą kawałkiem płótna. Czujesz ten nawis lat, a równocześnie widzisz jak ona jest pięknie zrobiona, i ząb czasu jej nie ruszył.
Czasem dowiadujesz się ciekawostki - jak to cały ikonostas schowano w ścianie między deskami, aby nie zniszczył go żołnierski but w czasie akcji "Wisła". Albo jak rozmawiam ze starszym panem, który opowiada jak przy jego domu - i miejsce mi pokazuje żołnierze polscy i rosyjscy pospołu zastrzelili łemkowskiego księdza i na siłę do wsi wprowadzono prawosławnego.
Dużo było krzywd, a historia i kultura malowana ludzką opowieścią uczy nas szacunku dla drugiego człowieka.
A z drugiej strony - gdy oglądam zamki krzyżackie... dla mnie, ponieważ nie mieszkam na tych terenach to historia z książek i filmów. Więc jak widzę tę potęgę budowli gotyckich, te przemyślenia architektoniczne - ot, centralne ogrzewanie w zamkach - to jestem pełen podziwu tak dla monumentu jak i dla prymitywizmu.
a tak nie cierpiałem historii w szkole :-P
/.../
"Tamtej historii" chyba nikt nie lubił.
"Tamtej historii" chyba nikt nie lubił.
bardziej od samej historii nie lubiłem mojej histeryczki - dziwny wybryk ewolucji człowieka
bardziej od samej historii nie lubiłem mojej histeryczki - dziwny wybryk ewolucji człowieka
Moja była żoną I sekretarza KW PZPR :mrgreen:
Albo skutek uboczny.
Reszel c.d.
Cerkiewki to inna bajka, mnie zawsze przyciągają swoją urodą.
Jeżeli chodzi o wnętrze kościoła p.w. Św. Piotra i Pawła, ładnie to pokazałeś. Dokładnie widać wiele detali, piękny sufit, rzeźby, ornamenty. Brawo.
No właśnie, te stropy. Jak widzę to mi szczęka do ziemi opada.
Dziś II część i ostatnia. Pożegnamy się z Reszlem :)
Na ostatnim - aby urodę sufitu pokazać - składanka z 5 szt.
424. 110502
425. 110503
426. 110504
427. 110505
428. 110506
No właśnie, te stropy. Jak widzę to mi szczęka do ziemi opada.
Dziś II część i ostatnia. Pożegnamy się z Reszlem :)
Na ostatnim - aby urodę sufitu pokazać - składanka z 5 szt.Właśnie udało mi się pozbierać moją z podłogi :shock:
Cudo, koronka na suficie :)
To tak jak Heniu napisał. Te budowle mają klimat. Czasem wchodzisz na zaplecze takiej cerkiewki i widzisz ikonę z 1664 roku, ukrytą gdzieś w kącie i przykrytą kawałkiem płótna. Czujesz ten nawis lat, a równocześnie widzisz jak ona jest pięknie zrobiona, i ząb czasu jej nie ruszył.
Czasem dowiadujesz się ciekawostki - jak to cały ikonostas schowano w ścianie między deskami, aby nie zniszczył go żołnierski but w czasie akcji "Wisła". Albo jak rozmawiam ze starszym panem, który opowiada jak przy jego domu - i miejsce mi pokazuje żołnierze polscy i rosyjscy pospołu zastrzelili łemkowskiego księdza i na siłę do wsi wprowadzono prawosławnego.
Dużo było krzywd, a historia i kultura malowana ludzką opowieścią uczy nas szacunku dla drugiego człowieka.
A z drugiej strony - gdy oglądam zamki krzyżackie... dla mnie, ponieważ nie mieszkam na tych terenach to historia z książek i filmów. Więc jak widzę tę potęgę budowli gotyckich, te przemyślenia architektoniczne - ot, centralne ogrzewanie w zamkach - to jestem pełen podziwu tak dla monumentu jak i dla prymitywizmu.
historię schowaną w tych ścianach już jak najbardziej kupuję !!!
i tak jak mówiłam już kiedyś - jak tylko wydasz jaką książkę zbierającą całość wątku Twego w tomik przecudnej urody - będę pierwszym kupującym !!
i to zapewne na jednej sztuce się nie skończy :)
PS - też jej nie cierpiałam choć historyków miałam najpierw wymagających a potem jajcarskich :)
a na dyplomie aż wstyd się przyznać co mam - posiadając wiedzę jaką mam z tego przedmiotu...
ale nadrobię zaległości historyczne - bo coraz większy odczuwam głód tej wiedzy...
Perfekcja w detalach. Jak zawsze u Ciebie.
Ulka, jesteś druga w kolejce. :mrgreen:
Ja już dwa lata czekam na album z dedykacja. :evil:
Ulka, jesteś druga w kolejce. :mrgreen:
Ja już dwa lata czekam na album z dedykacja. :evil:
Sam jesteś drugi:lol:
Słowacja - Zborov.
Klasyczna komunistyczna szczekaczka :D
429. 112139
Klasyczna komunistyczna szczekaczka :D
Na moj gust sa powszechne.
Na moj gust sa powszechne.
Zależy gdzie. U nas nie ma, ale w Czechach bardzo często się spotyka.
Zależy gdzie. U nas nie ma, ale w Czechach bardzo często się spotyka.
Bodzip pisze o Slowacji a od Orawskiej strony nie brakuje "szczekaczek".
.
Powrót Twardowskiego :mrgreen:
430. 112427
Świetne !!! :mrgreen:
Bogdan, ale on miał coś z kogutem do czynienia a nie z latawcem, może to jego syn powraca. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Świetne !!! :mrgreen:
Bogdan, ale on miał coś z kogutem do czynienia a nie z latawcem, może to jego syn powraca. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
z racji że ręce ma zajęte sterowaniem - koguta trzyma między nogami:mrgreen::mrgreen:
bardzo fajnie złapane ujęcie
Bodzip pisze o Slowacji a od Orawskiej strony nie brakuje "szczekaczek".
.
Możliwe. Ja akurat głównie w Czechach je widziałem, bo tam częściej bywam. A chodziło mi o to, że u nas już tak powszechne nie są.
A na hradzie zborovskim byłeś?
Arek chyba nie, mnie nie pytaj :D
Wiosna chyba już na całego. Gówniarze podpalają :evil:
431. 112479
432. 112480
433. 112481
434. 112482
435. 112483
Nie. Nie miałem okazji.
Tak, sezon na wypalanie się zaczął i niestety rok w rok jest to samo. Jakoś nie da się tego wyplenić. Tak z moich obserwacji to wypalają głownie w okolicach miast i wsi, więc czemu jesienią nie wykoszą tych łąk? Wiem, wiem. Kasa!
431. 112479
432. 112480
433. 112481
434. 112482
435. 112483
często Ci gówniarze golą się co dziennie, mają 5 lub 6 na początku peselu i dzieci w domu. To jest smutne
http://z1.demoty.pl/dc83a87b721dbbf3e717ae7b9b3a3cefe01b2c31/nie-wypalaj-traw
Coś mam szczęście do strażaków. Sprzed chwili. Ktoś stracił Alfę.
436. 112543
437. 112542
438. 112541
439. 112540
440. 112539
@bodzip, bo lubisz sikawki :-)
dobrze, że to "tylko" auto, bo gdyby pożar był w budynku to jednostki ratowniczo gaśnicze mają zapewniony wspaniały dojazd, co widać na 439 i 440.
Alfy szkoda, a sprawność fotoreportera możesz sobie przyznać od razu. :-)
dobrze, że to "tylko" auto, bo gdyby pożar był w budynku to jednostki ratowniczo gaśnicze mają zapewniony wspaniały dojazd, co widać na 439 i 440.
He :) - mam uprawnienia "inspektora p.poż" - ta dróżka nie spełnia wymogów "drogi pożarowej". Wszystkie parkujące tam samochody mają zezwolenie Urzędu Miasta na parkowanie. Co nie zmienia faktu, że obowiązuje zakaz parkowania bliżej niż 7 m od budynków wielorodzinnych.
Alfy szkoda,
Ja bym sie cieszyl jak moja ruina by sie spalila.Ubezpieczalnia zawsze wiecej wyplaci jak kupiec czy to prywatny czy handlarz.
No ba :mrgreen: ma się ten sprzęt :lol:
ISO 3200 i 12/2,0
He :) - mam uprawnienia "inspektora p.poż" - ta dróżka nie spełnia wymogów "drogi pożarowej". Wszystkie parkujące tam samochody mają zezwolenie Urzędu Miasta na parkowanie. Co nie zmienia faktu, że obowiązuje zakaz parkowania bliżej niż 7 m od budynków wielorodzinnych.
z ust mi to wyjąłeś. lecz nawet bez przepisów trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jak sięgnę pamięcią kilka lat wstecz tczewska PSP robiła "próby" jeżdżąc wozem bojowym po osiedlowych uliczkach. wyniki były średnie co może być nawet pewnym sukcesem. ale były miejsca podobne do tych na Twoich zdjęciach, gdzie dojazd był całkowicie niemożliwy. przyczyn takiej sytuacji oczywiście jest wiele.
reporter z Ciebie się robi :), dobre foty, a sprzęt to tylko pomocnik :)
podoba mi się Twardowski tylko małe zastrzeżenia mam co do obróbki...
Bo ścisłe centrum miasta powinno się zasiedlać rodzinami bez samochodów, nie byłoby problemu :)
lisiajamka1
12.03.14, 21:04
Wydarzenia na gorąco - dobra robota :)
Farensbach
12.03.14, 23:10
Nawet w Kampinoskim PN podpalają trawy. Wiosenna debiliada.
Wszystkie parkujące tam samochody mają zezwolenie Urzędu Miasta na parkowanie. Co nie zmienia faktu, że obowiązuje zakaz parkowania bliżej niż 7 m od budynków wielorodzinnych.
A kto Polakowi zabroni.
Bodziu, reportaże oba świetne. Tylko z ciężkim kamieniem na sercu się coś takiego ogląda...
Wczoraj jak jechałem to straż miała akcję z wypalaniem traw na granicy Piekar Śl. i Bytomia. Słup dymu był widoczny na kilka kilometrów.
430 bardzo fajne. Strażackie reportaże też się fajnie ogląda :-)
Posucha jakaś. Wątek czas odświeżyć :mrgreen:
Dziś będzie industrial. Fabryczka nowoczesnych favierów.
Zatrudnia 17 ludzi, pracuje na dwie zmiany.
Padł jeden mandat za szlifierkę bez osłony :roll:
Nie wszystko mi pozwolono focić, ale coś tam ... :mrgreen:
441. 115258
442. 115259
443. 115260
444. 115261
445. 115262
446. 115263
Mandat jak zawsze niesłuszny - osłonka pewnie przeszkadzała w kontemplowaniu kompletnej konstrukcji szlifierki. Trza zrozumieć*artystów...
Fajne foty z manufaktury...:-)
Posucha jakaś. Wątek czas odświeżyć :mrgreen:/.../
446. miodne.
Fabryczka nowoczesnych favierów.
Zatrudnia 17 ludzi, pracuje na dwie zmiany.
"Ty roboto w rekach sie pal"
Wszystkie zdjecia mi sie podobaja.:!:
Prosze nie zaniedbywac watku.
Fabryczka nowoczesnych favierów.1. Co to favier?
2. Co to za maszyna? Szlifierkę poznałem ale ta druga ;)
3. Najbardziej 446 :)
1. Co to favier?
2. Co to za maszyna? Szlifierkę poznałem ale ta druga ;)
3. Najbardziej 446 :)
Ad. 1 - pamiętasz na starych halach produkcyjnych grzejniki C.O. ? Grube było toto na 15 cm. Te prezentowane to konstrukcja rury z nierdzewki i aluminiowej. Walcowane na zimno. Walcarka będzie.
Ad. 2. - klasyczna tokarka od strony kła, tylko ma trzpień aby rurę wstawić
Ad. 3. a dziękuję :mrgreen:
Ad. 2. - klasyczna tokarka od strony kła, tylko ma trzpień aby rurę wstawićWidziałem w życiu parę tokarek ale raczej uniwersalne. Ta wygląda na specjalizowaną, do jednej czynności (gwintowanie, nacinanie spiralnego rowka ?) dlatego nie poznałem ;)
role się zamieniły - prawa na lewą i lewa na prawą, brawo :grin: świetne to 446
Czy ja mogę prosić o więcej?
Widziałem w życiu parę tokarek ale raczej uniwersalne. Ta wygląda na specjalizowaną, do jednej czynności (gwintowanie, nacinanie spiralnego rowka ?) dlatego nie poznałem ;)
Mam to samo: uniwersalna to w zasadzie można powiedzieć klasyczna. Ta, na pewno klasyczna nie jest..
ale my się tylko czepiamy :wink:
tocz, znaczy się foć dalej.....
I żeby nie było , że się wymądrzam i nie znam, to załączam zdjęcie bardzo młodego Krakmana (lato 1971)
przy tokarce uniwersalnej.. no może nieco wyrośniętej:grin:
Do dziś pamiętam typ maszyny.... czy ktoś zna...?
115290
TUR ??? :cry:
A zdjęcia ciekawe, Bodzip, musisz częściej jeździć na kontrole, będą fajne foty. :mrgreen:
TUR ??? :cry:
A zdjęcia ciekawe, Bodzip, musisz częściej jeździć na kontrole, będą fajne foty. :mrgreen:
Też tak myślę. ........... znaczy jeśli chodzi o zdjęcia, kontrolowanym dałbym spokój . :wink:
I żeby nie było , że się wymądrzam i nie znam, to załączam zdjęcie bardzo młodego Krakmana (lato 1971)
przy tokarce uniwersalnej.. no może nieco wyrośniętej:grin:
Do dziś pamiętam typ maszyny.... czy ktoś zna...?
115290
Krzysiu, lufy armatnie toczyłeś ? :shock: to na czasie dzisiaj :mrgreen:
Też tak myślę. ........... znaczy jeśli chodzi o zdjęcia, kontrolowanym dałbym spokój . :wink:
Dobrze, że nie mam uprawnień kontrolnych :mrgreen: - ja tam tylko szofer byłem...
Czy ja mogę prosić o więcej?
Będzie :D
Farensbach
16.04.14, 18:24
Ciekawe miejsce, nie będę oryginalny jeżeli fotograficznie wyróżnie 446.
Tak jest - 446 - świetne.
Pozdrawiam.
kolega w obróbkę skrawaniem poleciał, stale walcowane, i inne, rury ciągnione, itp.:mrgreen: fachura
może coś z wykresu żelazo - węgiel. sam niewiele już pamiętam z tego
super. dwa ostatnie dla mnie naj
Krzysiu, lufy armatnie toczyłeś ? :shock: to na czasie dzisiaj :mrgreen::D
Taa do Abramsów wtedy to się T-34 nazywało.
---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post był o 18:33 ----------
/.../może coś z wykresu żelazo - węgiel. sam niewiele już pamiętam z tego/.../
Węgiel->żelazo->sierp i młot. :mrgreen:
Węgiel->żelazo->sierp i młot. :mrgreen:
Oblałeś panie student, jakby to powiedział prof. Adamczyk, któremu wszyscy pracownicy katedry od progu kłaniali się w pas.
Oblałeś panie student, jakby to powiedział prof. Adamczyk, któremu wszyscy pracownicy katedry od progu kłaniali się w pas.
Co oblałem? A to nie oni(Sam Wiesz Kto) prowadzili w Mandżurii obróbkę skrawaniem na dużą skalę? Pomnij 1945.
Wy tu pitu-pitu o perlicie a foty stygną.
Jutro, nie dam rady dzisiaj :)
Co oblałem? A to nie oni(Sam Wiesz Kto) prowadzili w Mandżurii obróbkę skrawaniem na dużą skalę? Pomnij 1945.
Pływasz Waść w temacie, pływasz. Widać materiałoznawstwa nie miałeś na studiach.
PS.
W '45 to jeszcze u taty w galotach byłem :p
Wy tu pitu-pitu o perlicie a foty stygną.
Jutro, nie dam rady dzisiaj :)
do perlitu dodajmy austenit i punkt wyjścia na dostateczny jest:mrgreen:
Znałeś prof. Adamczyka! No to musieliśmy się spotkać w realu. Jakieś 30 lat temu. :-)
Znałeś prof. Adamczyka! No to musieliśmy się spotkać w realu. Jakieś 30 lat temu. :-)
Raczej nie. Ja z nim miałem zajęcia prawie 20 lat temu, wiec trochę żeśmy się rozminęli ;)
Pływasz Waść w temacie, pływasz. Widać materiałoznawstwa nie miałeś na studiach.
Nie miałem!!!!
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2014/04/dzieckoplacze-2.gif
źródło (http://emotikona.pl/gify/code.php?n=dziecko-placze.gif)
Dla mnie lux 442 uchwyt z zabierakiem i 444 zderzak.
Pozdrawiam Was.
Dziękuję za wizyty, dziękuję za opinie, cieszę się że zainteresowało :D
Nasty prosiła o więcej - dziś końcówka. Więcej nie będzie. Dużo mnóstwo fajnych maszyn było, niektóre robione stricte pod tę produkcję, no ale " nie lzia" :(
Po walcowaniu na zimno, wychodzący produkt jest jednak "trochę" gorący :D
447. 115387
Uuups, ta fota mi nie wyszła. Chciałem ostrość na końcu rury i światło w środku. No i bulba :(
448. 115388
A tu tniemy rury z chromoniklówki - nie gumówką tylko piłą stalową na baaardzo małych obrotach. Po to aby nie przegrzać końcówek.
449. 115389
450. 115390
Polska myśl wynalazcza. Zwykła rynna do podtrzymywania 12 m długości rurek aluminiowych
451. 115391
Gotowiec :mrgreen:
452. 115392
I fajowy ten "gotowiec".
Pozdrawiam.
ostatnie kojarzy mi się z pyskami pijawek:mrgreen:
fajne fabryczne
Brawo Bodzip, fajny reportaż z manufaktury. :mrgreen:
Gotowiec, tak jakby spojrzenie w wylot lufy WKM'u. :shock: :mrgreen:
Ech. Kiedyś w szkole na tzw. warsztatach szkolnych mieliśmy podobne maszyny . :grin:
CZAD. Bardzo dziękuję za reportaż :D
ostatnie kojarzy mi się z pyskami pijawek:mrgreen:
fajne fabryczne
Też mi się tak skojarzyło :D
Reportaż fajny :)
Taka świąteczna głupawka :mrgreen:
Matryca E-30 jest beeee podobno.
Maryś zrobiła taki koszyczek - ozdóbkę na stół.
ISO 3200 hehehe :mrgreen:
115562
fakt. :-P:mrgreen:
Ma talent ta Marysia, serdecznie Was oboje pozdrawiam :)
Matryca E-30 jest beeee podobno.
Maryś zrobiła taki koszyczek - ozdóbkę na stół.
ISO 3200 hehehe :mrgreen:
Jestem szczęśliwym posiadaczem E-30 :grin:
Pozdrawiam i ja.
Też na robale się wybrałem. Kłopot, bo dmuchało trochę...
454. 115604
454.
Chcesz w nos?:evil:
Widać, że dmuchało, nawet robal szponami mocno trzyma się badyla. :mrgreen:
Chcesz w nos?:evil:
A odważysz się ? :roll:
115619
Już po Twoim nosie.:evil: Będziesz wąchał brailem.:twisted:
Świetnie uchwycony pająk :) Nie wiem jak Saboor, ale ja bym się nie odważył z nim zadzierać :wink:
454. 115604
115619
muchozol i pająk świetne:)
mucha ledwo trzyma się kija
lisiajamka1
21.04.14, 19:46
Owocna wyprawa na robale :)
U mnie też dzisiaj dmuchało, robale fajne, szczególnie ten ostatni :grin:
U mnie też dzisiaj dmuchało, robale fajne, szczególnie ten ostatni :grin:
nyny fajny patent w Chełmnie mi pokazał na robienie robali przy wietrze. Muszę się kiedyś zmóc i sprawić sobie takie ustrojstwo :) proste i tanie
nyny fajny patent w Chełmnie mi pokazał na robienie robali przy wietrze. Muszę się kiedyś zmóc i sprawić sobie takie ustrojstwo :) proste i tanie
:)
I chyba rowniez dla takich kruczkow warto wpadac na zloty ;)
pozdro
A możecie zdradzić co to za ustrojstwo?
A możecie zdradzić co to za ustrojstwo?
Znasz lampki na takim giętkim stojaku ? - no właśnie, z jednej strony szpikulec do wbicia w ziemię, a z z drugiej strony szczypce do uchwycenia gałązki. Nawet jak mocno wieje, to badyl stoi stabilnie i na spokojnie dostrajasz sprzęt do brzydala :)
Znasz lampki na takim giętkim stojaku ? - no właśnie, z jednej strony szpikulec do wbicia w ziemię, a z z drugiej strony szczypce do uchwycenia gałązki. Nawet jak mocno wieje, to badyl stoi stabilnie i na spokojnie dostrajasz sprzęt do brzydala :)
Nawet mam coś podobnego zrobione, ale z anteny radiowej anteny teleskopowej :grin: Z lampki będzie stabilniejsze.
Będzie c.d. :mrgreen:
456. 119790
Kurde znam ich. :shock: Na każdej lekcji w szkole spoglądali na mnie. :mrgreen:
Kurde znam ich. :shock: Na każdej lekcji w szkole spoglądali na mnie. :mrgreen:
Dokładnie to samo miałem napisać:-)
ależ to dla mnie dziwny widok..
zajumali koronę temu ptaku ... :roll:
:mrgreen:
Dokładnie to samo miałem napisać:-)
Fazi, byłam pewna, że 75 z Twojego nicka to rok urodzenia, a nie wiek :D
456. 119790
Mi tez towarzyszyli ci towarzysze. Jeszcze załapałem się na tow. Wiesława:)
pozory mylą
może kolega myślał że jak se wpisze 75 to z biegiem czasu nie będzie już ani rok starszy :roll:
456.
Ptaka bez korony pamiętam ze szkoły, ale tych dwóch "panów" już nie :)
jesteś w dobrej formie:mrgreen::mrgreen:
że zapytam, co to za mili panowie, tak im dobrze z oczu paczy??:mrgreen::mrgreen:
130% normy w tym tygodniu obywatelu...
że zapytam, co to za mili panowie, tak im dobrze z oczu paczy??:mrgreen::mrgreen:
130% normy w tym tygodniu obywatelu...No takkk... Stary z Ciebię dziadek :mrgreen: Wracając do zdjęć u mnie nie co inne twarze były. Pamiętam jednego takiego ca miał straszne brwi. Leonid czy jak mu tam ;) Okropnie się go bałam :???:
Babcia Lola
130% normy w tym tygodniu obywatelu...
Towarzyszu. Wtedy się mówiło towarzyszu :mrgreen:
No dobrze, powiem - ale na resztę fot musicie poczekać do wieczora.
Maryś była wczoraj na szkoleniu w mieście kur... znaczy mieście sanatoryjnym Krynica Zdrój.
Ona ciężko "pracowała", a ja nie miałem co ze sobą zrobić, więc łaziłem po okolicznych górkach, przy okazji testując programiki do geotagowania.
No i wlazłem do Muzeum Zabawek. Faaajna sprawa :mrgreen: Kurde jak się cieszyłem, jak zobaczyłem misia z którym spałem :oops:
I własnie tam był przykład klasy z moich czasów. Ławki z dziurami na kałamarze, klasyczne liczydło, no i ci dwaj towarzysze, którzy nad naszymi głowami wisieli.
Tak, potwierdzam - orzeł w tych czasach nie miał korony.
Towarzysz Wiesław i towarzysz Cyrankiewicz pilnowali aby przynajmniej raz w tygodniu odśpiewać: "Wszystko co nasze Polsce oddamy..."
...no to do wieczora :D
ha ha, miałem napisać towarzyszu, ale już mi to słowo zatarło się w pamięci. za stary jestem, wojny też już nie pamiętam:mrgreen:
No tak, odwaliło mi całkowicie :D
W Krakowie jestem częściej niż ustawa przewiduje. Kraków pewnie znam lepiej niż Gorlice, a dziś ... zachowałem się jak rasowy turysta :shock:
Auto zostawiliśmy na parkingu Galerii Krakowskiej. To sobie panoramkę cyknąłem a co :D
457. 121532
458. 121533
459. 121534
460. 121535
461. 121536
462. 121537
Potem poleźliśmy do muzeum pod Sukiennicami :D
Bardzo ładna marketowa panoramka.
Tak - panoramka - miodzio.
Pozdrawiam.
Bodzip za przewodnika po Krakowie...:-)
Fajna wrzuta krakowska :-)
A żeby choć zadzwonił.......:???:
Na Wawel go nie wpuścili, a tam tylko jest ten dzwon, którym mógłby zadzwonić. :wink::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nooo, nie wiem co powiedzieć, ko wstyd trochę. Ale wspólny z Marysią ;)
Jak poprzednio wspominałem, nie byłem nigdy w muzeum pod płytą runku krakowskiego.
Czy warto ? Warto. Bardzo, bardzo dużo elektroniki, olbrzymia ilość multimediów.
Zdjęcia wolno robić za darmo. zakaz flesza, filmowania i statywu.
Moja E-PL5 doskonale się sprawdziła. :wink:
463. 121633
464. 121634
465. 121635
466. 121636
Podobno też pod rynkiem znalezione buły soli z Wieliczki
467. 121637
468. 121638
Buła ołowiu ważąca 650 kg oraz kilka innych odlewów różnych metali.
469. 121639
Stare mury
470. 121640
Z tej foty to dumny jestem. Specjalnie exifa zostawiłem :) Utrzymałem dziada w ręku. Oparłem aparat o cojones :mrgreen: i utrzymałem. Oooo słychać było jak stabilizacja pracuje.
471. 121641
tęż się zgadzam panoramka super. Pozostała fotorelacja też dobra.
---------- Post dodany o 07:34 ---------- Poprzedni post był o 07:34 ----------
O kolejne wrzuciłeś, bardzo ładne.
Jak poprzednio wspominałem, nie byłem nigdy w muzeum pod płytą runku krakowskiego.
Czy warto ?
Też się nad tym zastanawiałem będąc niedawno na krakowskim rynku. A teraz widzę, że warto :grin:
Bodzip Powsinoga herbu Zerwipludry z Psich Kiszek :mrgreen: Gdzie Cię jeszcze poniesie?
Bodzip Powsinoga herbu Zerwipludry z Psich Kiszek :mrgreen: Gdzie Cię jeszcze poniesie?
Bo ja wiem ? :roll:
Masz stabilizację w cojones? Nieźle ;) Moi byli w tym muzeum, a ja jak zwykle miałem wycieczkę taką, że gdzieś siedziałem i robiłem. Trzeba to w końcu zmienić.
a co przyszedłbyś :?: :roll:
ostatnio wzgardzasz wszystkimi spotkaniami krakowskich OLYTALIBÓW :-P
Czy warto ? Warto.
to tak jak i ja - jeszcze mnie tam nie było - ale jak foty robić można, to pewnie się skuszę (kiedyś) ;)
fajnie oglądać Kraków u innych na zdjęciach ;)
jakiś taki sentyment mi się włącza - chyba już w niego wsiąkłam :mrgreen:
Już ostatnia seria zdjęć z muzeum pod Sukiennicami w Krakowie.
Jak rzadko spamuję :mrgreen: to naprawdę polecam.
472. 122079
473. 122078
474. 122076
475. 122077
476. 122080
477. 122081
478. 122082
Fajny spacer po podziemiach. :mrgreen:
Ciekawe, że tubylcy nie pokazują nam tych atrakcji. :|
Bodzip nadejesz się na przewodnika, fajne foty.
Bodzip nadejesz się na przewodnika, fajne foty.
Oj tam, ja tylko spamuję :mrgreen:
Spamuj dalej. :mrgreen:
Lubimy to. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Już ostatnia seria zdjęć z muzeum pod Sukiennicami w Krakowie.
Wiec nie musze schodzic ponizej poziomu 0.
Dni Gorlic się zaczęły :D
W pierwszym dniu zabawy połączono Dni Gorlic z Łemkowską Kiczerą.
Zacznę od zespołu z Tajlandii.
479. 122571
480. 122572
481. 122573
482. 122574
483. 122577
A to jest ichni fotograf :D
484. 122576
Informacja dla mieszzkańców Dolnego Śląska. Występy zespołów w ramach obchodów Dni Łemkowskich będą od przyszłego tygodnia na Waszym terenie.
Wrocław, Lubin i wiele, wiele innych miast.
Zacznę od zespołu z Tajlandii.
Ekhm..., Tajwanu.
Fotki ok (teraz się zastanawiam czy wrzucać swoje).
Ekhm..., Tajwanu.
Fotki ok (teraz się zastanawiam czy wrzucać swoje).
Tajwanu, no :mrgreen:
Dawaj, dawaj :D
Tajwan, Tajlandia, pal to 6 :D Zespół mi się podoba :D
Tajwan, Tajlandia- taj niewielka różnica :mrgreen:
Fajowe foto Bodzio.
Z "imprezki" też.
Pozdrawiam.
Kolejne fajne zdjęcia. Miło się ogląda.
Kolejny zespół.
485. 122649
486. 122650
487. 122651
488. 122652
489. 122653
490. 122654
Bodzip zdjęcia wrzucasz z taką prędkością, że nie zdążam komentować. Pozdrawiam.
Bodzip zdjęcia wrzucasz z taką prędkością, że nie zdążam komentować. Pozdrawiam.
Eeee tam :mrgreen:
W takim razie przerywnik - obiektyw 90o w prawo
491. 122666 492. 122667
492. 122667No zobacz, jakie to niedobre!
492 rozczuliło mnie, świetnie wypatrzone.
Eeee tam :mrgreen:
W takim razie przerywnik - obiektyw 90o w prawo
...i przerywnik TEŻ masz fajny :-). Pozdrawiam deszczowo :-)
Fajny reportaż festiwalowy. :mrgreen:
Widzę, że lubisz fotografię podspódnicową. :-P:-P:-P :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Fajny reportaż festiwalowy. :mrgreen:
Widzę, że lubisz fotografię podspódnicową. :-P:-P:-P :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Oj tam, jedna uczestniczka grzebała sobie pod spódnicą :shock: ale... nim moja Sigma wyostrzyła to już po ptokach było, eeech :-P
Dobra, taniec smoka :D
493. 122713
494. 122714
495. 122715
496. 122716
497. 122717
498. 122718
499. 122719
Super fotki! Miło się tu zagląda :)
Taniec smoka wymiata. Nie dziwię się, że Twoja sigma zamarła z wrażenia. Pozdrawiam
coś mnie pociąga w ładnej egzotyce, co to może być, hmmmmm??:grin:
Fajne, fajne :grin: Właśnie mam dylemat gdzie się wybrać w święta Bożenarodzenia. Tajlandia czy Kuba :???:
Fajne, fajne :grin: Właśnie mam dylemat gdzie się wybrać w święta Bożenarodzenia. Tajlandia czy Kuba :???:
ja wybiorę się na RODOS. mam niedaleko, tzn. Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką:mrgreen:
No tak, wątek zarósł :(
Pamiętacie jak jechaliście do Wysowej ? Zaraz za Uściem Gorlickim jest skrzyżowanie w kierunku Śnietnicy. Po ostatnich deszczach, droga wygląda tak:
500. 124944
501. 124945
Moi rodzice mieszkaja w Hanczowej, bylem tam w polowie czerwca i juz wtedy tak to wygladalo...
Żekłbym nieźle, ale tu to chyba wypada :|
Moi rodzice mieszkaja w Hanczowej, bylem tam w polowie czerwca i juz wtedy tak to wygladalo...
O popatrz, a obok jest nadleśnictwo, i tak mi powiedzieli. Jeśli jest jak mówisz, to wstyd dla drogowców.
Hmm...zaczynam sie bac, moj wujek jest lesniczym na tym terenie :)
Ale to na pewno ktos z jego podwladnych Cie w blad wprowadzil :roll:
Muszę ronina zapytać, On często się tam zapuszcza.
nie powiem, natura funduje wam niezłe atrakcje, taki macie klimat
nie powiem, natura funduje wam niezłe atrakcje, taki macie klimat
Ale to nie to co Dolina Vratna na Słowacji. Choć taki deszcz już widziałem w niesławnym 2010 roku.
Ale to nie to co Dolina Vratna na Słowacji.
70L/mkw.
Ze stawów w Siepietnicy (mZD 14-150)
502. 125630
503. 125631
504. 125632
niebieska lepsiejsza od zielonej
lisiajamka1
2.08.14, 16:13
Ważki temat przedstawiłeś :) Świetnie.
Ważki temat przedstawiłeś :) Świetnie.
Ważki temat, doskonałe :D
Fajne ważki, też taką próbowałem dzisiaj złapać na identycznym kwiatku (503) ale niestety wiało za bardzo.
Fajne ważki, też taką próbowałem dzisiaj złapać na identycznym kwiatku (503) ale niestety wiało za bardzo.
A ja Ci powiem, że na wariata robiłem - żadnego obiektywu makro nie miałem, tylko 14-150. Kto mówi, że to dodupy obiektyw hehe :mrgreen:
A ja Ci powiem, że na wariata robiłem - żadnego obiektywu makro nie miałem, tylko 14-150. Kto mówi, że to dodupy obiektyw hehe :mrgreen:
I dobrze, ja też często, a do ważek prawie zawsze używam 75-300 ze względu na ogniskową. Mi dzisiaj pająki dopisały, właśnie się zgrywają, nasz miłośnik robali powinien być zachwycony :mrgreen:
I dobrze, ja też często, a do ważek prawie zawsze używam 75-300 ze względu na ogniskową. Mi dzisiaj pająki dopisały, właśnie się zgrywają, nasz miłośnik robali powinien być zachwycony :mrgreen:
Gratulujemy Saboorowi :mrgreen:
Gratulujemy Saboorowi :mrgreen:
Hm... :roll::grin:
Panie Piotrze, przekąska :mrgreen:
505. 125647
Cytując Mirka, "I tak Cię lubię" :mrgreen:
Faktycznie przekąska. U mnie będzie thriller, z przekąską w tle :mrgreen:
505. 125647
Cytując Mirka, "I tak Cię lubię" :mrgreen:
pomyślałem, że wątki pomyliłem. że jestem u alnico lub nynego:-P a tu taki piękny, słodki motylek u Bodzipa. no bardzo ładnie, bardzo:)