Zobacz pełną wersję : Analiza...
Kurde .Poogladalem se te Twoje jesienne.Nie czujesz,ze zbyt kolorowankowo wyszly???
Mz.przesyciles i to ostro.Ale kazdy pali to co ma :mrgreen::mrgreen:
Moze inaczej.Powielil bym warstwe i z tej powielonej zrobil czarno biale.Nastepnie pomieszal bym je lagodnym swiatlem,albo nakladka.Pozniej wypelnienie i krycie to juz wg uznania.Kolory sie uspokoja i nie bedy tak razic,jednak nie straca nic z barw jesiennych.Mysle,ze nawet klimat miejsca bedzie bardziej oddany.
A moze ze ja nie pale to tak to widze,bo wiekszosci sie podobaja takie jaskrawe i przesycone.
Mirek...napisałem na początku że celowo przesyciłem dla lepszego efektu.Wiem ze można inaczej...ale dobry bajer pół sukcesu !! Dzięki mimo to !
Mirek...napisałem na początku że celowo przesyciłem dla lepszego efektu.Wiem ze można inaczej...ale dobry bajer pół sukcesu !! Dzięki mimo to !
Tak.Czytalem.Dla efektu,ale czy lepszego??To mnie gryzie,dlatego o paleniu wspomnialem:mrgreen::mrgreen:
Tak.Czytalem.Dla efektu,ale czy lepszego??To mnie gryzie,dlatego o paleniu wspomnialem:mrgreen::mrgreen:
takich jak Ty jest niewielu (bez urazy koledzy i koleżanki) i wiem że to w dobrej wierze, ale tak jak mi kiedyś napisałeś ( -->stopka) ich przekonałem :-);-)
Stopka stopka,wlasnie chcem Cie przekonac do mojej wersji.
Popatrz i porownaj.Jedno z nich to takie jak pisalem,ze bym zrobil.
Stopka stopka,wlasnie chcem Cie przekonac do mojej wersji.
Popatrz i porownaj.Jedno z nich to takie jak pisalem,ze bym zrobil.
Mirek...ty mnie przekonywać nie musisz !! ja wiem że lepiej to obrobisz...nawet parkę wytniesz :-D....ale nie wiem czy dam radę tak zrobić fotkę w OV ??
a szopa nie mam i mieć nie będę !!
Ha, też się pobawiłem :)
W Gimpie jest taka funkcja która zwie się "retinex"
Kopia warstwy, na kopii stosujemy retinex - wszystkie parametry na środek, tryb miękkie światło i krycie w zależności od humoru. Tu 54 %
72467
Kopia warstwy, na kopii stosujemy retinex - wszystkie parametry na środek, tryb miękkie światło i krycie w zależności od humoru. Tu 54 %
72467
to już prawie jak HDR...
Bodzip mostek po analizie... taki bajkowy :-)
72467
Możesz ten mostek i pnie drzew z granatu w czerń i brąz obrócić z powrotem? Jakoś nieciekawie wyszło na tych ustawieniach z kolorem.
z pierwszych chwil zimy ;-)
72644
72645
72646
z pierwszych chwil zimy ;-)
pierwsze było by super gdyby nie galązka w lewym dolnym rogu, i dlatego wygrywa u mnie 3, fajny motyw znalazłeś
Trzecie mi się podoba najbardziej.
1 listopada wykorzystałem na spacer po WPKiW w Chorzowie...
72815
72816
bo ja wiem, czy ta żyrafa jest fajna... zmarzlinki zdecydowanie bardziej przypadły mi do gustu :)
widać który gołąb nie dojada
ostatni sopelek fajny.
bo ja wiem, czy ta żyrafa jest fajna... zmarzlinki zdecydowanie bardziej przypadły mi do gustu :)
Nie ważne czy się podoba czy nie. Ważne że budzi emocje.
1 listopada wykorzystałem na spacer po WPKiW w Chorzowie...
72815
Te ob***ne kule z czapeczkę się mi spodobały.
To ja wróciłam do domu z radosnym "będzie wiosna! są kotki na leszczynach", a Ty je przed wiosną pod soplami chowasz. ;)
Dla gołębi nie ma żadnej świętości, wszędzie klapną i...
jeszcze z WPKiW....
73273
73274
73275
barmichal76
8.11.12, 11:09
Ostatnie najbardziej mi podeszło.
W pierwszym niefajny kolorowy szum wyszedł.
Pozdr
Pierwsze z ostatniej wrzutki (pan z parasolem na głowie) bardzo mi się podoba. Ostrość troche nie tam gdzie powinna być ale fatka bardzo dobra.
ale tu pajęczyn....:roll:....i nikt nie sprząta...:roll:....nawet most zardzewiał !!!:mrgreen:
77504
77505
77507
Konstrukcja swietna, gdzies zrobiles na Kanale Gliwickim ?
Konstrukcja swietna, gdzies zrobiles na Kanale Gliwickim ?
oj nie Adaś !! to mała rzeczka Pankówka na zachód od Kłobucka...
77509
77508
takie bebechy to ja lubię :)
most pierwsza klasa
z dużą ilością pięknych szczegółów :)
Pogratulować wykonawcy tych kratowniczek a Tobie - ujęć niebanalnych.
Fajne foto.
Pozdrawiam.
Tak się zastanawiam czemu nikt tego nie pomaluje ?
Świetne foty :)
szukają sponsora :mrgreen:
Kurde.Wyciagniej te rdze,niech widac bedzie jak zre metal.Teraz to za grzeczne takie za cnotliwe.
Kurde.Wyciagniej te rdze,niech widac bedzie jak zre metal.Teraz to za grzeczne takie za cnotliwe.
jużem wyciągnął...lałem kwasem żeby koloru dostał ;-)
w oryginale był zielonkawy Mirek !!
Malowanie to betka, trzeba to wpierw oklupac :mrgreen:
jużem wyciągnął...lałem kwasem żeby koloru dostał ;-)
w oryginale był zielonkawy Mirek !!
Kwas?77513a to Twoje77514:mrgreen:
Kwas?77513a to Twoje77514:mrgreen:
Ty to mnie zawsze na ziemię sprowadzisz ;-)
No przecież to jasne! Tropic musi mieć co focić! :-D
Dla mnie to ta:
77512 tylko podkręcona: 77517
No przecież to jasne! Tropic musi mieć co focić! :-D
Dla mnie to ta:
77512 tylko podkręcona: 77517
Tak czy inaczej wszystko sprowadza się do fałszowania rzeczywistości ;).
Ale co zrobić, mnie też to "fałszowanie" bardziej się podoba :).
Czyli nie malowac.Niech se konstrukcja sama walczy z natura.W koncu i tak musi przegrac,bo dawniej mostu tam nie bylo.Zafalszowali rzeczywistosc stawiajac te konstrukcje.:mrgreen::mrgreen:
Ale co zrobić, mnie też to "fałszowanie" bardziej się podoba :).
A Wiesz ... różnie to bywa z tym "fałszowaniem"; czasem ono bliższe temu, co oko widziało.:wink:
A jak się podoba - to fajno! :-D
Ty to mnie zawsze na ziemię sprowadzisz ;-)
Znowu paliles??
Też se spróbowałem, a co :D
7752077519
no to tak po waszemu.....
77697
77696
77695
kadry fajne
ale myślę że można by je jeszcze bardziej popsuć :)
kadry fajne
chcesz RAW-y ?? :mrgreen:
kadry fajne
Moze nie tyle popsuc co usunac te sina mgielke na focie .Prawie pewien jestem,ze takiego nalotu sinego nie bylo na planie:mrgreen::mrgreen:
chcesz RAW-y ?? :mrgreen:
Czego pytasz - możesz wrzucasz...
Czego pytasz - możesz wrzucasz...
no dobra....
Tak sobie myrdnąłem jednego :D
77711
ja bardzo chętnie
ale tyle zdjęć już wiszę znajomym ze nie wiem czy powinnam się bawić jeszcze tymi :)
ale pewnie się skuszę ...
mam nadzieje ze dziś owocnie było
przy takiej muzie :) musiało być :)
skusiłam się a co mi tam szkodzi ;)
nie lubię przepałów,
więc tutaj postanowiłam co nieco poobcinać jeszcze
na tło nei zwracaj uwagi chciałam postempelkować ale nie wyszło
ale widziałabym to mniej więcej tak :)
77758
skusiłam się a co mi tam szkodzi ;)
nie lubię przepałów,
więc tutaj postanowiłam co nieco poobcinać jeszcze
na tło nei zwracaj uwagi chciałam postempelkować ale nie wyszło
ale widziałabym to mniej więcej tak :)
77758
ja bardzo chętnie
ale tyle zdjęć już wiszę znajomym ze nie wiem czy powinnam się bawić jeszcze tymi :)
ale pewnie się skuszę ...
przy takiej muzie :) musiało być :)
no pewnie ;-) może coś zapodam :-D....przepaliłaś na maksa ale wygląda ciekawie :-)
z pewną dozą nieśmiałości......
78200
A co to, awansowales??;)
Podoba mi sie
A co to, awansowales??;)
Podoba mi sie
nieśmiałe próby....z drżącymi rękami :-)
z pewną dozą nieśmiałości......
78200
Ty, próby próbami, tylko czemu na tej fotce jest mój fotel z dużego pokoju? Się grzecznie pytam!
tylko fotel? Ciesz się że nie koszula...
---------- Post dodany o 00:29 ---------- Poprzedni post był o 00:26 ----------
Nieśmiała czy nie, mi się też podoba. Próbuj dalej i chwal się.
Za duzo mebli i ciuchow.I fotki sie robi z innej strony.Z tej strony to sie tlo umieszcza.Ale nie od razu Krakof zbudowano.:mrgreen::mrgreen:
przy takiej muzie musiało być
no pewnie może coś zapodam
no jak tak owocnie to widzę że TOP działał - ojj działał...
Ty, próby próbami, tylko czemu na tej fotce jest mój fotel z dużego pokoju? Się grzecznie pytam!
no życie ;)
...@ahutta dzięki za fotel,@yamaha dzieki za koszule,@gulasz dzieki za muzykę,@sąsiad dzieki za małżonkę :-D ,@mirek54 dzieki za doradztwo.....mój aparat i czas,a wspólna fotka :-O !!?? ;-)
to się nazywa praca zespołowa :p
noga troche jak by od innej modelki:) ale pomysl mi sie b.podoba
nieśmiałe próby....z drżącymi rękami :-)
A nie widać :-D
Kombinuj dalej, to fajne z posta #802, to następne mniej, ale osstro Idziesz. Jeszcze tak może w kierunku WW?
Malo swiatla,bardzo malo.Dodaj go tyle zebys zjechal na ISO 200.Ta szumi strasznie,wlosy to wiechec jakis taki packowaty.Pamietaj,ze w cieniach tez masz miec swiatlo.Jak juz punktowo jedziesz to wybierz tych punktow ze 4,5 i je oswiecaj.A jesli jednym dwoma to mieko i rozpraszaj.
Nie zagladalem w Exif
to drugie już słabsze...
ale ja sie na takich fotach nie znam ;)
fajnie że próbujesz, ale jak napisał Mirek światła za mało.
...dzięki....no to mnie zastanawia ISO 320 i takie szumy !!??!! próbuje i próbuje...to są wersje minimalistyczne ;-) jedna lampa powieszona pod sufitem z własnoręcznie zrobionym "plastrem miodu"....
78345
skrzętnie notuje uwagi i wykorzystam....jak się oczywiście modelka da wykorzystać powtórnie :mrgreen:
Oj niedobrze, niedobrze..... Nie wolno takich, tak rozległych obiektów świecić jednym i do tego ukierunkowanym światłem.
Oj niedobrze, niedobrze..... Nie wolno takich, tak rozległych obiektów świecić jednym i do tego ukierunkowanym światłem.
nawet jeśli było to moim celem ?? wyseparowanie obiektu od otoczenia ! może powinienem inaczej oświetlić ? bardziej skupić ? :-)
...dzięki....no to mnie zastanawia ISO 320 i takie szumy !!??!! próbuje i próbuje...to są wersje minimalistyczne ;-) jedna lampa powieszona pod sufitem z własnoręcznie zrobionym "plastrem miodu"....
skrzętnie notuje uwagi i wykorzystam....jak się oczywiście modelka da wykorzystać powtórnie :mrgreen:
Dłonie i stopy, nie pasują do reszty(trochę makabrycznie wyszły) za mocno kontrastują z nogami.
---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post był o 20:37 ----------
nawet jeśli było to moim celem ?? wyseparowanie obiektu od otoczenia ! może powinienem inaczej oświetlić ? bardziej skupić ? :-)
O to, to! Nogi i pośladek w światłość reszta w ciemną stronę mocy.
[QUOTE=apz;906448Nie wolno takich, tak rozległych obiektów świecić jednym i do tego ukierunkowanym światłem.[/QUOTE]
Zona ma(jedyna)powiedziala,ze za te rozleglosc obiektu to masz "czape" bez odwolania:mrgreen::mrgreen:
Teraz do autora.Przy takiej pozie i z takim napieciem ciala bez zabawy w kolorach selektywnie nie dasz rady zrobic fotki.Stopy zawsze wyjda odmrozone a dlonie prosto od zmywaka.Kombinuj narazie z pozycjami luznymi bez niepotrzebnych napiec.Pamietaj,ze po konwersji na czarno biale tez to widac,tak,ze nie kombinuj w te strone:mrgreen:
O palcach pisali Saboor i Mirek...
Chwilę wcześniej narzekałeś na światło i iso, pogadaj sobie o tym z Jaackiem, dawniej Centusem, w swoim niebyłym wątku opisywał jak używać wysokiego iso z E-3, ale nie w ciemnicy.
Obiecywał mi na początku zimy mały artykulik dla potomnych, ale widać na razie zajęty jest nowymi zabawkami od żółtego producenta foto...
---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
Zona ma(jedyna)powiedziala,ze za te rozleglosc obiektu to masz "czape" bez odwolania:mrgreen::mrgreen:
...
Przeproś Twą Jedyna, ale miałem na myśli tylko tyle, że to właśnie światło, jest za małe, było by świetne do Kostki Rubika lub futbolowej piłki, nie do pełnej ludzkiej postaci.
Nigdy tak nie świeciłem, ale możliwe, że trzy takie światła, ustawione razem byłyby wystarczającym do tego zdjęcia oświetleniem...
było by świetne do Kostki Rubika lub futbolowej piłki, nie do pełnej ludzkiej postaci.
Przkazalem.Obiecala ze przed czapa i tak by przytulila:wink:
Tak swiatlo za male.Pisalem wczesniej,napewno zrobi se jeszcze kilka.
Co do kadru to nawet ciekawe spojzenie.MZ warte do bycia w poprawce Saboora.Mozna se sprobowac z kolorem, otwarciem zaluzji by troche zastanego wpadlo, albo jakas wineta moze.....
O tak o .784967849778498
te robiłem z ISO 200
78511
te robiłem z ISO 200
Popatrz ,na obwodzie brakuje światła. Może za Mirkową propozycją otulić to co za ciemne stopniowaną winietą? I wymyśl jakąś poduchę na kolejny raz by modelce nie męczyć tak mocno mięśni szyji.
Ooo :D fotka z postu 802 najbardziej mi przypadła do gustu :D
Pozdrawiam
Ajajajjjjjj, tropic szaleje :wink:
Nie było mnie chwile, a tu proszsz :mrgreen:
Ajajajjjjjj, tropic szaleje :wink:
Nie było mnie chwile, a tu proszsz :mrgreen:
Nasza kochana pani sekretareczka !! miło mi :-) Pewnie jakieś męskie cielsko by Cię bardziej ucieszyło,ale......no cóż ;-)
Nasza kochana pani sekretareczka !! miło mi :-) Pewnie jakieś męskie cielsko by Cię bardziej ucieszyło,ale......no cóż ;-)
A Ty to jakie?? Nie męskie????
Dawaj topic, dawaj :mrgreen:
Dawaj topic, dawaj :mrgreen:
a co...?? jesteś chętny na fotki ?? :mrgreen:
a co...?? jesteś chętny na fotki ?? :mrgreen:
Jak się rozłożysz, to Cię w ramach "Mglistego Śląska" sfocimy ;)
Jak się rozłożysz, to Cię w ramach "Mglistego Śląska" sfocimy ;)
hłe,hłe,hłe....o takim mglistym myślałeś ?? :lol:
78569
z dedykacją dla pani Sekretarki :mrgreen:
hłe,hłe,hłe....o takim mglistym myślałeś ?? :lol:
Nie, ale wygląda smacznie :D Jak dla mnie, może być :D
Nie, ale wygląda smacznie :D Jak dla mnie, może być :D
....ja pierdzielę....z kim ja się zadaję :mrgreen: jeszcze mnie wrąbią jako przystawkę...:mrgreen:
....ja pierdzielę....z kim ja się zadaję :mrgreen: jeszcze mnie wrąbią jako przystawkę...:mrgreen:
Zasada jest jedna - ze stołu musi wszystko zniknąć :mrgreen:
Jeszcze trafisz na takiego co jajka wypija i z torby "szczela".Zawyjesz Ty wtedy nieszczesny zawyjesz.Z bolu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
hahahahaha o kurna, :D no to mnie rozbawiliscie kochani :D
Jeszcze trafisz na takiego co jajka wypija i z torby "szczela".Zawyjesz Ty wtedy nieszczesny zawyjesz.Z bolu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Fajnej orgii zapowiedź... Mirku nie zapomnij rozesłać zawczasu wejściówek.
kurcze a ja chory jestem,
no to tradycyjnie....
78587
Według mnie najlepsze z całej serii. Co do technicznych detali to się nie wypowiadam, bo się nie znam :)
Według mnie najlepsze z całej serii. Co do technicznych detali to się nie wypowiadam, bo się nie znam :)
się podpiszę pod całością :)
bo też się nie znam - ale ogólnie miłe dla oka =)
to jeszcze jedno z kapelusza...szem...
78614
Ostatnie podoba mi się zdecydowanie bardziej niż poprzednie, dla mnie ma lepszą kompozycję. :grin:
Fajny pomysł na sesję, a ostatnie (jak do tej pory) podoba mi się najbardziej.
Ostatnie podoba mi się zdecydowanie bardziej niż poprzednie, dla mnie ma lepszą kompozycję. :grin:
Fajny pomysł na sesję, a ostatnie (jak do tej pory) podoba mi się najbardziej.
...czyli mam wytyczony kierunek !! :-)
Dzięki !! :-)
...czyli mam wytyczony kierunek !! :-)
Dzięki !! :-)
Pamiętaj o rękach i stopach, i będzie dobrze.
Pamiętaj o rękach i stopach, i będzie dobrze.
stopy szeroko na ziemi,ręce na aparacie i obiektywie...będę pamiętał Mistrzu !!:mrgreen:
stopy szeroko na ziemi,ręce na aparacie i obiektywie...będę pamiętał Mistrzu !!:mrgreen:
Mistrz kontent z wyznania, czeka efektów.
Pozdrawiam
Mistrz
Co Wy pozycje do sikania przerabiacie???
Co Wy pozycje do sikania przerabiacie???
...do sikania powiadasz !!??!! to zmiana ogniskowej w zoom-ie to będzie onanizm ???????????????? :mrgreen::lol::mrgreen::lol:
tropic, no co Ty? Zamknąłeś się z Panią modelką w studio i co dzień to jedna fotka? ;)
tropic, no co Ty? Zamknąłeś się z Panią modelką w studio i co dzień to jedna fotka? ;)
...dawkuje sobie przyjemności ;-)...a co chciałbyś od razu całą wystawę obejrzeć :-D...muszę analizować odpowiedzi i podpowiedzi !! a Ty cierp i czekaj :mrgreen:
...dawkuje sobie przyjemności ;-)...a co chciałbyś od razu całą wystawę obejrzeć :-D...muszę analizować odpowiedzi i podpowiedzi !! a Ty cierp i czekaj :mrgreen:
Sadysta ;)
Sadysta ;)
...ale pomyśl jaka przyjemność następną fotkę zobaczyć ;-)
...ale pomyśl jaka przyjemność następną fotkę zobaczyć ;-)
Dlatego cierpię i czekam! :)
no w drodze wyjątku...w końcu to niedziela...:-)...........ale tylko b&w !!
78798
no w drodze wyjątku...w końcu to niedziela...:-)...........ale tylko b&w !!
tropic, dobry z Ciebie człowiek jest! Niech Ci będzie wynagrodzone w...*
*tu wpisz co byś chciał :)
tropic, dobry z Ciebie człowiek jest! Niech Ci będzie wynagrodzone w...*
*tu wpisz co byś chciał :)
* w sprzęcie,modelkach i oglądających :mrgreen:
* w sprzęcie,modelkach i oglądających :mrgreen:
Niech więc tak się stanie! :)
majeczek78
13.01.13, 13:54
Ostatnie foty mi się bardzo podobają.
na niedzielę....
78797
Sugerowałbym jednak nieco więcej światła. Twarz mogła by być lekko doświetlona. Także zmiana otoczenia, za dużo podobnych zdjęć na podusi. Ogniskową obiektywu bym zwiększył, 18mm wpływa na "zniekształcenia" proporcji.
premia....
grizz: zdjecie skasowane na prośbę autora
Jako że takiej fotografii uprawianie mi nie grozi to powiem, że może się podobać. U mnie masz za te foty + . Próbuj dalej, będziem śledzić Twój rozwój w tym kierunku.
Tropic modelke masz na etacie ? :-) Fajne foty.
a taka wierzbionka mi się trafiła na Podlasiu...
79629
i jeszcze Podlasie...
79691
79692
79693
a gdzież to Cię rzuciło zimową porą, wierzba fajna, szkoda że pogoda ostatnio niedopisuje
niedźwiedzie polarne wizytuje....;-) z czukczami bratam...:-D....
79699
79700
79701
no te foty to fajne, klimat regionu od razu czuć
...to święta góra Grabarka....robi wrażenie !
79703
79704
79705
Robi wrazenie...swietna wrzutka.
Ostatnie z różańcami najbardziej mi się podobają. Niezły klimat.
PS.
Czemu nie numerujesz? Ciężko się do konkretnej fotki odnieść.
ok.,ok.,...licząc od studni było dziewięć...więc teraz 10-te itd...
7975110
7975211
7975312
i znów Grabarka
7978413
7978314
7978215
poszalałeś :), 10 i 12 naj z ostatnich wstawek
dzięki....gdyby nie temperatura powodująca sztywnienie palców ;-) spędziłbym tam więcej czasu...
7978516
7978617
7978718
podobno w ten weekend ma tam być -20... Zdjęcia w większości naprawdę dobre, fajnie się ogląda.
samotnik...
79763
Zaparty...ciekawe jak tam rybki...:-)
Mr_Crowley
26.01.13, 12:18
Samotnik jes swietny,
wracamy na nasz mglisty śląsk....czy ktoś wie co to ??
8048419
8048520
Kopalniany szyb?
:shock: wstyd mi......;-)
strzelajta dalej.....zaraz dam podpowiedź !
:shock: wstyd mi......;-)
strzelajta dalej.....zaraz dam podpowiedź !
Winda
...
...
...
świnia jestem - w DITL-u odczytałem
ale sprytny :-P
Winda
...
...
...
świnia jestem - w DITL-u odczytałem
ale sprytny :-P
eee......no powiedzmy....ale sam obiekt !! CO TO ??
wieża wyciągowa
ciepłooooo......
80487
Wieża spadochronowa? Albo do obserwacji przeciwpożarowej, stoją takie w lasach.
Spadochronowa.
Wieża spadochronowa? Albo do obserwacji przeciwpożarowej, stoją takie w lasach.
Spadochronowa.
TAK JEST !! Słynna wieża spadochronowa z Parku Kościuszki w Katowicach !!
Historyczna jakby nie bylo.
Poznałem po wysuniętym ramieniu z prawej strony, kiedyś w rozgłośni harcerskiej była czytana historia podobnej wieży w Warszawie. Skoki ćwiczyli tam żołnierze i harcerze.
Poznałem po wysuniętym ramieniu z prawej strony, kiedyś w rozgłośni harcerskiej była czytana historia podobnej wieży w Warszawie. Skoki ćwiczyli tam żołnierze i harcerze.
ta ma niestety tragiczniejszą historię....katowiccy harcerze uczyli się z niej skakać ale bez spadochronu :-( zostali zrzuceni przez żołnierzy niemieckich w trakcie obrony Katowic...
80494
Właśnie się doszukałem, że w Bydgoszczy również była taka wieża. Pozostały po niej fundamenty...
W sumie to nigdy pod samą wieżą nie byłem :|
W sumie to nigdy pod samą wieżą nie byłem :|
bierz psa i resztę rodzinki i na spacer popołudniowy....:-)
Mnie tylko w szkole uczyli...
Kiejsi za bajtla to my z kamratami w ta wieża kamyniami ciepali :)
Kiejsi za bajtla to my z kamratami w ta wieża kamyniami ciepali :)
Fandzolis!! Z Mikołowa nie dociepnies!!
Fandzolis!! Z Mikołowa nie dociepnies!!
Kiejsi to ja mieszkoł na Brynowie kole parku.
A fotki Tropica gryfne som.
OPATRZNOŚĆ !!
jest okazja odkurzyć tutaj.....
84672
Tutaj chyba "Opatrznosc" nie zaglada :-)
Tutaj chyba "Opatrznosc" nie zaglada :-)
Masz na myśli fotkę, czy wątek Tropica? Bo się pogubiłem ;)
Opatrzność czuwała by to zobaczyć :)
Kapitalnie ustrzelone
bardzo się podoba :)
a teraz dzisiejsze z trasy Bydgoszcz-TG
84767
84768
co to jest :shock: Na czatownie za ładne, dla rybaków z braku jeziora nie, na altankę też nie wygląda.
co to jest :shock: Na czatownie za ładne, dla rybaków z braku jeziora nie, na altankę też nie wygląda.
:mrgreen: jeziorko,bajorko,stawik,wyschnięty był...;-)
Cóż to za cudo jest? Wygląda jakby w jakimś zamarzniętym stawie stało. I firanki w oknach! :D
Zawsze znajdziesz cos ciekawego a my kombinujemy co to takiego :-)
w tym cała zabawa :) :) :)
fajne to ostatnie
i jeszcze z trasy....
84897
taki pseudo HDR..84898
hdr - chyba nie trzeba było w słoneczną pogodę :mrgreen:
hdr - chyba nie trzeba było w słoneczną pogodę :mrgreen:
nie było :-)
Hdr przeostrzony, tak widze.
Taka lekka poświata wokoło wieży wyszła.
Taka lekka poświata wokoło wieży wyszła.
Promień kontrastu lokalnego jak za duży to taki efekt daje
Promień kontrastu lokalnego jak za duży to taki efekt daje
Albo jak świeżo poświęcona ta wieza to tez taki efekt jest.Juz dawno to zauwazono.Nawet na ikonach obrazkach tak to akcentują.
Albo jak świeżo poświęcona ta wieza to tez taki efekt jest.Juz dawno to zauwazono.Nawet na ikonach obrazkach tak to akcentują.
:mrgreen:
Wygląda na nową, więc kto wie... :mrgreen:
zmień kierunek !! ;-)
85435
Ta poprzednia wieża to Łęczyca, zgadza się?
Samolot ze światłami - ekstra. Gratuluję.
Ta poprzednia wieża to Łęczyca, zgadza się?
Samolot ze światłami - ekstra. Gratuluję.
Tak Łęczyca....szkoda że światła nie były w całości....ale jak widzisz miałem zielone światło :-D
Bywam w Łęczycy dosyć często - wieżę rozpoznam wszędzie. Mogłeś odbić lekko na wschód i zahaczyć o Tum. Byłeś tam?
Bywam w Łęczycy dosyć często - wieżę rozpoznam wszędzie. Mogłeś odbić lekko na wschód i zahaczyć o Tum. Byłeś tam?
niestety....priorytet zdążyć na czas do firmy :-)
Szkoda - jak będziesz w okolicy to daj znać, mogę po Łęczycy i Tumie oprowadzać. To fajne miasto z ciekawą historią.
Szkoda - jak będziesz w okolicy to daj znać, mogę po Łęczycy i Tumie oprowadzać. To fajne miasto z ciekawą historią.
Będę pamiętał...:-)
no ten samolot z zieloną strzałką wymiata normalnie, aleś chłopie trafił, brawo :)
Samolot świetny - gratuluję refleksu. :grin:
@tropic ten Twoj kurs to kolizyjny, powinno byc czerwone swiatlo, az samolot zniknie z horyzontu :)
witam! Dawno tu nie zaglądalam i mi zatkało kakało... takie foty!
nooo....też tu dawno nie zaglądałem...trza coś wrzucić ;-)
no to wrzucam...
872462/94
872473/94
park Kościuszki 1-wszo majowo :-)
872674/94
872685/94
Brynek...
Już myślałem, że to pałac w Brynku :shock:
Aleś mnie wystraszył :grin:
Już myślałem, że to pałac w Brynku :shock:
Aleś mnie wystraszył :grin:
pałac za plecami....mało ciekawy ;-)
takie cuś znalazłem dziś...
88063
88064
takie cuś znalazłem dziś...
Kurde, wiedziałem że krzyż był daleko przed Konstantynem, ale nie tak daleko... .
Twój "cóś" wygląda jak z epoki kamienia gładzonego.:shock::wink:
Kurde, wiedziałem że krzyż był daleko przed Konstantynem, ale nie tak daleko... .
Twój "cóś" wygląda jak z epoki kamienia gładzonego.:shock::wink:
to krzyż pokutny z XIV-XVI w....stawiany przez zabójców na miejscu zbrodni
to krzyż pokutny z XIV-XVI w....stawiany przez zabójców na miejscu zbrodni
Z za grobu, po egzekucji go stawiali?:grin:
No tak czy tak fajny jest.
aż pachnie rzepakiem...:-)
88139
klikać na większe !
88139
klikać na większe !
Świetne jest.
Pozdrawiam.
Fajne, ostatnio takie fajne widziałem jak z końcem maja do Malborka jechałem :)
klikać na większe !
suuuuuper! :)
88139Dół przyciemnić, usunąć chaszcze z PD i na pulpit jako tapeta :)
Fajne, ostatnio takie fajne widziałem jak z końcem maja do Malborka jechałem :)
...a na zbroi miałeś krzyż czy pogoń ??:mrgreen::mrgreen:
---------- Post dodany o 22:14 ---------- Poprzedni post był o 22:12 ----------
Dół przyciemnić, usunąć chaszcze z PD i na pulpit jako tapeta :)
kurna...a specjalnie połówkowego użyłem :grin:
...a na zbroi miałeś krzyż czy pogoń ??:mrgreen::mrgreen:
Kurę na masce :mrgreen:
rzepak i drugi krzyż super pokazane
a swoją drogą rzepak mnie fascynuje - sam jeden to taka brzydka roślina
a razem w kupie tworzą takie cudo
w kupie siła !!
lubię to takie tam za soczystość zieleni :)
Ciekawe to sentymentalne zdjęcie. Podoba się. :grin:
sentymentalnie...
Fajne, a Byś wyprostował leniuchu. :-D
88860
Fajne, a Byś wyprostował leniuchu. :-D
88860
LENIUCH !! Leniuch to taki co leży pod babą i czeka na trzęsienie ziemi !!:evil:
LENIUCH !! Leniuch to taki co leży pod babą i czeka na trzęsienie ziemi !!:evil:
Na babie. :mrgreen:
też myślałam o wyprostowaniu
choć jak patrzyłam na zdjęcie kombinowałam że za szaare - potem że skoro cofamy się i ma być sentymentalnie to może tak powinno być
ale Saboor zepsuł wszystko ;)
bo jego wersja mi się podoba :mrgreen:
ciemno wszędzie,brudno wszędzie...co to będzie,co to będzie...
89333
Ja chcę ten młynek. Szufladkę sobie dorobię. Sam. Umiem :mrgreen:
tam było więcej takich cudeniek....
89371
tam było więcej takich cudeniek....
No to bierz, popraw w PS"ie i sprzedawaj jako antyki z Bizancjum.
PS-a...Ty byś wszystko PS-em poprawił !! Może za ministra finansów byś się zatrudnił...PS pomoże :wink:
89478
89479
Tropic a spróbuj z tego hdr-a zrobić. Świetny motyw.:grin:
@tropic do ktorej stodoly wlazles...? :)
Ciekawe miejsce.
Fajna piwnica. I bogata :D
---------- Post dodany o 09:07 ---------- Poprzedni post był o 08:30 ----------
Tego konserwatora to stać tylko na pompę ? Coś bym mu urwał normalnie.
No...i tu przechodzimy do sedna...to nie piwnica...ani stodoła...! W okolicach gdzie się obecnie poruszam (Racibórz),pełno takich obiektów.To zabytkowe spichlerze !!
Niektóre pod opieką konserwatora (:roll:) inne niszczejące swobodnie...
89502
89503
89504
89505
a dziś coś takiego spotkałem...
89554
89555
a dziś coś takiego spotkałem...
89554
89555
Niszczeje, ale piękne :)
dziś troszkę prac w zaciszu domowym...
90381
90378
90379
90380
Ładnie, a z drugiej strony, aż mi Cię żal, że Ci sufit przecieka ;)
Świetne, baw się tak dalej bo wychodzi Ci to bardzo dobrze.
@tropic piorunie jeden dlaczego nie numerujesz fotek?
pierwsze jest super a później trzy kolory :)
co następne na tapetę?
Pierwszy "wychlup" super, z własnym glutem, ekstra. :-D
Ostatnia najlepsza, miodzio :-)
ze Śląskich Manewrów...
90632Rambo :-)
Też będę czołgistą...90630
90631Mój idol !!
ze Śląskich Manewrów...
Rambo :-)
Też będę czołgistą...
Mój idol !!
marzenia małych ... i dużych chłopców ;) Fajne! :)
Na ostatniej fotce duzy i maly... Ten duzy wyglada jak John Rambo Made in Poland :-)
ci chłopcy sprawili mi największą przyjemność...tyle w nich było pasji i zainteresowania...
90637 90638 90639
90640 90641 90642
90643
90644 90645
ci chłopcy sprawili mi największą przyjemność...tyle w nich było pasji i zainteresowania...
to były trojaczki! :D ewentualnie bliźniaki :roll: ale na pewno więcej niż jeden :D
Chlopcy z twarzami w barwach cool :-)
wrzuciłbym to w Mglistym Śląsku.....ale to nie Śląsk :-)
92652
92653
wrzuciłbym to w Mglistym Śląsku.....ale to nie Śląsk :-)
Na jedynce brak mi światła i to bardzo, dwójeczka ciekawą jest. fikuśnie ułozyła się ta chałupka na mostku.
ta zupa z rzęsy wodnej?/drobnej czy jak ją tam zwą?
Na jedynce brak mi światła i to bardzo, dwójeczka ciekawą jest. fikuśnie ułozyła się ta chałupka na mostku.
ta zupa z rzęsy wodnej?/drobnej czy jak ją tam zwą?
Tak, wiem...i to niebo ! Było już późno,strażnik gonił z parku...obleciałem na szybko zamek i cyknąłem parę fotek...
92666
to zamek Oporów...i zupa z rzęsy ;-)
a to taki widoczek z okolic Kietrza...
92797
frytki rosną :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
92999
frytki rosną :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jeszcze olej musisz cyknąć :mrgreen:
Jeszcze olej musisz cyknąć :mrgreen:
olej był jak kwitł !! https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=88139&d=1368219188
a tu mamy chlebek biały :-D
93000
Widzę, że odwiedziłeś Oporów. Jak wrażenia?
Wrzuć orfy z tych zamkowych, może w LR uda się coś z cienia wyciągnąć.
Tym razem coś żywego...z granicy polsko-czeskiej
93264
93263
93265