PDA

Zobacz pełną wersję : griszy stacja - raz dramat - raz sensacja

Strony : 1 2 3 4 5 [6]

kon
4.08.15, 16:51
Skoro dluzsza nieobecnosc sie zapowiadan...na strzemiennego dla mnie lesne.

grisza34
8.08.15, 01:37
dzięki za zaglądnięcie do wątku :) trafiłem ostatnio w lesie na ciekawe światełko i grzechem było by nie wyjąć aparatu. jeden kadr jak na razie :) pozdr

fret
8.08.15, 08:43
Fajna śnieżyca w poprzedniej wrzucie :)

luzaczek82
8.08.15, 08:55
Witam. Poprzednia wrzuta bardzo fajna, szczególnie nocne niebo, światełko w lesie też zacne.

alnico
8.08.15, 20:57
Witam. Poprzednia wrzuta bardzo fajna, szczególnie nocne niebo, światełko w lesie też zacne.
pełna zgoda :grin:

Seba
8.08.15, 21:19
Piękne światło rzeczywiście. Z poprzedniej wrzutki pierwsze mi się podoba.

yamada
8.08.15, 22:39
No to czekam na kolejne leśne bo zapowiedź przednia :)

grisza34
26.10.15, 21:53
witam po raz kolejny po nieobecności sporej i pozdrawiam wszystkich :) biorąc pod uwagę, że nie wytrzymam długo bez aparatu w rękach, wziąłem sprzęt do Belgii gdzie spędziłem ostatnie dwa miesiące. czasu brakowało, ale jakieś pstryki wykonałem :) trochę zwierzyny, zaćmienie księżyca, kilka nocnych kadrów i pejzaży ale po kolei. na pierwszy rzut idą Daniele. jedna Pani w barwach zimowych ( tak mi się wydaje ). pozdr

kon
26.10.15, 22:11
Witaj,witaj..

grisza34
16.11.15, 13:57
zaklimatyzowany już na dobre stwierdziłem, ze siedzenie w domu mnie wykańcza. wykończyłem więc czatownie i zrobiłem zasiadkę. w kilka godzin przewinęło się trochę drobnicy i większych trochę latających :) na razie Kruki i Myszołowy nie przylatują bo chyba za ciepło ale coś mi się tam pstrykło innego :)

robtor
16.11.15, 14:31
Fajna sroka, co ją tam zainteresowało na górze? :)

grisza34
16.11.15, 14:44
Fajna sroka, co ją tam zainteresowało na górze? :)

prawdopodobnie Myszołów. Latają w kółko, ale do mięsa jak na razie nie przylatują. myślę że obserwują teren, bo Kruki dają głośne sygnały werbalne, że jest wyżerka :)

kon
16.11.15, 15:14
Ten pierwszy,ladna figure przyjal.

grisza34
16.11.15, 15:27
Ten pierwszy,ladna figure przyjal.

dobra prezencja to podstawa :D

kon
16.11.15, 15:36
dobra prezencja to podstawa :D
latwiej sie sprzedac.

grisza34
16.11.15, 15:37
ewentualnie coś do zjedzenia dostać ;) dobrze, że dzióbków nie umieją robić :)

kolba
16.11.15, 15:47
Daniele pięknie zapozowały. Ptaszory też niczego sobie.

Bodzip
16.11.15, 19:49
Sójki już były, ale srok jest świetny :)

grisza34
16.11.15, 19:54
bardzo fotogeniczne te na czterech nogach. z ptaszorami to tak wyszło, że zmieniłem miejsce swoich czterech ścian w plenerze. teraz dużo bliżej mam pniaczki i nawet jakoś wyglądają te zdjęcia :) pozdr

---------- Post dodany o 18:54 ---------- Poprzedni post był o 18:50 ----------

Sójki już były, ale srok jest świetny :)

dzięki :) myślę, że po wskazówkach z tamtego sezonu ten będzie o wiele lepszy jeżeli chodzi o detal :) pozdr

nyny
16.11.15, 19:55
Fajnie sie zaczyna sezonik :)

pozdro

lisiajamka1
16.11.15, 20:39
Udana zasiadka :)

grisza34
16.11.15, 21:21
Udana zasiadka :)

dzięki. ok środy, czwartku znów pojadę a na niedzielę już śnieg zapowiadają u nas :D więc może coś większego się zacznie pojawiać. pozdr

Bodzip
16.11.15, 21:33
dzięki. ok środy, czwartku znów pojadę a na niedzielę już śnieg zapowiadają u nas :D więc może coś większego się zacznie pojawiać. pozdr
Niedźwiedzie ... [emoji12]

grisza34
16.11.15, 21:49
Niedźwiedzie ... [emoji12]

ostatnio czytałem, że nad Jeziorem tarnobrzeskim już pływały jakieś morsy więc może i niedźwiedzie się pojawią :D

alnico
16.11.15, 21:52
Fajny początek sezonu :). Chyba też zbuduję czatownię... na sikorki w karmniku :roll:

grisza34
16.11.15, 22:02
jak na Twoje możliwości, to ta wizja mnie nie przekonuje :)

alnico
16.11.15, 22:04
Jeszcze mam jedną opcję - kanarek w klatce :lol:

grisza34
16.11.15, 22:10
Jeszcze mam jedną opcję - kanarek w klatce :lol:

to już coś :D trochę egzotyki i świeżego powietrza się przyda

grisza34
16.11.15, 23:25
kiedyś pisałem, że kilka kadrów zrobiłem na wyjeździe do Belgii. do obróbki używałem innego komputera (chyba nieskalibrowany dobrze monitor ). na moim jakieś cuda wychodzą więc śmiało piszcie czy coś nie tak. trochę zniwelowałem szumy ziarno itp ale jestem ciekaw jak u Was to wygląda :) chyba już ogarnąłem. zainstalowałem program ale w opcjach zapisu nie zmieniłem kompresji i jakości obrazu :/ dobrze że Rawy mam :)

kon
16.11.15, 23:30
Na 3 chyba lawa spadnie na misteczko.

grisza34
16.11.15, 23:38
dosłownie tak to wyglądało :) za pięć minut byłem w drodze do pracy a wtedy dopiero było na co popatrzyć :)

CzaRmaX
17.11.15, 01:08
Bardzo fajne to 2, a to 4 jakoś bym zmiękczył :)

grisza34
17.11.15, 01:15
Bardzo fajne to 2, a to 4 jakoś bym zmiękczył :)

dużo opcji przerabiałem ale chyba z tą 4 to będzie najlepiej :) pozdr

abir
17.11.15, 08:40
zaklimatyzowany już na dobre stwierdziłem, ze siedzenie w domu mnie wykańcza. wykończyłem więc czatownie i zrobiłem zasiadkę. w kilka godzin przewinęło się trochę drobnicy i większych trochę latających :) na razie Kruki i Myszołowy nie przylatują bo chyba za ciepło ale coś mi się tam pstrykło innego :)
nie wiem czy masz możłiwość. obniżyłbym perspektywę. albo konar w dół, albo statyw wyżej
dobre kadry zwiastują dobre efekty:grin:

grisza34
17.11.15, 11:46
nie wiem czy masz możłiwość. obniżyłbym perspektywę. albo konar w dół, albo statyw wyżej
dobre kadry zwiastują dobre efekty:grin:
Postaram się konar glebiej obsadzić bo statyw bylby za wysoko a też chcialbym wygodniej posiedzieć :-) dzięki za wskazówkę , pozdr

Saboor
17.11.15, 12:03
Sroka fajna.

grisza34
17.11.15, 15:13
Sroka fajna.
Będzie lepiej :-) muszę skorzystać ze wskazówki Abira i lepszą perspektywę zrobić :-) dzięki za odwiedziny . Pozdr

Muminek
17.11.15, 17:44
Daniele ładnie zapozowały, zwłaszcza na pierwszym.

...wykończyłem więc czatownie i zrobiłem zasiadkę. w kilka godzin przewinęło się trochę drobnicy i większych trochę latających..
Jak na początek sezonu zasiadkowego, to bardzo ładne krukowate upolowałeś, sójka podoba się bardziej.

kiedyś pisałem, że kilka kadrów zrobiłem na wyjeździe do Belgii...
Pierwszy kadr wydaje się zbyt ciemny, drugi i trzeci ciekawie wygląda, na moje oko ostatni troszkę przekombinowany.

Będzie lepiej :-) muszę skorzystać ze wskazówki Abira i lepszą perspektywę zrobić :-) ...
Cenna rada, niższa perspektywa zdecydowanie lepsza, zima w tym roku podobno będzie bezśnieżna to i konar możesz spokojnie zagłębić:grin:.
Pozdrawiam

grisza34
29.11.15, 23:25
tym razem dopadł mnie niefart ale wszystko skończyło się dobrze. okazało się, że mam nieproszonych gości na czatowni. zjadali mi mięso, płoszyli ptaszory itp. zmieniłem całkowicie miejsce i teraz jest wszystko ok :) latające są spokojne, widzą wszystko dookoła to i spokojniej konsumują :) po 4 dniach drapieżniki przyleciały co mnie bardzo ucieszyło :) kilka fot do wglądu. pozdrawiam

Rysiek_O
29.11.15, 23:34
tym razem dopadł mnie niefart ale wszystko skończyło się dobrze. okazało się, że mam nieproszonych gości na czatowni. zjadali mi mięso, płoszyli ptaszory itp. zmieniłem całkowicie miejsce i teraz jest wszystko ok :) latające są spokojne, widzą wszystko dookoła to i spokojniej konsumują :) po 4 dniach drapieżniki przyleciały co mnie bardzo ucieszyło :) kilka fot do wglądu. pozdrawiam

Wszystko dobre, co dobrze się kończy. :-) Sójki i myszak fajne! Pozdrawiam

alnico
29.11.15, 23:57
tym razem dopadł mnie niefart ale wszystko skończyło się dobrze. okazało się, że mam nieproszonych gości na czatowni. zjadali mi mięso....
Trzeba było ptaszory nimi nakarmić :lol:
Ptaszki podobają się :)

robtor
30.11.15, 09:42
"czatowanie" przynosi efekty :)

lisiajamka1
30.11.15, 09:54
Będzie się działo :)

grisza34
30.11.15, 16:31
Wszystko dobre, co dobrze się kończy. :-) Sójki i myszak fajne! Pozdrawiam

w tym wypadku jestem zadowolony :)

---------- Post dodany o 15:28 ---------- Poprzedni post był o 15:27 ----------

Trzeba było ptaszory nimi nakarmić :lol:
Ptaszki podobają się :)

:lol: ale byłaby uczta . tylko jakbym rozbestwił ptaszory, to bałbym się przychodzić na czatownie w obawie o własne zdrowie :)

---------- Post dodany o 15:30 ---------- Poprzedni post był o 15:28 ----------

"czatowanie" przynosi efekty :)

super sprawa :) nawet kiedy nogi mają temperaturę otoczenia :) ale już mam asortyment aby było cieplej.

---------- Post dodany o 15:31 ---------- Poprzedni post był o 15:30 ----------

Będzie się działo :)

oj będzie :) tylko trochę mrozu i śniegu potrzebne :)

grisza34
30.11.15, 17:01
ostatnio w wątku naszego forumowicza wyczytałem o szkłach rzutnikowych. takie malowanki bardzo mi się podobają i zafascynowany nowymi możliwościami dopadłem szkiełko, które nadaje się do tego rodzaju fotografii. niestety bez mechanizmu ślimakowego. biorąc pod uwagę, że będę potrzebował czegoś do zmiany ogniskowej, poszukałem, popytałem i od znajomego dostałem stare ruskie szkło Kaljendar 2.8 100mm. rozmontowałem totalnie, zostawiając obudowę na którą przykleiłem szkło rzutnikowe ( działa mechanizm zmiany ogniskowej :) ). bagnet prawie idealny jak mocowanie 4/3, ale zamówiłem oryginał który zamontuje. postaram się uszczelnić to szkiełko ale dam cynk wtedy jak się uda :). tymczasem kilka zdjęć samego obiektywui kilka zdjęć z niego. pozdr

robtor
30.11.15, 17:19
Ciekawa koncepcja pająka (przed ostatnie) :mrgreen: :)

grisza34
30.11.15, 17:23
Ciekawa koncepcja pająka (przed ostatnie) :mrgreen: :)

fajnie :) tylko nie mogę przeboleć, że sezon na makrosy się skończył i do wiosny będę musiał czekać :)

Bodzip
30.11.15, 18:15
Tego pająka to do galerii poproszę [emoji39]

grisza34
30.11.15, 18:19
Tego pająka to do galerii poproszę [emoji39]

trochę się obawiam ale ok :) wrzucam

Muminek
30.11.15, 18:46
To co dzieje się przed czatownią wygląda obiecująco, trzymam kciuki za udany sezon.

kon
30.11.15, 19:10
Ptaszki swietne.

ronin75
30.11.15, 21:42
Też mi się podobają ptasie fotki. Drugie zdjęcie to chyba pokazuje ciche dni w sójczym małżeństwie. :D

grisza34
30.11.15, 23:15
Też mi się podobają ptasie fotki. Drugie zdjęcie to chyba pokazuje ciche dni w sójczym małżeństwie. :D

to zdjęcie chyba sprowadziło na mnie klątwę :D

CzaRmaX
1.12.15, 00:40
Pająk i skrzydełko bardzo fajne...., bo takie z lekka zakręcone jak lubię :), aż szkoda że nie próbujesz bardziej zabrać się za głupoty bo tak widzę masz ukryty dar :)

W tym pająku tylko jedno trochę mi nie pasuje - tułów i odwłok, chyba powinien być bardziej czarny (co można zrobić) i mógłby być bardziej ostry ale tu nie wnikam bo sprzęt którym robiłeś nie jest łatwy do opanowania a czasami nawet nie da się go opanować bo nie daje takiej możliwości sam w sobie :)

kolba
1.12.15, 18:15
Ciekawie zapowiadają się zdjęcia. Czekam na dalsze wykonane ym obiektywem.

grisza34
3.12.15, 17:39
Pająk i skrzydełko bardzo fajne...., bo takie z lekka zakręcone jak lubię :), aż szkoda że nie próbujesz bardziej zabrać się za głupoty bo tak widzę masz ukryty dar :)

W tym pająku tylko jedno trochę mi nie pasuje - tułów i odwłok, chyba powinien być bardziej czarny (co można zrobić) i mógłby być bardziej ostry ale tu nie wnikam bo sprzęt którym robiłeś nie jest łatwy do opanowania a czasami nawet nie da się go opanować bo nie daje takiej możliwości sam w sobie :)

ciężko nie jest ale światło musi być dobre i jakiś mega ostry to nie jest obiektyw. opanować go nie jest bardzo trudno ale jest wymagający. za głupoty się wezmę ale niedługo bo muszę parę rzeczy sobie załatwić :) na zimowe wieczory będzie zajęcie. rano na ptaszory, a w nocy różniaste :)

---------- Post dodany o 16:39 ---------- Poprzedni post był o 16:37 ----------

Ciekawie zapowiadają się zdjęcia. Czekam na dalsze wykonane ym obiektywem.

dobrze ze dramatu nie ma :) już dorzucam kolejne

grisza34
3.12.15, 17:41
tymczasem Biedronka dla zabicia nudy :)

nyny
3.12.15, 17:51
Ptaszory super, dla mnie naj Sojki i Sroczka :)

pozdro

abir
3.12.15, 20:25
rzeczywiście ptaszki na konarze ładniejsze. widać że są na wysokości aparatu i tło ładnie się rozmnywa
w myszakach rozpraszają trochę te trawy. ale jak przyjdzie śnieg, przykryje je, ładnie odbije światło i będą super foty na ziemi:grin: trzymam kciuki
pierwszy myszak chyba lekko leci w lewo:?:

grisza34
3.12.15, 20:47
Ptaszory super, dla mnie naj Sojki i Sroczka :)

pozdro

będzie ich więcej :) mam nadzieję, że będą Kruki bo słychać je ale nie widać. Wrony siwe też się może znajdą :) fajnie, że zaglądasz. pozdr

---------- Post dodany o 19:47 ---------- Poprzedni post był o 19:43 ----------

rzeczywiście ptaszki na konarze ładniejsze. widać że są na wysokości aparatu i tło ładnie się rozmnywa
w myszakach rozpraszają trochę te trawy. ale jak przyjdzie śnieg, przykryje je, ładnie odbije światło i będą super foty na ziemi:grin: trzymam kciuki
pierwszy myszak chyba lekko leci w lewo:?:

teraz tło rzeczywiście mi się podoba :) te trawy dziś przy podrzuceniu mięsiwa szybko wykosiłem i podstawiłem drugiego badyla trochę bliżej czaty :) może zyskam na detalu. nie ogarnąłem poziomu z tym myszakiem:oops:. dzięki za cenne rady i jak tylko program pozwoli będzie + . pozdr

grisza34
3.12.15, 20:50
kolejny ptaszor :) światełko było fajne i właśnie to tło mi fajnie gra przy tych zdjęciach :)

kon
3.12.15, 20:54
Chyba ladnie pozuje a tlo mi sie podoba.

nyny
26.12.15, 18:58
Co taka posucha?
Dawac foty bo nuda ;)

pozdro

grisza34
27.12.15, 14:15
Nyny- mam kilka ale z jpegow powyciagane. Wrzucę coś na dniach :-) .
Ostatnio padł mi dysk w laptopie. Po zamontowaniu nowego i wgraniu windows 8 LR nie widzi rawòw. Nawet sprawdzalem inne wersje trialowe i pisze "podglad niedostepny" i nie importuje mi zdjęć. Zdjecia jpg widzi i bez problemu. Mial tak ktoś? Bo juz nie wiem co robić.
Pozdr

grisza34
31.12.15, 00:22
kilka zdjęć z czatowni i kilka innych dzisiaj. nie ma śniegu, zimy, ale idzie ku dobremu, bo u mnie dzisiaj koło -10c będzie. ptaszory będą głodne. napatrzyłem się już jak to Myszaki pilnują swoich porcji jedzenia, jak Sroki poddziobują Myszołowy jak te za długo jedzą i tym podobne zachowania :) szkoda, że Kruków nie ma ale możliwe że będą jak śnieg spadnie :) a tak poza tym to SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) pozdr

alnico
31.12.15, 01:16
Fajny ptaszor :), kolejnych pięknych sępów, orłów, sokołów i innych oblechów życzę w nowym roku :)

Bodzip
31.12.15, 08:06
Na przedostatnim jest taki dostojny, królewski :)
Piękne zdjęcia, i też Ci życzę światła i udanych łowów :)

nyny
31.12.15, 08:51
Jest GIT ;)

I rowniez najlepszego w nowym roku, samych pelnych kart.

podro

luzaczek82
31.12.15, 11:12
Dołączam się do życzeń,fajne pierze:grin:

grisza34
31.12.15, 12:57
i oczywiście więcej czasu dla wszystkich na focenie :) coś mi się zdaje, że te dwa zdjęcia myszaka z ostatniej wrzuty to nie te, które chciałem dodać ale niech już zostaną. a przed końcem 2015 dorzucę jeszcze kilka kadrów :)

kon
31.12.15, 13:06
Ptaszki...Bazant bedzie smaczny.To drzwo co sie chyli bardzo mi sie podoba.

Bodzip
31.12.15, 13:10
Ale Ci się piękny kogucik trafił :)

grisza34
31.12.15, 13:29
Ptaszki...Bazant bedzie smaczny.To drzwo co sie chyli bardzo mi sie podoba.niestety nie jadam dziczyzny, więc tradycyjna kura mi zostaje :) drzewo nie wytrzymało wiatrów w letnie burze ale dopiero ostatnio stwierdziłem, że zrobie zdjęcie :) pozdr

---------- Post dodany o 12:29 ---------- Poprzedni post był o 12:27 ----------

Ale Ci się piękny kogucik trafił :) kilka sztuk kręci się na polanie gdzie zanęcam. mam już mieszankę ziaren i rozsypie może dzisiaj. będą lepsze kadry :) pozdr

ahutta
31.12.15, 13:29
Bażant pyyyycha :mrgreen: Podoba mi się :D

Saboor
31.12.15, 13:44
niestety nie jadam dziczyzny, więc tradycyjna kura mi zostaje
Weź tradycyjną fuzję i ustrzel kurę sąsiada i... już masz dziczyznę(bo na dziko kura ubita)
Bażancik fajny!

robtor
31.12.15, 14:01
Bardzo fajna wrzuta :)

Muminek
31.12.15, 16:13
Widzę zaczyna się dziać przed czatownią, pięknie się zapowiada. Bardzo ładnie zapozowały sroka i bażant, pierwszy myszak z poprzedniej serii bardzo dobra perspektywa. Brawo!

luzaczek82
31.12.15, 16:52
Bażanta jeszcze nie jadłem....:wink:

alnico
31.12.15, 17:49
Fajna wrzutka, bażant smakowity :). U mnie tylko kury, bażanty nie chcą się pojawić :|

grisza34
4.01.16, 19:49
dziś rano mój akumulator odmówił posłuszeństwa. miałem podjechać na czatownie, rzucić trochę mięsa wygłodniałym Myszołowom i innym z tej samej ferajny. w zaistniałej sytuacji wybrałem się nad Wisłę :) Mróz potężny ale kilka godzin spaceru dobrze mi zrobioło :) już nie jestem zły na samochód :) kilka fot przy okazji. pozdrawiam

glee
4.01.16, 19:55
miejscami niezłe światło - i trochę bookeh'u Ci się uwieczniło ; )

kon
4.01.16, 20:04
Co do samochod..lacze sie w bolu..
Rupieciarnia z lodem i 3 moi faworyci.

nyny
4.01.16, 20:08
Fajne wrzuty, na myszakach przeszkadza mi widok padliny, ale to jest do dopracowania :)

pozdro

grisza34
4.01.16, 20:12
Fajne wrzuty, na myszakach przeszkadza mi widok padliny, ale to jest do dopracowania :)

pozdro
ułożyłem sobie kilka kawałków darni i teraz tam wykładam mięso, ale inne latające jak zwykle mi rozniosą po całej okolicy :)

lisiajamka1
4.01.16, 20:19
Seria za serią świetnych zdjęć :)

grisza34
4.01.16, 21:52
Co do samochod..lacze sie w bolu..
Rupieciarnia z lodem i 3 moi faworyci.

już naładowana bateria więc będzie dobrze :) pozdr

helmuth
4.01.16, 23:34
Trzecie mi się podoba. Pozostałe mają małą GO jak dla mnie.

robtor
5.01.16, 01:47
Fajne spacerowe, trójka najlepsza :)

grisza34
21.01.16, 14:32
kolejna porcja zimowych klimatów. omarzłem się potężnie ale lubię takie spacery :) kilkakrotnie musiałem się ewakuować ze względu na polowania a i zwierzyna niespokojna przez to, ale kilka kadrów zrobiłem (zdj w następnej wrzutce) :)

Karol
21.01.16, 14:47
Ładna wrzuta, szczególnie 2, 5

Sawa
21.01.16, 15:15
Cześć,

oj tak, 5te z tej ostatniej wrzuty - fajna abstrakcja!
Drugie miłe spokojne, ale tez i 3jka ciekawa - ten znikający w nicości las.
Pozostałe z wrzuty nie wywarły na mnie wrażenia.

pozdrawiam,

Bodzip
21.01.16, 15:56
Ja bym 5 w galerii chciał zobaczyć. Jeśli można prosić oczywiście :)

robtor
21.01.16, 16:07
Trójkę w B&W bym widział może bardziej, ale taka też mi się podoba :)

lisiajamka1
21.01.16, 16:55
Serwujesz coraz bardziej smakowite kąski :)

fazi75
21.01.16, 18:19
Ja wybieram bramkę NR 3 :-)

kon
21.01.16, 18:21
Wykorzystales roznorodnosc natury.Zdjecia mie sie bardzo podobaja.

grisza34
21.01.16, 23:25
Ładna wrzuta, szczególnie 2, 5

fajnie, że coś podeszło :) z 5 miałem sporo zabawy - szedłem wzdłuż rzeki około 0,5 km żeby tak pstryknąć. ten płynący liść aby był w dobrym miejscu i napotkać odbicie drzewa :)

---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post był o 22:02 ----------

Cześć,

oj tak, 5te z tej ostatniej wrzuty - fajna abstrakcja!
Drugie miłe spokojne, ale tez i 3jka ciekawa - ten znikający w nicości las.
Pozostałe z wrzuty nie wywarły na mnie wrażenia.

pozdrawiam,

witam :) fajnie że zaglądasz. mam w terenie mnóstwo pomysłów ale czasem ciężko zrealizować ze względu że nie dam rady wszędzie wleźć :)

---------- Post dodany o 22:11 ---------- Poprzedni post był o 22:05 ----------

Ja bym 5 w galerii chciał zobaczyć. Jeśli można prosić oczywiście :)

oczywiści, że można. będzie po 24 :) a jak usnę to jutro, ale dopilnuje, żeby się tam znalazło :)

---------- Post dodany o 22:14 ---------- Poprzedni post był o 22:11 ----------

Trójkę w B&W bym widział może bardziej, ale taka też mi się podoba :)
nie przerabiałem tego kadru w BW ale sprawdzę bo może być ciekawie :)

---------- Post dodany o 22:18 ---------- Poprzedni post był o 22:14 ----------

Serwujesz coraz bardziej smakowite kąski :)

nie ma czasu na nudę a styki w głowie się palą od myślenia :) dobrze że jakiś efekt jest :)

---------- Post dodany o 22:22 ---------- Poprzedni post był o 22:18 ----------

Ja wybieram bramkę NR 3 :-)
myślałem na początku żeby nie wrzucać tego kadru a jednak się podoba :) fajnie

---------- Post dodany o 22:25 ---------- Poprzedni post był o 22:22 ----------

Wykorzystales roznorodnosc natury.Zdjecia mie sie bardzo podobaja.

zrobiłem co się dało. bez picia i palenia oczywiście bo daleko od domu byłem a Wilki krążą po Eterni :)

grisza34
22.01.16, 01:03
pisałem wcześniej coś o zwierzynie więc kilka zdjęć wrzucę do wglądu. czatownia w taki mróz nie bardzo mnie kusi więc spacerowe będą + jedno z zasiadki :)

helmuth
22.01.16, 13:20
Pierwsze fajne. Spojrzenie drapieżcy jakoś sroki nie przeraża :D

gulasz
22.01.16, 15:02
no 1 super, woda na zdjęciach z czaplą (chyba) bardzo fajnie wyszła
no i stado sarenek też fajnie przyczajone wyziera zza winkla ;)

kon
22.01.16, 19:38
Jeziorne.

alnico
22.01.16, 19:48
Fajne kadry. Niektóre foty dla mnie trochę za ciemnie, próbowałbym więcej wyciągnąć więcej z cieni. Tak w tym kierunku:
165886

grisza34
22.01.16, 20:06
Rzeczywiście trochę za ciemne. Twoje jak najbardziej mi pasuje :-) pozdr

Bodzip
22.01.16, 20:21
Zdjęcie P1130383-6.jpg trudne. Możesz dać RAW-a ?

grisza34
22.01.16, 20:33
Bardzo trudne dla mnie. Podrzuce Rawa jak będę w domu bo teraz w pracy siedzę. Pozdr

nyny
22.01.16, 20:37
Cimne foty :(

Szkoda, ze AF nie tarfil na pierwszym i poszlo na ogon myszaka...
Sarenki mi sie podobaja :)

pozdro

grisza34
22.01.16, 20:40
Ten obiektyw tak ma niestety. Przy słabym świetle troszkę sie gubi. Pozdr

lisiajamka1
22.01.16, 21:01
Fajne, największe wrażenie zrobił na mnie mroczny las :)

yac
22.01.16, 21:15
Co za bezczelna sroka, wcale nie czuje respektu przed drapieżcą :shock:. Bardzo fajne te ostatnie serie.

abir
22.01.16, 21:29
Co za bezczelna sroka, wcale nie czuje respektu przed drapieżcą :shock:. Bardzo fajne te ostatnie serie.
sroki są jak kruki, upierdliwe do bólu.
sroki działaj zespołowo. jedna ciągnie myszaka za pióra, a druga kradnie mięcho.
sroka nie wie co to respekt, kultura i miejsce w kolejce:mrgreen:

sarenki bardziej mi się widzą. myszak mniej ze względu na ten przestrzał af. ale sytuacja ciekawa

Muminek
22.01.16, 23:43
sroki są jak kruki, upierdliwe do bólu.
sroki działaj zespołowo. jedna ciągnie myszaka za pióra, a druga kradnie mięcho.
sroka nie wie co to respekt, kultura i miejsce w kolejce:mrgreen:
Dobre:mrgreen:.

Zabawna ta scenka, myszak kontra sroka:). Podoba mi się też czapla w czarno-białej tonacji.

grisza34
23.01.16, 10:20
dzięki za odwiedziny i komentarze :) następnym razem bardziej się postaram :) pozdr

grisza34
23.01.16, 10:26
Zdjęcie P1130383-6.jpg trudne. Możesz dać RAW-a ? proszę bardzo :)

waruga
23.01.16, 11:08
Dwojeczka najlepsza.

Bodzip
23.01.16, 13:28
Tak mi wyszło

165960

Tomakinho
24.01.16, 00:16
Sarenki mi sie podobają :-)

kolba
24.01.16, 12:58
Fajne ostatnie wrzuty. Z przedostatniej podobają mnie się szczególnie zdjęcie drugie i ostatnie a z ostatniej wrzuty sarenki wyglądające z zakrętu.

Sawa
28.01.16, 14:23
Cześć,
Przyrodnicze fajne, choć za kolegami - za ciemne.
Chyba też stadko saren z ostrości uciekło.

pozdrawiam,

grisza34
31.01.16, 19:11
dzięki za odwiedziny i komentarze :)

ostatnio pojechałem kilka razy coś popstrykać na stawy i okolice. pogoda nieprzewidywalna ale to na plus bo ciekawiej na pejzażach z chmurami :) wybrałem się też na nocne nasłuchiwanie i przy okazji zrobiłem trochę zdjęć :) miłego przeglądania :)

pozdr

kon
31.01.16, 19:14
Ladnie chirurg szyl:na dwojce.

grisza34
31.01.16, 19:18
Ladnie chirurg szyl:na dwojce.

bo był bardziej wcięty od pacjenta :)

kolba
31.01.16, 19:42
Kapitalna ostatnia wrzuta.

Bodzip
31.01.16, 20:01
Nr 3 i gwiaździste z ostatniej wrzutki są miodzio :)

apz
31.01.16, 20:06
Myślę, że do mojego gustu przypadły trzecie i pierwsze zdjęcia.

abir
31.01.16, 21:18
mnie spodobał się myszak po ciemku i elektryzujący lód

Rabbit
31.01.16, 22:31
sroka z myszakiem ładna scenka :) ładne wrzutki, choć też wolałbym trochę jaśniejsze, pozdr.

helmuth
1.02.16, 00:06
... ostatnio pojechałem kilka razy coś popstrykać na stawy i okolice.Trzecie (drzewo) fajnie wyszło dzięki chmurom.
Ciekawe dwa "gwiaździste" ze względu na kolory na drzewach.

Sawa
4.02.16, 15:19
cześć,

Mi zaś spodobało się pęknięcie lodu na stawie - ładnie graficznie się prezentuje.

pozdrawiam,

grisza34
4.02.16, 22:27
widzę, że różnie się podobają ale gusta, guściki :) na tafli lodu, trochę się musiałem nakombinować żeby tak wyszło. jak robiłem zdjęcie z drugiego brzegu obserwował mnie Lis. jak oderwałem oko od wizjera tak szybko uciekł, że nie mogłem już nic pstryknąć :).

helmuth- z tymi kolorami na gwiaździstych wyszło tak bo miałem włączone światła samochodu :) noc, środek lasu a człowięk lękliwy, zwłaszcza jak coś gdzieś buszuje niedaleko :) nie spodziewałem się, ze aż tak na czerwono zabarwi te drzewa, ale nawet mi pasuje

pozdr

yac
4.02.16, 22:40
Te gwiaździste mi się podobają najbardziej z ostatniej serii.

gulasz
4.02.16, 23:54
ostatnia wrzuta w ogóle sympatyczna :)
lód mega się podoba :)
kolejne z drzewem podciągnęłabym tam kontrasty, a najchętniej clarity :)

te ostatnie dwa zdjęcia z gwiazdami bardzo się podobają :)
kolory na drzewach mi też nie przeszkadzają :)
chyba ten przedostatni podoba się bardziej - mamy tam fajny podział - drzewa nagie vs odziane ;)

grisza34
5.02.16, 00:10
ostatnia wrzuta w ogóle sympatyczna :)
lód mega się podoba :)
kolejne z drzewem podciągnęłabym tam kontrasty, a najchętniej clarity :)

te ostatnie dwa zdjęcia z gwiazdami bardzo się podobają :)
kolory na drzewach mi też nie przeszkadzają :)
chyba ten przedostatni podoba się bardziej - mamy tam fajny podział - drzewa nagie vs odziane ;)

sprawdziłem z dodatnim kontrastem i clarity i jest lepiej :) dzieki za radę. plusik pójdzie jak program pozwoli :) pozdr

apz
5.02.16, 01:06
dzięki za odwiedziny i komentarze :)

ostatnio pojechałem kilka razy coś popstrykać na stawy i okolice. pogoda nieprzewidywalna ale to na plus bo ciekawiej na pejzażach z chmurami :) wybrałem się też na nocne nasłuchiwanie i przy okazji zrobiłem trochę zdjęć :) miłego przeglądania :)

pozdr Jedynka, trojka, i pomysły z dzewami przypadły do mojego gustu.

grisza34
20.05.16, 00:50
Witam po kilku niezłych tygodniach, miesiącach bez rozpisywania się na forum. czasu kompletnie brak ale jednak. TAK-mam na imię Grzegorz i jestem uzależniony :) od natury, aparatu itp. pozdr dla bywalców. za braki na forum na otuchę proszę piękny widoczek :)

abir
20.05.16, 07:35
brawo Ty+:grin:

luzaczek82
21.05.16, 15:21
Widoczek przedni :grin:

alnico
21.05.16, 20:04
Fajny widoczek :), tylko czemu tak rzadko i tak dawno oblecha nie było? :|

grisza34
21.05.16, 23:42
a same przygody w pracy, obowiązki w domu i ostatnie 1.5 miesiąca tylko kilka spacerów zaliczyłem z czego jeden długi wypad poza miasto. akurat znalazłem wtedy gąsienicę Barczatki po wylince i po deszczu :) więc na życzenie proszę oblecha. dzięki za odwiedziny

alnico
21.05.16, 23:44
no i fajnie, czekamy na kolejne :)

grisza34
21.05.16, 23:50
wstaję jutro wczesnie rano i na rowerek poza miasto w koncu ruszam z aparatem więc coś będzie :) pozdr

grisza34
22.05.16, 23:33
jak pisałem tak zrobiłem. pojechałem i popstrykałem :) kurczę muszę trochę nadrobić zaległości ale wiem że Yamada Alnico Nyny macro wymiatają :) aż miło popatrzyć. powoli pozwiedzam wątki i poczytam i popatrzę :)tymczasem jedno dzisiejsze i dwa nocne z kiedyś :) ( nie mogłem sobie odpuścić). pozdr

apz
23.05.16, 07:21
jak pisałem tak zrobiłem. pojechałem i popstrykałem :) kurczę muszę trochę nadrobić zaległości ale wiem że Yamada Alnico Nyny macro wymiatają :) aż miło popatrzyć. powoli pozwiedzam wątki i poczytam i popatrzę :)tymczasem jedno dzisiejsze i dwa nocne z kiedyś :) ( nie mogłem sobie odpuścić). pozdr

Czarne boćki super, widuję pojedyncze czasami w przelocie....

A te "piramidy" pod gwiazdami co to kopce na warzywa?

abir
23.05.16, 07:27
pierwsze i ostatnie podoba mi się. 3 czarne bociany no no, gratki

...A te "piramidy" pod gwiazdami co to kopce na warzywa?
chyba zwyczajne hałdy piasku, tor kładowy, albo żwirownia, albo budowa:mrgreen: - tak obstawiam

lisiajamka1
23.05.16, 10:57
Czarne bociany - super!

grisza34
4.06.16, 00:47
Czarnych Bocianów ostatnio naliczyłem 14 . jest ich masa :)te górki to świeży piasek na plażę nad Jeziorem tarnobrzeskim gdzie często z synem bywam i tam coś pstrykam :) tymczasem ostatnio wybrałem sięna dwie przechadzki po Puszczy sandomierskiej :) trochę zwierzyny i kilka zdjęć w lesie w końcu udało się zrobić :). pozdr

rados
4.06.16, 07:42
Kiedyś bywałem służbowo w Machowie. Jakieś 10 lat temu. Czy Jezioro Tarnobrzeskie jest już zagospodarowane? Można już z niego korzystać (kąpieliska, łódki, kajaki itd.)?

grisza34
4.06.16, 07:59
Kiedyś bywałem służbowo w Machowie. Jakieś 10 lat temu. Czy Jezioro Tarnobrzeskie jest już zagospodarowane? Można już z niego korzystać (kąpieliska, łódki, kajaki itd.)? teren po kopalni zmienił się całkowicie. Jezioro jedno z najczystszych w PL. są łódki ,kajaki kąpieliska,rowerk iwodne, stacja płetwonurków. Poszło pełną parą. o i tyrolka jest porządna :) gastronomia jest nad jeziorem, pole kempingowe :) można przyjeżdżać :)pozdr

rados
4.06.16, 08:15
To super! Musicie mieć sporo frajdy. :) To dość duży akwen, bodaj 500 ha lustra wody.
Wiem, że woda jest bardzo czysta. Kiedy tam bywałem, wpuszczali ją z Wisły chyba 2 razy w roku, w okresie największej czystości.

A jak drugi zbiornik? Też już gotowy? Nie pamiętam jak się nazywa... (Jeziórko?)

grisza34
4.06.16, 08:31
Tak :) na Jeziórku są stawy dla wędkarzy i masa miejsc legowych dla ptactwa. Raj dla ornitologów :) piekne miejsca i okolice. wszystko odżyło po zamknieciu kopalni :) Gniazdują w okolicach Żurawie, Bieliki, Boćki czarne i w Puszczy pojawiła się Sóweczka :) nawet dostałem zdjęcia dokumentacyjne :)

tropic
4.06.16, 08:34
Przejrzałem ostatnich kilka stron...wstyd ze nie trafiłem wcześniej :oops: Zasubskrybowałem :grin:

luzaczek82
4.06.16, 09:57
Z ostatnich wybieram 2 ostatnie:grin: kapitalny klimat lasu uzyskałeś...plus poleciał

rados
4.06.16, 10:40
Tak :) na Jeziórku są stawy dla wędkarzy i masa miejsc legowych dla ptactwa. Raj dla ornitologów :) piekne miejsca i okolice. wszystko odżyło po zamknieciu kopalni :) Gniazdują w okolicach Żurawie, Bieliki, Boćki czarne i w Puszczy pojawiła się Sóweczka :) nawet dostałem zdjęcia dokumentacyjne :)

Świetnie. :). Pamiętam, że 2006 r. był na Jeziórku i dookoła zbiornika w Machowie krajobraz księżycowy. W dodatku był to wtedy teren zakładu górniczego, więc zamknięty dla ogółu. Jak będę w okolicy z chęcią tam wpadnę i zażyję kąpieli :grin:

kolba
4.06.16, 11:32
Podoba mi się klimat na dwóch ostatnich zdjęciach.

kon
4.06.16, 22:44
Spacer byl bardzo przyjemny.

grisza34
9.06.16, 21:01
dzięki za zaglądanie do wątku. spacer był bardzo fajny ale teraz każdy taki bedzie :smile: zwiedzam powoli dzikie zakątki Puszczy sandomierskiej więc jestem w żywiole :smile: dzisiaj musiałem wstać przed 4 żeby być na miejscu ok 4:30. kilka ładnych kadrów przywiozłem :smile: jeden z wycieczki chyba poniedziałkowej. pozdrawiam

grisza34
9.06.16, 21:03
a co to się porobiło że miniatur nie widać ?

alnico
9.06.16, 22:22
a co to się porobiło że miniatur nie widać ?
Ano się porobiło :roll:, tym niemniej oblechy świetne, gąsieniczka interesując a i obrazek z lasu bardzo klimatyczny :)

kon
9.06.16, 22:28
Jedynka ..mniam mniam.

grisza34
9.06.16, 23:09
Jedynka ..mniam mniam. dla smakoszy :) też bardzo mi się podoba

kon
9.06.16, 23:21
dla smakoszy :) też bardzo mi się podoba.
Widoku zazdroscic.

grisza34
9.06.16, 23:32
trzeba się delektować :smile: akurat jest to ścieżka gdzie często Wilki się pojawiają a tutaj na spokojnie łania z młodym :smile: trop z tel robiony dzisiaj a drugo w poniedziałek :)

tropic
10.06.16, 06:21
dla smakoszy :) też bardzo mi się podoba
Mniamuśne !! :-)

lisiajamka1
10.06.16, 10:20
dzięki za zaglądanie do wątku. spacer był bardzo fajny ale teraz każdy taki bedzie :smile: zwiedzam powoli dzikie zakątki Puszczy sandomierskiej więc jestem w żywiole :smile: dzisiaj musiałem wstać przed 4 żeby być na miejscu ok 4:30. kilka ładnych kadrów przywiozłem :smile: jeden z wycieczki chyba poniedziałkowej. pozdrawiam

Super seria, a pierwsze zdjęcie wręcz bajeczne :)

abir
10.06.16, 13:51
ostatnie dwie wrzutki zwierzęco leśne kapitalne. bardzo ciekawe leśne widoki, miękka obróbka i ciekawe egzemplarze zwierząt, super kolory
zdjęcie z galerii rewelacja. ogromne brawa
+ na razie w pamięci

luzaczek82
11.06.16, 08:27
Przedostatnia wstawka bardzo smakowita:grin:

grisza34
23.06.16, 00:01
i znowu kilka spacerowych zdjęć :smile: dwa wypady ok 4 rano przyniosły mi kilka ładnych kadrów :smile:na takie zdjęcie z Sarną czaiłem się kilka razy, dziki natomiast wyszły mi całkiem niespodziewanie i musiałem improwizować z kadrem :) były 3 ale się spłoszyły. jeden kadr na 1/25s zrobiony z łapy :) widoczki po drodze pstryknięte a dukacik mnie zaskoczył bo pozował jak model. fajnie że wpadacie. pozdr

alnico
23.06.16, 00:24
Fajne zwierzątka, motylek super :)

kon
23.06.16, 14:34
Poranek przyjemny,
Kiedys wpadlem na dziki i przezornie zszedlem im z drogi

Seba
23.06.16, 15:11
dzięki za zaglądanie do wątku. spacer był bardzo fajny ale teraz każdy taki bedzie :smile: zwiedzam powoli dzikie zakątki Puszczy sandomierskiej więc jestem w żywiole :smile: dzisiaj musiałem wstać przed 4 żeby być na miejscu ok 4:30. kilka ładnych kadrów przywiozłem :smile: jeden z wycieczki chyba poniedziałkowej. pozdrawiam Sarny na dróżce świetne, podobają mi się bardzo.

grisza34
26.06.16, 18:25
Fajne zwierzątka, motylek super :)

szukałem Nieparka ale dukacik ładnie pozował :) tak przy okazji trafiłem po raz kolejny na skakuna Strojnisia nadobnego :D drugi sezon w tym samym miejscu. chyba mu się podobaja suche tereny :) pozdr

---------- Post dodany o 18:24 ---------- Poprzedni post był o 18:23 ----------

Poranek przyjemny,
Kiedys wpadlem na dziki i przezornie zszedlem im z drogi

jak nie spotkasz Lochy z warchlakami to raczej są spokojne i płochliwe. gorzej jak młodzieńcy zaczynają sie wydzierać- wtedy nogi za pas :)

---------- Post dodany o 18:25 ---------- Poprzedni post był o 18:24 ----------

Sarny na dróżce świetne, podobają mi się bardzo.[/INDENT]

jest cała baśń na jednym kadrze :)

grisza34
26.06.16, 18:30
kilka kolejnych kadrów z moich przechadzek bardzo wczesnych i klimatycznych :smile: Strawberry moon musiałem zaliczyć więc wieczorem nad Jeziorem Tarnobrzeskim przyczaiłem się dłużej i pstrykłem :smile: pozdr

kon
26.06.16, 18:51
Mila rodzinka plawica sie..

yamada
27.06.16, 09:36
No i zaległości u Ciebie w końcu nadrobione. Bardzo dobrze spędzony czas. Sarenki na leśnej drodze - bajkowe, bardzo mi te zdjęcia się podobają. Do tego dzik :). I oblechy, gąsienica zarąbista, ćma i motylek piękne.

kolba
27.06.16, 18:59
Przedostatnie zdjęcie z przedostatnie wrzuty świetne. Z ostatniej wrzuty drugie bardzo dobre.

Sawa
14.07.16, 11:35
cześć,

ten korytarz ze zwierzyną - zarówno BW jak i w kolorze - bardzo przyjemne. Wielkie Brawa!

grisza34
27.07.16, 00:38
Kon, yamada, kolba, Sawa-dzięki za odwiedziny :smile: koło weekendu będęmiał czasu więcej to poczytam i poatrzę co tam u Was się dzieje :smile: tymczasem kilka kadrów,które wykonałem ostatnio. pozdrawiam

yamada
27.07.16, 06:01
Smakowite te kadry, ale ostatni zachwyca moje oczy. Piękny obrazek.

lisiajamka1
27.07.16, 08:59
Pięknie jest, pierwsze i ostatnie zdjęcie naj :)

kon
27.07.16, 10:35
Slimaczek ladnie sie spieszy..,

alnico
27.07.16, 15:50
dla mnie tak samo :)

gulasz
27.07.16, 16:19

dla mnie tak samo :)

mam tak samo i ja :)
troszeczkę delikatne ziarno mi przeszkadza (w 1 i 3 dostrzegam je najbardziej)

Bodzip
27.07.16, 18:03
W ostatnim co się tak podoba :) widzę na niebie jakieś odbicie - jakby gałęzie i liście drzewa. To było z samochodu ?

yamada
27.07.16, 18:53
Bogdan Ty tak poważnie ;)

Bodzip
27.07.16, 19:03
Bogdan Ty tak poważnie ;)
Jak najbardziej. Myślałem, że też to widzcie. Nic nie brałem :roll:

yamada
27.07.16, 19:11
A gdzie Ty tam niebo w tym ostatnim widzisz? No chyba że o innym zdjęciu gadamy...

Rabbit
27.07.16, 19:22
Jak najbardziej. Myślałem, że też to widzcie. Nic nie brałem :roll:
Bogdan myślę że, są to drzewka w tle za mgłą :)

---------- Post dodany o 19:22 ---------- Poprzedni post był o 19:19 ----------

Kon, yamada, kolba, Sawa-dzięki za odwiedziny :smile: koło weekendu będęmiał czasu więcej to poczytam i poatrzę co tam u Was się dzieje :smile: tymczasem kilka kadrów,które wykonałem ostatnio. pozdrawiam
kadry podobają się jak najbardziej :)

grisza34
31.07.16, 13:15
Żurki słyszałem z odległości około kilometra. Były na polanie między lasami więc klangor podbity na maksa od ścian drzew :) Cieszę się że się podobają bo dużo wysiłku włożyłem w to, zeby ich nie spłoszyć i sfotografować :D

---------- Post dodany o 13:15 ---------- Poprzedni post był o 13:11 ----------

W ostatnim co się tak podoba :) widzę na niebie jakieś odbicie - jakby gałęzie i liście drzewa. To było z samochodu ?

z miejsca gdzie je robiłem chyba jedynie mocniejszymi terenówkami można dojechać :) a ja mam opla astrę :) Leżałem na brzuchu z twarzą w trawie we mgle więc rosa drażniła mnie niemiłosiernie. do tego siata maskująca na plecach. mniej więcej tak to wyglądało :) pozdr

grisza34
11.08.16, 19:51
witam.dzisiaj na szybkiego jeden kadr Drogi Mlecznej :) po żmudnej postprodukcji, godzinnych przemyśleniach i 10 wersjach tego ujęcia myślę, że tutaj nie jest źle. a tymczasem jadę na Perseidy. pozdrawiam

gulasz
11.08.16, 20:25
dla mnie git - ale ja leszcz jestem i totalnie nie ogarniam astrofoto :)
więc większość tych zdjęć mi się podoba :)

udanych łowów :)

yamada
11.08.16, 21:53
Kurde, wkurza mnie tylko a krzywizna, rozumiem, że potrzebna jest szerokość, ale nie trawię tych pokrzywionych zdjęć. Samo niebo cudowne.

grisza34
12.08.16, 11:41
Kurde, wkurza mnie tylko a krzywizna, rozumiem, że potrzebna jest szerokość, ale nie trawię tych pokrzywionych zdjęć. Samo niebo cudowne. może i bym wyprostował ale poszalałem z naświetlaniem. przesadziłem o około 10s i jakbym wyprostował to już prawie star trailsy by wyszły :) pozdr

Farensbach
13.08.16, 11:43
Bardzo ładnie wyszła Ci ta Mleczna Droga. Na dwóch poprzednich seriach porannych też jest na czym oko zawiesić, szkoda że nie numerujesz zdjeć, łatwiej byłoby powyróżniać któreś ze zdjęć.

grisza34
13.08.16, 12:31
Bardzo ładnie wyszła Ci ta Mleczna Droga. Na dwóch poprzednich seriach porannych też jest na czym oko zawiesić, szkoda że nie numerujesz zdjeć, łatwiej byłoby powyróżniać któreś ze zdjęć. sam jestem w szoku że tylko kilka km od 50tyś miasta a tak wyraźna :-)

lisiajamka1
15.08.16, 12:50
Mleczna mniam, mniam :)

grisza34
8.10.16, 19:41
witam serdecznie po dłuższej chwili. właśnie jestem na wyjeździe już kilka chwil. zabrałem ze sobą starą poczciwą e420stkę i 14-42 :) kilka kadrów udało mi się upolować pomiędzy pracą a domem :) może komuś się spodobają :) pozdr

Rysiek_O
8.10.16, 19:54
Interesująca wrzutka. To pierwsze ( z oknem) to loft?

grisza34
8.10.16, 20:06
Interesująca wrzutka. To pierwsze ( z oknem) to loft?

dzięki. nie wiem co to jest loft :) możesz mi przybliżyć co to takiego?

Bodzip
8.10.16, 20:11
Powiem tak, urzekłeś mnie. Dłuuugo miałem E-400 i cieszyłem się pięknymi kolorami jakie generowała jego matryca.
Ze zdjęć zaciekawiło ostatnie - chmura jak grzyb atomowy lub tornado.
Brawo :)

grisza34
8.10.16, 20:17
Powiem tak, urzekłeś mnie. Dłuuugo miałem E-400 i cieszyłem się pięknymi kolorami jakie generowała jego matryca.
Ze zdjęć zaciekawiło ostatnie - chmura jak grzyb atomowy lub tornado.
Brawo :)

Prawdę mówisz :) po przesiadce chwilowej z em10 po kilku kadrach, kolory mnie zszokowały. przy zachodzie czy wschodzie tonacje są przepiękne :) ale nie żebym coś złego mowił na omd :)

Rysiek_O
8.10.16, 20:21
dzięki. nie wiem co to jest loft :) możesz mi przybliżyć co to takiego?

To takie industrialne wnętrze mieszkalne, często powstające z przebudowy hali fabrycznej.

grisza34
8.10.16, 20:23
ooo tak. coś w tym stylu :) to w takim razie to był loft :)

Rabbit
8.10.16, 20:27
bardzo ciekawie wyszły te kolorowe impresje chmur :)

grisza34
8.10.16, 20:41
bardzo ciekawie wyszły te kolorowe impresje chmur :)

dość często tutaj obserwuje takie widoczki a nie zawsze mam aparat w plecaku :) do PL wracam za 3 tyg to może uda mi się coś ciekawego pstryknąć :)

Ola_Olga
8.10.16, 20:51
A napiszesz gdzie to? Lubię Twoje zdjęcia, zawsze oglądam z przyjemnością.

grisza34
8.10.16, 21:01
A napiszesz gdzie to? Lubię Twoje zdjęcia, zawsze oglądam z przyjemnością.

Dziękuję :) dokładnie to Belgia miejscowość Rummen :) Mam kilka kadrów więcej, ale to na później :)

Muminek
9.10.16, 19:47
Ostatnia seria kapitalna, piękne chmury, odważne kolory, brawo!

grisza34
11.10.16, 19:57
Ostatnia seria kapitalna, piękne chmury, odważne kolory, brawo!

Dzięki :) Natura mi sprzyja bo z jednym obiektywem cudów nie narobię ;) ale da się coś wykrzesać :) pozdr

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Tymczasem kilka kadrów z szuflady :) Portret modliszki ( bo bez takiego kadru to nieważne spotkanie ) :) a Bielik znudził się siedzeniem nad wodą i sobie poleciał :) Chmura burzowa nad Jeziorem tarnobrzeskim- trzaskało decybelami strasznie :) i Boskie oko :) Pozdrawiam

Bodzip
11.10.16, 20:03
O, portret przepiękny :)

grisza34
11.10.16, 20:11
O, portret przepiękny :)

chwilkę (z 40 minut ) musiałem czekać na ten wzrok :) chyba samce są mniej ruchliwe i chyba na takiego trafiłem :)pozdr

piasbog
1.11.16, 14:14
Modliszka hipnotyzuje. Supeer

grisza34
21.11.16, 21:16
dwie kilkugodzinne zasiadki w tym sezonie miałem do sprawdzenia co się dzieje przed czatownią i jak bedzie wyglądać sezon zimowy. Muszę powiedzieć, że będzie dobrze :D jakość może nie powalająca bo omd w serwisie i muszę się jak na razie zadowolic e420 ale nie narzekam. pozdr

lisiajamka1
21.11.16, 21:21
Będzie dobrze i jest dobrze - bardzo fajne zdjęcia :)

apz
22.11.16, 00:34
dwie kilkugodzinne zasiadki w tym sezonie miałem do sprawdzenia co się dzieje przed czatownią i jak bedzie wyglądać sezon zimowy. Muszę powiedzieć, że będzie dobrze :D jakość może nie powalająca bo omd w serwisie i muszę się jak na razie zadowolic e420 ale nie narzekam. pozdr

"Ludna" ta Twoja okolica zasiadki, piękny przekrój zwierzyny....

edorka
22.11.16, 10:34
Ja tu nie widzę żadnych dramatów, same sensacje :-)

grisza34
22.11.16, 19:15
Dramaty były w czatowni. Malo się kawką nie udlawilismy bo czekalismy na Myszaka a Bielik przyleciał :-D pozdr

edorka
22.11.16, 19:18
Ktoś już kiedyś opisywał i chyba nawet pokazywał zdjęcia .... budowy czatowni i okołoczatowe gadżety... bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda, jeśli masz jakąś dokumentację chętnie obejrzę i przeczytam choćby mini relację z czatowania :-)