Zobacz pełną wersję : obrazki apezeta
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
365@17 Piękny widok.
Tak od dawna się mi podoba... Mam jeszcze jakieś mglistości z późniejszych godzin tego dnia: 17B i 17C.
Cisza i spokój, lubię to. :mrgreen:
lisiajamka1
14.01.16, 22:38
365@10 z dzisiejszego popołudnia.
Fajnie podświetlone pole :)
365@14 Najlepsze co mi jak dotąd wyszlo z nocnych zdjęć:
Wyszło ciekawie.
365@12. Dolna stacja na Czarnym Groniu w Rzykach. Wieczorne walcowanie przed nocnym jeżdżeniem.
Byłeś szybszy od światła :wink:
Świetne mglistości.
365@18 Nocne fotografowanie....
Podoba mi się. Skąd Ty masz tyle śniegu ?
Podoba mi się. Skąd Ty masz tyle śniegu ?
Jakieś 700 m npm... Napadało.
Jakieś 700 m npm... Napadało.
Hmmm, Lackowa jest na 997 m n.p.m. i jest łyso :grin: Jednak u Was więcej padało.
Śnieg z gwiazdami - miłe dla oka :)
U mnie tez trochę napadało, tylko gwiazd nie widać.
Śnieg z gwiazdami - miłe dla oka :)
U mnie tez trochę napadało, tylko gwiazd nie widać.
Jeszcze jedno- ale inne
Fajny widok na Oriona, ale w dole widać konkurencję. :roll::mrgreen:
Fajny widok na Oriona, ale w dole widać konkurencję. :roll::mrgreen:
Dla Oriona? jck nie świeci tak mocno światłem własnym...by go zaćmić.
Dla Oriona? jck nie świeci tak mocno światłem własnym...by go zaćmić.
165392
A jednak go zaćmiłem choć trochę...
PS Reszta w exif'ie.
Fajne te Wasze nocne focenia.
Pozdrawiam.
Podobają mi się nocne twoje zdjęcia.
365@19 Nocne fotografowanie cd...
Świetne ostatnie zdjęcie.
Kapitalne :) Gdyby tak jeszcze sarenka stała... bajka :mrgreen:
Nie ma szans, stamtąd sarny i jelenie zeszły na dół odkąd w lasy zagląda niewielka wataha wilków. Za to pozostały dziki, wciąż donoszą mi próbki do badania na włośnie....
Ekstra! Widać niedostatek światła też może być doskonałym kreatorem dla zdolnego obserwatora
Bajka to jest gdzie indziej - mam pożyczoną rybkę 1,8 - jasno jest widno i ostro:
Ekstra! Widać niedostatek światła też może być doskonałym kreatorem dla zdolnego obserwatora
Fotografia-rysowanie za pomocą światła...każdą ilość światła można do tego zaprząc ! Ważna jest kreatywność ! :grin:
Fotografia-rysowanie za pomocą światła...każdą ilość światła można do tego zaprząc ! Ważna jest kreatywność ! :grin:
Trudno mówić o niedoborze w światłach drogowych, raczej miałem naddatek do tego zdjęcia. Ale i śnieg narysował scenę, żal byłoby się nie zatrzymać....
lisiajamka1
17.01.16, 14:36
Warto było się zatrzymać :)
365@18 Nocne fotografowanie....
Z nocnych eksperymentów ten kadr zatrzymał mnie na dłużej, tutaj ciekawie pokazałeś niebo, chmury ładnie zagrały podświetlając drzewa.
Bardzo podobają mi się te nocne zdjęcia. Sam próbuję takich strzałów ale gdy tylko mam czas to niebo nie dopisuje i pełno jest chmur. Pytanie, jakich czasów naświetlania używasz?
Bardzo podobają mi się te nocne zdjęcia. Sam próbuję takich strzałów ale gdy tylko mam czas to niebo nie dopisuje i pełno jest chmur. Pytanie, jakich czasów naświetlania używasz?15-25 sekund
Bardzo fajne :)
Bajka to jest gdzie indziej - mam pożyczoną rybkę 1,8 - jasno jest widno i ostro:
Aż się prosi Drogę Mleczną ustrzelić :grin:
Bardzo fajne :)
Aż się prosi Drogę Mleczną ustrzelić :grin:
Też tak uważam, ale to nie tylko ode mnie zalezy. Szkiełko mam do środy... dołaczam prognozę:
i 365@20 - niedzielny rekonesans....
365@21 Trochę gwiazd. chmury, Bielsko-żywiecka łuna i mZd 8mm f1,8@1,8. Proszę klikać do pełnego rozmiaru.
365@21 Trochę gwiazd. chmury, Bielsko-żywiecka łuna i mZd 8mm f1,8@1,8. Proszę klikać do pełnego rozmiaru.
trochę? niezły wysyp Ci się udało złapać w rybim szkiełku, gratki :)
---------- Post dodany o 15:27 ---------- Poprzedni post był o 15:22 ----------
z ostatnich moim zdaniem najlepsze, ładnie światło z samochodu doświetliło drogę
Moc swiatel drogowych... i jest efekt w swietnym kadrze.
nocne z pasem Oriona nad drzewem doskonałe :)
Tak się zastanawiam, dlaczego się wzbraniasz przed fiszką pod fujika?
Ostatnie świetne!
Klikałem do oporu. :mrgreen:
Ekstra, mój ulubiony gwiazdozbiór. :roll::mrgreen:
365@20 - niedzielny rekonesans....Niespecjalnie mnie pociągają gwiazdy (choć nie zarzekam się, że kiedyś nie spróbuję :)) ale zazdroszczę możliwości robienia takich zdjęć jak 365@20
Fajne...E3 nie da chyba rady...:|
Ostatnie bardzo mi się podoba, świetna fota
Tak się zastanawiam, dlaczego się wzbraniasz przed fiszką pod fujika?
Ostatnie świetne!
Nie nie wzbraniam się, nawet sobie zamówiłem... Ale nadal będę rozglądał się za czymś szerszym od 10-ki i rektalinearnym,
Zdecydowanie przekładałbym jasność nad szerokość przy nocnym niebie.
Robisz pojedyncze klatki czy kilka i łączysz w DSS?
z ostatnio wrzucanych 365 podoba mnie się bardzo bardzo :)
19; 20 i 21 - świetne są. (fajna "rybka" jest)
Pozdrawiam.
Zdecydowanie przekładałbym jasność nad szerokość przy nocnym niebie.
Robisz pojedyncze klatki czy kilka i łączysz w DSS? Robi pojedyncze klatki. łączenie jeszcze przede mną, myślę,że po panoramach pionowych Drogi Mlecznej.
Uuuu, podoba mi się!!
Zdjęcie 21 w ojej ocenie najlepsze Twoje zdjęcie krajobrazowo-astro foto. Mnie się bardzo, bardzo podoba.
Zdjęcie 21 w ojej ocenie najlepsze Twoje zdjęcie krajobrazowo-astro foto. Mnie się bardzo, bardzo podoba.
Myślę, że najlepsze będzie 22. Szczęśliwiej ułożone chmury.
Będą kolejne, przede mną jeszcze zmiana aparatu i nauka obróbki materiału z Fuji.
365@22; Też duże.
(...) przede mną jeszcze zmiana aparatu (...)
W drodze na rekonesans. Dzień przed.
165649
To z serii apzeta. Szaro-żólto było. Na niebiesiech. Co do śniegu, każdy go widział. Ale co tam...
165651
Zanim przeszedłem do nowego nabytku Andrzeja, nie przeczę, nie bez mojego udziału - spoziomowałem Sherpa XF1-ką. Tryb SN.
165650
A teraz X-M1 + Samlyang 12/2 DR400%. W #2763 też znajdziecie jeden.
165654165653
Sensownie jest oglądac 1:1 po ściągnięciu. Wszystko w exif'ch.
Może warto byłoby założyć swój wątek ?
...
To z serii apzeta. Szaro-żólto było. Na niebiesiech. Co do śniegu, każdy go widział. Ale co tam...
165651
Zanim przeszedłem do nowego nabytku Andrzeja, nie przeczę, nie bez mojego udziału - spoziomowałem Sherpa XF1-ką. Tryb SN.
165650
165654165653
No i zrobiło się z żółto-szaro-burego kolorowo....
A co do wątka, to od dawna to mówię.
Myślę, że najlepsze będzie 22. Szczęśliwiej ułożone chmury.
Będą kolejne, przede mną jeszcze zmiana aparatu i nauka obróbki materiału z Fuji.
365@22; Też duże.
Super foto.
Pozdrawiam.
fajne te kapsle :lol:
Dużo lepsze niż wszechobecne parasole Tyskiego :)
Dziś wieczorem na mojej ulicy... 365@24
365@23
Dziś wieczorem na mojej ulicy... 365@24
Ciekawe i się podobają.
Ciekawe i się podobają. Dzięki. Z cyklu z drogi złapane wczoraj z południa... 365@25
W drodze na rekonesans. Dzień przed.
Wątek załóż i się zacznij produkować, leniu!!! :-P
Świetnie "wypatrzona" ta droga.
Pozdrawiam.
Prześwietne. Dawno nie widziałem tak dobrego nocnego zdjęcia.
Farensbach
23.01.16, 18:57
Bardzo fajne 365: 16, 19, 21 i 22, zwłaszcza te nocne. Widzę, że Ciebie też wzięło :-)
Bardzo fajne 365: 16, 19, 21 i 22, zwłaszcza te nocne. Widzę, że Ciebie też wzięło :-) Dziękuję - tak też wzięło...
365@26 : 26A; 26B.
Ciekawe ujęcia drogi. No i te nocne zdjęcie podoba mi się :-)
Zachód słońca w mieście... 365@27A i 27B Jak to sie mówi w Zachodniej Galicji na kamieńcu...
Zazdroszczę słoneczka... niestety 40km od Ciebie, słońcu nie udało się przebić. A szkoda, bo chciałem dziś przemóc niemoc fotograficzną...
Zazdroszczę słoneczka... niestety 40km od Ciebie, słońcu nie udało się przebić. A szkoda, bo chciałem dziś przemóc niemoc fotograficzną... Dziś niemocy przebić się nie dało, zdjęcie jest z czwartkowego popołudnia, te z pól zimowych są piątkowe, jeszcze przedpołudniem w sobotę było trochę słonka, ale pracowałem cały poranek i dzionek na swoje fanaberie, potem juz tylko było szaro i ponuro... Nawet rybki z X-emem nie udało sie przestrzelić.
Moja niemoc trwa już trochę... a z rybki na X-ksie będziesz zadowolony.
Ja się przypatruję i podpatruje jak zgrabnie udaje Ci się zamieścić w krjobrazie słupodruty :-) 26A super! Wcześniej też były dobre
Zachód świetny, przyjemnie popatrzeć. :mrgreen:
Od długiego czasu podziwiam Andrzeja, jak z przeciętnych sytuacji fotograficznych wyczarowuje fajne i interesujące kadry.
Masz rację 22 najlepsze. Super zdjęcie.
365@26 : 26A; 26B.26A- Świetny przykład na to, że nie zawsze druty są "przeszkadzajką" :)
26A- Świetny przykład na to, że nie zawsze druty są "przeszkadzajką" :)
Opowiem tak: długo, bardzo długo unikałem ich za pomocą tele, dziś wydaje mi się to za ciasne i próbuję je jakoś oswajać ale są miejsca, gdzie nic nie da sie poradzić.
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=166043&d=1453671418
ale jakby się tak przyjrzeć, to czy one nie wprowadzają do kadru trójpodziału ;) nie oto chodzi :lol:
... są miejsca, gdzie nic nie da sie poradzić...Dlatego napisałem "nie zawsze".
Czasem przy zdjęciach nocnych udaje je ukryć w cieniu. Najczęściej jednak potrafią zepsuć piękny widok.
Dlatego napisałem "nie zawsze".
Czasem przy zdjęciach nocnych udaje je ukryć w cieniu. Najczęściej jednak potrafią zepsuć piękny widok. Albo błyszczą się w świetle lamp psując obraz tym bardziej zwłaszcza w deszczową pogode....
Dzisiejsze z mojej codziennej drogi 365@28
Albo błyszczą się w świetle lamp psując obraz tym bardziej zwłaszcza w deszczową pogode....
Dzisiejsze z mojej codziennej drogi 365@28
Masz oko do tych szachownic z pól :-) Fajnie się prezentuje
Masz oko do tych szachownic z pól :-) Fajnie się prezentuje Dziekuję.
365@28A
Ładna jak to Rysiek nazwał szachownica. Ja bym zrezygnował jedynie z części nieba - wykadrował bym to w proporcjach 3/2. Niebo nic nie wnosi do zdjęcia. .
Ładna jak to Rysiek nazwał szachownica. Ja bym zrezygnował jedynie z części nieba - wykadrował bym to w proporcjach 3/2. Niebo nic nie wnosi do zdjęcia. .
Gotow jestem polemizować - wycięcie nieba do jednej trzeciej obrazu sprawia, że przestaje byc pokazany nastrój pochmurnego ciężkiego dnia z siapiącym drobnym deszczem. Nie zdecydowałem sie również z tego nieba wyciągać więcej a można bo stawało sie ono /niebo/ moim zdanie nazbyt dominujące...
Polemizować wolno zawsze :-) Bliżej mi jest do pomysłu kolby. Ten prawie kwadratowy kadr i podział 50/50 jakoś mi w parze nie idą. Moim zdaniem trzeba z czegoś zrezygnować. Góra albo dół. Myślę, że jednak niebo za mało wnosi do tego obrazka aby obronić Twoją polemikę:wink:
Końcówka mojej prywaty. Ostatnie już obrazki do testu rybki.
Wieliki Wóz i północna strona nieba... 365@29A i 29B.
Pierwsze zdjęcie z ostatniej wrzuty przepiękne.
Natomiast co do mojej uwagi do wcześniejszego zdjęcia, to nie bierz tego jako krytykę. Zdjęcie jest dobre a ja bym je po prostu inaczej widział. Tak to już jest w fotografii, że każdy widzi inaczej ten sam temat. Pozdrawiam i gratuluje pięknych zdjęć gwieździstego nieba.
Pierwsze zdjęcie z ostatniej wrzuty przepiękne.
Natomiast co do mojej uwagi do wcześniejszego zdjęcia, to nie bierz tego jako krytykę. Zdjęcie jest dobre a ja bym je po prostu inaczej widział. Tak to już jest w fotografii, że każdy widzi inaczej ten sam temat. Pozdrawiam i gratuluje pięknych zdjęć gwieździstego nieba.
To są fragmenty do panoramki, więc i kadr podłużny kiedyś sie pojawi, jak czasu stanie.... To był jeden z tych nie tak licznych dni gdy niebo domknęło od góry ten krajobraz swoją fakturą równocześnie zlewając się z nim po lewej stronie deszczem. A krytyka jest przydatna, zawsze.
Z ostatniej wrzutki pierwsza fota miodzio.
Też jestem za pierwszym, ładnie się te chmurki ułożyły:)
Pierwsze z ostatniej wrzutki świetne :-)
365@30 Wspomnienie zimy dziś już tam zostały resztki śniegu...
Swiatelko w tunelu...:-)
Uważaj Kapitanie z takimi, bo Ci wyjedzie z tego tunelu Metro Golden Mayer Wrrrau! :-D
Uważaj Kapitanie z takimi, bo Ci wyjedzie z tego tunelu Metro Golden Mayer Wrrrau! :-D
:mrgreen::mrgreen:
Niedługo napada śniegu po pas i będą piękne plenery do focenia. :mrgreen:
Niedługo napada śniegu po pas i będą piękne plenery do focenia. :mrgreen:
Na razie nie napada, właśnie podało deszczem w południe, w miasteczku było +15 stopni. Wczoraj w nocy w górach +4,5.... Świat zwariował.
365@ 31A i 31B awansem za jutro. Z wczorajszej nocy: Rybka X Samyang-a 8mm 2,8@2,8
Czyli jeden z warunków został spełniony - woda. :mrgreen:
Drugi to mróz, on nadejdzie i przepowiednia się spełni ku uciesze widzów. :mrgreen:
Foty zacne.:mrgreen:
365@32a, 32b, 32c (pomyliłem numerację zdjęć , do czego to doszło....)
Pogoda zwariowała, bazie kwitną, 15 stopni w południe, halny wieje....Zatem dziś wspominki ze styczniowej zimy.
I mini relecja z drogi- przystanek po obiedzie. Sobota 30.01....
365@33A, 33B, 33C
Myślałem, że pozostaniesz już przy fotografii nocnej która Ci bardzo dobrze wychodzi, a tu taka miła odmiana. Przedostatnia wrzuta - zimowa bardzo fajna.
Dla odmiany mglisto: 365@34A i 34B - z cyklu obrazków z drogi....
Muszę przyznać, że bardzo ładnie wkomponowałeś "słupy" w kadr. Fajnie Ci to wychodzi nie po raz pierwszy :-)
Drugie zdjęcie jest fajne, ale jest niestety do przekadrowania. Drzewo przy skraju kadru i fragment orki na dole odwracają wzrok od bardzo fajnego tematu :-)
Muszę przyznać, że bardzo ładnie wkomponowałeś "słupy" w kadr. Fajnie Ci to wychodzi nie po raz pierwszy :-)
Drugie zdjęcie jest fajne, ale jest niestety do przekadrowania. Drzewo przy skraju kadru i fragment orki na dole odwracają wzrok od bardzo fajnego tematu :-)
Ok. Kolejną wersją z tego kadru pokaże w którejś kolejnej wrzutce. Tu zostawiłem przydrożne drzewo, Tam skupię sie na białym domku...
Ciekawa ta energetyczna natura. :roll::mrgreen:
Drugie zdjęcie jest fajne, ale jest niestety do przekadrowania. Drzewo przy skraju kadru i fragment orki na dole odwracają wzrok od bardzo fajnego tematu :-)No i znowu się zgadzamy! :mrgreen:
365@29A. bardzo mi się podoba, niebo ładnie pokazałeś.
...Z wczorajszej nocy: Rybka X Samyang-a 8mm 2,8@2,8
I tutaj 365@ 31A. gwiazdy z tymi rozmytymi chmurami ciekawie się prezentują.
...Zatem dziś wspominki ze styczniowej zimy.
Przyjemna zimowa sceneria, ostatni kadr 365@ 32c. świetny.
365@33A, 33B, 33C
Ostatni kadr wydaje się najciekawszy, ale widziałbym to wężej, bez tych zabudowań i z większą ilością trawy na pierwszym planie.
Linie energetyczne niestety coraz częściej pojawiają się w krajobrazie i trzeba sobie z nimi jakoś radzić. Tutaj 365@ 34A. nawet nieźle się to wkomponowało w kadr.
Pozdrawiam
365@29A. bardzo mi się podoba, niebo ładnie pokazałeś.
I tutaj 365@ 31A. gwiazdy z tymi rozmytymi chmurami ciekawie się prezentują.
Przyjemna zimowa sceneria, ostatni kadr 365@ 32c. świetny.
Ostatni kadr wydaje się najciekawszy, ale widziałbym to wężej, bez tych zabudowań i z większą ilością trawy na pierwszym planie.
Linie energetyczne niestety coraz częściej pojawiają się w krajobrazie i trzeba sobie z nimi jakoś radzić. Tutaj 365@ 34A. nawet nieźle się to wkomponowało w kadr.
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo. Przydrożna kapliczka... 365@35
I 365@36 i 36A z cyklu obrazki drogi (dwa różne podejścia do tego samego pliku):
30; 32B i 35 - świetne.
Pozdrawiam.
Podobają mi się Twoje zdjęcia. Z ostatnich 36 bardziej.
365@33A, 33B, 33C
Druga i trzecia swietne.
Grudniowe wspominki - Poranek nad Doliną Skawy. 365@37
lisiajamka1
4.02.16, 13:22
Poobiedni przystanek i przydrożną kapliczkę wyróżniłbym najbardziej z ostatnich zdjęć :)
Ładny poranek, podoba się ten spokój. :mrgreen:
Zawiesiłem się na przydrożnej kapliczce...nic pomodlę się:grin:
Kapliczka ładnie niebem przyprawiona :)Ostatnie też bardzo fajne
Dziękuję za słowa i wizyty.
Kolejna nocna kapliczka na dróg rozstaju. O dziwo bez lamp i drutów.... 365@38
Ciekawe chmury i światło bijące za zabudowań. Trochę tajemnicze. :mrgreen:
Ciekawe chmury i światło bijące za zabudowań. Trochę tajemnicze. :mrgreen:
Mnie się podoba. Ciekawe tylko kiedy apz śpi ? :mrgreen:
To z kapliczką też misię :)
Pozdrawiam.
Mnie się podoba. Ciekawe tylko kiedy apz śpi ? :mrgreen:
On już swoje odespał w dzień. :shock::mrgreen:
Chmurki i swiatelko kapitalne.
Świeżutkie, prosto z karty 365@39
Śnieg? U Was śnieg jest? :shock:
Świetne z tym ognistym piorunem. :mrgreen:
Po kolei
35 - bardzo przyjemne -choć kadrowanie do końca mi nie leży - nie wiem co do końca mnie tu drażni
37 - góra trochę rozwaliła kadr - lewy górny róg dla mnie skopany ja bym go wywaliła
38 - bardzo przyjemne - używałeś filtra ND do chmur - choć jak piszesz że to noc to pewnie kwestia długiego naświetlania ???
edit - sprawdziłam i godzinę i czas naświetlaia - bardzo ładnie wyszło :)
39 - dobrze żeś na poboczu był - bo by Cię rozjechało - dobre ;)
Śnieg? U Was śnieg jest? :shock:Posypało trochę w nocy, w dzień było tyle: 365@40
Fajowe te dwie "ostatnie" foto.
Pozdrawiam.
Posypało trochę w nocy, w dzień było tyle: 365@40
To nie wygląda jak sroga zima. :mrgreen:
Ale kadr fajny. :mrgreen:
To nie wygląda jak sroga zima. :mrgreen:
Ale kadr fajny. :mrgreen:
Tak dziwnie jest - tyle go było pod nogami:
Jeszcze jedno "drogowe tym razem z wierzbami: 365@41
Jeszcze jedno "drogowe tym razem z wierzbami: 365@41
Wybornie! Czym tak doświetliłeś plan zdjęciowy?
Wybornie! Czym tak doświetliłeś plan zdjęciowy? Samochodem...
Podoba mi się kadr. Szkoda, że zza szyby :)
Samochodem...
Dziękuje. Nadzwyczaj równomierne wydaje się to światło. Już Petereq prezentował coś podobnego. Muszę spróbować !
Podoba mi się kadr. Szkoda, że zza szyby :)Nie jest zza szyby. Jest z "koło lewego koła".... Z czego wniosłeś , że zza szyby?
Nie jest zza szyby. Jest z "koło lewego koła".... Z czego wniosłeś , że zza szyby?
Ja w swoim wątku (naśladując Ciebie) wrzuciłem jedną fotkę "z drogi" z informacją, iż tyłka z samochodu nie ruszałem. Być może Rysiu ten mój wpis skojarzył. :)
BTW
Masz naprawdę mocne drogowe. :)
Nie jest zza szyby. Jest z "koło lewego koła".... Z czego wniosłeś , że zza szyby?Wydało mi się za bardzo "z prawej" niż "koło lewego koła".
Poza tym, coś mi degraduje obraz. Myślałem, że to szyba. Może to efekt zbyt mocnego odszumiania?
Nie wiem :roll:
365@42, nocne podczas halnego.
zdjęcia 37 i 38 są w moim guście. Ładnie pokazałeś też linie wysokiego napięcia.
w ostatnim góra ładna - ale IMO za dużo ciemnego na dole
lisiajamka1
8.02.16, 14:26
365@42, nocne podczas halnego.
Orion w całej krasie - świetnie wyszło :)
w ostatnim góra ładna - ale IMO za dużo ciemnego na dole
Mam zdjęcie do dołu, ale poskładanie może być przez podmuchy bardzo trudne.
drugie podejście lepsze, choć i pierwsze całkiem ciekawe :)
365@43. Inne podejście.
No, no... jak widzę ćwiczysz ostro, a i efekty miłe dla oka.
No, no... jak widzę ćwiczysz ostro, a i efekty miłe dla oka.
Też tak uważam. Podoba mi się i żadnego nie będą teraz wyróżniał....
Tylko, według mnie niektóre przedstawiają "zbyt natrętnie tzw. ogólne widoki"
Ale to tylko ja, a sam to czasem popełniam oczarowany zastanym widokiem:wink:
Fajne nocne krajobrazy,ale w mam jedną uwagę, za bardzo dominuje niebieski. Jeśli spojrzymy na nocne niebo to przecież gwiazdy nie są niebieskie, a na pewno nie wszystkie. Rzuca się to w oczy zwłaszcza przy tej wcześniejszej fotce.
"Inne podejście" i z wierzbami misię.
Pozdrawiam.
Fajne nocne krajobrazy,ale w mam jedną uwagę, za bardzo dominuje niebieski. Jeśli spojrzymy na nocne niebo to przecież gwiazdy nie są niebieskie, a na pewno nie wszystkie. Rzuca się to w oczy zwłaszcza przy tej wcześniejszej fotce.
Dziękuję za wizyty i słowa. Dziś wiosna w Gorzeniu. 365@44
niestety w halnym wietrze i trochę się ruszało.
Co do niebieskiego - ja niebo widzę w szarościach chmury w pomarańczach a gwiazdy w niebieskościach, bialym i różach. A gwiazdki na granacie dobrze kontrastują.
Wiosna zimą, bo jak nazwać taka anomalię. Podoba mi się bardzo fota..
podoba się to ostatnie - bardzo ciekawie bokeh wyszedł :)
czym robiłeś bo w exifie się nie odłożył obiektyw ??
Ostatnie świetne plastycznie wyszło.Podoba mi się.
czym robiłeś bo w exifie się nie odłożył obiektyw ?? Rubinarem 300/4,5 chyba... Tym jaśniejszym.
i bonusik - stara kaplicza w nieuporzadkowanym otoczeniu:
Przedostanie bardzo ładne.
365@45 Obrazek z drogi...
czym robiłeś bo w exifie się nie odłożył obiektyw ??
Prawda ? Wygląda jakby w tle twarze były. Podoba się :)
Prawda ? Wygląda jakby w tle twarze były. Podoba się :) Z jego (obiektywu) pomocą padały wysokie nagrody na konkursach fotografii przyrodniczej. Na razie uczę sie go używać.
... u mnie też leszczyna kwitnie, ale czerwona. (fajna fotka)
Pozdrawiam.
Z jego (obiektywu) pomocą padały wysokie nagrody na konkursach fotografii przyrodniczej. Na razie uczę sie go używać.
ucz ucz - bo jak widac warto - mega fajnie maluje :)
ucz ucz - bo jak widac warto - mega fajnie maluje :) Prawda, ma potencjał...
Dziś po południu zaczęło padać... Jak zwykle - obrazki z drogi... 365@ 46A, B i C
A mówiłem, że jeszcze śnieg popada, fajne. :mrgreen:
Prawda, ma potencjał...
Dziś po południu zaczęło padać... Jak zwykle - obrazki z drogi... 365@ 46A, B i C
Fotki fajne...a drogi ? Ze zdjęcia na zdjęcie co raz gorsze :-)
A mówiłem, że jeszcze śnieg popada, fajne. :mrgreen: Pewnie z parę jeszcze razy i trzeba się spieszyć by go móc pofocić tak szybko topnieje...
365@47 - Dzisiejsze południowe z mojej drogi...
Pewnie z parę jeszcze razy i trzeba się spieszyć by go móc pofocić tak szybko topnieje...
365@47 - Dzisiejsze południowe z mojej drogi...
Piękne, Panie, piękne. :mrgreen:
365@47 bardzo dobry kadr. Masz może go w kolorze?
365@47 bardzo dobry kadr. Masz może go w kolorze?
A proszę bardzo:
Mimo, że lubię BW to w tym przypadku wybieram kolor!
Dziś już tak ładnie nie było i padał deszcz: 365@48A i B
Dziś już tak ładnie nie było i padał deszcz ...I tak masz lepiej niż ja.
Trochę śniegu (tyle co na tych zdjęciach) widziałem jakieś 3 godziny tej zimy :(
@48B, nigdy nie tolerowałem elementów odwracających uwagę na brzegu kadru. Do teraz :-)
@48B, nigdy nie tolerowałem elementów odwracających uwagę na brzegu kadru. Do teraz :-) Ano własnie, też sie zastanawiałem czy warto go wyprowadzać... I wyszło ,że nie warto.
... I wyszło ,że nie warto.
Właśnie warto! Ten znak bardzo mi się tutaj podoba. Chyba źle się zrozumieliśmy.
Właśnie warto! Ten znak bardzo mi się tutaj podoba. Chyba źle się zrozumieliśmy. Rozumiemy się tak samo. Wyszło, by zostawić tak gdzie jest. Jedyny naprawdę kolorowy element obrazu zachęcający do zaglądnięcia co jest pod spodem kadru, czy za jego krawędzią.
... czy za jego krawędzią. Albo następną górką :-)
Albo następną górką :-)
no to mam kawałek jeszcze - 365@49
I nocny spacer po parku 365@50 A,B i C
365@50 A najbardziej mi się podoba, robione chyba z kociej perspektywy (z dachu?) :)
365@50 A najbardziej mi się podoba, robione chyba z kociej perspektywy (z dachu?) :)
Znad głowy.
Nocna są fajne. Podobają się :)
Coś dla Bogdana- takie kwiatuszki wciąż bywają w niezłym stanie... 365@51. I trzy deszczowe fotki z drogi....
Coś dla Bogdana- takie kwiatuszki wciąż bywają w niezłym stanie... 365@51. I trzy deszczowe fotki z drogi....
Znaczy się, te wstążeczki pokazują mu drogę do domu ??? :shock::shock::shock::mrgreen:
Coś dla Bogdana- takie kwiatuszki wciąż bywają w niezłym stanie... 365@51. (...)
Ale jest ich coraz mniej...
Ale jest ich coraz mniej... Ale popatrz z jakiego szerokiego pnia były cięte te ściany....
Ale popatrz z jakiego szerokiego pnia były cięte te ściany....
Rodzinny dom mojego ojca, zbudowany był z pełnych bali... izolacja termiczna nie do pobicia nawet dla obecnych materiałów budowlanych.
Ale fajna chałupka :) Moja babka miała podobną, z bali i zawsze była bielona. Dziadek na wiosnę to i drzewa w sadzie i chałupę malował.
A te fladry Heńku, to pewnie prymicje...
Coś dla Bogdana- takie kwiatuszki wciąż bywają w niezłym stanie... 365@51. I trzy deszczowe fotki z drogi....Na dwóch środkowych fotkach widzę ofladrowaną ulicę-czyżby tam były wilki?
Znaczy się, te wstążeczki pokazują mu drogę do domu ??? :shock::shock::shock::mrgreen:
Biskup przejezdzal, wiec pozostalo... :mrgreen:
Pierwsza fota super.
Biskup przejezdzal, wiec pozostalo... :mrgreen:
Pierwsza fota super.
Ja to się nieraz zastanawiam, czemu biskupowi drogę pokazują ? :roll: Jakby nie wiedział. I jeszcze na miejsce furą dowiozą :mrgreen:
Ja to się nieraz zastanawiam, czemu biskupowi drogę pokazują ? :roll: Jakby nie wiedział. I jeszcze na miejsce furą dowiozą :mrgreen:
To dla owieczek... muszą wiedzieć, gdzie się ustawić. :mrgreen:
http://www.parafia-wieprz.pl/articles.php?article_id=261 To śa uroczystości kościelne.
Z moich młodych lat nie pamiętam by obrazowi wyznaczano drogę flarami na sznurkach i zniczami palącymi sie po zachodzie słońca przez połowę nocy...
365@52 Zimowe wspominki.... Z cyklu Rzeczypospolita Druciana i Brzydota Codzienna
365@53 Ostatnie dni pewnego budynku... I po myśleć, ze w poprzednią zimę był jeszcze zamieszkany.
365@53 Budynek do rozbiórki jjest zdecydowanie ładniejszy od sąsiadujących z nim.:grin:
365@54. Obrazek stawowy...
47 i "stawowy" podoba mi się.
Pozdrawiam.
365@55 Trzecia zima tej wiosny, podobno nie ma jej być już w niedzielę. I Bonusik...
365@55 Trzecia zima tej wiosny, podobno nie ma jej być już w niedzielę.
Wczorajsze opady białego g... nawet powitałem z radością... ;)
Wczorajsze opady białego g... nawet powitałem z radością... ;) Osobiście wolę deszcz w takiej właśnie postaci...
Osobiście wolę deszcz w takiej właśnie postaci...Nie rozumiem :|
U mnie od kilku dni pasa deszcz, dzisiaj leje od rana. Zima była u mnie kilkanaście dni temu. Jakieś dwie godziny :(
A Tobie się śnieg nie podoba? :roll:
Nie rozumiem :|
U mnie od kilku dni pasa deszcz, dzisiaj leje od rana. Zima była u mnie kilkanaście dni temu. Jakieś dwie godziny :(
A Tobie się śnieg nie podoba? :roll:Mając do wyboru deszcz ze śniegiem i deszcz wolę sam śnieg. To już teraz wiem, że to od Ciebie nam tu nawiało a ten deszcz jest jeszcze w drodze...
A to poranne wyniki tego padania: plan ogólny i szczegóły. 365@56; 56A;56B Śniegiem malowane...
Zima w pelni, tylko ze mokra, wiec sie lepi snieg wszedzie.
A to poranne wyniki tego padania...Ostatnio widziałem tyle tego białego, jakieś 3 lata temu :roll:
Dziękuję, trochę zimy tej zimy przyjemnie pooglądać choć na zdjęciach. :roll::mrgreen:
Wczorajsze opady białego g... nawet powitałem z radością... ;)
U kogo sypie to sypie. U mnie wczoraj sucho jak pieprz, łysy świecił cudownie. A dziś rano leje obrzydliwie.
Z drugiej strony wody trzeba !!! bo zapora Klimkówka sucha jest.
(...) Z drugiej strony wody trzeba !!! bo zapora Klimkówka sucha jest.
Prawda, prawda, prawda.
U kogo sypie to sypie. U mnie wczoraj sucho jak pieprz, łysy świecił cudownie. A dziś rano leje obrzydliwie.
Z drugiej strony wody trzeba !!! bo zapora Klimkówka sucha jest.
Już wszystko wrósilo do normy od nocy pada, Wiatr nad doliną od żachodu przepędza pełne deszczu chmury, gubić go trochę po drodze, a od wiczora za oknami wyje. Przejeżdżałem dziś przez Wieprzówkę i Sołe, właśnie straciły status kamieńca, korzyta wypełniły się wodą. Po zimie pozostały na górach tylko ślady.
365@57; 57A i B. Stan z dzisiejszego popołudnia.
Wybaczcie. Za sprawą pomysłów Hadesa taki nieustający DitL z wątka się mi robi...
Odświeżyły się oziminy... - z okolic południa 22-go... Kolejny zimowy epizod ogłaszam za zakończony.
365@58
przyjemnie sielsko i anielsko na tym ostatnim :)
piekne tereny
(...) Wybaczcie. Za sprawą pomysłów Hadesa taki nieustający DitL z wątka się mi robi...
Co mamy wybaczyć? Wrzucasz foty i chwała Ci za to!
Odświeżyły się oziminy... - z okolic południa 22-go... Kolejny zimowy epizod ogłaszam za zakończony.
He, he... przedwcześnie postawiłeś krzyżyk. :)
Wybaczcie. Za sprawą pomysłów Hadesa taki nieustający DitL z wątka się mi robi...
pomysł hadesa zacny szkoda że wykonanie słabe..
U Ciebie za to w dobrą stronę idzie ów pomysł - mam nadzieję, że dociągniesz do końca ten grajdołek pt. 365 ;)
powodzenia - będę śledzić
Co mamy wybaczyć? Wrzucasz foty i chwała Ci za to!
zaiste!
Nie ma co wybaczać, chętnie tutaj zaglądam.
365@58
Bardzo przyjemny kadr, a zima jeszcze się nie skończyła:wink:, sypie i sypie...
Pozdrawiam
...
Bardzo przyjemny kadr, a zima jeszcze się nie skończyła:wink:, sypie i sypie...
Pozdrawiam Dziękuję.
Dziś przerywnik z zasobów
365@59 Kolory orientu.Z niegdysiejszej wyprawy do Afryki. Niech przez chwilę stanie sie kolorowo...
ładna, kolorowa zastawa obiadowa, a na kolejnym coś do obiadu :)
365@59 Kolory orientu.Z niegdysiejszej wyprawy do Afryki. Niech przez chwilę stanie sie kolorowo...
... i kolorem nie pogardzę. Zapach orientu poczułem.
Rodosc kulinarna.. Miałem dać zimowe, ale cóż poczeka, puszczę z rybnego targu....
puszczę z rybnego targu....
Samo zdrowie..
Fajne kolorowe skorupy... ciekawy jestem co w tych workach jest?
365@60
Obiecany Targ Rybny w Essaouira vel Al Sawira i kram warzywny gdzieś po drodze, nie pamiętam gdzie.
365@60
(...) Essaouira (...)
Winter is coming...
Krewetki z targu rybnego i pierwsze trzy z poprzedniej wrzutki misię.
Pozdrówka.
Winter is coming...
Pozwolę sobie na wytłumaczenie, skąd ten mój wpis. "Gra o Tron", pewnie każdemu z Was obiło się o uszy... cześć scen tego serialu kręcono waśnie w Essaouira.
... w Essaouira. Nie wiedziałem.... To takie marokańskie "niemarokańskie" miasto. Stare wyburzono i przebudowano wg. Francuza. Gdzie jest Twój kosmaty mur? Chętnie bo pomęczę na IR latem.... Ma fantastyczną fakturę.
lisiajamka1
25.02.16, 18:38
Pozwolę sobie na wytłumaczenie, skąd ten mój wpis. "Gra o Tron", pewnie każdemu z Was obiło się o uszy... cześć scen tego serialu kręcono waśnie w Essaouira.
W 1952 r Orson Welles w Essaouirze (Skala de la Ville) kręcił sceny do filmu "Otello"
Afrykańskie kadry mogę oglądać w każdych ilościach, zwłaszcza uliczne i straganowe.
Pozdrawiam
Afrykańskie kadry mogę oglądać w każdych ilościach, zwłaszcza uliczne i straganowe.
Pozdrawiam
Dziękuję.
365@61
Wspominki - zrobione w czerwcu 2015r. To już tylko 3 miesiące do takich plenerów w tym dokończenie tej dziwnej zimy 2015/16. I dwa miesiące do kolejnej majowej Grecji....
Podoba mi się drugie z 365@61. Może inaczej obrobiłbym, ale zauważone doskonale.
365@62 Wczorajsze wczesne popołudnie:
Andrzeju, tak trochę między te górki w tle proszę. Takie fajne są, ile tam cudownych obrazków można znaleźć :)
Andrzejowi można pozazdrościć widoków...
Andrzeju, tak trochę między te górki w tle proszę. Takie fajne są, ile tam cudownych obrazków można znaleźć :)
Znaleść można ale musza być równocześnie czas i światło i chęci... Każde z osobna łatwo znaleść, cięzko je jakoś skoordynować..Dziś na przykład skończyło się już światło. Zostają mi najczęściej obrazki z drogi...
Kwadraty, prostokaty i gorki wraz z chmurkami... podoba mi sie.
Kwadraty, prostokaty i gorki wraz z chmurkami... podoba mi sie.Dziękuję za odwiedziny.
365@63 Zachód słońca pod Ceutą w lutym 2015r.
Kwadraty, prostokaty i gorki wraz z chmurkami... podoba mi sie.
Jak najbardziej.
(...) 365@63 Zachód słońca pod Ceutą w lutym 2015r.
Ciekawa kolorystyka.
Ciekawa kolorystyka. Raczej ciekawy moment....
Kolejny nocny wczorajszy obrazek 365@64. "Ledowa" łuna księżycowa i "sodowe" światło odbite znad Żywca....
Farensbach
28.02.16, 11:53
63 i 64 bardzo fajne. Chmury na drugim 61 też imponujące :-)
Ładnie ostatnie wyszło, szcezgólnie niebo robi wrazenie :)
lisiajamka1
28.02.16, 13:56
Raczej ciekawy moment....
Kolejny nocny wczorajszy obrazek 365@64. "Ledowa" łuna księżycowa i "sodowe" światło odbite znad Żywca....
Klimatyczne, bardzo fajne zdjęcie.
64 świetna. Pierwsza myśl, która się rzuca to klimat Bożego Narodzenia. Piękna fota.
Krajobraz z łuną ekstra. :mrgreen:
Klimatyczne, bardzo fajne zdjęcie. Ciesze się ,że się podoba.
365@65 Kapliczka...
W tej ciemno-wieczorowej sepii czerwień kapliczki ekstra. :roll::grin:
64 bardzo fajnie wyszło to połączenie innych źródeł światła :)
64 bardzo fajnie wyszło to połączenie innych źródeł światła :)
Faktycznie. Na miniaturce myślałem, że to przejazd kolejowy :-P
Podoba się.
365@66
A. Trochę przypadkiem trafiłem na Główny Dworzec w Krakowie dziś rano... Obrazki z drogi.
B. Chciałem się napić kawy w McDonald, ale mieli dla mnie tylko napis.
C. Fajny jest ten nowy mostek nad ekspresówką...
C. Fajny jest ten nowy mostek nad ekspresówką...
We mgle urokliwie wyglada.
Dziękuję za odwiedziny.
365@63 Zachód słońca pod Ceutą w lutym 2015r.
Ma klimacik to foto - oj ma.
Pozdrawiam.
Zdjęcie z przedostatniej wrzuty bardzo mi się podoba.