Zobacz pełną wersję : Moje zwidy i herezje...
Dlaczego ? - zespół masz fajny, dziewczyny śliczne - nic tylko focić.
Zespół jest mocno dynamiczny i w sumie nigdy nie wiadomo co się urodzi :)
T.
... I tak mało osób do mojego wątku zagląda...
T.
Zagląda, zagląda :-)
Chociaż i tak nie przebijesz wątku "co sobie kupiłeś" lub "co Cię wkurzyło" :-D :-D :-D
Nie wiem czy jest sens ;-)
T.
Nie marudź tylko daj 399 do galerii :grin: Mi się Twoje zdjęcia podobają. Większość:wink:
widać tu dużą dbałość o szczegóły, już samo to robi wrażenie. szczególnie podoba mi się sposób oddania kolorów na Twoich zdjęciach. świetne!
Taka tam klasyczna sesyjka bez udziwnień. Udało mi się wykorzystać okres chwilowego ocieplenia na zewnątrz.
Modelka: Paulina.
402.
84162
403.
84163
404.
84161
405.
84164
406.
84160
Pozdrawiam
Thomasso
Jeśli bez udziwnień, to mam pytanie: modelka tak na codzień chodzi z blurem na twarzy? ;)
No może na nr 2 za bardzo warstwą korygującą przykryłem. Ale pozostałe poza naprawdę lekkim czyszczeniem niewiele robiłem - jak młoda modelka i ma dobry, porządny makijaż to tak samo z siebie będzie wyglądało. Na obrazkach 1660x1200 widać strukturę skóry bardzo dobrze i nie ma wrażenie "blura", nie poradze, że po zmniejszeniu wszystko się zlewa.
T.
Ja czasem nawet dodaję trochę szumu jak modelka jest za gładka na małym zdjęciu :D 2 zdecydowanie przesadzona
Ja tam nie jestem znawca..., ale modelka i foty fajne.
Taka tam klasyczna sesyjka bez udziwnień. Udało mi się wykorzystać okres chwilowego ocieplenia na zewnątrz.
Modelka: Paulina.
Pozdrawiam
Thomasso
Nie podoba się mi takie głębokie spojrzenie ukierunkowane w głab krzemu aż do styków matrycy, wolałbym modelkę zajętą sobą lub jej myślami i tylko podglądnietą.
Nie podoba się mi takie głębokie spojrzenie ukierunkowane w głab krzemu aż do styków matrycy, wolałbym modelkę zajętą sobą lub jej myślami i tylko podglądnietą.
Znajdą się i "podglądnięte" kadry ;-) Tylko dajcie mi "chwilkę".
T.
Reedmooley
20.03.13, 18:40
Aż ciężko się oderwać od tych oczu-wwiercają się w widza:) Dobra robota:)Modelka śliczna:)
Aż ciężko się oderwać od tych oczu-wwiercają się w widza:) Dobra robota:)Modelka śliczna:)
Hehe.. no i tak to właśnie jest. Jeden by chciał, żeby podglądane, ukradkie, nie wprost. Innemu znów sie tak podoba. :)
Dzieki za rzut oka i komenty.
Thomasso
majeczek78
21.03.13, 17:58
Ostatnie podobają się.
ja na takich fotach się ani nie znam ani to nie do końca moje klimaty
ale dziewczyna piękne oczy ma - i nie da się ukryć
aczkolwiek tak jak apz wolę takie "z ukrycia" foty tego typu jak już mi wolno pomarudzić :)
a skoro będą to nic tylko czekać :)
Potrzebuję pomocy w wyborze obróbki foty. Zrobiłem 3 wersje. W zasadzie każda mi pasuje i nie mogę się zdecydować, którą wybrać.
Poniżej przeglądówki - tylko obróbka kolorystyczno-tonalna czy jak to tam nazwać. Napiszcie, która wersja się komu podoba :)
Tylko nie podawajcie swoich interpretacji bo... nie o to chodzi.
Pliss help :)
Kolejno - wersja A, B, C.
894288942989427
Pozdrawiam
Thomasso
Potrzebuję pomocy w wyborze obróbki foty.
Pod jakim katem robiona fota,jaki cel?? Wtedy mozna radzic.Najbardziej technicznie zblizona do prawidlowej obrobki jest pierwsza.
Pod jakim katem robiona fota,jaki cel?? Wtedy mozna radzic.Najbardziej technicznie zblizona do prawidlowej obrobki jest pierwsza.
Cel? :) Dla zabawy. Jak zwykle. Poniżej zapodaję pierwszą obrobioną TAK JAK MIAŁA BYĆ. Tylko torche warunki oświetleniow mi się później zmieniły w innym miejscu no i nie moge utrafić w podobną obróbkę.. więc stwierdziłem, że ta kolejna będzie inaczej. Poza tym chciałem zrobić taką sonde co do oczeiwań i estetyki forumowiczów ;-)
407.
89548
Pozdrawiam
Tomek
Cel? :) Dla zabawy. Jak zwykle. Poniżej zapodaję pierwszą obrobioną TAK JAK MIAŁA BYĆ. Tylko torche warunki oświetleniow mi się później zmieniły w innym miejscu no i nie moge utrafić w podobną obróbkę.. więc stwierdziłem, że ta kolejna będzie inaczej. Poza tym chciałem zrobić taką sonde co do oczeiwań i estetyki forumowiczów ;-)
407.
89548
Pozdrawiam
Tomek
To moze pokombinuj z temperatura(ja bym oziebil)bialka oczu doprowadzil do takiej bardziej neutralnej szarosci.Pozniej poglebil troche czern(mozna np kontrastem lub selektywnym)Na koniec troche opcja dopasuj kolor(intensywnosc,luminacja i z fajeczka w okienku bym zmiamy podpatrywal.
Moze by sie bardziej upodobnilo do ostatniego pokazanego(bardzo dobre MZ)Najlepsze ze wszystkich.O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
No jest przecie89564
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
No właśnie. Światło diametralnie inne. Pora późniejsza, słońce już niżej było, kolor inny, podświetla z tyłu, myślałem żby zrobić obróbkę też inaczej by wykorzystać i uwypuklić to tylne światło. No jakoś ogarne może :)
Dzięki za sugestie.
T.
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408.
105970
409.
105971
410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
105969 105968
412 i 413.
105967 105966
414.
105965
415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
105964
416 i 417.
105963105962
418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
105961
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408. 409. 410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
412 i 413. 414. 415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
416 i 417. 418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
Fajna, przyjemna seria, tylko Weź raz kurde pobaw się mnogością planów, głębią kadru.
Ile można tak płytko?? Co Mr.Ti?
Ja się pytam: Ile można?? :grin:
P.S.
412.
Ciekawa wrzutka.Podoba mi sie :-)
Decjusza uwielbiam - jakiś taki sentyment pozostał mi do tego miejsca :)
co do fot przyjemne
ale w 409 te ucięte nogi mi przeszkadzają i to bardzo albo cięła bym wyżej albo wcale
bardzo miłe dla oka przedostatnie 417 - tylko odnoszę wrażenie że za bardzo wygładziłeś twarz...
Często jestem tam na spacerze z dzieciakiem ;).
Jak co roku poszedłem na nocny spacer przedwigilijny po starym mieście.
Parę strzałów -długie czasy, statyw, składanie pseudo HDR ;-)
419.
106691
420.
106692
421.
106693
422.
106694
423.
106695
424.
106696
425.
106697
No i.. wesołych Świąt przy okazji wszystkim forumowiczom!!! :)
Thomasso
Pusty Kraków to widok niespotykany. Ładne zdjęcia zrobiłeś . Świątecznie pozdrawiam :)
Jak widac warto spacerowac tuz przed Wigilia.
Ładne to Twoje świąteczne miasto.
Wesołych Świąt!
AP.
O ironio (teraz widzę), że na tych zdjęciach to prawie brak świątecznych akcentów. :)
T.
O ironio (teraz widzę), że na tych zdjęciach to prawie brak świątecznych akcentów. :)
T.
E tam brak akcentow.Cieplo pokazales, cieplo i spokojnie.Czyz wiecej trzeba.
E tam brak akcentow.Cieplo pokazales, cieplo i spokojnie.Czyz wiecej trzeba.
:wink:
O na jednym jest choinka jak się patrzy, światełka ma... :)
T.
Taki kadr popełniony zabawowo ostatnimi czasy (wczoraj znaczy się) i 3 rodzaje obróbki.
Który Wam się podoba najbardziej??? :)
426.
108048
427.
108049
428.
108050
Thomasso
dr_feelgood
14.01.14, 15:31
dla mnie 428, taka wypadkowa, wysmakowana barwnie. dżizas jakie rzęsy :D
Taki kadr popełniony zabawowo ostatnimi czasy (wczoraj znaczy się) i 3 rodzaje obróbki.
426.427.428.
Thomasso
Powinienem ten post zignorować bo mam nieodparte jak podatki wrażenie że Robisz mi to na złość. :twisted:
Ale ponieważ mam wielce szlachetną naturę, nie zignoruję jedno planowej foty.
426. w wersji dark.
Pokażesz?
dla mnie 428, taka wypadkowa, wysmakowana barwnie. dżizas jakie rzęsy :D
426 - tak wyszło z RAWa (zrobione w ACR) z niewielkimi kosmetycznymi poprawkami w PS
427 - wersja dark innej osoby
428 - moja wypadkowa ostatecznie doszlifowana w PS.
Saboor - jak chcesz to prosze możesz zapodać wersje DARK :)
T.
426 - tak wyszło z RAWa (zrobione w ACR) z niewielkimi kosmetycznymi poprawkami w PS
427 - wersja dark innej osoby
428 - moja wypadkowa ostatecznie doszlifowana w PS.
Saboor - jak chcesz to prosze możesz zapodać wersje DARK :)
T.
Nie. Twoja kobitka, twoja heretycka wizja, rób.
A zresztą noo dobra.
Te wątki są po to, żeby można było się poznęcać. Zapraszam :)
T.
Te wątki są po to, żeby można było się poznęcać. Zapraszam :)
T.
Wiem, że Jesteś z grona TKPGwP
raki więc o:
108051
Thomasso
Zaden.Jedno nie pasuje do drugiego.Jaki sens moze miec zabawa jak tak sie dziewczyne przystraja i wyprowadza miedzy chaszcze.Gdyby jeszcze ucharakteryzowac na Jagne z Chlopow,albo w tle makiete wislostrady.
PS.Te rzesy to z dwoch kompletow??Czy wyszlo jak wyszlo.
Zaden.Jedno nie pasuje do drugiego.Jaki sens moze miec zabawa jak tak sie dziewczyne przystraja i wyprowadza miedzy chaszcze.Gdyby jeszcze ucharakteryzowac na Jagne z Chlopow,albo w tle makiete wislostrady.
PS.Te rzesy to z dwoch kompletow??Czy wyszlo jak wyszlo.
To było inspirą jaką robione. Dej pokój inspiry nie znasz?
To było inspirą jaką robione. Dej pokój inspiry nie znasz?
Znam,ale ja jestem taki juz dziwny facet ,ze mijajac szambo nie wale w spodnie,bo zainspirowalem sie zapachem.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ps.Z innym tlem w innym otoczeniu takie zabawy cos moga wnosic.
dr_feelgood
14.01.14, 17:07
Znam,ale ja jestem taki juz dziwny facet ,ze mijajac szambo nie wale w spodnie,bo zainspirowalem sie zapachem.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:Duuuu dobre musze zapamiętać.
a propos tła własnie dumałem co by w tło wstawić, bo niewiasta niecodziennie sie prezentuje
Bo to jest "przystrojone dziewczę w chaszczach".
Akurat jestem zdania, że jedno (tło) do drugiego (modelka) pasować nie musi. Zresztą w tym przypadku, to nie wiem co mogłoby.. domek Barbie? ;-)
Nie było inspiracji.
T.
dr_feelgood
14.01.14, 17:16
myslalem o starej swiatyni jakiejs albo grobowcu. nie do konca jeszcze to widze, bo modelka ucieta. cala postac jakby byla to mozna zakombinowac
Akurat jestem zdania, że jedno (tło) do drugiego (modelka) pasować nie musi.
T.
Modelka moze i nie.Ale jej makijaz ubior,mina, poza juz raczej tak,Ale kazdy ma swoje zdanie.
Nie było inspiracji.
T.
To Saboor nie wie lepiej????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrg reen::-P
myslalem o starej swiatyni jakiejs albo grobowcu. nie do konca jeszcze to widze, bo modelka ucieta. cala postac jakby byla to mozna zakombinowac
Są i foty z całą postacią... Niestety nie dysponowałem świątynią ani grobowcem.
Ale... powstaje w głowach (mojej i modelki) fajny projekt - chyba pierwszy, który będzie dopracowany pod względem stylizacji, tła, lokalizacji i obróbki.. ale to za jakiś czas. Najpierw muszę ten grobowiec znaleźć ;-)
T.
---------- Post dodany o 16:25 ---------- Poprzedni post był o 16:24 ----------
Ciiiiiiii..... :grin:
T.
Właśnie?
---------- Post dodany o 16:45 ---------- Poprzedni post był o 16:27 ----------
Dobra, a tak serio, serio: Mr.Ti nie pierwszy raz u Ciebie kobitka sobie, tło sobie.
Czasem idzie przywyknąć, tylko jedna rzecz mnie jeży, czemu przy Twoim potencjale nioe wykorzystujesz
magii, którą daje głębia: drugi plan, tło czy konrapunkt. To już nie ten poziom gdzie, możesz sobie cykać
ładne buzie bo panujesz nad światłem. Pokaż wreszcie całą scenę akcji ze wszystkimi detalami, niech coś się
dzieje w kadrze a nie tylko "motylki" strzela rzęsami i oczętami przewraca jakaś Misia, Krysia czy inna Madzia.
Pokaż, że fota "ma pazur", wprowadź akcję.
Umiesz nie zaprzeczaj bo wiem lepiej.
Właśnie?
---------- Post dodany o 16:45 ---------- Poprzedni post był o 16:27 ----------
Dobra, a tak serio, serio: Mr.Ti nie pierwszy raz u Ciebie kobitka sobie, tło sobie.
Czasem idzie przywyknąć, tylko jedna rzecz mnie jeży, czemu przy Twoim potencjale nioe wykorzystujesz
magii, którą daje głębia: drugi plan, tło czy konrapunkt. To już nie ten poziom gdzie, możesz sobie cykać
ładne buzie bo panujesz nad światłem. Pokaż wreszcie całą scenę akcji ze wszystkimi detalami, niech coś się
dzieje w kadrze a nie tylko "motylki" strzela rzęsami i oczętami przewraca jakaś Misia, Krysia czy inna Madzia.
Pokaż, że fota "ma pazur", wprowadź akcję.
Umiesz nie zaprzeczaj bo wiem lepiej.
Trudno odnaleźć kontrapunkt na tle z krzaczorów.
Napisałem... się robi coś lepszego... choć pewnie i tak sie nie spodoba :P
T.
Trudno odnaleźć kontrapunkt na tle z krzaczorów.
Chciałbyś wszystko w jednym?
Napisałem... się robi coś lepszego... choć pewnie i tak sie nie spodoba :P
T.
Pie*******e Kumie! :-D A czemu ma się nie spodobać? Takie złe będzie?
Sam wysoko ustawiłeś poprzeczkę. Teraz trzymaj poziom(masz przerąbane :-D )
Czekam na zrealizowanie owego projektu.
Jak Mirek był łaskaw zauważyć:
Lepiej wiedzący
Ja.
Są i foty z całą postacią... Niestety nie dysponowałem świątynią ani grobowcem.
Ale... powstaje w głowach (mojej i modelki) fajny projekt - chyba pierwszy, który będzie dopracowany pod względem stylizacji, tła, lokalizacji i obróbki.. ale to za jakiś czas. Najpierw muszę ten grobowiec znaleźć ;-)
Z tym grobowcem to bym uważał, bo to kurcze śliski temat jest ;)
A to jeszcze mam takie próby z "sesji tangowej"... jak jeszcze ciepło było (w miarę)
429.
108059
430.
108060
Tańczyły: Magda i Justyna (która już na moich fotach parę razy się pojawiła).
Thomasso
Z tym grobowcem to bym uważał, bo to kurcze śliski temat jest ;)
Da radę... utrzymać równowagę.
dr_feelgood
14.01.14, 18:32
na 429 bardzo mi się podoba światło i generalnie modelki :)
A to jeszcze mam takie próby z "sesji tangowej"... jak jeszcze ciepło było (w miarę)
429. 430.
Thomasso
429. Światło jak pisał dr.feelgood mniód i mroczno w okół, no w końcu to tango.
429.
108059
430.
108060
Thomasso
Ale to "gender" normalnie :mrgreen:
A tak bez jaj to bardzo mi się podobają. Zwłaszcza 429
Mówisz?
Mówisz?
Mówię, i pochwal wreszcie zgredzie :-P
Mówię, i pochwal wreszcie zgredzie :-P
Nie no, ja tylko się upewnić chciałem, że bardzo Ci się podobają bez jaj. :-P
I chwaliłem już post #812
Tam gender, ja też wolę kobiety bez jaj.
Siedzę na różnymi fotami i tak w ramach odprężenia stworzyło mi się takie coś :)
431. alie_n_ation
108213
Thomasso
Siedzę na różnymi fotami i tak w ramach odprężenia stworzyło mi się takie coś :)
431. alie_n_ation
Thomasso
Chwila przemienienia? Fajne!
no ciekawe - i sama sie sobie dziwie ze mi sie poodooba ;)
Nooo panie, portret pasował by do klimatu dr. Feelgood'a :D Bardzo mi siępodoba, przemieniona bym to zdjęcie nazwał. oczy pasują do paznokci i tego czegoś na głowie :)
431. alie_n_ation
108213
ThomassoJakieś Zombii??
Nooo panie, portret pasował by do klimatu dr. Feelgood'a :D Bardzo mi siępodoba, przemieniona bym to zdjęcie nazwał. oczy pasują do paznokci i tego czegoś na głowie :)
Nie przemieniona tylko w swojej naturalnej postaci ;-)
---------- Post dodany o 15:20 ---------- Poprzedni post był o 15:19 ----------
Jakieś Zombii??
Nieee... no gdzież tej istocie do brudnych, paskudnych, obdartych, bezmózgich zombiaków? ;-)
T.
Nie przemieniona tylko w swojej naturalnej postaci ;-)
Nieee... no gdzież tej istocie do brudnych, paskudnych, obdartych, bezmózgich zombiaków? ;-)
T.
Kiedy reszta, albo coś nowego?
Kiedy reszta, albo coś nowego?
Raczej reszta bo mam tego masę, różnych ujęć.. z lewej, prawej z góry z dołu ;-) i każde fajne w sumie.
Nowości chwilowo niet.
T.
Robię też zaległe takie jesienne różne.. o np.:
432.
109095
Pozdrawiam
T.
PS. Saboor - chciałem zwrócić uwagę na "wieloplanową" gałązkę ;-)
Robię też zaległe takie jesienne różne.. o np.:
432.
Pozdrawiam
T.
PS. Saboor - chciałem zwrócić uwagę na "wieloplanową" gałązkę ;-)
Dziewczyna kapitalnie pasuje do otoczenia, podoba mi się.
Mr. Ti możesz przygasić światło na niej ale baardzo delikatnie?
Gałązkę doceniam. :-D
Dziewczyna kapitalnie pasuje do otoczenia, podoba mi się.
Mr. Ti możesz przygasić światło na niej ale baardzo delikatnie?
Gałązkę doceniam. :-D
Tu możesz "dziewczyny" pooglądać więcej ;-)
https://www.facebook.com/Katarzyna.Daedra
T.
Tu możesz "dziewczyny" pooglądać więcej ;-)
https://www.facebook.com/Katarzyna.Daedra
T.
Dzięki ale wolę Twoje foty. Tu.
Korzystając z pierwszych ciepłych dni tydzień temu, wybrałem się ze znajomymi na tereny krakowskiego Zakrzówka.
Robiliśmy zdjęcia "driady" na poster dla krakowskiego IMLADRISu 2014.
Co prawda tym razem raczej moje foty nie załapały się, ale za to ja mam parę, fajnych w mym mniemaniu, kadrów.
433.
113073
434.
113074
435.
113075
436.
113076
437.
113077
Warunki nie rozpieszczały. Zmierzając na miejsce, nie było ostrego słońca tylko ładnie lekko przychmurzone.
Niestety później niebo zrobiło się czysto niebieskie (na tyle, na ile to w Krakowie możliwe;) i rozpoczęła się walka ze słońcem.
Wystarczy powiedzieć, że koncepcja na klimatyczne foty w lekko mrocznym lasku poszła się paść i trzeba było coś wykombinować w tym ostrym słońcu.
Pozdrawiam.
Thomasso
5-te mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
a mi przeszkadzają ucięte kończyny - choć cała koncepcja sesji, charakteryzacja i miejsce świetne !!
434 chyba najlepsze
dwa ostatnie byłyby IMO mega jakby nie brak nóg/nogi
Do ostatniego nogi są. Bo kadr jest pionowy, ale wtedy postać mała taka jakaś i ginie w drzewach więc przyciąłem ;-)
T.
robert1088
20.03.14, 21:15
Miałem rację, że to driada.
Ogólnie fajne bo temat "nośny " i nie wieje nudą.
Troszkę zmieniłbym charakteryzację, ale ta i tak bardzo się podoba .
Dobra robota :)
Miałem rację, że to driada.
Ogólnie fajne bo temat "nośny " i nie wieje nudą.
Troszkę zmieniłbym charakteryzację, ale ta i tak bardzo się podoba .
Dobra robota :)
Dzięki!
Na charakteryzację nie miałem tym razem wpływu żadnego, dziewczyna przyszła już "zrobiona" więc... ;-)
T.
Do ostatniego nogi są. Bo kadr jest pionowy, ale wtedy postać mała taka jakaś i ginie w drzewach więc przyciąłem ;-)
T.
a pokażesz mimo to ??
Mogę pokazać...
438.
113133
:)
T.
pomimo tego że stosunkowo mała w tych krzaczorach wyszła to podoba mnie się
dzięki!!
Podoba mi się wersja z nogami :) Nie podoba mi się za to obróbka kolana na 433...
Nie podoba mi się za to obróbka kolana na 433...
też te kolana mi się pierwsze w oko rzuciły.. coś faktycznie nie tak z nimi jest
To kolano musiałbym namalować od nowa. Nie wiem jakoś tak dziwnie wyszło w tych cieniach. Dziewczyna wcześniej klęczała trochę się coś odgniotło. Samo kolano w cieniu no i efekt taki. Trudno. Driada. ;-)
I tak miała być bardziej umazana błotem po tych nogach, to by nie było widać, ale zapomnieliśmy ;-)
T.
I tak miała być bardziej umazana błotem po tych nogach, to by nie było widać, ale zapomnieliśmy ;-)
Jakbyście się najpierw w błocie wytarzali, to mogłoby nic ze zdjęć nie wyjść ;)
Gdzie na kolana patrzycie, twarz jest ważna, twarz się ogląda :)
Gdzie na kolana patrzycie, twarz jest ważna, twarz się ogląda :)
Nie doceniasz siły kolan ;-)
Korzystając z pierwszych ciepłych dni tydzień temu, wybrałem się ze znajomymi na tereny krakowskiego Zakrzówka.
Robiliśmy zdjęcia "driady" na poster dla krakowskiego IMLADRISu 2014.
Co prawda tym razem raczej moje foty nie załapały się, ale za to ja mam parę, fajnych w mym mniemaniu, kadrów.
433.
434.
435.
436.
437.
Warunki nie rozpieszczały. Zmierzając na miejsce, nie było ostrego słońca tylko ładnie lekko przychmurzone.
Niestety później niebo zrobiło się czysto niebieskie (na tyle, na ile to w Krakowie możliwe;) i rozpoczęła się walka ze słońcem.
Wystarczy powiedzieć, że koncepcja na klimatyczne foty w lekko mrocznym lasku poszła się paść i trzeba było coś wykombinować w tym ostrym słońcu.
Pozdrawiam.
Thomasso
dobrze mówią że trzeba na Zakrzówku uważać , ale nie wiedziałem że doszły do tego kobiety z łukami :grin: . sesja piękna, jak i modelka.
To kolano musiałbym namalować od nowa. /.../
Kolano kolanem, dawaj więcej.
Hejas!
Znów dłuższa przerwa była. Postanowiłem, że coś wrzucę... ale nie będzie ludzi.
Przy okazji testowania E-M1 pobawiłem się w robienie zdjęć, ekhem, "produktowych".
Rzućcie okiem, skomentujcie...
439................... 440................ 441
133294 133295133296
442
133297
443
133298
444
133299
445................... 446.
133300 133301
Pozdrawiam
T.
totalnie nie moja bajka
i totalnie się nei znam :)
ale popatrzeć można - i patrzy się dobrze
no istne E-510 z tej M1 ;)
totalnie nie moja bajka
i totalnie się nei znam :)
ale popatrzeć można - i patrzy się dobrze
no istne E-510 z tej M1 ;)
Znasz się tyle co ja. Oboje umiemy robić zdjęcia :P
Tak sobie poeksperymentowałem. Najpierw chciałem pstryknąc tylko takie zwykłe foty dokumentujące (do wątku z testu E-M1), a skończyło się na kombinowaniu.
Trochę sterylnie wyszło.. Chciałem dodac jakąś fajną scenerię, tło do tego sprzętu ale nie zdążyłem, bo musiałem odesłać :(
Fajnie, że choć jedna osoba skomentowała...
O wątku testowym już nie wspomnę, bo ten to chyba w ogóle olała większość :(
T.
...
O wątku testowym już nie wspomnę, bo ten to chyba w ogóle olała większość :(
T.
jakby to powiedzieć... pierwsze zdjecia dopiero w 23 poście. Naprawdę jesteś zdziwiony że nikomu nie chce się zagladać na 3 stronę wątku gdy na pierwszej i drugiej nic tylko pustki i obietnice?
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:53 ----------
ps. a produktowe Ci wyszły, może na Fied'zie trochę głębia ostrości za mała.... ale ja się tam nie znam
jakby to powiedzieć... pierwsze zdjecia dopiero w 23 poście. Naprawdę jesteś zdziwiony że nikomu nie chce się zagladać na 3 stronę wątku gdy na pierwszej i drugiej nic tylko pustki i obietnice?
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:53 ----------
ps. a produktowe Ci wyszły, może na Fied'zie trochę głębia ostrości za mała.... ale ja się tam nie znam
Czy naprawdę tak trudno czytać co piszę w wątku? :)
Jeśli trzecia strona to problem, to proszę modów o wydzielenie głównego testu do osobnego wątku. Choć wydaje mi się, że to i tak nic nie da ;-)
Co do fotek :)
Dziekuję, trochę się przy nich napracowałem. Jak wspominałem, najpierw chciałem tylko takie zwykłe strzelic, a skończyło sie na dłubaniu i kombinowaniu.
I nawet to kombinowanie "produktowe" fajne jest. Może co jeszcze kiedys kreatywniej pokombinuję.
Na FEDzie no jest głębia mniejsza, ale celowo zostawiłem tak. Mam jeszcze 2 takie same kadry z ostrością ustawianą coraz dalej.. i mógłbym to zestackować na full ostre :)
Ale zostawiłem tak, bo mi się spodobało tak bardziej.. naturalnie.
T.
Czy naprawdę tak trudno czytać co piszę w wątku?NIE.
uwazny czytelnik OC
439 - 446 wczoraj bawiłem się w coś podobnego. Właśnie takie takie fotki chciałem osiągnąć
439 - 446 wczoraj bawiłem się w coś podobnego. Właśnie takie takie fotki chciałem osiągnąć
No i jak Ci poszło? :)
T.
No i jak Ci poszło? :)
T.
Sam zobacz https://forum.olympusclub.pl/threads/92864-Lumix-GH2-kit
Niebieskawo mi coś wyszło
Niedawno fociłem dla znajomych z z takiej krakowskiej przestrzeni ruchu i tańca - choc tego ruchu na tych fotach mało ;-)
Foty.. "żywe", bez planowania, trochę na zasadzie "ej, a zróbmy tak.."
Co wyszło...
448. Edzio - contango, tango, taniec wszelaki...
136130
449. j. w. "Nike" ;-)
136129
450. moja mroczna wizja...
136131
T.
450 !, ale 449 kompozycyjnie też mi się podoba.
Plenery już nie takie atrakcyjne, modelki marzna, kichaja i stają się.. pociągające.. choć nie tak jakby sie tego chciało ;-)
O ile lepiej posiedzieć w ciepłym "studiu" i sie pobawic...
Moja dyżurna modelka ;-) Tym razem dwie wersje każdej foty - kolor i cz-b. Które lepsze waszym zdaniem?
451. A i B
137017 137018
452. A i B
137019 137020
Pozdrówki
Tomek
Plenery już nie takie atrakcyjne, modelki marzna, kichaja i stają się.. pociągające.. choć nie tak jakby sie tego chciało ;-)
Moja dyżurna modelka ;-) Tym razem dwie wersje każdej foty - kolor i cz-b. Które lepsze waszym zdaniem?
...
Pozdrówki
TomekKolorowe interesujące, czarnobiałe jakieś takie zlewające się, jakbyś za mało posuwakował , może dodać jakieś filtry?
Kolorowe interesujące, czarnobiałe jakieś takie zlewające się, jakbyś za mało posuwakował , może dodać jakieś filtry?
Jak kolor fajny to najważniejsze. Właściwe wersje maja być w kolorze, bo chcieliśmy uwiecznić kolor włosów ;-)
Czarno-białe to wynik moich eksperymentów, a że mam "fazę" na obrobkę z niskim kontrastem to tak wyszły. Może faktycznie mrocznie i się deko zlewa, ale z drugiej strony jak robiłem tło jaśniejsze to za bardzo sie gryzło i walczyło z modelką o uwagę.
Takie przemyślenia...
Może to wina też tego, że tylko jedno światło, ale tak.. lubię. Następnym razem postaram się dodać troche konturowego światła z tyłu i zobaczymy jak wyjdzie.
Dzięki za wizytę i rzut okiem ;-)
T.
451- kolor współgra z ostrością, agresją dyżurnej.
452 - tu bardziej podchodzi mi b&w z racji jej spokoju.
Mnie też kolor bardziej przypadł do gustu.
Dzuiko.. no może ma to i sens.
Pozdrawiam
T.
451. A i B 452. A i B
Kolor, mroczne i fajne. szkoda, że klinga nie żyje mogła by ciut światła złapać.
Takie same miałem wrażenie.
Kolor, mroczne i fajne. szkoda, że klinga nie żyje mogła by ciut światła złapać.
Jest i fota ze światłem na ostrzu...
T.
Uszanowanko :)
Dziś dalej męczymy "dyżurną" (bo inne jakoś nie chcą..), ale ja osobiście nie narzekam. Wy pewnie tak..
Aleee... dziś mam zagadkę.
Dwie foty. Podobny setup światła choć ujęcie inne. Robione różnymi obiektywami.
Jedno starym OM 50mm f/1.4 na f/2, a druga fota moim ulubionym ZD 50mm f/2 MACRO na f/2.5
Możecie zgadywac która fota jakim szkłem zrobiona. Obróbka fot taka sama.
453. "Pale shade of my dream" (tyt. z angielska bo wymyślony na potrzeby forym angielskojęzycznego i tak już zostało)
137335
454. bez tytułu (jeszcze) ;-)
137336
I jak myślicie, która fota ze "starego", a która z nowego szkła?
Ewentualnie można uzasadnić swój wybór, dlaczego tak.
Tomek
Figlarz-prowokator z Ciebie ;)
Figlarz-prowokator z Ciebie ;)
Cóż.. próbuję wciągnąć w dyskusje.. trochę rozruszać ten mój skostniały wątek, ale jak widzę słabo idzie :/
T.
To pierwsze pachnie mi OM 50/1.4 z racji mojego współżycia z tym szkłem.
Trafiłem ?
To pierwsze pachnie mi OM 50/1.4 z racji mojego współżycia z tym szkłem.
Trafiłem ?
A po czym wnosisz? :) Znaczy... co w tym obrazie sprawia, że stawiasz na OM 50/1.4?
T.
A po czym wnosisz? :) Znaczy... co w tym obrazie sprawia, że stawiasz na OM 50/1.4?
T.
Nie chce się wdawać w szczegóły techniczne, ale wnoszę po jakby delikatnym zamgleniu.
A drugie jest ciut ostrzejsze.
Czyżby pudło ?
Właśnie to drugie to stare OM :)
Wiadomo, że foty obróbka pojechane i nie chciałem tu jakichś laboratoryjnych porównań robić. Nie to było celem moim.
Po prostu robiąc foty na próbę założyłem OM pod koniec "sesji" i pstryknąłem parę fot na f/2 (nie ustawiłem 1.4 bo wiedziałem, że to może zamglone wyjść).
Później zacząłem sobie dłubać i dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, że ta OM-ka chyba całkiem dobrze się spisała. W formacie jak pokazany w zasadzie nie do wskazania które foto, z którego.
T.
A toś mnie nabrał ! :) Zaskakująco dobry rezultat jakościowy osiągnąłeś i to już na f/2.
Potwierdza się, że nie należy skazywać starych szkieł.
A toś mnie nabrał ! :) Zaskakująco dobry rezultat jakościowy osiągnąłeś i to już na f/2.
Potwierdza się, że nie należy skazywać starych szkieł.
Ano nie. Ostrzone na LV, pstrykane ze statywu.
Poniżej wycinek 1:1
137343
Tomek
A jest przecież dość powszechny trend, że ma być ostro jak żyleta.
Moim zdaniem w pewnych sytuacjach nie musi. Dla oka ludzkiego byłoby to nienaturalne moim zdaniem.
Myślę, że tu się zgadzamy.
A jest przecież dość powszechny trend, że ma być ostro jak żyleta.
Moim zdaniem w pewnych sytuacjach nie musi. Dla oka ludzkiego byłoby to nienaturalne moim zdaniem.
Myślę, że tu się zgadzamy.
Bo ostro musi byc w tym sensie, że jest danym obiektywem wyostrzone w konkretny punkt. Trafiona ostrość ma być :)
Kurczę... muszę tak przestrzelić jeszcze ta OM-ową 135-kę f/2.8 :) Tylko w moim "studiu" nie mam odpowiedniego odejścia ;-)
T.
Powiem szczerze, że też obstawiałem pierwsze jako OM. Wydawało się miększe. W drudim zdjęciu podoba mi się bardziej kadr. Nie bierz tego poważnie gdyż na portretach się nie znam. Jest o więc opinia amatora. Obydwa zdjęcia mają ładny klimat. Pozdrawiam.
Powiem szczerze, że też obstawiałem pierwsze jako OM. Wydawało się miększe. W drudim zdjęciu podoba mi się bardziej kadr. Nie bierz tego poważnie gdyż na portretach się nie znam. Jest o więc opinia amatora. Obydwa zdjęcia mają ładny klimat. Pozdrawiam.
Miło mi. Ja robię foty coby mi się podobały i osobie na zdjęciach. Lubie stylizowaną obróbkę.. trochę nienaturalną, może rysunkową nieco.
Pewnie i tak marne te portrety z punktu widzenia artysty jakiego.. i wielu mogłoby napisać, że to nienaturalne takie, sztuczne. Cóż.. taka stylistyka. Naturalistyczno-realistyczne bohomazy z niska GO i dziwnymi bokehami i płaszczyznami ostrości a la "średni/duży format" póki co zostawiam innym.
T.
Zdjęcia piękne. Poproszę i więcej.
Zdjęcia piękne. Poproszę i więcej.
Miło mi :). Po wiecej zapraszam do mojej galerii tutaj na forum:
http://alt.olympusclub.pl/pfotograficzny.php?id=12748
albo na 500px:
https://500px.com/tomaszstako1
Tomek
Ostatnio mało nowości, a to co się pojawiało to też już jakiś czas temu robione.
Ostatnio się zebrałem i porobiłem trochę nowych fot... obrazów.. Takie tam zabawy obróbkowe, studyjne.
Pewnie wielu powie, że to nie foty są tylko wymiziane grafiki. No i dobrze, taki zamysł mam i zamierzam dalej iść w tej estetyce. Może jakieś fotomontaże bardziej zaawansowane.. zobaczymy.
Na razie Kamilla :)
455.
146393
456.
146395
457.
146394
Pozdrawiam
Tomek
455 szczególnie mi się spodobało :grin:
To jeszcze takie jedno z poprzedniego focenia :)
458. Kamilla
146816
T.
I kolejne...
459.
146919
Tomek
459 - przyjemne w odbiorze mi się wydaje :) ,
Trochę z zapałem (i ze zdrowiem niestety też) u mnie słabo. Niby mam sporo nowych fot, ale dziś zacząłem grzebać w "starociach" i zrobiłem takie.
460.
148445
Widzę, że w galerii się nie podobało.. no ale cóż ;-)
T.
@Thomasso: wygląda na mocno photoshopowane (nienaturalnie gładka skóra, czarne oczy) - więc to już bardziej grafika, niż fotografia. Dla mnie zdjęcie pozostaje zdjęciem do momentu, gdy obróbka jest na poziomie całości obrazu (kadrowanie, korekta krzywych).
@Thomasso: wygląda na mocno photoshopowane
Nie no co Tyyy??? Kurde... Poważnie? :twisted:
Nie chce mi się znów prowadzić z kimś polemiki do niczego nie prowadzącej.
Media się zmieniają, przenikają, ewoluują. Wg. Twojego twierdzenia pionierzy fotografii by stwierdzili, że kadrowanie, krzywe itp korekty to już nie fotografia.
Mnie nudzi zwykła fotografia, zwyczajnie. Natomiast "photoshopowanie" pozwala mi na więcej, pójść tam gdzie normalnie nie byłbym w stanie.
Zgadza się.. dużo w tych pracach dłubania i zabawy w PSie. Niektóre idą bardziej w strone grafiki, inne mniej, ale to chyba nie zabrania mi automatycznie ich tu umieszczać.
Czy prace niejakiego, forumowego Dr. Feelgooda też nie fotografie? Pewnie nie...
Ufff...
Teraz nie wiem, czy cokolwiek jeszcze tu wrzucać, bo to nie są fotografie.
Sesja na szybko, z dnia na dzień, miejscówka też na szybko, byle blisko domu.
Więc może ostatni raz... poza tym pewnie znów kadrowanie złe, kolory nienaturalne, dziewczyna opatrzona itp itd.
461.
150405
462.
150406
463.
150407
464.
150408
465.
150409
Thomasso
Wrzucaj dalej. Ładne zdjęcia i modelka. Wszystkie się podobają, z wyjątkiem pierwszego. Tzn. głównie to postawa modelki mi nie pasi.
Tak poza tym bardzo ładne. :grin:
@Thomasso: wygląda na mocno photoshopowane (nienaturalnie gładka skóra, czarne oczy) - więc to już bardziej grafika, niż fotografia. Dla mnie zdjęcie pozostaje zdjęciem do momentu, gdy obróbka jest na poziomie całości obrazu (kadrowanie, korekta krzywych).
Szczerze mówiąc niczego w tej wypowiedzi nie rozumiem poza definicją zdjęcia wg. lcf.
Wyglada na ro, że autor wypowiedzi nie przejrzał całego wątka i dorobku autora, tylko odniósł się do swego wyobrażenia fotografii. A szkoda.
majeczek78
20.06.15, 19:41
No i fajne te ostatnie foty.
Wrzucaj co by tam nie mówili, jak dla mnie super :grin:
Nie no co Tyyy-czy cokolwiek jeszcze tu wrzucać
Jam z tych o ktorych Kmicic mawial-szaraki.
-Bylbym zawiedziony.Nieraz Cie podgladam,bo -.....wlocze sie.
Szczerze mówiąc niczego w tej wypowiedzi nie rozumiem poza definicją zdjęcia wg. lcf.
Wyglada na ro, że autor wypowiedzi nie przejrzał całego wątka i dorobku autora, tylko odniósł się do swego wyobrażenia fotografii. A szkoda.
Też tak ostatecznie odebrałem przekaz. Trochę dziwnie.. takie twierdzenie wygłoszone w przestrzeń, bez nawiązania i bez wniosku. Jakkolwiek.. raz, że ubodło, dwa mogło popchnąć mnie do polemik.. których na podobne tematy już setki "przerobiłem" ;-)
W sumie może i dobrze.. Zawsze można w gronie podyskutować.. choćby na forum.
T.
Więc może ostatni raz... poza tym pewnie znów kadrowanie złe, kolory nienaturalne, dziewczyna opatrzona itp itd.
Thomasso
Czołem Mr.Ti,
Tak jak zwykle jestem zwolennikiem zapiekłym dużej głębi, tak tu wolałbym mniej detalu za kobietą.
kolorystyka jak najbardziej ok.
Dzięki za wrzutę.
...Teraz nie wiem, czy cokolwiek jeszcze tu wrzucać, bo to nie są fotografie...
461.
462.
463.
464.
465.
Thomasso
Mnie się najbardziej podoba 461.
Wrzucaj dalej, nie marudź ;):)
Czołem Mr.Ti,
Tak jak zwykle jestem zwolennikiem zapiekłym dużej głębi, tak tu wolałbym mniej detalu za kobietą.
kolorystyka jak najbardziej ok.
Dzięki za wrzutę.
Ale mniej detalu przez mniejszą GO czy mniej detalu poprzez zmianę miejscówki z na taką z mniej "zaśmieconym" tłem?
Bo jeśli poprzez mniejszą GO, no to bardziej już nie mogłem f zdaje się 2 albo 2.2 coś koło tego... wiesz Olek, crop, takie tam. ;-)
T.
Ale mniej detalu przez mniejszą GO czy mniej detalu poprzez zmianę miejscówki z na taką z mniej "zaśmieconym" tłem?
Bo jeśli poprzez mniejszą GO, no to bardziej już nie mogłem f zdaje się 2 albo 2.2 coś koło tego... wiesz Olek, crop, takie tam. ;-)
T.
Paczę i wydaje mi się, że te legary ją przytłaczają, a jak pojawia się barierka+legar robi się śmietnik.
Zamysł fajny, tylko nie klei się ten ciuch: arystokratyczny gorset z proletariackim legarem. :lol:
Teraz nie wiem, czy cokolwiek jeszcze tu wrzucać, bo to nie są fotografie.Wrzucaj!
Lepsze to, niż foty z aparatu, degradowane na smartfonie. Tu przynajmniej widać, do czego można się przyczepić :-P
Paczę i wydaje mi się, że te legary ją przytłaczają, a jak pojawia się barierka+legar robi się śmietnik.
Zamysł fajny, tylko nie klei się ten ciuch: arystokratyczny gorset z proletariackim legarem. :lol:
Arystokratycznych miejscówek w KRK nie ma. Ewentualnie ruiny, albo prywatne - wstęp wzbroniony albo "tysionc siem należy".
Katarzyna chciała miejsko/industrialnie, gdzie mało ludzi. Niedziela, południe - powodzenia w szukaniu takiej miejscówki w KRK bez ludzi, tudzież poparkowanych wszędzie aut. Padło na pobliski most.
Barierka mi trochę zawadzała, zresztą na jednej focie wywaliłem nawet, ale ogólnie byłem bardzo zadowolony ze światła. Most zapewnił cień, a w tle miłe rozjaśnienie.
Moja "modelka" stwierdziła finalnie, że wyszły jedne z jej fajniejszych zdjęć plenerowych.
T.
Arystokratycznych miejscówek w KRK nie ma...T.
Smok Wawelski ;):mrgreen:
To Wam się udało. Zwykle tamtędy tabun ludzisk, rowerzystów itp.
Thomasso, co do ostatniej wrzutki - nie jest tego po prostu za dużo i za podobnie?
1 i 2 ok. Ale już kolejne powtarzają motyw z 462 - i nie chodzi o dziewczynę a o mocne, wyraziste poprzez geometryczność tło.
Thomasso, co do ostatniej wrzutki - nie jest tego po prostu za dużo i za podobnie?
1 i 2 ok. Ale już kolejne powtarzają motyw z 462 - i nie chodzi o dziewczynę a o mocne, wyraziste poprzez geometryczność tło.
Nie należę do tych, którzy miotają się po miejscówce usilnie poszukując innych kadrów do każdego ujęcia.
Jak ogarnę kolejną partię to wrzucę. Jak pisałem.. było trochę ograniczenia co do miejsca i warunków więc musiałem wykorzystać na te parę ujęć to co jest, a że tak było najlepiej cóż..
T.
Nie dodałem, a powinien - amisie wrzutka cała podoba. Nie raz, nie dwa, mam wątpliwości z których ujęć wybrać i jak nie jestem pewny daję komplet. Niech widownia wybiera, decyduje i ocenia. Raz jeszcze do miejscówki się odniosę - kilka fot mam z tego miejsca, ale bez modelki, to nie to samo ;)
Nie należę do tych, którzy miotają się po miejscówce usilnie poszukując innych kadrów do każdego ujęcia.
Jak ogarnę kolejną partię to wrzucę. Jak pisałem.. było trochę ograniczenia co do miejsca i warunków więc musiałem wykorzystać na te parę ujęć to co jest, a że tak było najlepiej cóż..
T.
Ale nie chodziło o sesje, ale o wrzutkę. Nie o tworzenie, a o prezentację.
Tutaj tło jest na tyle mocne, że ono też gra rolę. Nie tylko modelka. Tak jak pisałem - gdybyś pokazał dwa zdjęcia tego wrażenia by nie było.
A jeżeli cofamy się do procesu twórczego - jeżeli nie chciałeś się "miotać do każdego ujęcia", to trzeba było wybrać stonowane tło. Może wręcz studio.
Ale nie chodziło o sesje, ale o wrzutkę. Nie o tworzenie, a o prezentację.
Tutaj tło jest na tyle mocne, że ono też gra rolę. Nie tylko modelka. Tak jak pisałem - gdybyś pokazał dwa zdjęcia tego wrażenia by nie było.
A jeżeli cofamy się do procesu twórczego - jeżeli nie chciałeś się "miotać do każdego ujęcia", to trzeba było wybrać stonowane tło. Może wręcz studio.
Aa chyba, że o prezentację.. Wrzuciłem do wątku po kolei jak było robione. Traktując raczej "macie hurtem i się znęcajcie" ;-)
Nie chcę tu wrzucać jednego, czy dwa najlepsze, tylko wiecej, by usłyszeć, które komu pasuje bardziej i dlaczego. To czy się to będzie zgadzało z moim oglądem to inna sprawa.
Miał być plener miejsko-industrialny ;-)
Owszem wolę "studio" bo mi się tam lepiej pracuje i na spokojnie, ale czasem trzeba wyjść się przewietrzyć.
T.
Nie no co Tyyy??? Kurde... Poważnie? :twisted:
[...]
Mnie nudzi zwykła fotografia, zwyczajnie. Natomiast "photoshopowanie" pozwala mi na więcej, pójść tam gdzie normalnie nie byłbym w stanie.
Zgadza się.. dużo w tych pracach dłubania i zabawy w PSie. Niektóre idą bardziej w strone grafiki, inne mniej, ale to chyba nie zabrania mi automatycznie ich tu umieszczać.
Czy prace niejakiego, forumowego Dr. Feelgooda też nie fotografie? Pewnie nie...
Ufff...
Więc może ostatni raz... poza tym pewnie znów kadrowanie złe, kolory nienaturalne, dziewczyna opatrzona itp.
Thomasso
Sorry ale chyba dobrze, że ludzie się różnią i mają różne gusta, nie rozumiem o co tu się 'obrażać'
jeśli coś wrzucasz to chyba liczysz się z tym ze w czyjeś gusta nie trafisz, i że ten ktoś może się wypowiedzieć negatywnie w wątku
Ja osobiście nie przepadam za zbyt dużą ingerencją w fotografii ludzi, niemniej niejednokrotnie prezentowane przez Ciebie prace podobają się i mają fajną historię, oczywiście nie zawsze. Ale wtedy byłoby nudno.
pozdrawiam
Sorry ale chyba dobrze, że ludzie się różnią i mają różne gusta, nie rozumiem o co tu się 'obrażać'
jeśli coś wrzucasz to chyba liczysz się z tym ze w czyjeś gusta nie trafisz, i że ten ktoś może się wypowiedzieć negatywnie w wątku
Ja osobiście nie przepadam za zbyt dużą ingerencją w fotografii ludzi, niemniej niejednokrotnie prezentowane przez Ciebie prace podobają się i mają fajną historię, oczywiście nie zawsze. Ale wtedy byłoby nudno.
pozdrawiam
Gusta, gustami i to rozumiem. Ale lcf wygłosił trochę tak w przestrzeń jakieś twierdzenie i.. w zasadzie nie wiem co to miało znaczyć.
Wiem, że sie "fotoszopowane" mogą komuś nie podobać, tylko co ta reszta o fotografii miała na celu? Nie wiem..
To taki tekst jak się słyszy kiedy ktoś kupi brykę z wielkim silnikiem (bo tak chciał) i inny przyjdzie, pozachwyca się niby, a później powie, że bez sensu bryka, bo pali 20 na setkę no i w ogóle gdzie tym po naszych drogach jeździć i co to za samochód co ma tylko 2 fotele ;-)
T.
Hejo...
Dziś będzie graficznie i bardzo "fotoszopowo" więc jak ktoś nie lubi to niech nie ogląda ;-)
Przyjmuję wszelkie konstruktywne komenty i porady co do pomysłów i obróbki, ale na pewno nie takie, że "nie podoba mi się, bo za dużo Photoshopa"
466.
151250
467.
151251
468.
151252
Pozdro
T.
Dla mnie 466 super :) , ale jest taki mały szczegół... odrobine przeszkadza ten cień pod nosem, w 455 było podobnie :)
Dla mnie 466 super :) , ale jest taki mały szczegół... odrobine przeszkadza ten cień pod nosem, w 455 było podobnie :)
A to widzisz jest ten efekt sławnego, tzw. "butterfly lighting" :)
T.
A to widzisz jest ten efekt sławnego, tzw. "butterfly lighting" :)
T.
Sławne "bl" zakłada chyba silniejsze rozjaśnianie cieni, u Ciebie efekt jest bliższy górnemu oświetleniu.
świetnie skadrowana cała trójka - centralne strzały jak najbardziej IMO wskazane w 467 i 468, mnie osobiście totalna gładkość skóry zazwyczaj razi - ale tak miało być i tu jak najbardziej pasuje..
I kolejne wrzuty. Coś z mhrokuuu będzie.
Część fot z pleneru (w którym nie czuję się mimo wszystko dobrze), część "studyjnych" zwidów.
Chciałem więcej popracować w plenerze, ale pogoda nie rozpieszczała, słonko niestety zaczęło, niezgodnie z planem, przyświecać i klimat prysł.
Przyznam się, że plenerowe technicznie trochę skiepściłem, wyszły za ciemne. Jakbym miał cos a la D810 to nie byłby to problem, niestety przy E-30 ucierpiała jakość :/
Przed obiektywem stanęła niejaka Dolores de Ville. Sama projektuje swe stylizacje i szyje/wykonuje.
https://www.facebook.com/doloresdeville.clothes
469.
151637
470.
151638
471.
151639
472.
151640
473.
151641
Pozdrawiam
Thomasso
Thomasso ja bym właśnie w plenerowe uderzał , bo pomysły masz fajne .
Mnie się podobają, wszystkie dzisiaj :) w muegusta takie tematy trafiają :)
Część fot z pleneru (w którym nie czuję się mimo wszystko dobrze), część "studyjnych" zwidów.
Thomasso ja bym właśnie w plenerowe uderzał , bo pomysły masz fajne .
też wolę plenerowe :)
choć te ostatnie ze studia są super
mam w pamięci sesję z tym foto (https://500px.com/photo/63409993/they-live-among-us-by-tomasz-sta%C5%9Bko-themadhatter-)
i wiem że tak tylko marudzisz :D bo ta sesja była superrr ;)
Dzięki!
Plenerów nie ogarniam tak jak studia, bo z reguły jestem sam + dziewczyna, no i latam za lampami, ustawiam, przenoszę.. i się rozpraszam.
Jak nic asystentka/asystent by się przydali :)
też wolę plenerowe :)
choć te ostatnie ze studia są super
mam w pamięci sesję z tym foto (https://500px.com/photo/63409993/they-live-among-us-by-tomasz-staśko-themadhatter-)
i wiem że tak tylko marudzisz :D bo ta sesja była superrr ;)
Aaaa w driadę wcialiła się Lia:
https://www.facebook.com/cosplay.lia
Jak uda mi się ogarnąć terminy to 11 lipca może ją sfocę. ;-)
Thomasso
469.
470.
Tomek, w tych dwu pierwszych, "światło" na włosach to efekt zamierzony?
Tomek, w tych dwu pierwszych, "światło" na włosach to efekt zamierzony?
W sumie nie wiem jak odpowiedzieć, bo jeśli jest jak jest to tak chciałem :)
Więc.. tak(?)
Zresztą tam na końcówki włosów mi słonko poświecało trochę.. Warunki naprawdę były zabawne.
Raz cień... a za minutę świeci. :)
T.
W sumie nie wiem jak odpowiedzieć, bo jeśli jest jak jest to tak chciałem :)
Więc.. tak(?)
Zresztą tam na końcówki włosów mi słonko poświecało trochę.. Warunki naprawdę były zabawne.
Raz cień... a za minutę świeci. :)
T.
Wyszło ciekawie, wiesz ja mam swoje skrzywienie ad. głębi, ale ta seria mi się podoba i to bardzo.
Wyszło ciekawie, wiesz ja mam swoje skrzywienie ad. głębi, ale ta seria mi się podoba i to bardzo.
Hahaha.. no tak, tak, wiem ;-)
Ten stary, krakowski cmentarz jest dość urokliwy.. i chyba wykorzystam go jeszcze. Może warunki będą bardziej sprzyjały.
T.
Ostatnio dużo różniastych fot robię.... obrodziło...
W zeszłą sobotę hasałem po chaszczach z niejaką Santa Evitą. Dziewczyna świetna, z masą pomysłów, genialnych stylizacji i zaangażowania.
Zamysł.. zieloności i "zielona wróżka", trochę bajkowo, onirycznie. Sam nie wiedziałem jak mi to wyjdzie, bo aż taki bajkowy nie jestem.
Więc postanowiłem podejść do tematu bardziej profesjonalnie. Długo kombinowałem nad odpowiednią miejscówką. Lasy odpadały bo były zbyt oczywiste i... sterylne (o dziwo), a te niesterylne zbyt daleko ;-)
Ale przypomniałem sobie o pewnej miejscówce w centrum (prawie) Krakowa. Opuszczone ogródki działkowe, opuszczone i zapuszczone, jakkolwiek różnorodność roślinności mocno jeszcze widoczna.
Miały być foty całej sylwetki, chciałem też złapać więcej głebi (nie głębi ostrości), głębi obrazu.. wieloplanowość.
Postanowiłem użyć wreszcie starej zuikowej OM-ki 135mm f/2.8. Niestety ZD 50mm f/2 MACRO choć cudowny i w ogóle, całkiem wg. mnie nie radzi sobie z tłem i kreacja głębi. Za bardzo spłaszcza. No ale to 50mm jest więc... do portretów od pasa się nadaje.
Z tą 135-tka były problemy, bo wymaga odpowiedniego dystansu (i przed i za), niestety crop 2x robi swoje. Zaczęliśmy kombinować, a po pierwszym zdjęciu z tego obiektywu wiedziałem, że to będzie wybór na dziś. Super-50 powędrowało do plecaczka :)
Zapodaję na razie dwie foty. Jedną już mogliście podziwiać w Galerii.
OM Zuiko 135mm f/2.8 @ 2.8 (trochę aberracje tam ferment sieją, ale akurat w takim klimacie fot, to nawet pasowało)
474.
152425
475.
152426
476 - mały "baskstage" - jak widać klimat robiliśmy świecami dymnymi - te nie zawsze chciały dymić tam gdzie my sobie tego życzyliśmy:
152427
Pozdro
Tomek
Ostatnio dużo różniastych fot robię.... obrodziło...
W zeszłą sobotę hasałem po chaszczach z niejaką Santa Evitą. Dziewczyna świetna, z masą pomysłów, genialnych stylizacji i zaangażowania.
Zamysł.. zieloności i "zielona wróżka", trochę bajkowo, onirycznie./.../
Zapodaję na razie dwie foty. Jedną już mogliście podziwiać w Galerii.
OM Zuiko 135mm f/2.8 @ 2.8 (trochę aberracje tam ferment sieją, ale akurat w takim klimacie fot, to nawet pasowało)
Pozdro
Tomek
6 Mr. Ti,
474 i 475 podobają się bardzo, mimo trochę drewnianych póz, ale to leśna wróżka więc takie jej prawo. :-D
476 to świetny materiał do montażu, jeżeli masz jej zdjęcie w podobnej pozie: dżinka z tego wyjdzie świetna!
Z tymi zielonymi dymami jest coś jeszcze, gdzie wyszły tam, gdzie miały być? Fajoski ten pomysł na zieloną sesję. Gratuluję pomysłów Tobie i modelkom. Fascynujące, że znajdujesz takie Zosie-Samosie ;)
Piękne klimaty a szczególnie ostatnia wrzuta.
6 Mr. Ti,
474 i 475 podobają się bardzo, mimo trochę drewnianych póz, ale to leśna wróżka więc takie jej prawo. :-D
476 to świetny materiał do montażu, jeżeli masz jej zdjęcie w podobnej pozie: dżinka z tego wyjdzie świetna!
---------- Post dodany o 21:09 ---------- Poprzedni post był o 21:08 ----------
Z tymi zielonymi dymami jest coś jeszcze, gdzie wyszły tam, gdzie miały być? Fajoski ten pomysł na zieloną sesję. Gratuluję pomysłów Tobie i modelkom. Fascynujące, że znajdujesz takie Zosie-Samosie ;)
Tak... z Tymi zielonymi dymami mam całą masę fajnych. To zadymione pokazałem trochę dla śmiechu. Ujęć dymnych jest sporo i powstały właśnie z myślą o złożeniu czegoś fajnego :)
Tylko to wymaga trochę czasu żeby to poskładać ładnie.
Tomek
Tadeusz Jankowski
14.07.15, 21:51
475 spodobało mi się ze względu na udanie (artystycznie?) przekazaną zjawiskowość i widowiskowość sceny, bo to co moje oko widzi, to piękny portret, powabny i dynamiczny plus event zaskakujący, perspektywiczny, modelka jako prezenterka i wróżka. Sądzę, że to było bardzo trudne technicznie zdjęcie. Wymagające natchnienia, sprytu i polotu.
Pzdr, TJ
Bardzo ciekawie zapowiada sie plenerowa zielona seria. 475 totalnie basniowe i dopracowane w kazdym calu, odwaze sie nawet dodac, ze wedlug mnie to jedno z najlepszych zdjec w twoim wydaniu.
Gratuluje i chetnie poczekam na reszte z dymem :grin:
Hej,
Zielone dymy naprawdę ciekawe, urokliwe i bajeczne. raz jeszcze Brawo!
brgds
robs
Hejas,
Niedawno robiłem foty... tarczy :) Znajomy wytwarza tarcze zdobione rysunkami i poprosił o parę fot więc na szybko zainscenizowaliśmy mały plenerek :)
A same tarcze (i inne dzieła gościa) możecie podziwiać tu:
https://www.facebook.com/Black-Forest-Forge-262433637196025/timeline/
477.
157418
478.
157419
479.
157420
480.
157421
481.
157422
T.
Twoje foty niezmiennie mi się podobają, teraz też, ale pod warunkiem, że opatrzysz je tytułem "wojowniczka"/"wojowniczki". Z punktu widzenia producenta tarcz, to raczej bym nie był zadowolony.
Twoje foty niezmiennie mi się podobają, teraz też, ale pod warunkiem, że opatrzysz je tytułem "wojowniczka"/"wojowniczki". Z punktu widzenia producenta tarcz, to raczej bym nie był zadowolony.
Producent jest bardzo zadowolony. Bo te tarcze tam maja byc na dokladke.. troche "od picu" bo one i tak sie nadaja tylko na powieszenie na scianie :)
T.
Producent jest bardzo zadowolony. ...
Bo (jak każdy facet) gapi się na dziewczynę i nie załapuje prostego faktu, że jego klienci powinni się gapić na tarczę i dziewczynę jako nierozłączną parę :)
Bo (jak każdy facet) gapi się na dziewczynę i nie załapuje prostego faktu, że jego klienci powinni się gapić na tarczę i dziewczynę jako nierozłączną parę :)
Należy rozróżnić zdjęcia wizerunkowe od produktowych. To produktowe maja na celu dokładne przedstawienie produktu bez odwracania uwagi od niego samego a te tutaj to zdjęcia wizerunkowe. Często na wizerunkowych produkt jest ledwo widoczny lub wręcz domyślny.
Podsumowując mi jak i producentowi zdjęcia się podobają.
To już zależy od tego gdzie te zdjęcia trafią. Jeśli na portal dedykowany miłośnikom tarcz, to pełna zgoda, ale jeśli na jakieś ogólniejsze forum, to nikt nie zauważy tarczy. Wizerunkowe traktowanie margaryny jest łatwiejsze, potencjalni użytkownicy są wszędzie :) Sprawa jest prosta: wycinamy konkurencję w niszy lub chociaż umacniamy w niej pozycję, czy poszerzamy niszę? Ale to już nie jest dyskusja o zdjęciach :) Zdjęcia są ok i skojarzenia z tarczą są bardzo pozytywne :)
Powtarzam, to nie sesja tarczy, tylko fantasy wojowniczka/wojowniczki, a tarcza przy okazji.
Zdjęcia tarcz robi sobie w domu sam twórca. Tarcze są w większości przypadków wykonywane na zamówienie.
Nie było ideą fot zaprezentowanie li tylko tarczy na sprzedaż.
T.
Grunt że z tarczą, a nie: na tarczy.
Hejas,
Niedawno robiłem foty... tarczy :) Znajomy wytwarza tarcze zdobione rysunkami i poprosił o parę fot więc na szybko zainscenizowaliśmy mały plenerek :)
477.
478.
479.
480.
481.
T.
Bardzo lubię! Komiksowo Thorgalowo.
robert1088
26.09.15, 11:20
Tak sobie myślę Thomasso .Ty byś musiał wskoczyć w moje klimaty to byś pozamiatał .
Tak sobie myślę Thomasso .Ty byś musiał wskoczyć w moje klimaty to byś pozamiatał .
W sensie, że? :)
T.
Hejka forumowicze drodzy...
Dawno nic nie wrzucałem, więc nadrabiam zległości.
Mam masę fot do obrobienia, a nie mam czasu, a jak mam to wole jednak odpocząć.
Zatem parę zaległych...
482.
170549
483.
170550
484.
170551
Tomek
Szacunek za błyskanie .
W odpowiedzi na mój poprzedni post pozamiatał byś fotograficznie w rekonstrukcji .
A jako że zacząłem błyskać mam nadzieję, że kiedyś cię dogonię :)
Posunąłeś się...Nie tylko wiekiem, :wink: ale coraz lepsze zdjęcia robisz. Znaczy warsztat coraz lepszy.
Posunąłeś się...Nie tylko wiekiem, :wink: ale coraz lepsze zdjęcia robisz. Znaczy warsztat coraz lepszy.
I ciągle starą E-30-tka :)
T.
T.
I to mnie cieszy bo ja też taką mam. :grin:
T.
Zmienisz, to kwestia czasu, a może i serwisu. Z nowych matryc będzie łatwiej.
Miło Cię i Twoje zdjecia było zobaczyć....
cześć,
znakomite, podoba mi się jak świecisz i post-produkujesz swoje zdjęcia.
Nie do pominięcia jest też sama fotografowana osoba - widać, że czuje się przed obiektywem pewnie i wie, co i jak chce zademonstrować.
Gratki.
pozdrawiam,
cześć,
znakomite, podoba mi się jak świecisz i post-produkujesz swoje zdjęcia.
Nie do pominięcia jest też sama fotografowana osoba - widać, że czuje się przed obiektywem pewnie i wie, co i jak chce zademonstrować.
Gratki.
pozdrawiam,
Dzięki!
Co do "czucia się osoby".. różnie z ta pewnością bywa. Ogólnie jest spoko, choć na pierwszych wspólnych sesjach bywa czasem.. dziwnie. Jakby bez braku zaufania. Czasem zaskakuje od razu i znajduje się wspólny język.
Ogólnie jest tak, że najlepsze ujęcia wychodzą na koniec :) W sensie, że modelka jest rozluźniona... tylko wtedy też zaczyna się często pojawiać zmęczenie.
Tomek
Dawno nic nie wrzucałem, więc nadrabiam zległości.
Zatem parę zaległych...
482. 483. 484.
Tomek
Foty jak to u Ciebie Mr. Ti - świetnie "oświecone" i reżyserka ok. Mam zastrzeżenia co do 482. i 483. :
jak to jest z tłem? To ma być zasłonka przed, czy tło za? Ja bym obstawał przy zasłonce przed modelką.
Masz taką wersję?
Pozrdawiam
Ja.
Fajna wrzuta. Cieszy mnie, że E 30 robisz i udowadniasz iż można.
Fajna wrzuta. Cieszy mnie, że E 30 robisz i udowadniasz iż można.
Oczywiście, że można. Jakkolwiek dużo mnie ogranicza jednak. W obróbce trzeba kombinować tak by był dobry efekt. Testując kiedyś E-M1 obróbka była zdecydowanie szybsza i przyjemniejsza.
T.
Szacunek za błyskanie .
W odpowiedzi na mój poprzedni post pozamiatał byś fotograficznie w rekonstrukcji .
A jako że zacząłem błyskać mam nadzieję, że kiedyś cię dogonię :)
Co do reko.
Mam trochę znajomych zajmujących się reko - okresy średniowieczne głównie.
Były ambitne plany zrobić jakąś serię coś jak "Rycerze", albo "Jak to drzewiej bywało", ale ciężko ich zebrać i zmotywować by coś razem zrobić. Może kiedyś...
Na razie, dawno temu udało mi się dorwać tylko jednego z nich...
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2016/04/thumb__1024_P7281175B-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-67041)
Tomek
robert1088
16.04.16, 21:24
Thomasso to jest specyficzne środowisko . Z motywacją jakoś nie miałem problemów, gorzej z wymyśleniem scenariusza , ale da się ogarnąć wierz mi .
Foty jak to u Ciebie Mr. Ti - świetnie "oświecone" i reżyserka ok. Mam zastrzeżenia co do 482. i 483. :
jak to jest z tłem? To ma być zasłonka przed, czy tło za? Ja bym obstawał przy zasłonce przed modelką.
Masz taką wersję?
Pozrdawiam
Ja.
O jakiej "zasłonce" mowa? :) Te kolorowe, pionowe maziaje? :)
T.
W związku z tym i.. tym.. i tamtym informuję, że więcej moich zdjęć w Galerii Publicznej nie uświadczycie. Bo i po co? Nudne wszak i rendery (plastik?) OK.
Zostawiam was w zalewie wszechobecnych landszaftów i ptaszków, czasem robali.
Może czasem cos dorzucę tu do wątku, tylko też się zastanawiam po co kiedy nudne i to samo? To już wole nikogo tym nie zamęczać i nie zamęczać siebie czytaniem komentarzy.
Pozdrawiam Szanowne Grono Olympuclub.
T.
W związku z tym i.. tym.. i tamtym informuję, że więcej moich zdjęć w Galerii Publicznej nie uświadczycie. Bo i po co? Nudne wszak i rendery (plastik?) OK.
...
Wyluzuj, to chyba jasne, że każdy ptak jest inny i każdy ma najlepszego :mrgreen:
Wyluzuj, to chyba jasne, że każdy ptak jest inny i każdy ma najlepszego :mrgreen:
Tak właśnie luzuję.
T.
Tak cię zdenerwowały komentarze w galerii ?
Willow32 też dał sobie spokój jak go komentarze zdenerwowały. Ktoś coś napisał na temat jego zdjęć i nie ma go na forum.
Tak właśnie luzuję.
T.
Szkoda, że zamierzasz nas karać. Rozumiem, że nie dostałeś czego oczekujesz, ale żeby aż tak?
Szkoda, że zamierzasz nas karać. Rozumiem, że nie dostałeś czego oczekujesz, ale żeby aż tak?
Dostałem jedynie info, że nudo, że światło nie wypaliło, że render(?), że nos... bardzo konstruktywnie. Biorąc pod uwagę osobisty spadek formy i zniechęcenie do fot tym bardziej to mnie nie zacheca, ani nie podnosi na duchu.
Do wątku będę wrzucał. Tutaj.. tu i będzie można konstruktywnie rozważać.. jak zawsze. Choć nawet jak tu serie kilku fot wrzucam to dyskusji albo nie ma, albo cichnie szybko.. więc też nie wiem.. może faktycznie nudno? Ale ja lubię te swoje "portreciki" i te stylizacje. Przecież nie będę nikogo tu na siłę uszczęśliwiał i przekonywał do swojej wizji i swojego sposobu obróbki czy świecenia (które wiem, że nie jest idealne).
T.
---------- Post dodany o 00:09 ---------- Poprzedni post był o 00:04 ----------
Tak cię zdenerwowały komentarze w galerii ?
Willow32 też dał sobie spokój jak go komentarze zdenerwowały. Ktoś coś napisał na temat jego zdjęć i nie ma go na forum.
Nie.. raczej zrobiło mi się przykro.. czy coś w ten deseń. Wiem, że nie wszystkie kadry moje są super wymuskane i wyświecone idealnie, a obróbka sztuczna i pod grafikę podchodząca, ale tak lubię i tak mnie ludzie rozpoznają i po takie foty do mnie przychodzili.
Niejaki Willow nie jest jedynym.. było więcej takich :/
T.
Thomasso, przecież cały czas, konsekwentnie robisz swoje. Dzielisz pasję z dziewczynami podobnie odjechanymi (stylizacje, makijaż), widać, że fajnie się bawicie. Tak to odbieram. Foto studyjne, zabawa ze świeceniem to zupełnie nie moja bajka, jednak od dawna doceniam Twoje działania (zwłaszcza że czasem trafiasz nawet do mnie ;) ). Brak Twoich prac zuboży forum. Wrzucaj coś chociaż do wątku.
A jeśli nie - do zobaczenia w innym miejscu ;)
Thomasso, przecież cały czas, konsekwentnie robisz swoje. Dzielisz pasję z dziewczynami podobnie odjechanymi (stylizacje, makijaż), widać, że fajnie się bawicie. Tak to odbieram. Foto studyjne, zabawa ze świeceniem to zupełnie nie moja bajka, jednak od dawna doceniam Twoje działania (zwłaszcza że czasem trafiasz nawet do mnie ;) ). Brak Twoich prac zuboży forum. Wrzucaj coś chociaż do wątku.
A jeśli nie - do zobaczenia w innym miejscu ;)
W wątku cos tam będzie.. Spokojnie. Nie wiem kiedy, bo na razie i tak mam problemy sprzętowe. Niestety moja E-30 powoli dogorywa, a z kasa cienko by kupić coś sensownego. No ale walczę...
Tomek
O to właśnie chciałem napisać.... :grin:
Zostawiam was w zalewie wszechobecnych landszaftów i ptaszków, czasem robali.
Może czasem cos dorzucę tu do wątku, tylko też się zastanawiam po co kiedy nudne i to samo? To już wole nikogo tym nie zamęczać i nie zamęczać siebie czytaniem komentarzy.
Pozdrawiam Szanowne Grono Olympuclub.
T.
I my Cię pozdrawiamy, i :
http://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Fotografia to Twoje hobby, a to z definicji na Tobie sprawiać frajdę, a że
ostatnio działasz jak AK-47(74) i walisz serią to i naród żądny igrzysk domaga
się urozmaicenia.
---------- Post dodany o 10:47 ---------- Poprzedni post był o 10:44 ----------
O jakiej "zasłonce" mowa? :) Te kolorowe, pionowe maziaje? :)
T.
Tak, o tych.
Mr. Ti. Uspokój się! Bo Cię znajdę, a tego byś nie chciał... https://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_twisted.gif
Mr. Ti. Uspokój się! Bo Cię znajdę, a tego byś nie chciał... :twisted:
No przecież ja już nic tu nie piszę :P
T.
No przecież ja już nic tu nie piszę :P
T.
No właśnie!