Zobacz pełną wersję : Moje zwidy i herezje...
Mam troche mniej ciasno tez... ale jakos mi nie pasowalo,a chcialem wyeksponowac to fajne spojrzenie ;-)
T.
To poproszę, trochę szerszy kadr nie zaszkodzi.
Szerzej.. ale jak sie okazalo, niewiele :P
288 A i B
59532 59531
T.
To jeszcze takie jedno z mroznego spaceru.. choc dosc sloneczne.
289.
59534
T.
289 - ładny kadr i tonacja. Choć ładne kolory troche wyprane za bardzo msz.
no - na ostatnim ciut się sprały kolory - chyba że to celowy zabieg
za to tonacja przedostatniej porcji dla mnie super
co do samego kadrowania - to chyba jednak ciasnawo
---------- Post dodany o 01:48 ---------- Poprzedni post był o 01:46 ----------
no - na ostatnim ciut się sprały kolory - chyba że to celowy zabieg
za to tonacja przedostatniej porcji dla mnie super
co do samego kadrowania - to chyba jednak ciasnawo
Wygrzebane z szuflady. Zabawy z obrobka zaawansowana ;-)
290.
60217
291 i 292
60216 60218
PZDR
Thomasso
LeonAmator
20.02.12, 23:37
Fajne,ale jak na mnie za bardzo stonowane.
Ale ja sie nie znam.
Wygrzebane z szuflady. Zabawy z obrobka zaawansowana ;-)
290.
60217
291 i 292
60216 60218
PZDR
Thomasso
Porzuciłeś oliwkę ? - zacna była.
Pozdrawiam i zazdroszczę cierpliwości. AP.
Porzuciłeś oliwkę ? - zacna była.
??? :roll:
T.
To też szuflada, ale deczko aktualniejsza.
Jedna sesja, różne obróbki.. takie tam.. może się komuś spodoba.
293.
61251
294.
61249
295.
61248
296.
61247
297.
61246
298.
61245
299.
61244
Pozdrawiam
Tomek
Dla mnie 295 i 299. Znakomite.
Pozostałe też fajne.
Modelki - pozazdrościć!
298. moim zdaniem najbardziej eksponuje piękno modelki, pastelowe takie ;)
Co prawda mało kto już do mojego wątku zagląda, nie mówiąc już o tych co cokolwiek chcą napisać, ale wrzucam takie dwa twory.
Może ktoś choć konstruktywnie zje*ie, może (choć nie liczę) się komuś spodoba. :roll:
300 i 301.
61560 61561
Tomek
Aleś wciepnął!:shock: duużo, 293 296 297 Strasznie smaczne!
Co się ma nie podobać?! Przecież zdjęcia są świetne!
293 i 297 bardzo mi się podobają. Te ostatnie średnio.
Hehe.. dzieki. Jednym sie podobaja, innym nie. W sumie wlasciwie... nudno by bylo jakby kazdy mial taki sam gust ;-)
Mr. T :)
Witaj Tomku! A gdybys te 300 i 301 nieco rozjaśnił?
Heja Mr. T ;)
Trzysetka jest znakomita! Świetna gra światło - cień :)
Mrs. L vel S :mrgreen:
Korzystając z okazji, że koleżanka (Ania) stwierdziła, że czas na zmiane imagu (fryzurki) cyknąłem jej kilka zdjęć, by udokumentować zmianę.
Oto efekty - na razie zdjęcia przed.
302.
62360
303.
62361
304.
62359
Pozdrawiam
Mr. T. :)
Dlaczego masz takie sliczne kolezanki???
Na 303 troche szybkiej latki potrzeba z 50% kryciem
Dlaczego masz takie sliczne kolezanki???
Na 303 troche szybkiej latki potrzeba z 50% kryciem
A na nasze - co za łatka chodzi Ci Mirku po głowie? :)
Bo tak trochę tego skrótu myślowego nie załapałem... wiesz ja prosty chłop jestem :-P te technikalia mnie gubią.
T.
A na nasze - co za łatka chodzi Ci Mirku po głowie? :)
Bo tak trochę tego skrótu myślowego nie załapałem... wiesz ja prosty chłop jestem :-P te technikalia mnie gubią.
T.
Ach szybka latka to taka opcja w PS zmieni Ci na zdjeciu te MZ fragmenty ,ktore mogly by jej potrzebowac.
Wstawie tu Twoje,moje z zastosowaniem latki i wersje taka ,no bo jak dziecina sliczna to powstrzymac mnie sie trudno.Ale zwroc uwage na roznice w tej samej wersji barwnej.623626236362364
Aaa.. pod oczkami. Mialem tam wymiziac, ale stwierdzilem, ze troche mniej wymiziam zeby jednak naturalniej bylo :P
T.
Aaa.. pod oczkami. Mialem tam wymiziac, ale stwierdzilem, ze troche mniej wymiziam zeby jednak naturalniej bylo :P
T.
E - tam , herezje głosisz, wymiziałeś ja po buzi, a pod oczkami miało być naturalniej.
Nie wierzę
Pozdrawiam AP.
E - tam , herezje głosisz, wymiziałeś ja po buzi, a pod oczkami miało być naturalniej.
Nie wierzę
Pozdrawiam AP.
No wiec? Wierz mi apzie - nie zapomnialem :P Pod oczkami jest miziane, ale stwierdzilem, ze nie bede bardzo, tylko troche.
Co do buzi to tam klasyczna obrobka retuszerska, nie przesadzona. Ania ma sliczna cere i miziania niewiele jej trzeba w sumie. :)
T.
Miziana czy nie Ania warta jest aby zobaczyć też po zmianie imagu .Czekam.
Miziana czy nie Ania warta jest aby zobaczyć też po zmianie imagu .Czekam.
W piatek cos zamierzamy wykombinowac cos w kwestii zdjec wiec i tu jakies foty sie pojawia.
T.
nina_w_miescie
3.04.12, 19:30
trzysetka, rzeczywiście, powalająca. z całą masą niedomówienia..
Troche przerwy było, a w tzw. międzyczasie wariacka zabawa ze znajomymi, bez przesłania, choć roboczo nazwaliśmy ją sesja PRL-ową. Nie pytajcie dlaczego :)
305 i 306 - Ola
63718 63719
307 i 308 - takie tam scenki z Agą, Olą i Panem Michałem ;-)
63720 63724
309, 310, 311 - szalona Agnieszka
63721 6372263723
312, 313, 314 - kolejne, inne, lepsze(?) ;-) wcielenie niesamowitej Agi
63725 63726 63717
PZDR
T.
nina_w_miescie
3.05.12, 13:51
307 i 308 absolutnie do zjedzenia!!! :) fantastyczne, klimatyczne, spadły mnie z krzesła. całość bardzo fajnie dopracowana, ale te dwa + 311 mogłabym powiesić obok swojej Szirli :) brawo!
307 i 308 absolutnie do zjedzenia!!! :) fantastyczne, klimatyczne, spadły mnie z krzesła. całość bardzo fajnie dopracowana, ale te dwa + 311 mogłabym powiesić obok swojej Szirli :) brawo!
Scenek a la 307 i 308 mam wiecej... wrzuce jeszcze cos pozniej, tylko obrobie :P
T.
nina_w_miescie
3.05.12, 14:05
koniecznie! :)
Fajne naprawdę fajne zabawy z znajomymi. mi naj...312-314
No dobra. To lecim dalej :)
Tym razem Laura. Laurę wypatrzyłem na jednym z portali społecznościowych, napisałem do niej czy nie chciałaby mi zapozować do kilku ujęć.
Oto efekty. Mam nadzieję, że jej nie skrzywdziłem fotograficznie? :)
Zażółcenie celowe, chciałem nadać zdjęciom mocno słoneczny, mocno kolorowy "feelinig"
315.
63785
316.
63786
317.
63787
318.
63784
Pozdro.
Mr. T.
317 Mr.Ti przefajna! Seria żółtkowa ciekawa ale 317 gasi resztę.
nina_w_miescie
4.05.12, 12:50
a dla mnie 315, (chociaż i 317 zwraca uwagę) za naturalność, ładne spojrzenie w oddal i wyodrębnienie z tła. do żółcieni trzeba się przyzwyczaić :) jedyny minus 315 to dół - chciałoby się go nieco więcej.
317 Mr.Ti przefajna! Seria żółtkowa ciekawa ale 317 gasi resztę.
Dzieki! 317 mówisz? No proszę, a mi się wydawała taka nie do końca dobra.
Zdecydowanie osobiście wolę 316 :)
T.
---------- Post dodany o 12:54 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------
a dla mnie 315, (chociaż i 317 zwraca uwagę) za naturalność, ładne spojrzenie w oddal i wyodrębnienie z tła. do żółcieni trzeba się przyzwyczaić :) jedyny minus 315 to dół - chciałoby się go nieco więcej.
Mam i taki kadr gdzie i dołu jest więcej :cool:. Tylko wtedy postać mniejsza... a ja wolałem sie skupić na twarzy, a jakbym "dołu" więcej pokazał to mogłoby to zakłócić odbiór.. przynajmniej meskiej części forumowiczów ;-)
T.
nina_w_miescie
4.05.12, 12:56
ojtam, ojtam, zaraz tylko męskiej ;)
to, co mi delikatnie przeszkadza, to te zostawione białe trójkąty przy ramiączkach, ale to detal jest
Dla mnie 316 najlepsze z ostatniej serii.
Mam i taki kadr gdzie i dołu jest więcej :cool:. Tylko wtedy postać mniejsza... a ja wolałem sie skupić na twarzy, a jakbym "dołu" więcej pokazał to mogłoby to zakłócić odbiór.. przynajmniej meskiej części forumowiczów ;-)
T.
To jest sztuka, sztuka ma to do siebie, że czasem jest trudna w odbiorze.
Stanowczo proszę o zdjęcia gdzie jest więcej "dołu" który zakłóca odbiór. Będę się bardzo starał, by dobrze odbierać :wink::mrgreen:
Obie ostatnie wrzutki podobaja mi sie bardzo :-)
Dzieki! 317 mówisz? No proszę, a mi się wydawała taka nie do końca dobra.
Zdecydowanie osobiście wolę 316 :)
T.
/.../
T.
316 jest bo jest, skończona i tyle, a 317 daje możliwość popatrzenia sobie a kilku stron na fotę.
Dziewczyna na 316 po prostu jest. Na 317 coś robi, nie wiem: opala się, marzy, patrzy w chmury ... .
316 jest bo jest, skończona i tyle, a 317 daje możliwość popatrzenia sobie a kilku stron na fotę.
Dziewczyna na 316 po prostu jest. Na 317 coś robi, nie wiem: opala się, marzy, patrzy w chmury ... .
Jakie to jest piekne, jak kazdy inaczej odbiera... :)
T.
Na 316 po prostu jest? Na 316 gapi się na mnie z monitora swoimi cudnymi oczętami, ooo :wink:
A na 317 odwraca wzroki i myśli: kiedy on już skończy walić tą migawką:mrgreen:
Na 316 po prostu jest? Na 316 gapi się na mnie z monitora swoimi cudnymi oczętami, ooo :wink:
A na 317 odwraca wzroki i myśli: kiedy on już skończy walić tą migawką:mrgreen:
No widzisz Adam? Nowa interpretacja 317! :mrgreen: A 316 to samo. :-P
Interpretujcie sobie jak chcecie i ile chcecie, bylebyscie sie nie pobili :P
T.
Seria PR-L nalezy do moich ulubionych.:cool:
Moja "dyżurna" modelka. Jedno z majówkowej wyprawy do ogrodu botanicznego, drugie z dzisiejszego posiedzenia przy soczku na Kaziu w KRK :)
319. Botanicznie
63878
320. Kazimierzowo - mnie się podoba.. nie pozowane, nie "grane", zwyczajne.. modelka mi się zamyśliła, a mi udało się zdąrzyć odpalić sprzęt i zrobić zdjęcie nim wróciła do rzeczywistości :)
63877
Tomek
nina_w_miescie
6.05.12, 08:32
przychylam się do Twojej 320 bardzo :)
[QUOTE=Thomasso;819244
T.[/QUOTE]
Popatrz, popatrz jaki purysta się znalazł, I jeszcze do tego wartko wstawia galicyjską gatkę.
Za Franciszka Józefa tak samo jak za króla Rydzyka lud cieszył się kształtem i seksem. Wcześniej od zawsze też...
Pokaż jak są dobre, jak masz wątpliwość zakryj kurtyną milczenia.
Pozdrawiam niedzielnie AP.
PS. ostatnie dwa zdjęcia podobają mi się bardzo.
ja jednak jestem za 320 a z poprzedniej (z jednej ze stron społecznosciowych :roll:) od razu na 316 postawiłem...nie wiem może lubie jak model patrzy sie w obiektyw..!?
Dwa kadry z sesji "PRL-owej" :) Jest tego więcej, ale czasu na obróbkę za mało więc bede od czasu do czasu cos nowego wrzucał z tej szalonej sesyjki.
321.
63929
322.
63928
Pozdro.
Mr. Tiiiii
:)
PRLowa jak najbardziej mi sie podoba
bardzo fajne 311 tak sprzed trzech stron ;)
ale ogólnie całość robi piorunujące wrażenie
bardzo dobrze się to ogląda
a co do tego
Jakie to jest piekne, jak kazdy inaczej odbiera... :)
to dla mnie to jest właśnie najpiękniejsze w fotografii :)
osobiście też jestem za 317 :)
pozdrawiam nocną porą
To tym razem Was uraczę większą wrzutą. Nie chcę dzielić, bo sensu to nie ma.
Zamysł na serie był coś a la high-key, cz-b.
323, 324, 325, 326.
63984 63985 63986 63983
327, 328, 329, 330.
63990 63987 63988 63989
...aa nie jednak podzielę :)
Będzie czytelniej może.
Miłego oglądania i komentowania :)
T.
323,324,325,326 najbardziej mi sie podobaja :-)
jakoś mnie ta seria nie przekonuje
może 327 najlepsze - ale nie ma tego czegoś co sprawia że chce się więcej ..
To teraz cz. II. Trochę koloru... wiem ze tonacja kazdego inna ale potraktowalem je jak osobne zdjecia.
331, 332
63993 63992
333 i 334 - wiem, że jedno przepalone (buu!), ale kadr mi się podba.. więc może przymkniecie na to oko ;-)
63995 63996
335 i 336 - czyli oryginał i chyba nieco lepsza panoramiczna przeróbka, która osobiście mi sie bardzo podoba (nie ma to jak samouwielbienie)
63994 63997
Pozdrawiam
Mr. T.
331 - super, tylko pasek od bielizny (stringów), trochę niekorzystnie się wrzyna
332 - ładne, chociaż trochę mój wzrok się kieruje najpierw na stopy
331 - super, tylko pasek od bielizny (stringów), trochę niekorzystnie się wrzyna
332 - ładne, chociaż trochę mój wzrok się kieruje najpierw na stopy
Na pasek bede uwazal nastepnym razem, wiem ze to szczegoly ktore o ironio od razu sie dostrzega. Nie chcialem foty zepsuc nieumiejetnym mazaniem go, wiec zostawilem.
Co do 332 to stopu mowisz? No to nie ma rady trza by je wymazac, zamysl byl taki zeby bylo je jednak widac.. hmmm...
T.
high key..ok, ale jednak w kolorze...w BW brakuje tej odrobiny ciepła jak kolor oczu,włosów,ciała...
do mnie też kolor bardziej przemawia
a co do 332 moje oczy powędrowały na twarz nie na stopy ;)
Hehe.. Dzieki za wizyte i komenty i dyskusje. :)
To tym razem zajawka mala na Weronike.
337.
64192
338.
64193
Pewnie bedzie wiecej, ale musze sie odkopac z innymi fotmai :)
T.
majeczek78
14.05.12, 18:42
Ta sesja high- key mi się bardzo podoba ale chyba w kolorze mimo wszystko bardziej.
Szkoda że do Kraka mam kawałek bo bym pchał się na jakieś praktyki.... ;)
338 bardzo ale to bardzo mi się podoba
zagrało wszystko :)
Widzę, że bez tego D800 się nie obejdziesz, idąc równym krokiem w kierunku studia, Powodzenia życzę!
Widzę, że bez tego D800 się nie obejdziesz, idąc równym krokiem w kierunku studia, Powodzenia życzę!
Spoko.. to jeszcze potrwa ;-) Na razie się dziwią, że to z jakiegoś Olympusa E-30... i robią wielkie oczy.
T.
Spoko.. to jeszcze potrwa ;-) Na razie się dziwią, że to z jakiegoś Olympusa E-30... i robią wielkie oczy.
T.
Jak się spotkamy gdzieś - użycze Ci na chwilę OM-D i 45/1,8, a może będzie już do tego czasu 75? Będziesz też mógł pofocić moją gębę ćwiczebnie. bo modelkę nie zawsze ma się pod ręką.
Jak się spotkamy gdzieś - użycze Ci na chwilę OM-D i 45/1,8, a może będzie już do tego czasu 75? Będziesz też mógł pofocić moją gębę ćwiczebnie. bo modelkę nie zawsze ma się pod ręką.
Czyli jednak OM-D? Kiedy, kiedy? :) Jak się będziemy mieli spotkać to już jakąś modelkę załatwię.
T.
Czyli jednak OM-D? Kiedy, kiedy? :) Jak się będziemy mieli spotkać to już jakąś modelkę załatwię.
T.
Powinien dojść do mnie w przyszłym tygodniu. Wyjeżdżam do Toskanii 06.06. Pewnie któraś sobota popołudniu lub niedziela. Poza Olka póki co nie wychodzę 50-200 mnie skutecznie trzyma.
Pozdrawiam AP.
Powinien dojść do mnie w przyszłym tygodniu. Wyjeżdżam do Toskanii 06.06. Pewnie któraś sobota popołudniu lub niedziela. Poza Olka póki co nie wychodzę 50-200 mnie skutecznie trzyma.
Pozdrawiam AP.
Czyli będziesz testował w podróży :) Fajnie. Zatem udanej wyprawy i do zobaczenia w KRK :)
T.
Szybkie pytanie. Która wersja lepsza? Przy czym nie ienteresuje mnie odpowiedź, że "żadna" :)
339. A i B
65191 65190
Mr. T.
Z dwojga zlego to kolor:mrgreen:Ale prawa rzese to zrob jeszcze raz.
Szybkie pytanie. Która wersja lepsza? Przy czym nie ienteresuje mnie odpowiedź, że "żadna" :)
339. A i B
65191 65190
Mr. T.
Mówiłem Ci już po koleżeńsku zmień fryzjera o ile taki się jeszcze tak nazywa.:wink:
---------- Post dodany o 00:09 ---------- Poprzedni post był o 00:07 ----------
Oczywiście mam na myśli fryzjera od modelek..... To taka życzliwa rada krajana...:grin:
Oczywiście mam na myśli fryzjera od modelek..... To taka życzliwa rada krajana...:grin:
Czy ja wiem.. modelce w sumie się podoba... :roll:
T.
Czy ja wiem.. modelce w sumie się podoba... :roll:
T.
Tylko , że wiesz.... Kobieta ma takie coś na głowie (patrz Twoja modelka) faceci się oglądają, ona się się cieszy ja mały pies pchłami, a faceci myślą: co ta idiotka ma na głowie...!
To mówię JA stary wyjadacz, i specjalista od normalnego wyglądu kobiet... Ale może faktycznie już jestem za stary....???
Ale może faktycznie już jestem za stary....???
Nie pitol o jakiejs starosci! :-P
Ja wiem o co Ci chodzi. Spoko.
Wiesz, to nie jest fryz na codzien przeciez.
Anna na codzien ma fryzure calkiem hmm.. zwyczajna. Zreszta.. pare stron wczesniej mozesz sobie ja poogladac :)
T.
dzięki za słowa pocieszenia......:grin: pozdrawiam....
Czepiam się bo czasem kobiety wydziwiają strasznie przez co stają się niestrawne.....
Czepiam się bo czasem kobiety wydziwiają strasznie przez co stają się niestrawne.....
Aaa.... i tu poruszamy juz calkiem inna kwestie. Rzeklbym wchodzimy na pole minowe. I nie wiem czy zapuszczac sie dalej, biorac pod uwage, ze Ania ten watek moze sledzic :cool:
T.
Rzeklbym wchodzimy na pole minowe. I nie wiem czy zapuszczac sie dalej, biorac pod uwage, ze Ania ten watek moze sledzic :cool:
T.
Uwazasz,ze my faceci nie powinnismy zwracac uwagi pienknosciom naszym.Zauwaz ze kupujac wraz z nimi jakies cos do ubrania ekspedientka nie osmieli sie tego zapakowac bez naszego dyskretnego przyzwolenia.Biedronke wykluczam oczywiscie.
A jesli Ania watek sledzi to niech wie,ze w takiej fryzurze jej nie do twarzy.To nie jej kierunek rabarbara porazonego piorunem.I nawet jak to nazwiemy sesjami to niech stara sie wybierac te ,ktore razem z nia zatancza,bez deptania po pietach i palcach.
Mnie sie nawet podobalo.. ale moze dlatego, ze bylo to cos innego niz widze u niej normalnie.
Z reszta.. jakis czas temu strzelilem takie foto (takie tam z "zaskoku") kiedy spiela sobie wlosy z tylu i wg. mnie calkiem jej pasuje.. o tak:
340.
65196
T.
Mnie sie nawet podobalo.. ale moze dlatego, ze bylo to cos innego niz widze u niej normalnie.
Z reszta.. jakis czas temu strzelilem takie foto (takie tam z "zaskoku") kiedy spiela sobie wlosy z tylu i wg. mnie calkiem jej pasuje.. o tak:
340.
65196
T.
Ale kitka i usmiech to mlodosc i radocha.To nie ma nic wspolnego z rabarbarem.I tu jest inne swiatlo i ustawienie.
Dziewczyna ma wysokie i powiedzmy wypukle czolo.Wlosy spiete do tylu przedluzaja ta linie.Natomast uczesanie w taka cebule,odcina forme czola i akcentuje jego linie.czesc wlosow ma przeciwny kierunek,robi sie wojna na glowie.Kurde ten fryzjer powinien to widziec.No mscil sie na dziewczynie,abo to taki fryzjer.
339. A i B
65191 65190
Mr. T.
skoro nie może być odp. "żadna".....to "obie" :mrgreen:
ale ten szczypiorek mi się nie podoba na głowie...i "trochę starsi koledzy" :wink: :mrgreen: niestety mają rację, więc to nie kwestia wieku.......
na BW wygląda jak moja babcia za młodu a drugie jak koloryzowana wersja pierwszej :mrgreen: ale skłaniam się ku kolorowej....
...i faktycznie....wydziwia z włosami a nie "podoba mi się" !
339. A i B
65191 65190
Mr. T.
Czołem Mr. T.
Tę fyzurę-koafiurę w stylu "pobombie" można przeżyć(kiedyś się tak czesały i będą się czesać), ale makijaż ... rzęsy poklejone(mascara do kitu albo nie rozdzielane po nałożeniu tuszu).
Jeszcze raz byś ją pokazał, a z tych dwu: kolor.
A tak se wpadłem bo nudy na forum :lol:
Dziewczę z kucykiem jest śliczne :mrgreen:
A tak se wpadłem bo nudy na forum :lol:
Dziewczę z kucykiem jest śliczne :mrgreen:
też to zauważyłeś ??!! jakby połowa userów system zmieniła.....i forum....:shock:
Pewnie na zapleczu gorąco :lol:
Mała sesyjka dla znajomego z Zakonu Sokoła z Krakowa.
341.
67498
342.
67497
Pozdrawiam
T.
Mała sesyjka dla znajomego z Zakonu Sokoła z Krakowa.
....
Rycerska rewelacja! Mnie laikowi się podoba, zobaczymy co powiedzą Guru.AP.
Wiecej swiatla wyciagnij bo je sprawnie poustawiales.Tak troche w wysoka tonacje z podkresleniem czerni bym pobiegl.To by podobne do tego lub tego by wyszlo.6750267503
Wiecej swiatla wyciagnij bo je sprawnie poustawiales.Tak troche w wysoka tonacje z podkresleniem czerni bym pobiegl.To by podobne do tego lub tego by wyszlo.
No to jak juz to, to pierwsze... fajnie na helmie tam powychodzilo i na rekawicach, wiecej kontrastow, choc deczko za jasno jednak. Ma byc mrrroczno.
Drugie, prosze ja Ciebie.. za ostro pojechane jednak.
T.
No to jak juz to, to pierwsze... fajnie na helmie tam powychodzilo i na rekawicach, wiecej kontrastow, choc deczko za jasno jednak. Ma byc mrrroczno.
Drugie, prosze ja Ciebie.. za ostro pojechane jednak.
T.
Kurde,lubie ostra jazde-67504
Kurde,lubie ostra jazde
No to wiemy :)
Poza tym dzięki za odwiedziny i sugestie, z ktorymi niekoniecznie sie zgadzam, ale dzieki nim porawiłem jedą fotę:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/181152_366604230078194_580486861_n.jpg)
T.
No to wiemy :)
Poza tym dzięki za odwiedziny i sugestie, z ktorymi niekoniecznie sie zgadzam, ale dzieki nim porawiłem jedą fotę:
źródło (http://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/181152_366604230078194_580486861_n.jpg)
T.
Obłędne jest to spojrzenie spieszonego rycerza. Ciekawie wyszła Ci ta poprawka.
Pozdrawiam AP
Poza tym dzięki za odwiedziny i sugestie, z ktorymi niekoniecznie sie zgadzam,
No to wiemy. :-P
ale dzieki nim porawiłem jedą fotę:
T.
Mr. Ti jak pokazujesz człeka z bronią białą, nie chowaj głowni w cieniach.
Obłędne jest to spojrzenie spieszonego rycerza. Ciekawie wyszła Ci ta poprawka.
Pozdrawiam AP
Spojrzenie takie "spode łba". Poprawce został poddany hełm i rękawice.
Co do głowni w cieniu. Ciężko było przy takim ustawieniu światła mieczuk oświetlić jakoś ładnie. Kombinowałem na kilku ujęciach i zawsze mi wychodził taki własnie. Może jakbym miał 3-cie światło to bym snoota założył z gridem i na ostrze poświecił.
T.
Co do głowni w cieniu. Ciężko było przy takim ustawieniu światła mieczuk oświetlić jakoś ładnie. Kombinowałem na kilku ujęciach i zawsze mi wychodził taki własnie. Może jakbym miał 3-cie światło to bym snoota założył z gridem i na ostrze poświecił.
T.
Sa jeszcze warstwy,maski,Roznego rodzaju przenikania ,krycia,lassa.
Dodac Ci reflektor na glownie i go oswiecic??Moge nawet rubina o lazurytowym odcieni wciepnac.Oczywiscie dla niepoznaki.
Nie kombinuj.Tu nie NK:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To jeszcze jedno...
343.
67854
T.
To jeszcze jedno...
343.
67854
T.
Mr. Ti, niema tu nic zaskakującego, b.dobrze zrobiona fota, czyli niemal standard u Ciebie.
Jeden detal mi nie daje spokoju: takim cięciem dołu foty udydoliłeś rękojeść sztyletu miseri cordia.
To podoba mi się bardziej niż poprzednie. Rynsztunek i zbroję wypożyczałeś do zdjęć, czy włamaliście się na zamek? ;)
Super, świetne zdjęcia, klimat robi też uroda modela, jego niebieskie oczy na zdjęciu w zbroi powalają. :)
@Saboor: tak wiem, obciąłem, ale nie miałem się gdzie już cofnąć w domu :( Zrobiłem 2 foty ze sztyletem w pełni, ale nie wyszły (ZD50 z ostrością nie trafił)
@ahutta: jak pisałem wcześniej - to zdjęcia dla znajomego z Zakonu Sokoła - oni tam się bawią w takie średniowieczne rekonstrukcje, stąd i cały sprzęt
@Mysikrolik: przekaże uwagę o urodzie rycerzowi Arturowi :)
T.
@Saboor: tak wiem, obciąłem, ale nie miałem się gdzie już cofnąć w domu :( Zrobiłem 2 foty ze sztyletem w pełni, ale nie wyszły (ZD50 z ostrością nie trafił)/.../
T.
Tak sądziłem, ale lepiej się upewnić. Jeszcze raz: świetna fota.
Troche zabraklo mi zolto-pomaranczowego odblasku.TZN takiego jaki daje plonaca pochodnia.Pobaw sie w szopie nie niech blysnie na naramienniku.Tak jakos sie na tamte czasy przesunie.Mogles zaswiecic od dolu i od gory slabiej z lewej.Troche bys wyeliminowal ten cien od krawedzi chelmu na twarzy.
Ale tez mi sie podoba,zeby nie wyszlo,ze tylko ja swidruje.
Tak sądziłem, ale lepiej się upewnić. Jeszcze raz: świetna fota.
Jak usunę zwalistą komodę która mi stoi po jednej strony pokoju dużego to zyskam jeszcze z 1 metr odejścia od modela - wtedy wystarczyłoby :)
T.
---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Troche zabraklo mi zolto-pomaranczowego odblasku.TZN takiego jaki daje plonaca pochodnia.Pobaw sie w szopie nie niech blysnie na naramienniku.Tak jakos sie na tamte czasy przesunie.Mogles zaswiecic od dolu i od gory slabiej z lewej.Troche bys wyeliminowal ten cien od krawedzi chelmu na twarzy.
Ale tez mi sie podoba,zeby nie wyszlo,ze tylko ja swidruje.
Średniowiecznie może będzie jeszcze lepiej, bo szykuje nam się zamkniety taki piknik rycerski w plenerze na zamku, gdzie przewidujemy też jakąś poważniejszą sesję dla rycerzy (np. podczas walki itp.)
T.
Jak usunę zwalistą komodę która mi stoi po jednej strony pokoju dużego to zyskam jeszcze z 1 metr odejścia od modela - wtedy wystarczyłoby :)
T.
---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Średniowiecznie może będzie jeszcze lepiej, bo szykuje nam się zamkniety taki piknik rycerski w plenerze na zamku, gdzie przewidujemy też jakąś poważniejszą sesję dla rycerzy (np. podczas walki itp.)
T.
Widzę i czytam ,że oddajesz się rekonstrukcji dziejów. Bardzo przyzwoite fotografie, tylko światło trochę za ostre, jedna dwie sesje i pewnie te rozblaski wygasisz, by np, naramiennik nie świecił się jak przysłowiowe psie ja**.
Pozdrawiam AP.
Widzę i czytam ,że oddajesz się rekonstrukcji dziejów. Bardzo przyzwoite fotografie, tylko światło trochę za ostre, jedna dwie sesje i pewnie te rozblaski wygasisz, by np, naramiennik nie świecił się jak przysłowiowe psie ja**.
Pozdrawiam AP.
Gaszenie tych rozbłysków byłoby bardzo trudne, oni w tym Zakonie mają wszystkie zbroje na wysoki połysk zrobione. Nie ma bola, dysponując tym światłem co mam nie pozbędę sie tych blików.
T.
Chyba, żeby spróbować wywołać kilkukrotnie RAW, a potem popracować na warstwach i wygasić odblaski. Chociaż nie wiem, czy będzie to dobrze wyglądało.
Taka próba
67881
No to jak wolno se dlubac to se dlubie.6789267891Na kliszy zle nie wyglada odwrotka:mrgreen:
U mnie tak:
6791167912_a tu każda blacha klepana osobno_67913
No to jak wolno se dlubac to se dlubie.6789267891Na kliszy zle nie wyglada odwrotka:mrgreen:
Fajnie, tylko facjatka taka pomarańczowa ... .
...bo na kliszy :-P
Jak by Tobie tyle zelaziwa na grzbiet zalozyli i lampami swiecili to bys mial czerwona facjate i wypukle spodnie z tylu.O.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jak by Tobie tyle zelaziwa na grzbiet zalozyli i lampami swiecili to bys mial czerwona facjate i wypukle spodnie z tylu.O.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No, to pewno tak. Ile takie cuś waży ze 13 kilo będzie, jak pełna zbroja nie?
A podnie z tyłu wkleśnięte:-P spróbuj cwaniaku w wypukniętych na qnia wsiąść.:mrgreen:
---------- Post dodany o 13:48 ---------- Poprzedni post był o 13:47 ----------
No, to pewno tak. Ile takie cuś waży ze 13 kilo będzie, jak pełna zbroja nie?
A podnie z tyłu wkleśnięte:-P spróbuj cwaniaku w wypukniętych na qnia wsiąść.:mrgreen:
Do klepałem blachy.
Saboor: pojechałeś z tym klepaniem :P Niestety zapędziłeś się za bardzo w wyciąganie szczegółów i rys różnych. Na żywo to te zbroje sa gładkie dość i na mocny połysk. Jako swobodna interpretacja OK, ale jak na zdjęcie chcące w jakimś stopniu oddawać rzeczywistość no to niestety do kosza.
Co do wagi. No lekko nie jest. Kolczuga ok. 6-7 kilo. To pod nią ok. 2 (grube dość). Blachy też gdzieś w okolicach 10 kg. Powiem tak - całość rynsztunku, broń, tarcza, zbroja (z nogami) waży jakies 30-40kg (zależy od rodzaju). Lżejsze są ze stali hartowanej - lżejsze o ok. 50% - blacha może być cieńsza po prostu.
Zatem trochę tego noszą na sobie :) Choć to i tak nic do wagi pełnego bojowego rynsztunku współczesnego żołnierza, gdzie waga może sięgnąć nawet do 80kg :)
T.
Saboor: pojechałeś z tym klepaniem :P Niestety zapędziłeś się za bardzo w wyciąganie szczegółów i rys różnych. Na żywo to te zbroje sa gładkie dość i na mocny połysk. Jako swobodna interpretacja OK, ale jak na zdjęcie chcące w jakimś stopniu oddawać rzeczywistość no to niestety do kosza.
Tak, wiem i w kierunku widzirysia to szło. Chciałem żeby te blachy były max oklepane, stare, porysowane. Wiesz coś: po grunwaldzie i szturmie na Malbork.
Oni mają tak jak pisałeś gładziutkie te zbroje(co nimi siedziska rysują, nic tylko czapraki mięciutkie poszyć ...) :-D
Co do wagi. No lekko nie jest. Kolczuga ok. 6-7 kilo. To pod nią ok. 2 (grube dość). Blachy też gdzieś w okolicach 10 kg. Powiem tak - całość rynsztunku, broń, tarcza, zbroja (z nogami) waży jakies 30-40kg (zależy od rodzaju). Lżejsze są ze stali hartowanej - lżejsze o ok. 50% - blacha może być cieńsza po prostu.
Zatem trochę tego noszą na sobie :) Choć to i tak nic do wagi pełnego bojowego rynsztunku współczesnego żołnierza, gdzie waga może sięgnąć nawet do 80kg :)
T.
No właśnie gdzieś słyszałwem, że taki "blaszak" był ponoć na bloczkach w siodło wciągany, bo ciężki.
No właśnie gdzieś słyszałwem, że taki "blaszak" był ponoć na bloczkach w siodło wciągany, bo ciężki.
Koledzy uśmiechnęli się jak to ode mnie kiedys usłyszeli.
Normalny zbrojny musiał sam na konia wleźć i z niego zejść. Nie ma, że boli. 40kg złomu na sobie to nie jest znów aż tak dużo, porządny chłop winien sobie z tym dać rady sam, koń też :P
Owszem w pewnym momencie pojawiały się bloczki i wciągnie na konia, ale to były z tego co wiem zbroje turniejowe nijak mające się do realnych warunków na polu bitwy (czyt. nieużywane w walce realnej).
T.
Koledzy uśmiechnęli się jak to ode mnie kiedys usłyszeli.
Normalny zbrojny musiał sam na konia wleźć i z niego zejść. Nie ma, że boli. 40kg złomu na sobie to nie jest znów aż tak dużo, porządny chłop winien sobie z tym dać rady sam, koń też :P
Owszem w pewnym momencie pojawiały się bloczki i wciągnie na konia, ale to były z tego co wiem zbroje turniejowe nijak mające się do realnych warunków na polu bitwy (czyt. nieużywane w walce realnej).
T.
Turniejowe, czyli "blaszak-czołg"
Właśnie coś takiego znalazłem:
Zbroja turniejowa - zbroja płytowa wykształcona na zachodzie Europy w XV wieku służąca wyłącznie do rycerskich walk turniejowych. Inne wykorzystanie wykluczała specyficzna jej budowa. Odrzucone zostały ochronne elementy zbędne w walkach turniejowych jak np. ochrona nóg od kolan czy prawa rękawica. dodano natomiast nowe elementy jak: specjalne hełmy z kratownicą do walki na maczugi, niesymetryczne i spłaszczone po prawej stronie kirysy, gdzie znajdował się hak i przeciwhak służące do klinowania ciężkiej kopii turniejowej, wzmocniono dodatkowo lewe przedramię aż do końca dłoni i prawe do uchwytu drzewca kopii, zastosowano ochronę pach w postaci okrągłych tarcz zamocowanych do naramienników z amortyzującymi podkładkami pod spodem i inne mające ochraniać walczącego w turnieju rycerza. Również używane w tych zbrojach hełmy przechodziły różne okresy. Początkowo były to grube hełmy typu łebka, następnie hełmy zamknięte, które były oparte na ramionach i przyśrubowane z przodu i z tyłu do kirysa lecz bardzo niefunkcjonalne gdyż rycerz nie widział swojego przeciwnika czy też hełm typu "żabi pysk" lecz ten z kolei był mocno rozchylony z przodu i groziło to jego użytkownikowi zranieniu odłamkami własnej kopii przy kruszeniu jej o swego przeciwnika.
---------- Post dodany o 16:45 ---------- Poprzedni post był o 16:44 ----------
Wybacz OT, ale b.ciekawy temat Poruszyłeś Mr. Ti
Turniejowe, czyli "blaszak-czołg"
Właśnie coś takiego znalazłem:
---------- Post dodany o 16:45 ---------- Poprzedni post był o 16:44 ----------
Wybacz OT, ale b.ciekawy temat Poruszyłeś Mr. Ti
A prosze. Te turniejowe nie tyle cięższe były ile, jak sam przytoczyłeś, ze względu na konstrukcję, sztywniejsze, czy jakoś tak. Dawały dużo mniejszą swobodę ruchu. Taki "blaszak-czołg", stąd może wziął się problem wsiadania na konia, ale mimo wszytsko te bloczki to nie było ponoć AŻ tak popularne jak się wydaje. A normalny rycerz (jak pisałem) to już na 100% z tego nie korzystał.
T.
PS. A jakby ktoś chciał takich rycerzy zobaczyć na żywo jak się.. napierdzielają (i to konkretnie i bez ściemy) to zapraszam w swoim imieniu i chłopaków z Zakonu Sokoła, 8 wrześnie na „Pierwszy turniej rycerski o topór Andrzeja Tenczyńskiego” pod zamkiem Tenczyn w Rudnie:
https://www.facebook.com/events/476082979071203/
A prosze. /.../
T.
Dziekuję.
PS. A jakby ktoś chciał takich rycerzy zobaczyć na żywo jak się.. napierdzielają (i to konkretnie i bez ściemy) to zapraszam w swoim imieniu i chłopaków z Zakonu Sokoła, 8 wrześnie na „Pierwszy turniej rycerski o topór Andrzeja Tenczyńskiego” pod zamkiem Tenczyn w Rudnie:
https://www.facebook.com/events/476082979071203/
Kurde ja będę "poza zasięgiem" ;(
A Ty Mr. Ti się wybierasz?
Kurde ja będę "poza zasięgiem" ;(
A Ty Mr. Ti się wybierasz?
Powiem tak... jest duuuża szansa, że dotrę. Mam jakby za miedzą. :)
T.
A ja będę na Kaszubach wtedy. Kurcze szkoda.
Powiem tak... jest duuuża szansa, że dotrę. Mam jakby za miedzą. :)
T.
Dotrzyj! Będzie fajna foto-relacja!
Dotrzyj! Będzie fajna foto-relacja!
A jak Go potną ? :roll:
A jak Go potną ? :roll:
Będzie miał pociętą GO, to może być ciekawe foto-cięte doświadczenie.
Nie potną, spokooojniee.. już uczestniczyłem w paru spotkaniach.
No dobra pokaże Wam parę fotek, ale szału ni ma. Raczej tak dokumentalnie. Z dwóch różnych zlotów.
344. 345. 346.
679346793567936
347. 348. 349. 350.
67940679396793867937
PZDR.
Thomasso
Kurde mol.Takie fotki to kreca mnie w takich wersjach obrobkowych.Tylko nie umiem ich tak zrobic.Krece sie wokolo wlasnego ogona,i nic mi nie wychodzi.Taki efekt mi potrzebny jak w starych drukach kolorowych.67941ale ukradne ci chyba troche do probowania,bo widze,ze sie pojawia takie w tym temacie.Oj bede mial co robic po nocach.Chyba,ze ktos szybka metode zapoda.
Kurde mol.Takie fotki to kreca mnie w takich wersjach obrobkowych.Tylko nie umiem ich tak zrobic.Krece sie wokolo wlasnego ogona,i nic mi nie wychodzi.Taki efekt mi potrzebny jak w starych drukach kolorowych.ale ukradne ci chyba troche do probowania,bo widze,ze sie pojawia takie w tym temacie.Oj bede mial co robic po nocach.Chyba,ze ktos szybka metode zapoda.
Ale jaka metodę? To co mi powychodziło czy jak? :)
T.
Ale jaka metodę? To co mi powychodziło czy jak? :)
T.
Popatrz ma moja wersje obrobki.Zalapiesz o czym pisalem.Ty po prostu obrobiles bez udziwniania.
Popatrz ma moja wersje obrobki.Zalapiesz o czym pisalem.Ty po prostu obrobiles bez udziwniania.
Mr. Ti po prostu, jakiś nie dziwny jest.
Mr. Ti po prostu, jakiś nie dziwny jest.
A tak jakoś wyszło, że nie dziwnie :) choć troszkę i tak suwaczkami w ACR "pomięszałem".
T.
A tak jakoś wyszło, że nie dziwnie :) choć troszkę i tak suwaczkami w ACR "pomięszałem".
T.
Taa ... renca Ci się omskła:mrgreen:
Taa ... renca Ci się omskła:mrgreen:
No ale.. ładnie jest nie? Tak inaczej, ale nie za bardzo inaczej. :)
T.
No ale.. ładnie jest nie? Tak inaczej, ale nie za bardzo inaczej. :)
T.
Ładnie, ładnie. Może Ci się częściej omyskać.
Ładnie, ładnie. Może Ci się częściej omyskać.
Nie omieszkam omyskać zatem częściej.
T.
Chyba wiem jak 346 wyglądał by po walce ... ale boim się pokazać.
Chyba wiem jak 346 wyglądał by po walce ... ale boim się pokazać.
I slusznie. Jak Cię znajdzie i Ci oklepie conieco :P Oni tam się nie certolą.
T.
PS. Dawaj!
A prosz:
No toś pojechał.:cool:
T.
No toś pojechał.:cool:
T.
Ja? Ja się do walki na "półtoraki" nie pchałem .... .:-P
Półtorak to je mniót pitny. Przedni on ci jest
Półtorak to je mniót pitny. Przedni on ci jest
I miecz półtora ręczny, niby też przedni bo tyłem operować się nie da.
No nic nie mówiłeś że się na grunwald wybierasz :wink:. Fajne foty.
Była kiedyś tutaj taka "sesyja PRL-owa". Dziś kolejna jej odsłona zatem.
351.
68309
352.
68310
353.
68311
354.
68308
Pozdróweczki
Thomasso
Piekne te fotki ze zlotu. 344 wyglada jak kadr z filmu.
Była kiedyś tutaj taka "sesyja PRL-owa". Dziś kolejna jej odsłona zatem.
Pozdróweczki
Thomasso
Ależ klimacik, fajne!
Fajna ta sesja PRLowa - nie myślałeś o B&W?
Fajna ta sesja PRLowa - nie myślałeś o B&W?
B&W jakoś mi do głowy nie przyszło, bo takie ładne kolorki :P
T.
B&W jakoś mi do głowy nie przyszło, bo takie ładne kolorki :P
T.
Nu kanieczno kolor, taki kolor(zdominowany czerwienią)
Po małej prz-erwie zapodaję wam cosik takiego.
Zdjęcia dla koleżanki.. trochę tak "lajfstajlowo" ;-) miało być.
3 lokacje - 3 różne podejścia do obróbki.
355.
69575
356, 357, 358.
69576 69577 69578
359, 360.
69579 69574
Pozdrawiam
Mr. T.
Jak dla mnie srodkowa wstawka.
Popieram. Też mi najbardziej przypadły do gustu.
Ogólnie ładnie, a szczególnie pochwalić chcę 359 i 360.
Dla mnie środek a szczególnie 358. Reszta też fajna.
Dzięki za wizytę :)
Faktem jest, że dobrze się bawiliśmy podczas zdjęć. Jest ich więcej i może jeszcze się jakieś objawią ;-)
Zabawny epizod mnie za to spotkał. Foty, poza parkiem, były robione w krakowskich lokalach.
Wchodząc zawsze pytałem się czy możemy zrobić parę zdjęć w scenerii lokalu. Nie było problemu. Nawet jak moja asystentka z blendą stała.
Jednak w pewnym momencie trochę zaczęło mi brakować światła i postanowiłem użyc beauty-disha z zamontowana systemowa lampą błyskową.
Nie miałem statywów. Disha trzyma asystentka :P Jak tylko stanęła z tym ustrojstwem to od razu przyleciała jakaś "pani manager" z paszczą "czy mamy pozwolenia na zdjęcia profesjonalne?".
Wtedy zapytałem panią jaka jest definicja zdjęć profesjonalnych i dlaczego z lampą to już pro, a z blendą nie? Niestety nie była w stanie udzielić mi odpowiedzi.
T.
Zmierzal bym w strone zimniejszej tonacji,bez tej cieplej landrynki ,moze w kierunku jasnej tonacji ale z zachowaniem szczegolow w jasnych partiach.Troche bardziej to by ozywilo kadry.Teraz dla mnie takie za "grzeczne" sa.Nawet se sprawdzilem jeden kadr.
Ps:Menagery to tak maja,ze "uzywajom" slow ktorych nie "rozumiejom".Cos jak-wykaduj inaczej bo praca cos ciazy na "jednom" strone z lewego boku.
Dzięki za wizytę :)
Wtedy zapytałem panią jaka jest definicja zdjęć profesjonalnych i dlaczego z lampą to już pro, a z blendą nie? Niestety nie była w stanie udzielić mi odpowiedzi.
T.
He bo pewnie nie wie jaka jest różnica między flashem a blendą .....
Jak masz coś jeszcze to zapodaj chętnie popatrzę.
W sobotę 29.09 wybrałem się ze znajomymi na Pola Chwały pod Zamek Królewski do Niepołomic. Parę pstryków bez silenia się na artyzm, czy coś.
Tak po prostu. Miłego oglądania.
Numery od 361 do 377 - nazwy plikow z numerami jakby się ktoś chciał do konkretnego zdjęcia odnieść. Post w 2 czesciach bedzie :)
70926709277092870929
70930709317093270933
709347093570936
Koniec cz. 1
T.
I cz.2 zdjęć z Pól Chwały 2012.
709417094270943
709447094570940
Pozdrawiam
Mr. T.
Spodobał mi się aparat do destylacji :lol:
majeczek78
30.09.12, 21:30
Bodzip tylko nie kombinuj takiego w domu. Fajne foty ,fajny kontrast w cz.1 broń z II wojny światowej a w cz.2 broń z czasów Sparty, asterixa i obelixa.
Bodzip tylko nie kombinuj takiego w domu. Fajne foty ,fajny kontrast w cz.1 broń z II wojny światowej a w cz.2 broń z czasów Sparty, asterixa i obelixa.
Mój drogi, ja chemik z wykształcenia jestem :mrgreen:
A ja kiedys z zamilowania, dlatego tez urzekla mnie ta chlodnica :cool:
Bimber byl niezly ponoc (nie probowalem bom kierowca) ale tym co probowali to pot na czolo wystepowal i od razu rumiencow nabierali.
T.
Jak tak to zwracam honor :mrgreen:
Ciekawa wstawka - kiedyś sam naszkicowałem plany kuszy na potrzeby własne i Bractwa Kurkowego ale brak czasu i wyjazd pokrzyżował zabawę.
Foty takie na szybko pstrykane, bardziej do albumu pamiatkowego, czy znajomych. W niektórych przypadkach żałowałem że nie wziąłem choćby kita 14-42 bo brakowało mi szerokiego kąta.
T.
Sesja PRL-owa- super pomysł, fajne kolorki :)
Faktycznie fajoska sesyja. Umknęła mej uwadze. Plus za dopracowanie szczegółów.
Niedawno robiłem małą sesyjkę dla zespołu znajomych, w której dzielnie asystował wulf z naszego forum (dzięki za pożyczkę obiektywu).
Oto pierwsze efekty.
378.
71645
379.
71646
380.
71647
Pozdrawiam
Thomasso
fajna sesyjka tylko 3 fota nie pasuje pod kątem do 2 pierwszych
A tu male zestawienie - jedno ze zdjęć z powyższej sesji - "przed i po":
http://beforeandafter.pl/5766319/
T.
Ciekawe zdjęcia. Podoba mi się zastosowanie tła, ustawienie postaci, nawet ciasny kadr ale trochę mniej oświetlenie twarzy a właściwie obróbka - dało to efekt ostrego światła.
379 - bardzo fajnie wyszło, najlepsze w serii ale i pozostałe niczego sobie. Gratuluję
Ciekawe zdjęcia. Podoba mi się zastosowanie tła, ustawienie postaci, nawet ciasny kadr ale trochę mniej oświetlenie twarzy a właściwie obróbka - dało to efekt ostrego światła.
Takie ostre światło właśnie chciałem osiągnąć ze względu na chcarakter zespołu, choć za mało czasu miałem na testowe ustawianie świateł i próby. Ogólnie znów był chaos podczas zdjęć.
Za małe studio, za dużo ludzi. Są jesczze foty gdzie zespół jest w full składzie i to jest 5 osób.. nie szło tego sensownie ogarnąć, sensownie czyli tak jak chciałem nieco szerszym kątem. Z góry, z dołu i z boków widać już studio.
Towarzyszący wulf coś tam dzielnie walczył na ogniskowej 50mm (na FF) i nawet jakoś mieścił tych ludzi, ale ja mając inny zamysł troche co do kadru nie dawałem rady. Dopiero przy pojedynczych osobach jakoś to wyszło choć i tak jak widać wymagało to później dość intensywnej obróbki.
T.
Ja napisałem tylko o moich własnych odczuciach - czasem może się to przydac czasem nie. Zdjęcia mi się podobaja i widze, że taka obróbka była zamierzona.
Dzięki za wizytyi komenty i dorzucam jeszcze 2 zdjęcia. Dwóch brakujących członków i cały zespół w komplecie.
381.
71768
382.
71769
Pozdrawiam
Thomasso
Niedawno robiłem małą sesyjkę dla zespołu znajomych, w której dzielnie asystował wulf z naszego forum (dzięki za pożyczkę obiektywu).
Oto pierwsze efekty.
378.
71645
Pozdrawiam
Thomasso
Cześć Mr.Ti!
Wrzuć to do galerii, fajne jest.
No fajnie Ci to wyszło.
A tak się martwiłeś o przepały i inne takie bzdety.
Ja dopiero selekcję uskuteczniłem i rawy wywołałem.
Ale widząc efekty to się zawezmę i chyba nockę zarwę.
Cześć Mr.Ti!
Wrzuć to do galerii, fajne jest.
No tak... Fajna kobiałka - fajne zdjęcie ;-)
T.
---------- Post dodany o 17:25 ---------- Poprzedni post był o 17:23 ----------
No fajnie Ci to wyszło.
A tak się martwiłeś o przepały i inne takie bzdety.
Ja dopiero selekcję uskuteczniłem i rawy wywołałem.
Ale widząc efekty to się zawezmę i chyba nockę zarwę.
No martwiłem, martwiłem - wiesz E-30 nie daje marginesu błedu, tu musi być prawie tak wycyrklowana ekspozycja jak na slajdach. Nie wiem jak u Ciebie, ale ja widzę, że deko niedoświetlone te zdjęcia były w sumie. Piszę o tych na czarnym tle robionych.
Ciągłem je każde średnio o ok +0,5EV (czasem więcej).
T.
No tak... Fajna kobiałka - fajne zdjęcie ;-)
T.
To nie tak :-D
I fajna kobiałka nie pomoże
jak fotograf pożal się Boże
Masz dobre szkiełko i oko.:wink:
Co to jest 0.5EV, prawdziwi mistrzowie potrafią wyciągnąć nawet 3 EV. :cool:
Z tego co pamiętam to E-30 też mi tak robił ale to był jedyny sposób żeby nie upalał świateł.
Teraz przeważnie musiałem podnieść o jakieś 1/3 do 1/2 EV podczas wywoływania.
majeczek78
16.10.12, 20:00
Podoba mi się ta ostatnia wrzutka z zespołem. Spoko foty.
Ostatnia wstawka też b. mi się podoba.
Dłuższa przerwa, mało zdjęć. Podłubałem więc przy "szufladowych".
383.
77052
384.
77051
Pozdróweczki
Mr. T.
Szufladowe jakoś tak bojowo nastawione, 384 pokazuje fajne spojrzenie tego gościa w zbroi.
Pozdrawiam
Fajne te z szuflady ściągnięte:grin:.
Fajne te z szuflady ściągnięte:grin:.
Jeszcze ze 2-3 podobne będą... :)
Dzięki za odwiedziny i zapraszam.. później ;-)
T.
Dłuższa przerwa, mało zdjęć. Podłubałem więc przy "szufladowych".Mr. T.
Czołem Mr. T,
Wyciągnął byś temu 384. pysio z cienia. I jedziem dalej.
Fajne są, tylko zbroje za bardzo wygalcowane. :-D
Świetne te portreciki "łbów zakutych" :wink:
Pozdrawiam.
Czołem Mr. T,
Wyciągnął byś temu 384. pysio z cienia. I jedziem dalej.
Fajne są, tylko zbroje za bardzo wygalcowane. :-D
Saboor zbroje rycerstwo glancowalo z jednego powodu aby nie zachodzilo rdza a pod zbroja byly naramienniki ze skory, ktore byly smarowane tluszczem. Nie latwo bylo byc rycerzem :-)
Saboor zbroje rycerstwo glancowalo z jednego powodu aby nie zachodzilo rdza a pod zbroja byly naramienniki ze skory, ktore byly smarowane tluszczem. Nie latwo bylo byc rycerzem :-)
Prawdziwy rycerz powinien wygladać jak potłuczony, :-D wtedy było by wiadomo że w wielu potyczkach brał udzial. O!
Jedni bielili,drudzy czernili a inni polerowali.Bielone z jednych stron,czernione z innych a polerowane jeszcze po co innego.
Ptasimi odchodami(czapla) polerowano stal.Do dzis jeden z ostatecznych materialow polerskich.
Jedni bielili,drudzy czernili a inni polerowali.Bielone z jednych stron,czernione z innych a polerowane jeszcze po co innego.
Ptasimi odchodami(czapla) polerowano stal.Do dzis jeden z ostatecznych materialow polerskich.
Dzięki.
Człek się uczy.
Nie wiedziałem :shock: nie mam czapli :cry:
Nie wiedziałem :shock: nie mam czapli :cry:
A zbroje masz?
A zbroje masz?
wiedza. Moja była uboga.
wiedza. Moja była uboga.
Ach.Ja tez sie nie przyznaje,ze mam cos z rycerza:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No więc wybrałem się w przedwigilijny, wieczorny spacer po starym Krakowie. Zapraszałem, ale nikt nie dotarł. Spacer samotnie sie odbył zatem.
Parę gniotów poniżej.
385.
77140
386.
77141
387.
77142
388.
77143
Na razie tyle. Wesołych Świat wszystkim!
Thomasso
Te czarno biale nawet mi sie podobaja.Takie na czasie.
W tym sensie na czasie,ze juz ciemno,ze juz kazdy w domu,ze jeszcze chwila i prezenty mozna juz otworzyc.
385-387 bardzo fajne, mają taki świąteczny, ciepły klimat.
Ciepły? :) W sumie dobrze, że poszedłem na spacer wczoraj, bo dziś już z tego sniegu nic nie zostało i zapowiadają, że już szans na więcej (do końca świąt) raczej póki co nie będzie.
T.
Powiedziałabym, że przede wszystkim klimat. Piękne, nastrojowe fotografie, kojarzą się z cichym, spokojnym wieczorem w niezwykłym mieście :)
I jeszcze kilka zaległych z przedwigilijnego Krakowa.
389.
77522
390.
77527
391.
77523
392.
77524
393.
77525
394.
77526
Thomasso
Echhhhhhh... pięknie
szkoda że tego śniegu już nie ma :(
chociaż słońce weekendowe zrekompensowało w lekkim stopniu ten niedobór
co do zdjęć przedwigilijnych
dla mnie bardzo na tak
uwielbiam oglądać miejsca którymi na co dzień chodzę :)
390 super
391, 393
no i udało Ci się jeszcze budy przy ratuszu uchwycić :)
ogólnie udany spacer,
ja o nim przeczytałam dopiero dziś :)
ale i tak mnie wtedy nie było już w Krk
pozdrawiam :)
Thomasso cała wrzutka bardzo fajna. Mnie najbardziej odpowiada klimat na 389 i 394.
Pozdrawiam
I znów spora dawka pięknego klimatu... Aż za Krakowem zatęskniło mi się. Czuć tę ciszę i odświętny nastrój :) Jeśli miałabym się czegoś czepić, to ostatnie [394] wiele by zyskało bez barierki na pierwszym planie.
I znów spora dawka pięknego klimatu... Aż za Krakowem zatęskniło mi się. Czuć tę ciszę i odświętny nastrój :) Jeśli miałabym się czegoś czepić, to ostatnie [394] wiele by zyskało bez barierki na pierwszym planie.
Dzięki.
Tak, barierka zdecydowanie przeszkadza. W sumie to ujęcie takie przypadkowe jest, przyznaję. Ale zacząłem obrabiać i tak jakoś stwierdziłem, że fajne, nawet z ta barierką.
Może jak walnie jeszcze śniegiemto się wybiorę raz jeszcze i zrobię poprawkę ;-)
T.
(...) Spacer samotnie sie odbył zatem.
Parę gniotów poniżej.
(...)
Skoro uważasz zdjęcia za kiepskie to poco je publikujesz ? A jeśli już je tu wrzucasz to znaczy że chcesz o nich opinii, w takim razie jej nam nie narzucaj
Skoro uważasz zdjęcia za kiepskie to poco je publikujesz ? A jeśli już je tu wrzucasz to znaczy że chcesz o nich opinii, w takim razie jej nam nie narzucaj
No ale przecież ja nikomu nic nie narzuciłem. Mój wątek i będę tu sobie wrzucał co mi się żywnie podoba :wink:
Dobrze.. może powinienem napisać "gniotów", choć i tak wszystkie swoje zdjęcia uważam za takie foto-gnioty, jedne lepsze inne gorsze. W ogóle jestem ostatnio strasznie krytyczny wobec swoich dzieł fotograficznych, lepsze to niz popadnięcie w samozachwyt.
T.
Nie popadaj w skrajności. Wychodząc na ten spacer na pewno zrobiłeś masę "gniotów" i te podczas selekcji usunąłeś. Inne zostały. Poświęciłeś czas na ich obróbkę, a te kilka postanowiłeś wystawić do wglądu tutaj. Fakt że niczym nie zachwycają, ale uprzedzasz fakty jeszcze przed powiększeniem miniaturek i nie dajesz nam tego samym stwierdzić.
Nie popadaj w skrajności. Wychodząc na ten spacer na pewno zrobiłeś masę "gniotów" i te podczas selekcji usunąłeś. Inne zostały. Poświęciłeś czas na ich obróbkę, a te kilka postanowiłeś wystawić do wglądu tutaj. Fakt że niczym nie zachwycają, ale uprzedzasz fakty jeszcze przed powiększeniem miniaturek i nie dajesz nam tego samym stwierdzić.
Ohh.. wiecej luzu.. plisss. Chcesz kliknąc - klikasz, nie to... I tak mało osób do mojego wątku zagląda. To raz. Dwa, czasem wrzucam coś do galeri i przechodzi w zasadzie tak jakby zdjęcia nie było, 2-3 komenty czasem o ***** maryni, więc pewnikiem gnioty. Przynajmniej staram się dzięki temu poprawiać to i owo.
T.
No bo i po co zaglądać skoro zaraz w tytule napisane że nie warto.
Ale nie będę Ci w wątku śmiecił.
Miłego wieczora
I tak mało osób do mojego wątku zagląda.
T.
A to wymagasz podpisania listy obecnosci??:mrgreen:
No dobra.Bylem ogladalem ,jak fociles tak focisz.Wazne,ze sam bardziej krytycznie podchodzisz.Im wiecej niedociagniec sam zauwazysz tym lepiej dla tych,ktorym serwujesz gotowce.
No bo i po co zaglądać skoro zaraz w tytule napisane że nie warto.
Ale nie będę Ci w wątku śmiecił.
Miłego wieczora
A zawsze robisz to co Ci sugerują???
Pomijając do niczego nie prowadząca wymianę zdań - mam nadzieję, że czasem jednak tu zjarzysz niezależnie od tego co ja napiszę.
T.
Ohh.. wiecej luzu.. plisss. Chcesz kliknąc - klikasz, nie to... I tak mało osób do mojego wątku zagląda. To raz. Dwa, czasem wrzucam coś do galeri i przechodzi w zasadzie tak jakby zdjęcia nie było, 2-3 komenty czasem o ***** maryni, więc pewnikiem gnioty. Przynajmniej staram się dzięki temu poprawiać to i owo.
T.
Ważne, jak swoimi fotami poprawisz humor chociażby jednej osobie. Jesteśmy amatorami, bawimy się robiąc zdjęcia, przy okazji rozwijamy.
Niestety, niektórzy biorą wszystko zbyt poważnie.
Robię zdecydowanie większe "gnioty" niż Thomasso. I jestem z tego dumny! Ale może dzięki Wam wyjdę na ludzi ;).
A to wymagasz podpisania listy obecnosci??:mrgreen:
No dobra.Bylem ogladalem ,jak fociles tak focisz.Wazne,ze sam bardziej krytycznie podchodzisz.Im wiecej niedociagniec sam zauwazysz tym lepiej dla tych,ktorym serwujesz gotowce.
No własnie. Znowu :) Czy ja coś gdzieś pisałem o wymaganiu?
Miło, że czasem ktoś coś napisze. Nawet, że paskude. Byle o zdjęciach :)
T.
Świetne i klimatyczne te krakowskie wieczorki. Mnie tam być do takiego spaceru namawiać nie musiał. Wstawiaj więcej bo miło się ogląda:).
Świetne i klimatyczne te krakowskie wieczorki. Mnie tam być do takiego spaceru namawiać nie musiał. Wstawiaj więcej bo miło się ogląda:).
Więcej nie będzie. To wszystko co było godnego uwagi. Wg. mnie. Ogólnie zrobiłem nie za dużo kadrów. Tak się pętałem tu i tam. Czasem 10 razy się zastanowiłem co i jak, czasem za szybko, kiedy śnieg zaczynał padać intensywniej.
T.
Więcej nie będzie. To wszystko co było godnego uwagi. Wg. mnie. Ogólnie zrobiłem nie za dużo kadrów. Tak się pętałem tu i tam. Czasem 10 razy się zastanowiłem co i jak, czasem za szybko, kiedy śnieg zaczynał padać intensywniej.
T.
Ale zawsze możesz powtórzyć sesyjkę. Może śniegu nie będzie, ale klimacik "złapiesz" nowy. Ja jestem zbyt leniwy, aby jechać do Krakowa tak późną porą.
Darekw1967
31.12.12, 00:47
No własnie. Znowu :) Czy ja coś gdzieś pisałem o wymaganiu?
Miło, że czasem ktoś coś napisze. Nawet, że paskude. Byle o zdjęciach :)
T.
Witaj Thomasso !
Zgadzam sie z Toba, ze warto robic foty i pokazywac je i dzielic sie wzajemnie wrazeniami na ich temat.
Jedni Ci powiedza to co chcesz uslyszec a inni mniej lub bardziej krytycznie spojrza na foty, grunt aby
krytyka plynela z serca a nie z zawisci czy czystej zlosliwosci.
Mam w sumie ten sam problem, ze bardzo surowo siebie sam oceniam i uwazam, ze ciezko jest wykonac
dobra fote a juz super fote to jeszcze rzadziej.
Pozdrawiam
się zrobiło ostrro ;) że marchewki można kroić...
a to bez sensu...
foty fajnie się ogląda czy podpisane ze gnioty czy ze arcydzieła :)
a skoro wątek Twój to tak jak piszesz pisz nadal.
kropka :)
dobranoc :)
się zrobiło ostrro ;) że marchewki można kroić...
Ostro to będzie 26 stycznia :)
T.
Kurde,Stacha zapros-na wszelki wypadek.
Ostro to będzie 26 stycznia :)
T.
oj bedzie :)
Uczestniczyłem niedawno w takim jednym plenerze foto. Temat - "Domena Królowej Lodu"
Oto parę zdjęć.
395.
79368
396.
79369
397.
79370
398.
79367
Thomasso
396.Cos ma.Masz wiecej ujec tej krolowej??
Reszta odstaje na minus od tej 396.Duzy minus.Tak raczej na kotletowy trend podchodza a nie krolewski.
Jednak w tym 396 to gorne prawe mocne swiatlo bym wykorzystal bardziej.Tak aby pokazac wiecej zimna w tym krolestwie lodu.Teraz to taki zbyt topniejace i ddzyste jakies.Za fotelem kierunkowe na tlo "jako ramie przedluzajace to gorne prawe"i maliny byla by.
396 kapitalna, też bym chętnie więcej ujęć zobaczył jeśli można.
fajna sesja, 396 zarąbiste ale faktycznie oziębić trochę by sie zdało, w końcu o Królowej Lodu temat.
majeczek78
21.01.13, 19:58
Jak inni 396 świetna. Masz inne może ?
Jak inni 396 świetna. Masz inne może ?
Ale co inne? Inne z modelką z 396? Czy inne inne? :)
T.
no do mnie też 396 najbardziej przemawia
fajna sesja musiała być :)
fajna sesja, 396 zarąbiste ale faktycznie oziębić trochę by sie zdało, w końcu o Królowej Lodu temat.
Z tym oziembianiem to moze sie zle wyrazilem.Chodzi mi o inna obrobke.Ta jest taka bardziej rycerska,stare kaftany kolczugi zbroje.A Pani zima cz Pani lodowa to tak raczej w kierunku zimnie bardzo falszywej zlosnicy,mimo swiatla,slonca to pelnej perfidnej zlosliwosci i ironicznej wzgardy.
O cos w tym kierunku79531Z wyciagnieciem tego blasku atlasu i wzorkow na bialej szacie.Skoro one juz tam sa to niech je bedzie widac.
Ja jak by taka w lesie zobaczyl to noga moja wiecej do lasu by nie weszla.
Ja jak by taka w lesie zobaczyl to noga moja wiecej do lasu by nie weszla.
A ja bym właśnie częściej do lasu chadzał ;-)
Co do wzorków. W realu one były bardzo delikatne, tak fajnie opalizujące na szacie. Na moim zdjęciu juz są i tak "wyciągnięte" przez światło i w obróbce też nieco.
T.
majeczek78
22.01.13, 20:07
Thomasso chodziło mi o inne z tej serii.
Fajnych masz modeli. Pani z 396 jest bezkonkurencyjna - krzesło świetnie się komponuje z całą resztą.
Było zimowo, to teraz nieco cieplejsza tematyka. Zgadałem się z paroma osobami co do tematyki lat 40-tych. Poszukaliśmy w miarę odpowiedniej miejscówki w Krakowie. Ostatecznie trafiliśmy do Krainy Szeptów na krakowskim Kazimierzu - gdzie pozwolono nam ostatniej soboty, wczesnym popołudniem zrobić małą sesję zdjęciową.
Na razie małe przedstawienie modeli biorących udział :) Wszyscy podeszli do tematu bardzo konkretnie i z zapałem. Joannę już poznaliście za sprawą wrzutu do galerii. Szczerze mówiąc nie liczyłem, że aż tak się spodoba.
Tak, czy siak, chcę przedstawić jeszcze 2 inne osoby, które jeszcze się tu pojawią.
399. Aldona
80651
400. Piotr
80650
401. Joanna
80652
Pozdrawiam
Mr. T.
na lata 40te wygląda Joanna - zarówno urodą jak i stylizacją,
Aldona mimo że najbardziej fotogeniczna wg. mnie nie wpisuje się w zamierzenie sesji - nie ratuje jej nawet charakterystyczny papieros - na przedstawionej fotografii widzę ją jako współczesną korporacyjną manager : ]
Wiesz... to są sesje bardzo amatorskie. Modele to znajomi i znajomi znajomych, czasem (a nawet częściej) sami się wizażują. Temu jedni lepiej wypadają, inni gorze, jedni lepiej pasują do danej scenografii, inni gorzej. Choć staram się w miarę możliwości by to wszystko jakoś dopasować.
T.
399 - też super.
Pozdrawiam.
No fajnie. Czekam na więcej fotek.
Początek interesujący, czas już na kolejne rozdanie...
Początek interesujący, czas już na kolejne rozdanie...
Nie wiem czy jest sens ;-)
T.
Nie wiem czy jest sens ;-)
T.
Dlaczego ? - zespół masz fajny, dziewczyny śliczne - nic tylko focić.