Zobacz pełną wersję : No to się zacznie...krytyka mile widziana :)
Dokładnie, trójka z całej wrzutki najlepsza.
ahutta, dzięki za odwiedziny i komentarz :D
Nie ma sprawy. Ja tu jeszcze wrócę ;)
Umowa ahutta ;)
Dzisiaj jesienne zdjęcia z Powązek Warszawskich.
1.74688 2.74689
Odkurzę mój wątek główny, bo dawno nic tutaj nie wrzucałem.
Fascynacja Sycylią nie mija :D zrobiliśmy dzisiaj typowe dla tego zakątka danie Arancini.
Składniki: dookoła ryż z parmezanem, szafranem i jajkiem, w środku jakieś nadzienie (mięso, szpinak mozzarella) do wyboru a na zewnątrz panierka z bułki tartej.
Smażone w głębokim tłuszczu. Przez Włochów jedzone jako obiadowa przekąska około południa.
A wyglądają one tak:
1.83619 2.83620 3.83621 4.83622 5.83623
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Tutaj bez prostowania i ucinania oryginalny pliczek crop z RAW'a.
83810
Witajcie,
Wrzucę kilka zdjęć z wczoraj...tak aby wątek odkurzyć bo zarósł niestety :D
1. 92750 2.92751 3.92752 4.92753
Dzisiaj chcę pokazać Wam pokaz iście diabelski :D
Stare miasto, pod pomnikiem Kopernika, dwójka ludzi igrała z ogniem.
1.106873 2.106874 3.106875 4.106876 5.106877 6.106878 7.106879 8. 106880 9.106881
największe wrażenia z 8mki - prócz ognia gra i ogniomistrz ; )
Odkurzę mój wątek główny, bo dawno nic tutaj nie wrzucałem.
Fascynacja Sycylią nie mija :D zrobiliśmy dzisiaj typowe dla tego zakątka danie Arancini.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Na czterech za mała GO a piąte emocjonalne(wzruszone) :lol:
Przy zdjęciu potrawy Musisz ją całą zmieścić w GO(chyba że część zeżarłeś)
---------- Post dodany o 14:37 ---------- Poprzedni post był o 14:37 ----------
Dzisiaj chcę pokazać Wam pokaz iście diabelski :D
Stare miasto, pod pomnikiem Kopernika, dwójka ludzi igrała z ogniem.
Fire Many fajne.
Dokładnie jak Saboor, potrawy - pomysł fajny, ale nie gadają, bo większość obrazu poza GO, a ostatnie wygląda na poruszone.
Gość z ogniem robi wrażenie. Może trochę bym "oziębił", ale tylko troszeczkę. Podobają mi się.
PS.
Dotrzymałem słowa ;)
Saboor, ahutta no i Ryśku bardzo dzięki za ślad pozostawiony, rady i uwagi...każda z nich cenna jest bardzo dla mnie :)
Zdjęcia ogniowe niestety z ręki...ale kto w drugi dzień świąt się spodziewał takiej atrakcji. Sesja obiadowa hmmm robiona na potrzeby któregoś kolejnego wpisu na mojej labellasicilia.pl lecz z braku tła odpowiedniego go musiałem zminimalizować :P
Saboor, ahutta no i Ryśku bardzo dzięki za ślad pozostawiony, rady i uwagi...każda z nich cenna jest bardzo dla mnie :)
Zdjęcia ogniowe niestety z ręki...ale kto w drugi dzień świąt się spodziewał takiej atrakcji. Sesja obiadowa hmmm robiona na potrzeby któregoś kolejnego wpisu na mojej labellasicilia.pl lecz z braku tła odpowiedniego go musiałem zminimalizować :P
To się je a nie minimalizuje. :-D
Z tym brakiem tła to przesadziłeś :)
Witajcie,
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć...ognia :D Tym razem sztuczne ognie nad Wisłą.
1.107295 2.107304 3.107303 4.107302 5.107301 6.107300 7.107299 8.107298 9.107297 10.107296 11.107305
jak dla mnie 9tka jest bombowa :) trochę ten patyk po prawej razi ale bardzo ładnie poruszenie (?) rozmazało fajerwerki
Witaj ponownie w mym wątku!
Bardzo dziękuję za Twą opinię, jeśli chodzi o 9 to nie, zdjęcie nie jest poruszone, takie cuda teraz pirotechnicy (zapewne z Chin) wyczyniają :)
Na 4 i 5 trochę jakby stadion płonął ;) podobają się szczególnie te z bliższego kadru :)
Na 4 i 5 trochę jakby stadion płonął ;) podobają się szczególnie te z bliższego kadru :)
Dziękuję za wizytę i ślad Twej bytności. Fajerwerki nad stadionem pięknie doświetlały niebo na około, zapewne stąd to wrażenie :)
Z Pozdrowieniem
Michał
Witajcie,
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć...ognia :D Tym razem sztuczne ognie nad Wisłą.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.
Bardzo fajny secik, tylko stadion występlować. :mrgreen:
Bardzo fajny secik, tylko stadion występlować. :mrgreen:
Albo Wisełkę i te mazy na niebie :) będzie cyc-malina! Dzięki Saboor za wizytę!
Albo Wisełkę i te mazy na niebie :) będzie cyc-malina! Dzięki Saboor za wizytę!
Jeszcze ludzików i gałęzie :)
A, bardzo proszę...teraz zdjęcia wyglądają tak :D
107686
ładną głęboką czerń uzyskałeś, brawo :mrgreen:
Fajne foty z fajerwerkami.
A, bardzo proszę...teraz zdjęcia wyglądają tak :D
107686
Ciekawe, praktycznie zero szumu. Czemu exifa wyciąłeś, nawet parametrów podejrzeć nie można.
Ciekawe, praktycznie zero szumu. Czemu exifa wyciąłeś, nawet parametrów podejrzeć nie można.
Parametry zdradziły by tajemnicę tej fotki ;-)
wyrabiam sobie nowy, niepowtarzalny styl, ot co
ładną głęboką czerń uzyskałeś, brawo :mrgreen:
dzięki, długo pracowałem aby uzyskać taką fakturę i kolory :-D
Fajne foty z fajerwerkami.
Dzięki waruga za odwiedziny i komentarz!
Parametry zdradziły by tajemnicę tej fotki ;-)
wyrabiam sobie nowy, niepowtarzalny styl, ot co
Taki antyk@czyzm?
Białe misie dla dziewczyny, we mgle podczas nocy polarnej na długim czasie z filtrem acetatowym. (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-68614)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2014/01/thumb_misie-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-68614)
Taki antyk@czyzm?
Białe misie dla dziewczyny, we mgle podczas nocy polarnej na długim czasie z filtrem acetatowym. (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-68614)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2014/01/thumb_misie-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-68614)
Muszę przyznać Waść że masz rozmach jak nasz król Jan III co najmniej, Widzę tu początki stylu K@czypięknego lecz zabarwiony nutką polaryzacji i szczyptą aberacji. Skądże pomysł na tak śmiałe kadrowanie? A i filtr acetatowy jakby delikatnie muśnięty chromem. Widzę w tym tchnienie mistrza, lecz i nieskromność ucznia :D
Jam Ci takie oto plugastwo popełnił:
108063
Nazwać je chcę "Szary wiruje pył na planecie bez nazwy omiatając smutne twarze tubylców w przededniu nowiu w dolinie"
Nazwać je chcę "Szary wiruje pył na planecie bez nazwy omiatając smutne twarze tubylców w przededniu nowiu w dolinie"
Nie rozumiem tylko po co tego słonia w tle zostawiłeś :roll:
Nie rozumiem tylko po co tego słonia w tle zostawiłeś :roll:
Wszedł w kadr paskuda, a zebra Ci już nie przeszkadza? Czepiasz się troszkę chyba :P
Zebra jest Ok. Co do czepiania, to wiesz, opisujesz tubylców i pył, a połowę zoo w kadrze pominąłeś ;)
Zoo jak zoo, nic specjalnego szczególnie w tamtych stronach. Takie normalne Noe wmówił zwierzakom że powódź idzie i uprowadził je na tą planetę ;-)
Dzisiaj chciałem Wam pokazać kilka kadrów z Wilanowa, odbywał siętam festiwal światła. Sam pałac był specialnie na tę okoloczność oświetlony przez ludzi z Philips'a, a i w oranżerii powstał świetlny labirynt. Zapraszam!
1.108424 2.108425 3.108426 4.108427 5.108428 6.108429 7.108430 8.108431
Witajcie,
Zimowa stagnacja za mną ;) mam nadzieję. W związku z tym kilka kadrów z Częstochowy. Konkretnie stary dworek jesienią jeszcze zapuszcony i zalany roślinnością a dzisiaj...echhh pustkowie doodkoła :(
1.116974 2.116975 3.116976 4.116977
Witajcie,
Zimowa stagnacja za mną ;) mam nadzieję. W związku z tym kilka kadrów z Częstochowy. Konkretnie stary dworek jesienią jeszcze zapuszcony i zalany roślinnością a dzisiaj...echhh pustkowie doodkoła :(
Fajny ten dworek, w pierwszym kadrze jest chyba najlepiej pokazany, prócz lewej strony gdzie widać budynki w oddali.
Fajny ten dworek, w pierwszym kadrze jest chyba najlepiej pokazany, prócz lewej strony gdzie widać budynki w oddali.
Dzieki Saboor za odiwedziny, to prawda widać, ale ciaśniej się nie dało :( musiął bym sztuczną mgłę jeszcze mocniej rozpylać :P A była godzina 6.00 rano mniej więcej.
Dodam tylko że całośc za wysoką siatką teraz stoi i czeka lepszych czasów chyba.
Dzieki Saboor za odiwedziny, to prawda widać, ale ciaśniej się nie dało :( musiął bym sztuczną mgłę jeszcze mocniej rozpylać :P A była godzina 6.00 rano mniej więcej.
Dodam tylko że całośc za wysoką siatką teraz stoi i czeka lepszych czasów chyba.
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ot taki mały szfindelek:
116979_116978
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ot taki mały szfindelek:
Dobre, i słuszna linia :D rzeczywiście mniej razi tak przerobione. Ech...kiedyś muszę się do Ciebie na warsztaty ze szwindlowania zapisać ;)
Dobre, i słuszna linia :D rzeczywiście mniej razi tak przerobione. Ech...kiedyś muszę się do Ciebie na warsztaty ze szwindlowania zapisać ;)
A proszę, blisko Masz. :grin:
Tez musze do niego sie zapisac.
Jak narazie to tak tylko umiem116982Albo u mnie "burakowy" bardziej intensywnie swieci.
Tez musze do niego sie zapisac.
Jak narazie to tak tylko umiem Albo u mnie "burakowy" bardziej intensywnie swieci.
Mirek, to 6.00 rano była, i wschód słońca :D burakowy odcień to od poświaty słonecznej jest na pewno :-P
Saboor przygotuj się, z Mirkiem zamęczymy Cię na pewno.
Mirek, to 6.00 rano była, i wschód słońca :D burakowy odcień to od poświaty słonecznej jest na pewno :-P
Saboor przygotuj się, z Mirkiem zamęczymy Cię na pewno.
Hmm... tak po prawdzie to rzeczony Mirek54, onegdaj mnie uczył i mam nadzieję jeszcze co nieco się dowiedzieć. To skarbnica wiedzy jest. Mirek ten.
Witajcie,
Dzisiaj kilka fotek ze starego i nowego miasta. Ciekaw jestem Waszych opinii :)
1. 121397 2.121398 3.121399 4.121400 5.121401 6.121402 7.121403
Najbardziej spodobała mi się "szóstka".
Najbardziej spodobała mi się "szóstka".
Dzięki jaclas! Ja też bardzo lubię 6 :D
fakt, 6-tka jest fajniutka
Na 6 - patrzymy na świat przez "sfery niebieskie" :grin:
Hehehe, cieszę się że 6 się Wam podoba :-D A inne jak?
Na 6 - patrzymy na świat przez "sfery niebieskie" :grin:
raczej z wnętrza atomu
---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post był o 18:33 ----------
Hehehe, cieszę się że 6 się Wam podoba :-D A inne jak?
jak dla mnie - nic ciekawego niestety, ot - takie se...
raczej z wnętrza atomu
---------- Post dodany o 18:35 ---------- Poprzedni post był o 18:33 ----------
jak dla mnie - nic ciekawego niestety, ot - takie se...
Oki, dzięki za szczerość :-) doceniam.
raczej z wnętrza atomu
No Co Ty ! Przecież Kopernik Był Kobietą :mrgreen:
A Maria Skłodowska Curie? ;-)
Witajcie,
Dzisiaj zdjęcia miejsca w którym byłem już kilka lat temu kurhan Mochi na wielkiej równinie węgierskiej. Teraz drugie podejście do tematu, tym razem zdjęcia robione późnym popołudniem a nie w południe :D
1.127110 2.127111 3.127112 4.127113 5.127114 6.1271157.127116 8.127117 9.127118 10.127119
Jak to swietnie,ze zawitala wegierska ziemia.
3 ostatnie-sceneria dramatyczna.
5tka mi się podoba, nie wiem dlaczego, ale mi się podoba
A ja wybieram 5 i 7, i wiem dlaczego. Podobają mi się:)
Panowie,
Bardzi dziękuję za odwiedziny, mam jeszcze kilka zdjęć jeszcze nie dopieszczonych. wrzucę je następnym razem :D
Jak to swietnie,ze zawitala wegierska ziemia.
3 ostatnie-sceneria dramatyczna.
Węgry to piękny kraj zakochałem się w tamtych rejonach już jakiś czas temu :D Wino, owoce i kuchnia na 6 :D i fantastyczne kompleksy basenów echh :D:D:D
Panowie,
Bardzi dziękuję za odwiedziny, mam jeszcze kilka zdjęć jeszcze nie dopieszczonych. wrzucę je następnym razem :D
Węgry to piękny kraj zakochałem się w tamtych rejonach już jakiś czas temu :D Wino, owoce i kuchnia na 6 :D i fantastyczne kompleksy basenów echh :D:D:D
Baseny odpuszczam,reszta zyc......
Witajcie,
Dzisiaj zdjęcia w trochę innym klimacie, piękne samochody w centrum Koneser na Warszawskiej Pradze.
1.134047 2. 134048 3.134049 4.134050 5.134051 6.134052
Wrzucę jeszcze kilka zdjęć z Konesera, a jak :D
1.137888 2.137887 3.137889 4.137890 5.137891 6. 137892 7.137893 8.137894