Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: EM-10 różowe przepalenia

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nie muszę pisać do Olympusa, bo sklep musi mi to wymienić.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    sprzet kupiony w sklepie stacjonarnym PL ?
    jeżeli tak, to coś na poparcie tych słów ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    coraz częściej myślę że e-M5 jest jednak dobrym sprzętem a te im nowsze to... Z moim mocno eksploatowanym EM5 nic się nie dzieje. A nie jest oszczędzany w terenie.Pisałbym do Olympusa co z tym robić.
    No nie wiem...Czytając forum do dużo przypadków padnięcia e-M5 jest...
    Chyba się nie mylę, że to e-M5 (exif brak, tak sądzę tylko po wcześniejszych zdjęciach)? Data 05.08.2015. post #319 (to taki ostatni przypadek, odpadających części nie liczę, muszle oczne, pokrętła, pękające ramki wyświetlacza...itp. )
    Oby tak było...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 7.08.15 o 20:28
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    sprzet kupiony w sklepie stacjonarnym PL ?
    W cyfrowe.pl
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    jeżeli tak, to coś na poparcie tych słów ?
    Po co?
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Andtor2 wywołałeś mnie do tablicy to należy się słowo wyjaśnienia. Rzeczywiście migawka padła. Padła w czasie którejś tam serii, przy 30 stopniowym upale. Aparat był też mocno ekspolatowany w czasie dwóch rejsów, kilku offroadów i w czasie dość gorących i wilgotnych dni w Argentynie. Na narty też go zabierałem i w mrozie dość sporym działał bez zarzutu. Nie robiłem nim zdjęć tylko po nieszporach w niedzielę. Podczas takiej, półtorarocznej pracy nawet nie jęknął. Podkreślam, nie było jakiegokolwiek problemu.
    Dlaczego i czy miał prawo się zepsuć? Nie wiem. Czekam na jego powrót z serwisu. Mam nadzieję, że jeszcze kawałek świata objeździmy razem. Tylko teraz już w towarzystwie drugiego body. Nie wiem jeszcze jakiego ale wydaje mi się to sensowne.
    Tak czy inaczej nie mam jakiejś urazy czy uprzedzenia. Mogło się zdarzyć w każdej chwili.
    Ramka mi nie pękła, kółka nie odpadły, muszla od razu została zespawana klejem na stałe z body. A, przepraszam, pogubiłem zaślepki kilka razy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Nie. Przy wyższym ISO fizyczne komórki na matrycy są słabiej naświetlane, ale wzmacniane przed przetwornikiem A/C. Na najniższym ISO najłatwiej dojść do maksymalnej pojemności komórek.

...
    Jeśli ISO jest regulowane tylko wzmocnieniem, to komórki napełniają się tak samo przy każdym ISO jeśli nie zmieniasz czasu i przysłony.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Andtor2 wywołałeś mnie do tablicy to należy się słowo wyjaśnienia. Rzeczywiście migawka padła. Padła w czasie którejś tam serii, przy 30 stopniowym upale. Aparat był też mocno ekspolatowany w czasie dwóch rejsów, kilku offroadów i w czasie dość gorących i wilgotnych dni w Argentynie. Nie robiłem nim zdjęć tylko po nieszporach w niedzielę. Podczas takiej, półtorarocznej pracy nawet nie jęknął. Podkreślam, nie było jakiegokolwiek problemu.
    Dlaczego i czy miał prawo się zepsuć? Nie wiem. Czekam na jego powrót z serwisu. Mam nadzieję, że jeszcze kawałek świata objeździmy razem. Tylko teraz już w towarzystwie drugiego body. Nie wiem jeszcze jakiego ale wydaje mi się to sensowne. Raz już w Maroku z głupoty nie miałem czym focić przez 1/3 wyjazdu.
    Tak czy inaczej nie mam jakiejś urazy czy uprzedzenia. Mogło się zdarzyć w każdej chwili.
    Ramka mi nie pękła, kółka nie odpadły, muszla od razu została zespawana klejem na stałe z body. A, przepraszam, pogubiłem zaślepki kilka razy.
    OK, jednak trafiłem z modelem aparatu. Migawka padła po ilu klapnięciach ?. Podejrzewam, że we moim G1 przez 6 lat użytkowania (oczywiście dalej działa i nigdy się nie zepsuł) do 100 tyś się zbliża. W tym modelu trudniej sprawdzić, jeśli już w ogóle można. Teraz G5 przyznaje rzadko focę i migawka ma zaledwie kilka tyś. zdjęć zrobionych, choć przez kilka miesięcy.
    Tak nawiasem mówiąc tu na forum odnośnie migawki M5 (lub M10, już nie pamiętam) było co najmniej kilka zgłoszeń, że padła i to w okresie gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 7.08.15 o 21:16
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Jak wróci to sprawdzę i Ci napiszę. Sam się tym teraz zainteresowałem. 50 k zdjęć będzie na pewno. Może więcej.
    Z modelem trafiłeś

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jeśli ISO jest regulowane tylko wzmocnieniem, to komórki napełniają się tak samo przy każdym ISO jeśli nie zmieniasz czasu i przysłony.
    Zmieniam czas, bo wszystkie trzy zdjęcia mają taką samą ekspozycję. Na wyższym ISO są naświetlane krócej żeby nie było jaśniej.
    Fuji S5 Pro

Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    coraz częściej myślę że e-M5 jest jednak dobrym sprzętem a te im nowsze to...
    Akurat sensor E-M10 pochodzi z E-M5..