413 - 416 zdecydowanie najlepsze, super światełko.
Napisz coś o pogodzie - taka sama loteria jak u nas? A typowa prognoza to "Będzie padało albo będzie słońce"?
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
Pogoda jak na zdjęciach. W prognozy raczej nie wierzę. Nie sprawdziliśmy ich ani przed ani w trakcie wyprawy. Szczególnie tam. Zmienia się kilka razy na dzień. Choć my trafiliśmy na świetną pogodę niemal przez całe 2 tygodnie. Mimo to zawsze wieje![]()
Bardzo fajne foty
Pomęczę jeszcze jeleniami przez chwilę. Przy okazji przypomniało mi się jak Dobas opisywał pogoń za jeleniami w swoim wątku. Miałem tak samo...
426
427
428
429
430
431
hehe - ale ma wkurzony wyraz twarzy na przemian ze zdziwionym![]()
niezłe![]()
czasami warto pobiegać za takim obiektem![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wyrazil wzrokiem, zwlaszcza ten z 427, a powiedzial tez co o takim przeganianiu mysli?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dobrze trafiliście, chociaż i w Polsce lato i początek jesieni (przynajmniej w górach) był super. To że wieje i zimno to nie problem, lubię taką pogodę pod warunkiem, że jest słonecznie. Gorzej jeśli przez 2 tygodnie lałby deszczSzkockie albo irlandzkie góry wyglądają na wymarzone dla mnie - dokładnie takie krajobrazy lubię.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
Mogłem podejść bardzo blisko, byle powoli, spokojnie, dość szybko się do mojego towarzystwa przyzwyczaiły. Wyglądało mi to na powrót z porannego popasu nad jeziorem w góry. Tak jakby wiedziały, że z nastaniem dnia zacznie się pojawiać coraz więcej ludzi. Zaczęły się zbierać kilkanaście minut przed tym jak słońce wyszło i oświetlać zaczęło ruiny i jezioro. Nie śpieszyło im się, zdążyłem pofocić zamek podczas wschodu i ruszyć za nimi w góry. Mimo wszystko to bardzo fajne przeżycie. Stojąc kilkanaście metrów do stada ma się mocne poczucie obcowania z dziką przyrodą. Był moment, że siedziałem na trawie może z 10 metrów od nich. Dobre kilka minut. Oczywiście by ich nie płoszyć nie robiłem wtedy zdjęć.
Przy okazji wędrówki za stadem kilka widoczków też pstryknąłem. Być może gdyby nie to, że skupiłem się na jeleniach foty widoczków były by lepsze
432
433
434
435
436