OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ładnie, ładnie woda mocno pracuje nad rzeźbą skalnych urwisk.
Dobrze jesteś przygotowany by poprowadzić zlot olego na wyspach, chętni już są
![]()
Jacek
Twoje kompozycje niemal zawsze trafiają w me gusta,
dobrze że żona towarzyszy Ci i daje pierwiastek ludzki na fotach - lubię motyw małego człowieczka na zdjęciach - czasami tylko przeszkadza mi że zbyt blisko krawędzi zdjęcia się znajduję - szukałabym mimo wszystko miejsca bliżej mocnych punktów
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ula pewnie pisze między innymi o 313, to panorama i czasem tak się podkłada, cóż postaram się w przyszłości pamiętać o tym.
Co do braku światła i goniącego czasu. Światło na tym wybrzeżu musiałbym łapać o wschodzie słońca. Ewentualnie o innej porze roku po południu. Ale będąc na kilkudniowym urlopie nie to jest najważniejsze. Trzeba by mieć mnóstwo czasu i zapewne koczować nieraz długo w nie jednym miejscu, by prócz widoku złapać go jeszcze w ciekawym świetle i warunkach. Kiedy jednak zwiedzić się chce co nieco trzeba często pogodzić się z tym co daje nam natura. Ją cieszę się że na tyle dni praktycznie bez brzydkiej pogody się obyło. Dzięki temu trochę udało się zobaczyć. Może za rok będzie kolejna wyprawa, bardzo na to liczę. Choć na pewno nie będzie to wyprawa czysto fotograficzną. Raczej podobną do tej, nastawiona na zwiedzanie tego pięknego kraju. A zdjęcia, to tak naprawdę tylko pamiątka.
Właśnie to miałem napisać. W St.Andrews kupiłem piękny album z zamkami i krajobrazami Szkocji. Cudowne zdjęcia, genialne światło. Ale sam będąc na miejscu widziałem, że aby zrobić zdjęcie w tak pięknym świetle to trzeba czasem i tygodniami / miesiącami czatować na tę jedną jedyną chwilę.
Ja miałem pewnie ciut więcej szczęścia do pogody, bo gdyby tak popatrzeć przekrojowe na zdjęcia prezentowane przeze mnie to prawie zawsze jest słońce.
Robert miał trudniej, i chwała mu za tak doskonałe pokazanie tej pięknej krainy, w takich warunkach jakie zastał.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dodam jeszcze, że by zobaczyć to co widzieliśmy przejechaliśmy prawie 3000 km. Czy to dużo, czy mało sami oceńcie.![]()