DziękiNa salę zapraszam za rok
Niestety w Sylwestra dzieciaki złapały rotawirusa wiec północ mi umknęła...
DziękiNa salę zapraszam za rok
Niestety w Sylwestra dzieciaki złapały rotawirusa wiec północ mi umknęła...
Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 4.01.16 o 11:25
W weekend zrobiłem sobie małą wycieczkę.
Mianowicie wybrałem się w góry pociągiem z Wrocławia. Ogólnie bardzo pozytywnie mnie to wszystko zaskoczyło bo tak. O godzinie 8.02 miałem pociąg z Wrocław Brochów (5 min pieszo ode mnie) do Wrocław Główny. Podróż trwała 5 min (samochodem jakieś 20). Po czym o 8.35 miałem już pociąg do Domaszkowa skąd do Niemojowa podrzucił mnie już tato który był tam od jakiegoś czasu. Naprawdę super podróż. Czysty pociąg, ekrany ze stacjami wyświetlające też info o pogodzie itp. Super! Wstyd też się przyznać ale jak 4 lata mieszkam na Brochowie tak ani razu na dworcu nie byłem, stąd moją fotorelację zacznę od pokazania tego pięknego przedwojennego. Co prawda nie wszystko jest wyremontowane i niektóre rzeczy straszą ale mają też swój klimat
![]()
ABY OTWORZYĆ ZDJĘCIE W PEŁNEJ ROZDZIELCZOŚCI KLIKNIJ PRAWYM NA ZDJĘCIE I WYBIERZ "OTWÓRZ W NOWEJ KARCIE"
87. Dworzec o świcie MZ17mm f1,8 (jak i wszystkie poniżej tym szkłem)
88.
89.
90. Ze względu na słabe światło i nijakie kolory resztę zdjęć prze konwertowałem do czarno białego, który też fajniej oddaje klimat
91.
92.
93.
94. no i nadjechał pociąg...
Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 18.01.16 o 21:45
Czarno białe klimatyczne,bardzo podoba mi się nr 92
DziękujęCiąg dalszy nastąpi...
95.
Piekna szadz.
jeśli chodzi o dworcową wrzutę to nei ukrywam że dużo większe wrażenie zrobiły na mnie foty BW - w kolorze balans bieli trochę leży. 92 się podoba - choć trochę przygasiłabym światła na ścianach bocznych żeby tak nie dawały po oczach, poza tym 91 też się podoba - kadr inny niż klasycznie by się chciało poczynić - ale te skosy wszędzie mi osobiście się tu podobają, 94 też przyjemne.
z ostatniej wrzuty zdecydowanie 96 - w 97 niestety widać auto..
nie chciało Ci się wysiąść ??96 mogłaby być kadrowo jeszcze duuużo lepsza - np z pełną szerokością drogi w kadrze (choć nie ukrywam że na punkcie drogi w kadrze mam lekkiego fioła - więc ewentualnie się tym nie sugeruj)
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dziękuję za miłe słowa. Wiesz, te z drogi to nie ja byłem kierowcąTo kierowca się nie chciał zatrzymywać a zdjęcia były robione bardziej by zachować w pamięci te przeogromną szadź niż dla pięknego efektu bo na taki nie było szans z ręki w trzęsącym się aucie
Wrzuciłem jako ciekawostkę
A co do stacji to tam sporo błędów narobiłem ale chciałem potestowac różne metody pomiaru światła i niestety na kilku zdjęciach przepaliły się boki i już bardziej wyciągnąć nie szłoA też nie miałem czasu by wracać do kadrów na innych ustawieniach no bo nie chciałem się spóźnić na pociąg. Mogę udostępnić RAWy. Chętnie bym zobaczył co da się zrobić z takich przepałów
![]()
a mam sporo czasu - to rzuć 92
aczkolwiek ja nie jestem mistrzem photoshopa - a raczkującym obrabiaczem![]()
daleko mi do mistrzów z forum - choć kto wie może więcej osób się pochyli nad kadrem![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22