pozytywnie
negatywnie
a mi coś takiego wypaliło
Wyszło. Zdjęcie jest bardzo dobre!
też bym szła w coś w stylu yamady, dół wówczas nie narzuca się aż tak bardzo, całe zasyfienie które tam panowało też jest oddane...
alle odbiór zdjęcia tak czy inaczej bardziej na TAK niż na NIE![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Serdecznie Wam dziękuję. Wszelkie uwagi są bardzo cenne. Daje do myślenia zwłaszcza ta Jaclasa i Sepi19 o tym, że zdjęcie bez komentarza jest mało czytelne![]()
Uważam, że oryginał jest tym zdjęciem , które oddaje warunki w jakich było zrobione. Zdjęcie Yamady efektowne i nasuwa myśl:" było by jeszcze fajniejsze żeby ta matryca nie była tak zasyfiona". I tak można by w dywagacjach dojść do wniosku, że HDR to byłby miód!? Dla mnie oryginał jest właściwym zdjęciem.
A dzięki ciemnemu lądowi na dole mamy tez oddaną perspektywę.
No nie wiem, mi pomysł z zasyfioną matrycą nawet przez moment nie prztszedł do głowy. Za to od razu widać czemu dół taki ciemny i nawet na zdjęciu Marcina widać wyciąganie z cieni. Po drugie naprawdę niewiele prócz dodania czerni i podniesieniu ekspozycji z lekkim zgaszeniem świateł nie robiłem. Osobiścei najbardziej podoba mi się przycięta do 16:9 bez dołu, ale to format, który nie jest zbyt lubiany dlatego zostawiłem ten dół.
Ostatnio edytowane przez yamada ; 18.11.14 o 10:30
Ja zagłosowałem na "nie" , mnie się to zdjęcie nie podoba, nie podoba mi się dół tego zdjęcia i efekt "zabrudzonej matrycy", poza tym uważam że takie widoczki powinny być pokazywane w trochę większej rozdzielczości jak widokówka, a czym to zdjęcie większe oglądam to gorzej wygląda. I jeszcze podpis... . Jestem na "nie".
Ostatnio edytowane przez robtor ; 18.11.14 o 10:58
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Ja nie zagłosowałem. Nie odbieram ani pozytywnie ani negatywnie. Choć jak bym był zmuszony do wyboru to bliżej jestem opcji negatywnie z podobnych powodów jak robtor.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg