Świetna relacja, piękne fotki, Pozdrawiam....
Świetna relacja, piękne fotki, Pozdrawiam....
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z tego co mi lokalsi powiedzieli to najlepsza pogoda jest od września do stycznia - tzn. w tych miesiącach najlepiej jest odwiedzać Nepal. Jestem pewien, że Ci się spodobaDo Nepalu wybieram się w lutym
Dawaj jeszcze jakieś foty z Etiopii, chętnie pooglądam!![]()
Moja Galeria zdjęć z Maroko, *** Relacja z wyjazdu na Słowację *** Przebyte Trasy Rowerowe *** Relacja z wyjazdu "Rowerem przez Himalaje"
Kolajna porcja ciekawych zdjęć, a propos Etiopii to ostatnio widziałem program W. Cejrowskiego z cyklu "Boso przez świat" . Od razu skojarzyły mi sie Twoje zdjęciaZwiastun można tu obejrzeć:
Pokazywał mniej więcej okolice po których wiedzie i Twoja fotorelacja m.in. wnętrze takiej chatki jak na Twoim pierwszym zdjęciu z ostatniej wrzutki.
to jest coś niesamowitego, że ludzie żyją tak samo jak hmmm nie wiem 500 lat temu? Cały czas te same sposoby na uprawę, polowanie itd.
Moja Galeria zdjęć z Maroko, *** Relacja z wyjazdu na Słowację *** Przebyte Trasy Rowerowe *** Relacja z wyjazdu "Rowerem przez Himalaje"
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Przepiękne zdjęcie, super się ogląda.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
DziękujęZainteresowanie wątkiem ciągle jest, a repertuar mi się kończy
Trochę o kuchni etiopskiej, tam chlebem powszednim jest indżera - taki 50 cm średnicy placek ze sfermentowanej wody i mąki z trawy abisyńskiej teff. Podawana do każdego posiłku z pikantnym sosem, warzywami, jagnięciną, kurczakiem lub wołowiną, wieprzowiny nie jedzą nawet chrześcijanie. Spożywa się prawą dłonią bez sztućców, smak, że tak napiszę - kwestia smaku
Buna - kawa można powiedzieć narodowy napój, stąd ta roślina pochodzi i jeszcze gdzie nie gdzie dziko rośnie. Parzenie i picie kawy to cały rytuał trwający około godziny, wszystko to odbywa się w miłej atmosferze przesiąkniętej zapachami kawy i mirry lub kadzidła palonego w małym kominku. Ważną sprawą umawiając się na kawę z Etiopczykiem jest ustalenie według którego czasu się spotykamy, tam doba dzielona jest na dwie części po 12 godzin licząc od 6, tak więc nasza 7 rano to u ich 1, 6 wieczorem - tam 12 a 7 wieczorem znów 1chyba nie poplątałem. A po za tym jest teraz 2007 rok liczony od 12 września i dzielony na 13 miesięcy
![]()
Interesująca fotorelacja. Super zdjęcia.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg