Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Oj współczuję, ja tym lasem schodziłam z Bukowego Brda i mega się cieszyłam ze nie muszę wchodzić
A woda zawsze biorę min. 2 litry na 1 osobę albo i więcej, błogosławione bieszczadzki e źródełko
imo najlepsze są nie bawełniane a termiczne w górachZamieszczone przez Bodzip
Dobrze, że cali dotarliście do domu.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Powiem tak. Wcale nie byliśmy zmęczeni. Wykończył nas brak wody i słońce.
A źródełko genialne. Woda krystalicznie czysta, a tak zimna, że butelka momentalnie pokryła się rosą. Wszyscy brali. My napełniliśmy wszystko co mieliśmy, wszak czekało nas jeszcze 2,5 godz. z Tarnicy do Ustrzyk.
Wieczorem coś wrzucę![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzipie, Bodzipie przecież to było do przewidzenia, 2,5 litra na dwie twarze to stanowczo za mało. Dobrze, że się skończyło bez większych problemów. Mnie też tak kiedyś nauczyło i copke, krem i nadmiar wody mamy zawsze nawet jak autem jedziemy. Jeszcze w takie upały w lekkich, naturalnych, np. Lnianych długich gaciach chadzam i koszuli z długim rękawem. Tego akurat nauczyłem się od poludniowców
---------- Post dodany o 17:29 ---------- Poprzedni post był o 17:27 ----------
Ale zazdraszczam wody prosto ze źródła. Pewnie lepiej niż wino smakowała![]()
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Sory trochę się uśmiałem z tego co przeczytałem, ale wiem, że do śmiechu Wam nie było. Wychodzi na to, że trafiliście na takie warunki, bo trudno posądzać o bezmyślność ludzi dla których wypad w góry to nie pierwszyzna. Ja to pewnie bym tam został. Chyba żeby mnie ktoś sturlał, albo zrzucił
![]()
Dawaj zdjęcia. Obada się, czy poświęcenie się opłacało![]()
Grzesiu - na Caryńskiej są dwa źródła. Jedno pokazywałem, jak zbieracz jagód z niego pije. Na Wetlińskiej płynie potoczek, z którego biorą wodę do schroniska "Chatka Puchatka". Po wschodniej stronie Halicza jest spory potok, no i źródełko pod Tarnicą. O tylu wiem. Na pewno jest więcej. Co do czystości - czysta jak kryształ, zimna jak lód. Nie ma możliwości aby ją coś zanieczyściło.
U mnie w BN też takie źródła można spotkać.
Woda jest rewelacyjnie smaczna. Wczoraj to byłem spragniony, więc każda by smakowała, ale przywieźliśmy ją do domu. Dzisiaj kosztowałem - pycha
...tak, poświęcenie się opłacało
Auto zostawiliśmy w Ustrzykach G. i to był całkiem dobry pomysł. Busem za 6 zł do Widełek. Stamtąd na szlak. Parking, kupa samochodów a pana w budce z biletami brak. Wzruszyliśmy ramionami i z grupką młodych dziewczyn (hehehe) w trasę. Przechodzimy przez stary PRL-owski mostek nad rzeczką.
195.
Jak już uszliśmy kawałek, ktoś się za nami drze: b i l e t y !!!!!
Jedna dziewczyna woła - weź przynieś. Ja pstrykam
196.
Gdyby nie Marysia to przegapiłbym skręt na szlak. Wtedy szeroką drogą doszlibyśmy do Mucznego
197.
Potem nudna i mozolna trasa przez las. Bardzo stromo. W sumie przez trzy grzbiety trzeba było przejść.
198.
199.
200.
201.![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Piękne widoki.![]()
Bodzip, oszczędzaj się, masz jeszcze wiele do zrobienia.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.