OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Cudowna trasa, pogoda powinna dopisać. Również czekam na foty
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
A w Biegu Rzeźnika nie uczestniczyłeś?![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Królowa gór ?
Zmęczona była i powiedziała, że z kamienia nie zejdzie![]()
Nauka pierwsza:
- bierz więcej wody.
Tyle lat już z Marysią chodzimy po górach, i pierwszy raz się zdarzyło że w połowie trasy musieliśmy zacząć oszczędzać wodę.
Mieliśmy jak zwykle ze sobą 5 półlitrowych butelek wody. Po pierwszej fazie (przejście przez las) zostało 2 i pół butelki.
Warunki w lesie były okropne - parno, upał i bardzo, bardzo stromo. Przejście przez Bukowe Berdo i Krzemień to miałem wrażenie, że w gębie kolebie mi się kawałek kamienia zamiast języka. Przyznaję ze wstydem, że Marysia czuła się dożo dużo lepiej.
Nauka druga:
- bierz kretynie czapkę na głowę.
No niby miałem. Taką fajną z logo Olympusclubu, ale dałem Marysi. A na moją łysą pałę słońce waliło bez przeszkód. Zaczęło chcieć mi się rzygać. Tfu - Maryś mówi, że to początki udaru. No niefajnie.
Dłuższy odpoczynek pomógł. Najlepiej by było głowę czymś polać, ale tu nawet do picia brakowało
Nauka trzecia:
- w taką pogodę bierz i smaruj się kremem z blockerem. Ręce i twarze obydwoje mamy jak różowe świnki
Nauka czwarta:
- nie szpanuj koszulką z logo OMD, tylko weź porządną jasną koszulkę bawełnianą.
Co nas uratowało ? Tuż przy wiacie na Przełęczy Goprowców jest sobie źródełko. Powiem Wam, że kolejka była
Poniżej chłopak, który napełnił nam butelki. Tak, tak mieliśmy puste butelki ze sobą - nie śmiecimy na szlaku
194.![]()
Współczuję
Nie wiem jak było u Ciebie ale u mnie, po nocnej ulewie i porannej burzy upał był okropny. Całe szczęście, że tylko niewielkie fragmenty trasy przebiegały po odkrytym terenie. Zdecydowana większość przebiegała w dość gęstym lesie i tylko niewielka ilość słońca do mnie docierała. Mimo to, pod koniec bolała mnie głowa.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA