cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Pamiętam
A w Taterkach to te Granaty czekają![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
I Czarny Mięguszowiecki ewentualnie Wielki jak trafię na kogoś kto wie jak tam iść a ponoć łatwo zabłądzić. Ale to nieprędko, śniegu tyle napadało, że krokusy to chyba dopiero w maju będą. Zimą to może Świnica z Kasprowego, Kościelec albo Wołowiec, tyle że ciągle lawinowa trójka i nie chciałbym żeby to była ostatnia moja wyprawa w góry
---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------
można jeszcze ewentualnie tak:
"O godz. 20.30 do TOPR-u przyszła zaniepokojona żona informując, że w godz. południowych jej mąż wyszedł na biegówki „do Kościeliskiej” i dotychczas nie powrócił. Telefonem przesłał żonie zdjęcie, z którego wynikało, że znajduje się on na trasie biegowej w Kościelisku. Tam udał się mieszkający w pobliżu jeden z ratowników. O godz. 21.35 uzyskano z policji informację, że poszukiwany, będąc w stanie nietrzeźwości został zatrzymany przez policję do wytrzeźwienia."
Z ostatniej kroniki TOPRu![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Boogdaan!!!!!!!!
Wyjdzieesz??
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ponoć zimą jest łatwiej ale trzeba na idealne warunki trafić
---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post był o 20:18 ----------
e tam, nie w takim wieku ludzie zimą (!) po Tatrach zapylają:
"Po godz. 14 z Ornaku do szpitala przewieziono 77-letniego turystę, który upadając doznał bolesnej kontuzji barku." (z lutowej kroniki TOPRu)
Pokazywałeś kiedyś chłopców biegnących na Tarnicę chyba ze sztangami, tak luźno nawiązując i przy okazji do górskiego obuwia to i takich miszczów mamy jak tutaj:
"Nocą ekipa ratowników TOPRu interweniowała w sprawie nietypowego zgłoszenia. Pracownik PKL znalazł w Tatrach biegacza, który usiłował boso zdobyć Kasprowy Wierch. Pomimo nocnej aury odnalezienie pomysłowego sportowca nie było trudne. Zostawił ślady w śniegu, którego 30-centymetrowa warstwa zalega już w Tatrach. Jak się okazało był to 20-latek, który poprzedniego dnia uczestniczył w "Biegu pod górę" z Ronda na Kasprowy. Najwyraźniej wiedziony nieokreślonym impulsem postanowił poprawić swój wyniki. Nie wiadomo jednak, dlaczego był lekko ubrany i biegł boso. Biegacz dotarł do Myślenickich Turni, gdzie próbował dostać się do zamkniętej stacji PKL, a wobec niepowodzenie zaczął schodzić w dół i spadł ze skał. Na szczęście jego wołanie o pomoc usłyszał pracownik PKL, który znajdował się w pobliżu."
Ostatnio edytowane przez robtor ; 16.03.15 o 22:44
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
alnico - fajne cytaty z tatrzańskich kronik...
żaden ze mnie znawca Bieszczadów, ale ponoć najpiękniejsza trasa polskiej części tych jakże pięknych górpotwierdzane przez znawców tych partii Polski
zaiste - jesienią są najpiękniejsze
---------- Post dodany o 00:52 ---------- Poprzedni post był o 00:51 ----------
edit...
nie dodałam że widoczek przecudnej urody![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22