Strona 38 z 70 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 692

Wątek: Bieszczady suck

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Widok z Halicza.
    Od lewej: Krzemień, Bukowe Berdo i Kopa Bukowska. Całkiem po lewej ta przegięcina to Przełęcz Goprowska między Krzemieniem a Tarnicą.
    1400 x 599

185. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	krzenien.jpg
Wyświetleń:	188
Rozmiar:	837,1 KB
ID:	142997

Patrzyłem w internecie na wiosenne zdjęcia Bieszczad. To nie to trzeba czekać do jesieni
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Widok z Halicza.
    Od lewej: Krzemień, Bukowe Berdo i Kopa Bukowska. Całkiem po lewej ta przegięcina to Przełęcz Goprowska między Krzemieniem a Tarnicą.
    Są miejsca gdzie aż się prosi aby nacisnąć migawkę. Niektóre kadry mamy identyczne. - pamiętasz? to Twoje słowa
    Patrzyłem w internecie na wiosenne zdjęcia Bieszczad. To nie to trzeba czekać do jesieni
    Też spojrzałem i jakoś tam tak mało kolorowo, na wiosnę i lato pozostają Taterki . Chociaż zima też fajna
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Pamiętam
    A w Taterkach to te Granaty czekają
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    (...)
    Oglądając Twoje kadry, aż chciałoby się przestawić zegar (najlepiej cofnąć )...

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    A w Taterkach to te Granaty czekają
    I Czarny Mięguszowiecki ewentualnie Wielki jak trafię na kogoś kto wie jak tam iść a ponoć łatwo zabłądzić. Ale to nieprędko, śniegu tyle napadało, że krokusy to chyba dopiero w maju będą. Zimą to może Świnica z Kasprowego, Kościelec albo Wołowiec, tyle że ciągle lawinowa trójka i nie chciałbym żeby to była ostatnia moja wyprawa w góry

---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------

można jeszcze ewentualnie tak:
    "O godz. 20.30 do TOPR-u przyszła zaniepokojona żona informując, że w godz. południowych jej mąż wyszedł na biegówki „do Kościeliskiej” i dotychczas nie powrócił. Telefonem przesłał żonie zdjęcie, z którego wynikało, że znajduje się on na trasie biegowej w Kościelisku. Tam udał się mieszkający w pobliżu jeden z ratowników. O godz. 21.35 uzyskano z policji informację, że poszukiwany, będąc w stanie nietrzeźwości został zatrzymany przez policję do wytrzeźwienia."
    Z ostatniej kroniki TOPRu
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    I Czarny Mięguszowiecki ewentualnie Wielki jak trafię na kogoś kto wie jak tam iść a ponoć łatwo zabłądzić. Ale to nieprędko, śniegu tyle napadało, że krokusy to chyba dopiero w maju będą. Zimą to może Świnica z Kasprowego, Kościelec albo Wołowiec, tyle że ciągle lawinowa trójka i nie chciałbym żeby to była ostatnia moja wyprawa w góry

---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------

można jeszcze ewentualnie tak:
    "O godz. 20.30 do TOPR-u przyszła zaniepokojona żona informując, że w godz. południowych jej mąż wyszedł na biegówki „do Kościeliskiej” i dotychczas nie powrócił. Telefonem przesłał żonie zdjęcie, z którego wynikało, że znajduje się on na trasie biegowej w Kościelisku. Tam udał się mieszkający w pobliżu jeden z ratowników. O godz. 21.35 uzyskano z policji informację, że poszukiwany, będąc w stanie nietrzeźwości został zatrzymany przez policję do wytrzeźwienia."
    Z ostatniej kroniki TOPRu
    Doskonałe
    A wracając do Kościelca to wspominam moją kupę na szczycie - nigdy więcej, za stary jestem.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Boogdaan!!!!!!!!
    Wyjdzieesz??
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Ponoć zimą jest łatwiej ale trzeba na idealne warunki trafić

---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post był o 20:18 ----------

...za stary jestem.
    e tam, nie w takim wieku ludzie zimą (!) po Tatrach zapylają:
    "Po godz. 14 z Ornaku do szpitala przewieziono 77-letniego turystę, który upadając doznał bolesnej kontuzji barku." (z lutowej kroniki TOPRu)

Pokazywałeś kiedyś chłopców biegnących na Tarnicę chyba ze sztangami, tak luźno nawiązując i przy okazji do górskiego obuwia to i takich miszczów mamy jak tutaj :
    "Nocą ekipa ratowników TOPRu interweniowała w sprawie nietypowego zgłoszenia. Pracownik PKL znalazł w Tatrach biegacza, który usiłował boso zdobyć Kasprowy Wierch. Pomimo nocnej aury odnalezienie pomysłowego sportowca nie było trudne. Zostawił ślady w śniegu, którego 30-centymetrowa warstwa zalega już w Tatrach. Jak się okazało był to 20-latek, który poprzedniego dnia uczestniczył w "Biegu pod górę" z Ronda na Kasprowy. Najwyraźniej wiedziony nieokreślonym impulsem postanowił poprawić swój wyniki. Nie wiadomo jednak, dlaczego był lekko ubrany i biegł boso. Biegacz dotarł do Myślenickich Turni, gdzie próbował dostać się do zamkniętej stacji PKL, a wobec niepowodzenie zaczął schodzić w dół i spadł ze skał. Na szczęście jego wołanie o pomoc usłyszał pracownik PKL, który znajdował się w pobliżu."
    Szwarc, mydło i powidło

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    ...Zostawił ślady w śniegu...
    Po śniegu na bosaka całkiem przyjemnie się biega , coś jak po piasku na wydmach.
    (dawno temu bawiłem się w takie ekstrema, co prawda po równym )
    Zaciekawiliście mnie tymi Granatami
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 16.03.15 o 22:44
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    alnico - fajne cytaty z tatrzańskich kronik...

Widok z Halicza.
    Od lewej: Krzemień, Bukowe Berdo i Kopa Bukowska.
    żaden ze mnie znawca Bieszczadów, ale ponoć najpiękniejsza trasa polskiej części tych jakże pięknych gór potwierdzane przez znawców tych partii Polski

zaiste - jesienią są najpiękniejsze

---------- Post dodany o 00:52 ---------- Poprzedni post był o 00:51 ----------

edit...
    nie dodałam że widoczek przecudnej urody
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22