Klikalem do oporupiekne widoki.
Klikalem do oporupiekne widoki.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Chronologicznie Caryńska była przed Krzemieńcem i Rawkami, no ale... co się nie robi dla przyjaciół
Ale ale, kolej na Połoninę Caryńską.
Grata zostawiliśmy na parkingu w Brzegach Górnych i czerwonym szlakiem hyc do góry
74.
Po drodze mijamy stary cmentarzyk ...
75.
Mówiliśmy tu wcześniej o wiatach zbudowanych dla turystów. Zazwyczaj znajdują się na początku szlaku.
76.
i wspomniana wiata
77.
przez las, takimi jarami ...
78.
Spotkaliśmy żmiję. Niestety to było w lesie i aparat był w plecaku. Nim wyciągnąłem to zwiała. Ha, może by i poczekała, ale dwie dziewczyny co akurat schodziły z góry to tak zaczęły piszczeć, że sam miałem ochotę wiać
A teraz widoczki z łąki pomiędzy ścianami lasu.
79.
80.
Wyszliśmy powyżej linii lasu, zaczynają się połoniny.
81.
Niedaleko szczytu bije ze zbocza całkiem wydajne źródło.
82.
Turyści noszą wodę w plecaku, a prawdziwi twardziele piją ze źródła... to jeden ze zbieraczy borówek i brusznic. Dał pojeść za darmo
83.
c.d.n.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Interesujący wątek i ładne zdjęcia zwłaszcza panoramy. Szkoda, że tak późno odkryłem.
Przypomina młodzieńcze lata, tylko to trochę inaczej wyglądało.
Pozdrawiam
Dobrze jest przypomniec sobie miejsca gdzie byłem prawie 30lat temu
Polonina Carynska jest piekna
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fajnie oglądać te miejsca i przypominać sobie własną wędrówkę. Znowu tak dziwnie się składa, że gdzie ja kończyłem, Ty zaczynasz![]()
Za poprawnosc-BOROWKI malezy sie nagroda>Swietnie sie odwiedz stare katy![]()
Od źródełka szlak prowadzi już w kierunku drugiego szczytu, tego najwyższego. Połonina Caryńska składa się z czterech szczytów, z czego tylko dwa - drugi i trzeci są dostępne dla turystów (poprowadzony jest przez nie szlak turystyczny).
84.
85.
86.
Widok na Bieszczady pn-zach (panorama)
87.
Widok w kierunku pierwszego szczytu Caryńskiej
88.
89.
i podchodzimy pod główny szczyt
90.
91.
i rzut oka do tyłu...
92.
i kilka panoram przed dojściem do szczytu
93.
94.
95.
Na szczycie. Jak wiecie, zbyt dużo razy trzymałem się słupków szczytowych, więc po cichu strzeliłem Marysię
Pogoda się psuje. Strasznie mocno wieje i delikatnie przelewa deszczyk.
96.
i jeszcze raz rzut oka do tyłu na Połoninę Wetlińską.
97.
c.d.n.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajne widoczki, fajne kadry, ale coś ostatnio wyciąganie z cienia nie do końca u Ciebie mi się podoba.
Przyjemne widoczki, ale podzielam zdanie Yamady, wyciąganie z cieni ciut za mocne, może więcej kontrastu?