Strona 35 z 48 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 474

Wątek: Golus Urlaub Racing Team

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    165 wygląda mi znajomo, 167 to chyba katedra
    Ja się miałem do Sącza na kolarzy wybrać ale tak jakoś zeszło... że sie nie udało
    Trzeba było do Gorlic, nie było kolarzy
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Eh, teraz widzę, żem się popisał, tak to jest pisać na tablecie co uzupełnia słowa ...

Ale w temacie kolarzy - jutro mają śmigać przez Kraków, ale ze względu na upał odpuszczę.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Careme Zobacz posta
    Eh, teraz widzę, żem się popisał, tak to jest pisać na tablecie co uzupełnia słowa ...
    Trzeba go nauczyć Słownik w telefonie to i po śląsku się już nauczył a tablet kończy naukę

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Dawno nic nie wrzucałem. Wtrynię całą serię jako komplet bo stanowi historyjkę krótką o nieumiejętnym przewidywaniu

W piątkowe południe chłopaki w pracy zapytali się dlaczego jeszcze jestem w biurze. Przecież Tosiek ląduje... Posprawdzałem doniesienia, racja, około 12 na EPKT wylądował jeden z największych samolotów transportowych świata Antonov 124 Rusłan. Szybkie sprawdzenie FL24, strona portu. Prawda, QFA... znowu coś fajnego mnie ominęło. Zacząłem czytać i wyszło mi, że będzie starował w sobotę rano, lądował znowu po południu i startował w niedzielę rano! Yupi! Trzy okazje by zobaczyć tego olbrzyma!
    Szybki telefon do Romka1967, z emocjami wyłuszczyłem o co mi chodzi i ... powiedział, że o 7 rano w sobotę i niedzielę to mogę przyjechać przewrócić go na drugi bok w łóżku...
    Drugi telefon do ahutty, umiarkowany entuzjazm, ale na ranek sobotni prawie dał się namówić...

Nie mam wprawy jak nasi oswojeni forumowi spotterzy i avgeeki ale myślę, że sobotnia cześć zdjęć Wam się spodoba.

GG182 - Sobota, 6:30 Ekipa w składzie ahutta, mój syn i ja zawitała na kierunku 09. Zwiększająca się temperatura powietrza nie wróżyła nic dobrego.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	GG190003.jpg
Wyświetleń:	247
Rozmiar:	680,0 KB
ID:	157439

GG183 - Pełni napięcia i w coraz to gorszych warunkach pogodowych oczekiwaliśmy wraz z grupą pasjonatów startu Tośka. Opóźnienie 0,5h było brzemienne w skutkach. Mgła podniosła się z pasa startowego na kilka metrów i zgęstniała. Miałem za krótkie szkło, żeby zrobić sensowne zdjęcie samolotu na pasie. Mój syn jednak dał radę. Coś tam fajnego ma

Nazwa:	GG190019.jpg
Wyświetleń:	253
Rozmiar:	559,9 KB
ID:	157440

GG184 - Hałas był ogromny, poczułem jak spadają mi skarpety z nóg. Nawet widać smugi kompensacyjne. Ech gdyby tej mgły nie było... Olbrzym na chwilę wyskoczył z białej kołderki...

Nazwa:	GG190033.jpg
Wyświetleń:	254
Rozmiar:	517,7 KB
ID:	157441

GG185 - ... by za 1,5 sekundy zniknąć w nisko zawieszonych chmurach...
    Lekcja #1: Zamiast sterczeć na platformie kierunku 09 jak wszyscy trzeba było pojechać na platformę gminną w Pyrzowicach. Wyższą ale bardziej oddaloną od pasa. Miałbym piękne zdjęcia wznoszącego się Rusłana, kładącego się na skrzydło...

Nazwa:	GG190048.jpg
Wyświetleń:	257
Rozmiar:	428,9 KB
ID:	157442

GG186 - Około 15:00 w sobotę, przyjechałem na T27. Platforma był już nabita jak autobus, została górka. Godzinne opóźnienie pozwoliło na dotarcie większej ilości ludzi. Ktoś policzył, że było ponad 150 aut i ponad 500 osób. Z pewnością rekord. Na 0,5h przed przylotem zmienił się kierunek wiatru i zaistniało ryzyko, ze nie podejdzie z tej strony. Była by to porażka stulecia. Około 17:00 Tosiek ustawił się w osi pasa. Poszły w ruch wszelkiego rodzaju sprzęty rejestrujące obraz

Nazwa:	GG190125.jpg
Wyświetleń:	256
Rozmiar:	464,9 KB
ID:	157443

GG187 - Znowu ogromny hałas. Majestatycznie Tosiek zaczął zbliżać się do pasa. Wydawało mi się, że leci bardzo, bardzo powoli.

Nazwa:	GG190137.jpg
Wyświetleń:	254
Rozmiar:	481,0 KB
ID:	157444

GG188 - Tu złapałem trochę podłoża, by choć trochę pokazać jego wielkość. Ustawiłem się jak większość, w pewnym miejscu, najbliżej, że 100% pewnością ustawienia słońca ze plecami. W efekcie mam kilka z 1863487546544 zdjęć takich samych jak inni.

Nazwa:	GG190147.jpg
Wyświetleń:	250
Rozmiar:	563,5 KB
ID:	157446

GG189 - Spottersi wszelkiego sortu
    Lekcja #2: Postaraj się nabyć większe tele i zaopatrz się w drabinkę. Pozwoli ci to pójść w dużo mniej okupowane miejsce, obok radaru. O tej porze dnia było to ryzykowne bo samolot mógł lądować "pod słońce". Widziałem jednak zdjęcia tych którzy to zaryzykowali i powiem Wam, pozamiatane... Nie widziałem lepszych zdjęć z EPKT.

Nazwa:	GG190148.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	640,9 KB
ID:	157447

GG190 - Jadąc do domu, zatrzymałem się jeszcze przy płocie by z daleka złapać pootwieranego Rusłana. Postawili go w samotności, na płycie przy terminalu cargo. Przy hangarze do którego nawet by się nie zmieścił...

Nazwa:	GG190172.jpg
Wyświetleń:	239
Rozmiar:	910,9 KB
ID:	157449

GG191 - Nawet samoloty lądujące na pasie (z perspektywy) nie dorównywały mu wielkością. On po prostu jest mega wielki

Nazwa:	GG190168.jpg
Wyświetleń:	236
Rozmiar:	681,6 KB
ID:	157448

GG192 - Niedzielny poranek, znowu wyjechaliśmy o 6. Tym razem tylko z synem bo reszta albo przewracała się na drugi bok, albo była gdzieś daleko albo wyglądała jak zombie
    Niestety pogoda była jeszcze gorsza niż w sobotę rano. Samolot wystartował o czasie ale w bardzo gęstej mgle...

Nazwa:	GG200272.jpg
Wyświetleń:	240
Rozmiar:	397,8 KB
ID:	157450

GG193 - Gdyby się opóźnił start jak w sobotę to może by coś było z tego.
    Lekcja #3: Jeśli dzień wcześniej w tym samym miejscu była pogoda do bani to trzeba było jechać na początek pasa. Inne miejsce daje szansę na lepsze zdjęcia. Też widziałem kilka zdjęć spotterów wytrawnych z tego ranka z platformy T27. Nawet butów nie jestem godzien im czyścić...

Nazwa:	GG200280.jpg
Wyświetleń:	251
Rozmiar:	421,4 KB
ID:	157451

Lekcja #4 Rusłan pomimo swojej wielkości osiąga v1 i zaczyna rotację na tej samej wysokości pasa co inne, mniejsze samoloty. Błędne więc było moje założenie, że "pójdzie nisko"... teraz wiem. Poczytałem...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Brawo!!!
    Ciekawa relacja, i foty świetne.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria
    Szkoda żem na wyjeździe...fajne fotki Grześ !!
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    A mówiłem "mam drabinę, mam drabinę", to żeś nie chciał. Ech...
    The question is, who cares?

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    fajna relacja - za samolotami nie przepadam - ale przyjemnie się je u Ciebei w wątku oglądało i czytało o nich
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Brawo!!!
    Ciekawa relacja, i foty świetne.
    Dziękuję bardzo, milo mi Cię gościć

---------- Post dodany o 09:12 ---------- Poprzedni post był o 09:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez tropic Zobacz posta
    Szkoda żem na wyjeździe...fajne fotki Grześ !!
    Dzięki, na drugi raz masz mi nigdzie nie wyjeżdżać

---------- Post dodany o 09:13 ---------- Poprzedni post był o 09:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    A mówiłem "mam drabinę, mam drabinę", to żeś nie chciał. Ech...
    Masz, masz, krzywe nogi jak... dopisz sobie resztę Zabrać do plecaka już nie raczyłeś...

---------- Post dodany o 09:14 ---------- Poprzedni post był o 09:13 ----------

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    fajna relacja - za samolotami nie przepadam - ale przyjemnie się je u Ciebei w wątku oglądało i czytało o nich
    Dzięki Może Ci się odmieni? Imo bardziej wdzięczne niż żelki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    fajny kolos. Ja mam za oknem ścieżkę podejścia na wrocławskie lotnisko, czasami uda się zobaczyć jakieś wolno lecące giganty, zazwyczaj wojskowe. Tele by się jakieś przydało, bo 45-150 trochę za krótki.
    Gratki za upór i wytrwałość. Szkoda, że pogoda nie dopisała, życzę więcej szczęścia następnym razem.