Dzięki wszystkim![]()
Dzięki wszystkim![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
32 bardzo mi się podoba.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Za Muminkiem: ICM, dziś się sprawdziła, tu link do pogody w Zakopcu:
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogr...type=0u&id=661
Ostatnio edytowane przez robtor ; 29.08.14 o 21:53
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
tyle ze pogoda w Zakopcu to niekoniecznie pogoda w Tatrach (doświadczyłam tego we wtorek - w Zakopcu całkiem całkiem - a u nas w górach lało)
proponuję wchodzić na kamerki internetowe ze schronisk
nie wiem czy w Bieszczadach też jest coś takiego ale w Tatrach jest tego sporo![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Mam wrażenie, że na Pogodynce super pogoda, ale zawsze za kilka dni (!) a ta na dzień następny i ten po nim do kitu. Jak już i ta na dzień następny dobra to z reguły się sprawdza. Zawsze weryfikuję innymi serwisami np. polecanym tu ICM. Kamerki są tez fajne ale to stan aktualny, nie wiadomo co będzie później, korzystam na szybkie wypady po drodze. Zawsze patrzę też na pokrywę chmur i ich ruch na SAT24 na tej podtawie można z dużym prawdopodobieństwem przewidzieć/zweryfikować pogodę w bliższym a czasem i dalszym przedziale czasu. Dzisiaj a właściwie już wczoraj to mi się idealnie sprawdziło jak zwykle w ostatnim czasie.
---------- Post dodany o 00:29 ---------- Poprzedni post był o 00:23 ----------
Dzisiejszy dzień wygląda bardzo niepewnie, zresztą w powrotnej drodze z Tatr zaczynało już padać![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Dzięki za namiary na strony pogodowe.
Ja to mam jakieś irracjonalne podejście: jak widzę, że prognoza do d.. to zaraz wołam: durnie, się nie znacie
Sprawdziłem na tych mapkach Wołosate i Ustrzyki i wychodzi, że ok 8.00 będzie nieźle a potem to różnie. Padać nie ma. Zobaczymy
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Prawie końcówka...
Na szczycie gęsto
36.
wiejemy, zaczyna lać. Tak, dobrze widać - na pierwszym planie to podeszwa od buta. Ciekawe jak ten ktoś zszedł
37.
Jak chmura naszła nad Giewont, to skały zrobiły się śliskie. Ktoś spadł - właśnie go szukają.
38.
No skandal, nie było szarlotek, tylko pierniczki. Lola musiała zawalić dostawę
39.![]()
Do Rys jeszcze trochę brakuje
Straszne, trzeba było iść do Chochołowskiej, tam najlepsza jaką do tej pory jadłem
Ma jeszcze pytanko z jakiego miejsca robicie panoramy z Głodówki. Gdy przejeżdżałem tam ostatnio było kapitanie widać Tatry w porannym słońcu, na dole gdzieniegdzie mgiełki, aż się prosiło o panoramkę. Rozglądałem się wzdłuż drogi za jakimś parkingiem ale nie zauważyłem fajnej miejscówki.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Po prawej stronie jest taka zatoka jak dla autobusów. Tam można stanąć i strzelać. Dla ułatwienia - po drugiej stronie drogi stoją te budy z oscypkami, futrami i innymi duperelami. Drugie fajne miejsce jest poniżej, jak miniesz zakręty. Po lewej stronie drogi otwiera się cudowny widok na Tatry Bielskie. Po prawej stronie drogi nie ma gdzie zaparkować, ale po lewej zbudowali platformę widokową. Jest nawet luneta na pieniądze![]()