Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
A ja nieco krytyki napiszę. Obróbka czsrnobiałych dla mnie słabo wyszła. Obwódki wokół budynków mi osobiście bardzo przeszkadzają. Kadry są fajne, warto by nad tymi fotami przysiąść.
Tak jest, wszystko się zgadzaDo momentu kiedy w grę wchodziły pejzaże, w dodatku z bogatym uchmurzeniem, program SilverProjects był niczego sobie...W momencie zastosowania go do konwersji b&w surowej architektury,w dodatku z jednolitym niebem, wyszła kicha !
![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Uparcie w SilverProjects...
Władający Kruszyną Stanisław Denhoff miał jednego syna, którego znana z intryg królowa postanowiła ożenić ze swoją kuzynką. Mariaż ten był po myśli dumnego magnata, ale syn zakochany w Barbarze Szafraniec, córce dzierżawcy pobliskich Bogusławic nie chciał o nim słyszeć. Kiedy nie skutkowały ojcowskie prośby, rozkazy, a nawet groźba wydziedziczenia uznano, że Barbara czarami usidliła młodego Denhoffa. Wykorzystując nieobecność syna, stary Denhoff, kazał spalić dworek Szafrańca, wraz z uwięzioną w nim całą rodziną. Łunę pożaru dostrzegł przebywający z wizytą w sąsiedztwie syn, który konno popędził do ukochanej. W drodze spotkał powracających dworzan, którzy opowiedzieli mu o śmierci Barbary. Zrozpaczony młodzieniec zastrzelił się w miejscu gdzie doszła go tragiczna wieść. Stary Denhoff miejsce śmierci jedynego syna uwieńczył kolumną, stojącą do dziś pomiędzy Kruszyną a Borownem.
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Fajna, ciekawa opowiesć.
A i zdjęcie przednie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
wywal to cudo silver...coś tami zrób sam pożądnie. Mi się ta obróbka nie widzi nic a nic