Dla mnie 216![]()
Dla mnie 216![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Bardzo ładne. Nie mogę się zdecydować. Z tego wniosek, że porządne i dopracowane. Brawo![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
bardzo fajne te geometryczne schody![]()
Bardzo fajne.
Ciężko wybrać ale 215 217, tuż za nimi 216 i 218
PS
Jak udało Ci się tak daleko wysunąć aparat aby znalazł się na środku czarnej dziury![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
ja mam jak Helmuth 217 potem 215![]()
bardzo fajne strzały !!
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ja bym dał 216, ale w kwadracie z 215 i wyretuszowałbym te listki lub zgubił te listki ponawiając kadr jeszcze głębiej wysuwając aparat, np. na statywie.
Dziękuję za komentarze. Jeszcze raz przeglądnę się oryginałom.
Co do wysunięcia aparatu - kończyny górne mam długiea tak serio to nie zbyt szeroka ta klatka była.
Całość pstrykana z 7 piętra.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Tez nie moge sie zdecydowac ktora fota najladniejszaPodobaja mi sie wszystkie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Z jednego z ostatnich fotospaceru pochodzą zdjęcia budynku zaprojektowanego w 1937 r. (budowę zakończono dopiero w 1951 r.) dla Państwowego Banku Rolnego oddział w Krakowie. Jeszcze niedawno jak pamiętam był tam oddział Banku PKO – obecnie jak widać nie ma żadnych elementów reklamowych.
Sam budynek składa się z dwóch części: część niższa przeznaczona była na bank, wyższa – mieszkania: w bocznych partiach po 6 pięter, a w środku – 8 pięter. Jeden z najwyższych budynków wzniesionych w Krakowie w latach 30. XX w.
Jak przeczytałem opis gmachu to ujęcie frontalne podkreślało portykowate wejście, ale już nie zaobloną elewację.
219
Dlatego zrobiłem ujęcie drugie – ale nie byłem pewny czy zostawienie go niewyprostowanego to dobry pomysł. Potem doczytałem, że rzeczą charakterystyczną z punktu widzenia projektu są „wstęgowe okna boczne członów elewacji”, które drugie ujęcie raczej niezbyt eksponuje.
220
Nie macie wrażenia, że te zdjęcia są zbyt ciemne?
PS. Opis budynku zaczerpnąłem z książki „Architektury międzywojennego Krakowa 1918-1939” autorstwa B. Zbroji.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.