OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Gwiazdki to robię na F12 - F16 ale przy 9 mm dla m4/3. Dla Fujika jest inna matryca i inny crop, więc i stosowana przysłona inna będzie.
Wracając do mostu - trzeba było skleić. Widzę, że masz go dość dużo w kadrze, więc dwa pstryki by wystarczyły.
A zdjęcie udane![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Samyang 10mm pod nikona np. daje fajne gwiazdki jak dla mnie, tak gdzieś od przysłony f8, nikonoski kit 16-85 podobnie.
Ostatnio edytowane przez robtor ; 7.01.15 o 11:40
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Skoro moje marudzenie było przyczyną powstania tych zdjęć, pomarudzę jeszcze
Brakuje mi prawej strony, więc jednak sklejka z dwóch zdjęć. Co do kadru, to B. Lewej strony jest dość ale gdyby było jeszcze 2 cm z prawej, byłoby super.
Zdjęcie D mogłoby być niezłe, gdybyś odszedł jeszcze kilka kroków w lewo (oddalił się od mostu) i podszedł maksymalnie, na ile się da, do brzegu. Uchwycił oba brzegi z zapasem, żeby lampy nie były za blisko krawędzi. Mógłbyś wtedy uzyskać panoramę obcinając górę i dół.
Myślę jednak, że przy tej ilości światełek na moście, lepiej byłoby zrobić to zdjęcie trochę wcześniej, gdy niebo nie jest jeszcze tak ciemne.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dziękuję wszystkich raz jeszcze za opinie. Istotnie, z dwóch zdjęć łatwiej byłoby całość ująć. 14mm było w tym przypadku za wąsko.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22