To że zdjęcia cudne to się powtarzał nie będę. Doceniam za to trud i cierpliwość włożoną w leżenie godzinami w czatowni. W zimnie, błocie i wilgoci. Acz dzięki temu możemy oczy cieszyć pięknymi zdjęciami.
Bardzo cieplutko pozdrawiamy - Bodzipy dwa![]()
To że zdjęcia cudne to się powtarzał nie będę. Doceniam za to trud i cierpliwość włożoną w leżenie godzinami w czatowni. W zimnie, błocie i wilgoci. Acz dzięki temu możemy oczy cieszyć pięknymi zdjęciami.
Bardzo cieplutko pozdrawiamy - Bodzipy dwa![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
sieweczka to malutki ptaszek. poza tym bardzo ruchliwy, szybki i zmieniający błyskawicznie kierunki.
tym większe brawa za dobre, czyste kadry.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo.
Nie pamiętam, może już pisałem, ale właśnie największą przyjemność sprawia mi leżenie w błotku, sam na sam z ptakami. Jest to niesamowite przeżycie jak podlatują i siadają przed obiektywem lub na nim. Do niektórych gatunków można nawet mówić, wcale nie uciekają, za to bardzo ładnie pozują, wsłuchując się w nasz głos. Wiele zasiadek kończyło się bez zdjęć, bo np. z powodu polowania ptaki bały się przylecieć, zawsze było to dodatkową motywacją do kolejnych zasiadek, a zdjęcia... to taki produkt uboczny, często zgrywam je do komputera dopiero po kilku tygodniach
.
Dziękuję, Migotka również pozdrawia.
Jeszcze odnośnie popiskiwania sieweczki, ona to robi bardzo delikatnie, głównie w celu poinformowania innych ptaków o istniejącym zagrożeniu, ryczenie by jej i tak nie pomogło.
Szybkie chodzenie opanowały do perfekcji, ale zawsze jest ten odpowiedni moment kiedy zastygają w bezruchu np. podczas toalety, chociaż takie biegające też ładnie wychodzą na zdjęciach
.
Dzisiaj jeszcze raz sieweczka rzeczna.
348. Zainteresowana obiektywem.
349. Czyszczenie piór.
350.
351. Przyłapana na bieganiu.
352.
353. Spogląda na swoje sterówki.
354. Ze smakołykiem w dziobie.
Pozdrawiam
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Na obserwowaniu tych współczesnych pierzastych dzikich dinozaurów można pół zycia spędzić, a Twoje zdjecia tylko to udowadniają i obrazują trochę.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
poranna pogoda dopisała, bohater się spisał i Muminek to wykorzystał
najbardziej podobają mi się skrajne kadry 348 i 354
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Kolejna wspaniała uczta!
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika