Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wątek, do którego niezmiennie z przyjemnością się zagląda. Przecudne zdjęcia, wiele ciekawych informacji o ptasim świecie. Nigdy mi się nie znudzi, nawet gdybyś wrzucił 200 fotek naraz.
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Dziękuję za miłe słowa
Coś tam jeszcze mam z kąpieli..., z pewnością pokażę.
A ile ona musi zjeść, żeby tyle jajek naznosić
Tym razem jedna z największych sikor: Bogatka, sprzymierzeniec człowieka w zwalczaniu szkodników, w ciągu dnia potrafi zjeść tyle owadów ile sama waży, dlatego często w sadach montowane są budki lęgowe dla tego gatunku.
Ten ruchliwy ptak jest doskonałym modelem do ćwiczenia refleksu w naciskaniu spustu migawki.
Na zdjęciach poniżej samica bogatki, ma wąski, zanikający krawat w kolorze czarnym.
242.
243.
I mazurek z charakterystyczną czekoladową czapeczką i ciemną plamką na policzku, często mylony z wróblem.
Latem w upalne dni, ptaki chętnie korzystają z poidełka.
Poniżej, na obu zdjęciach dorosły mazurek, samiec i samica wyglądają identycznie.
244.
245.
Poniżej młode mazurki z pierwszego lęgu w maju, nieco jaśniejsze od rodziców.
246.
247.
248.
Pozdrawiam
Ślicznoty !!!![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ty chyba je hipnotyzujesz. Utuczone mazurki rewelacja.
Mógłbyś atlas ptaków wydać. Collins wysiada.
Bogdan swój o Beskidzie już kończy...![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Początki były naprawdę trudne, jak przyleciała sikorka, to zanim informacja poszła do mózgu by nacisnąć spust, na zdjęciu najczęściej miałem nieostry kuper odlatującej sikorki, albo pustą gałązkę
.
Kibicuję Bogdanowi, a ja niestety z braku czasu, nie zdołam raczej w tym życiu sfotografować wszystkich gatunków
i z albumu nic nie będzie
![]()