Piękny, cudowny, świetny ....![]()
Piękny, cudowny, świetny ....![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Zimnylodek jak prawdziwy Japończyk- Kosi Mazaki. Ale Ci zazdroszczę.
Mi sie podoba 6. Respekt i wielki szacunek za cieprliwość do fotografowania przyrody. Ja jakoś nie jestem taki wytrwały
Przepiękne Twoje zdjęcia. Bajka. Podziwiam cierpliwość i zazdroszczę takich spotkań.
A dlaczego nie ma jeszcze wystawy Marcinka - Muminka?
A druga to krajobrazy. Ale to w innym wątku
Tak sobie tylko pomyślałam.
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Te zdjęcia wynagradzają w pełni wczesne wstawanie. Świetne.!! Jak dla mnie na szczególny plus za pastelowe "rozmarzenie"!
Piękna seria z zimorodkiem. Podziwiam![]()
Dziękuję za odwiedziny.
To może jeszcze raz zimorodek w troszkę innych pozach.
W Polsce mamy tylko kilka gatunków ptaków o tak egzotycznym ubarwieniu.
Wpatrzony w lustro wody wypatruje pożywienia, ma doskonale rozwinięty wzrok. Posiada zdolność polaryzacji światła, dzięki temu redukuje odbicia w wodzie, pozwala to na precyzyjne śledzenie ofiary.
200.
Zabawnie drapie się po głowie.
201.
Dawniej polowano na zimorodki, pozyskiwano kolorowe pióra. Do niedawna uznawane były również za szkodniki wyjadające młode ryby.
202.
Jakby ktoś nie wiedział to gniazda zakładają w norkach wykopanych w ziemi, najczęściej w wysokich brzegach lub urwiskach nad wodą.
203.
204.
Można tak godzinami siedzieć w czatowni i przyglądać się tej piękności.
To prawdopodobnie samica, ma dolną żuchwę czerwonawą, obie płcie są do siebie bardzo podobne.
205.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Muminek ; 7.07.15 o 22:54
Kocham zimorodki, dzięki Marcin.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Mistrzowskie zdjęcia opatrzone profesjonalnym komentarzem, czegóż chcieć więcej![]()
A ja nadal muszę rozdać. Marcin - coś pięknego. A zimek jak się drapie swoimi krótkim nóżkami - rewelacja![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||