Pluskający się mazurek fajny, a ten z głową w wadzie lepszy fotograficznie.
Pluskający się mazurek fajny, a ten z głową w wadzie lepszy fotograficznie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mazurek z 65 zachlapał mi monitor wymuszając jego wytarcie i dzięki temu z jeszcze większą przyjemnością oglądam te zdjęcia ciesząc oczy ich wyrazistością i kolorem![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
68 - lekko świąteczne zdjęcie, brakuje tylko śniegu.- mój faworyt
z tym schładzaniem przez otwarty dziób w trakcie upałów masz rację. gdy spędzałem kilka dni w dość gorącym środowisku to wszystkie tamtejsze wróble tak się chłodziły. wyglądało to jakby wszystkie miały problemy z oddychaniem.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
I pomyślałby kto, że wróbla można tak pięknie pokazać. Niesamowite![]()
The question is, who cares?
Dziękuję Wszystkim za komentarze.
Nie ma czego zazdrościć, takie zdjęcia może zrobić każdy, wystarczy tylko odpowiednio przygotować scenę i dużo czasu poświęcić na obserwację, plus odpowiednie maskowanie.
Już się nie mogę doczekać jaką głowicę zmajstrujesz.
Chodząc po Beskidach nie było do tej pory dnia bez zięby, jej charakterystyczny śpiew słychać z dużych odległości, nie zawsze ją widać niestety.
Pozdrawiam
przecudnej urody szkrab !!![]()
ostatnio byłam na działce u rodziców i widziałam coś podobnego - od razu pomyślałam że zadam zagadkę![]()
ale widzę że chyba odpowiedź padła przed pytaniem ...
w sensie malutkie, okrągłe i puszyste z długim ogonkiem![]()
czy te małe mazurki moga mieć trochę dłuższe ogonki niż te na Twojej focie ??![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
To zdjęcie zrobiłem przy jasnym, zachmurzonym niebie, takie miękkie światło równomiernie oświetla modela.
Mazurki, wróbelki i inne gatunki będą się powtarzać w moim wątku niestety
Młode wróble, mazurki mają krótkie ogonki, troszkę dłuższe mogą mieć kopciuszki, pleszki, pliszki lub raniuszki, to z tych częściej spotykanych. Może masz jakieś zdjęcie, chętnie zobaczę?
Jejku, jak ja lubię oglądać takie prawdziwe dzikie życie... "zobaczyć orła cień"
Ostatnio łażąc po lesie znalazłem truchło jakiegoś zwierza padłego chyba jeszcze jesienią. Piękna paszcza z zębami.
Muszę to do mojego wątku wrzucić. Przypomina kunę, ale nie mam pewności.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
superfajnie ogląda się takie historie, i takie zdjęcia
![]()