Strona 109 z 130 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.081 do 1.090 z 1295

Wątek: Muminek na tropie...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Ładnie, dobrze i nastrojowo.
    Nie będę wyróżniał poszczególnych zdjęć... Pasja i chęci są najważniejsze.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Nieustannie podziwiam Twoje prace. To ulubiona strona moich wnuczek. Dzięki za całokształt Serdecznie pozdrawiam.
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cześć Ogoniasty!
    Małe-żółte, cud-miód!
    487. bajeczka!
    489. fajne!
    Pozdrów Migotkę
    Saboory
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Dziękuję za odwiedziny

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    ...widzę, że cierpicie z Krisem na to samo co ja, czyli wysokie trawy, które mocno zasłaniają miejscówki. U mnie musiałbym przejechać kosiarką spalinową po brzegu stawu (najpierw jakąś kosą), żeby przetrzeć sobie szlak. Powodem jest ciągle coraz mniejszy poziom wody, a co woda odda zaraz zabierają trzciny i trawy
    Na Goczałkowicach jest gorzej niż na stawach, poziom wody jest nieprzewidywalny, jak pada deszcz, to na zaporze raz upuszczają wody, innym razem gromadzą ją w dużych ilościach i ciężko trafić z budową czatowni w linii brzegowej. Ostatni szkielet postawiliśmy tak, by woda sięgała maksymalnie do łokci, po kilku dniach jak miała być kolejna zasiadka, wody było już prawie po szyję. U nas trzciny, trawy i rdest też trudno opanować.

Cytat Zamieszczone przez Ola_Olga Zobacz posta
    ...Muminku, czy w ramach edukacji ornitologicznej możesz opisać dokładniej Twoją akcję reanimacyjną kowalika z Witla? Co trzeba zrobić? Sztuczne oddychanie, masaż? Przypadki uderzenia ptaka w szybę okna zdarzają się, taka lekcja może się nam przydać.
    To już trzeci przypadek, kiedy udało się uratować ptaka, ale to raczej przypadek, niż moja zasługa. Dużo zależy od tego, jak mocne było uderzenie i jak szybko zareagujemy.
    Kowalika zabrałem spod okna zaraz po zderzeniu, leżał w słońcu na plecach, miał zamknięte oczy i nie ruszał kończynami. Przeniosłem go do cienia, otwarłem dziób i zacząłem wdmuchiwać powietrze, co chwilę pstrykając delikatnie w klatkę piersiową, nie wiem czy było to potrzebne, ale po minucie zaczął sam otwierać dziób, po dwóch minutach oczy, skrzydłami nie ruszał wcale, pierwsze zaczął chwytać pazurami moje palce. Postawiłem go do pionu, utrzymywał już równowagę, do dzioba podałem mu wodę po kilka kropli, po chwili zaczął przełykać, po pół godzinie odleciał z dłoni i usiadł obok na gałęzi, po godzinie odleciał.
    W podobny sposób udało się uratować kosa i sierpówkę, inne przypadki kończyły się śmiercią lub niedowładem skrzydeł i nóg. Uważam, że zawsze warto spróbować, chociaż to tylko ptaszek

Tak wyglądał po napojeniu, kiedy już prawie całkowicie doszedł do siebie.
    493.

I chwilę po tym, jak odleciał z dłoni i usiadł na gałęzi z zadowoloną miną.
    494.

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Cześć Ogoniasty!
    Małe-żółte, cud-miód!
    487. bajeczka!
    489. fajne!
    Pozdrów Migotkę
    Saboory
    Dziękuję i oczywiście pozdrawiamy

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    ekstra
    serducho się buduje jak czyta takie rzeczy
    choć w tym wątku to normalne zachowanie

zdjęcia oczywiście piękne
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Ola_Olga
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    298
    Moja galeria
    Dziękuję Ci za bardzo ciekawą lekcję pierwszej pomocy małym stworzeniom, zapamiętam. Kowalik na 493 wygląda jakby też chciał powiedzieć "dziękuję"

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    serducho się buduje jak czyta takie rzeczy choć w tym wątku to normalne zachowanie
    To prawda. Wątek, do którego zawsze zagląda się z ogromną przyjemnością. Fajnie, że jesteś Muminku.
    Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    zdjęcia jak zawsze świetne jestem pod wielkim wrażeniem akcji ratowania kowalika, szacun Muminku
    Karol + Olek + kilka szkiełek

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Czaple piękne a z wcześniejszych to pliszka pięknie pozowała.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Miło, że zaglądacie.

Również w tym roku poidełko cieszy się dużą popularnością wśród ptaków. Ptaki przylatują jak na kąpielisko.
    W szczytowym momencie, kiedy z budek wyleciał drugi lęg szpaków w poidełku kąpało się jednocześnie nawet 25 ptaków.
    Na zdjęciu młody szpak podczas kąpieli.
    495.

I kolejny, bezpośrednio po kąpieli.
    496.

Wróble też mają się dobrze, z roku na rok jest ich w moim ogrodzie coraz więcej.

Na zdjęciach poniżej, moment karmienia młodego wróbla przez matkę i odlot.
    497.

498.

499.

Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Super.
    Pamiętam jak będąc dzieckiem lataliśmy z procami na haczyki za wróblami (wtedy były ich tysiące) I tylko mnie udało się trafić jednego. Wszyscy nagle zaczęli patrzeć na mnie dziwnie, jak na kogoś złego... Na szczęście wróbelek spryskany obficie wodą doszedł do siebie i odleciał.....
    Od tego czasu nigdy żaden z nas już do ptaszków nie celował...
    No ale żeby tak bardzo źle o mnie nie myśleć to pamiętajcie , że to był rok ok 1960. Wtedy dzieciaki bawiły się nieco inaczej jak dzisiaj.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów